در آیین شب شعر "کرامت ماه"در اهواز؛

از "حبیب اله بهرامی"

شاعر و روزنامه نگار پیشکسوت خوزستانی قدردانی شد

38526088716975694815.jpg

از 30 سال فعالیت های فرهنگی و ادبی حبیب اله بهرامی شاعر و روزنامه نگار پیشکسوت خوزستانی در آیین شب شعر "کرامت ماه"  تجلیل شد.

در این آیین- که در سال روز با سعادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و همزمان با برگزاری ششمین نمایشگاه بزرگ "کتاب و عترت" ویژه ماه مبارک رمضان در محل موزه ی هنرهای معاصر اهواز برگزار شد- عضو هیات مدیره انجمن شعر اهواز در سخنانی درباره ی تقدیر از حبیب اله بهرامی شاعر و پیشکسوت مطبوعات خوزستان اظهار کرد: در سال های 63 و 64 که دانش آموز بودم و با مطبوعات آشنایی چندانی نداشتم آقای بهرامی- که خبرنگار روزنامه اطلاعات بود- خیلی پر تلاش ظاهر می شد و شعرهای شاعران استان را جمع آوری و در روزنامه اطلاعات و اطلاعات جبهه و در دهه های 70 و 80 در دیگر نشریات کشوری و استانی درج می کرد.

* بهرامی هنوز هم پر تلاش ظاهر می شود

26725333802209776327.jpg

"بهمن ساکی" افزود: البته آقای بهرامی هنوز هم در توسعه و نشر آثار بچه های استان مانند دهه 60  پر تلاش ظاهر می شود که می توان به اختصاص دو صفحه  ادبی و فرهنگی- هنری در روزنامه توسعه جنوب برای درج آثار شاعران، نویسندگان و هنرمندان خوزستانی اشاره کرد.

وی در ادامه ی سخنان اش در مورد گله ی یکی از شاعران در مورد صندلی های خالی آیین شب شعر گفت: خالی بودن صندلی ها بر می گردد به بحث اهمیت مسوولان فرهنگی استان که نسبت به بحث شعر دارند. اگر موضوع های دیگر را شما رصد کرده باشید می بینید که نسبت به این موضوع متفاوت است. برای یک فیلم سینمایی- که فیلم خیلی خوبی هم هست- بیش از صد میلیون تومان هزینه می کنند. برای جشنواره تاتر- که در تقوم شان هست و برگزار می کنند- کلی هزینه می شود. همچنین برای چاپ یک کتاب در حوزه ی سینما 25 میلیون تومان می پردازند- که نیاز هم هست- اما چرا جشنواره شعر استان برگزار نمی شود!؟

بهمن ساکی گفت: اگر می بینید من به عنوان عضو و منتخب هیات مدیره انجمن شعر اهواز این حرف ها را می گویم به این خاطر است که شاید فرصت دیگری برای بیان حقایق فراهم نشود.

01615140586680910915.jpg

وی افزود: این فضایی را هم که برای شب شعر می بینید آقای وصلتی زحمت کشیدند و در اختیار ما گذاشتند. البته نمونه های دیگر را خودتان اطلاع دارید اما یک مورد را می گویم: در نمایشگاه کتاب استان ما حتا نتوانستیم یک کتاب از 22 کتابی که از شاعران و منتقدان استان چاپ کردیم عرضه کنیم!

* یک مجموعه شعر توسط دستگاه های فرهنگی استان خریداری نشد!

عضو هیات مدیره انجمن شعر اهواز تصریح کرد: در واقع به همان اندازه ی بضاعت مالی مان به ما نگاه شده است!

تعداد 22 کتاب از شاعران مطرح استان چاپ و منتشر می شود آن هم با هزینه ی 25 میلیون تومان اما حتا یک مجموعه شعر توسط دستگاه های فرهنگی استان خریداری نشد! چه رسد به این که دیگر دستگاه ها بخواهند برای خرید اقدام کنند! به نظر شما ما بیش از این چه توقعی می توانیم داشته باشیم؟

ساکی خاطر نشان کرد: البته این کمکی که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای چاپ و انتشار کتاب هزینه کرده است می توانست در حد همین مقدار اعتبار هم به انجمن شعر کمک کند.

وی گفت: ما برای رضای خدا نتوانستیم برای یک شاعر بیمار یا یک شاعر نیازمند- که برای مثال مشکل مسکن داشت- کاری انجام دهیم؛ چرا که به اندازه ی توان مالی مان به ما نگاه شده است!

* بهرامی در عرصه ی مطبوعات همیشه همراه، همگام و همکار شعر استان بود

34100439233105999025.jpg

همچنین در این آیین، دیگر عضو هیات مدیره انجمن شعر اهواز در سخنانی ضمن قدردانی از خدمات و تلاش های حبیب اله بهرامی در توسعه و نشر فعالیت های ادبی و فرهنگی- هنری استان اظهار کرد: از شاعران بسیار ارزشمند و کسی که در عرصه ی مطبوعات همیشه همراه، همگام و همکار شعر استان بوده حبیب اله خان بهرامی است. انجمن شعر اهواز قصد دارد در مناسبت های مخلتف و مناسب با تقدیر از دوستان عزیز، سنت نیکوی تجلیل از شاعران و زحمتکشان را ادامه دهد. البته در ماه گذشته هم که مصادف با روز جهانی کودک بود از سوی انجمن شعر اهواز در شب شعری از یک زحمتکش شعر کودک و نوجوان تقدیر به عمل آمد.

"داود رضا کاظمی" گفت: امروز هم جا دارد بعد از سال ها یک خسته نباشید عرض کنیم خدمت آقای بهرامی دوست شاعر و مطبوعاتی مان که الحق و انصاف در عرصه ی مطبوعات تا کنون کم نگذاشته است و تمام خبرهای مربوط به شعر استان را به موقع و قبل از دیگر رسانه ها به شکل مناسبی به دست چاپ سپرده است.

47919210620222203477.jpg

* رسانه ها به توپ فوتبال خیلی بیش تر از شاعران و نویسندگان بها می دهند!

این شاعر خوزستانی اظهار کرد: ما اهالی فرهنگ همیشه این گله را داشتیم که در یک کشور فرهنگ زندگی می کنیم که وقتی یک توپ می خواهد از یک طرف میدان به سمت دیگر برود چند دوربین دنبالش می کند اما یک اثر هنری و ادبی فاخر باید بسیار بدود تا بتواند خودش را نشان دهد؛ حالا اگر در طول راه طولانی هم پشت پا نخورد!

26516671716321141265.jpg

وی خاطر نشان کرد: در حقیقت، رسانه ها به ویژه صدا و سیما به اندازه ی یک صدم آن چیزی که برای دنبال کردن یک توپ فوتبال اختصاص می دهند، برای معرفی شاعران و نویسندگان وقت نمی گذارند.

عضو هیات مدیره انجمن شعر اهواز در پایان سخنان اش گفت: کسانی که در راه توسعه و نشر آثار ادبی و هنری شاعران و نویسندگان و هنرمندان تلاش می کنند بسیار ارزشمندند و یکی از آن ها حبیب اله خان بهرامی است که در این آیین از ایشان تقدیر می کنیم.

* در دو سه گذشته 30 میلیون تومان به انجمن شعر اهواز کمک شده است

19960063561423711384.jpg

در ادامه ی این آیین معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در سخنانی برگزاری این شب شعر را ادامه ی برگزاری شب شعر شاعران کشور در محضر رهبر معظم انقلاب برشمرد و گفت: برخی از شاعران استان به همراه جمعی از شاعران کشور در محضر مقام معظم رهبری بودند که شعرهای بسیار ارزشمندی قرایت شد.

"مسعود حمیدی نژاد" در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد جایگاه و رشد و تاثیر شعر سخن گفت و از زنده یاد حبیب اله معلمی شاعر دفاع مقدس کشورمان تجلیل کرد و افزود: حبیب اله معلمی در کنار صادق آهنگران نقش بسیار زیادی در دورن دفاع مقدس داشتند.

وی بر ضرورت پرداختن به شعر کودکان تاکید کرد و گفت: در دو سه گذشته بیش از 30 میلیون تومان به انجمن شعر اهواز کمک شده است. البته احساس می کنیم با توجه به مسایل و مشکل هایی که سال گذشته و امسال در مباحث مالی داشتیم، در حد توان بوده اگر چه همان گونه که آقای ساکی هم اشاره داشتند انصافن حق شعر و انجمن شعر به طور کامل ادا نشده و نیز توان انجمن شعر بیش تر از این ها است.

وی در مورد استقبال کم شاعران و علاقه مندان از آیین شب شعر گفت: باید فکری برای این موضوع کرد و اصلن به بحث بودجه و مسایل مالی و نخریدن کتاب ارتباطی ندارد. هر چند که در سفر به تهران دستور وزیر را برای خرید کتاب ها گرفتیم اما متاسفانه بر اثر یک سری مسایل و مشکل هایی که در وزارتخانه پیش آمد راه برای خرید کتاب هموار نشد.

47818403022016349333.jpg

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان تاکید کرد: البته حق شاعران خوزستانی است که بیش از این مورد توجه قرار گیرند و به آن ها کمک شود. استحقاق اش در استان وجود دارد و باید ان شاا... این اتفاق بیفتد. اما این که در نشست های شعرمان به طور عموم دعوتی های مان کمتر توجه می کنند و حضور نمی یابند معتقدم که باید نگاه دیگری به این قضیه داشته باشیم تا از این که بخواهیم گردن دیگران بیندازیم و یکدیگر را محکوم کنیم. باید بگردیم و ببینیم مشکل کجاست.

حمیدی نژاد با اشاره به استقبال باشکوه و غیر قابل انتظار شاعران و علاقه مندان به شعر و شاعری در دو جشنواره شعر عربی و نیز همدرنگ به ترتیب در شادگان و باغملک خواستار هم اندیشی شاعران برای جذب مخاطب شد و گفت: البته صحبت های آقای ساکی درباره ی مسایل و مشکل های مالی را قبول دارم. چرا که جزو دغدغه ها و نگرانی های انجمن شعر و شاعران است. همچنین نگاهی که شاعران به آینده دارند و نیز خواسته های شان همان گونه که مقام معظم رهبری هم اشاره داشتند نگاه به حقی است و باید گفته و مطرح شود و ما برای رسیدن به جهان ایده آل زندگی بشری تلاش کنیم.

این گزارش حاکی است: همچنین در این آیین حبیب اله بهرامی در سخنانی 30 سال کار و تلاش خود را خدمت ناچیزی به جامعه فرهنگی و ادبی استان و کشور برشمرد و خواستار حمایت و توجه بیش از پیش مسوولان و دست اندرکاران از شاعران، نویسندگان و هنرمندان شد.

* شعر خوانی شاعران

26065229339978139226.jpg

گزارش خبرنگار ما حاکی است: در این شب شعر "سلیمان هرمزی" نخستین شاعری بود که به دعوت داود رضا کاظمی- شاعری که در نقش مجری انجام وظیفه می کرد و به خوبی هم از عهده ی اجرای این آیین برآمد- پشت تریبون رفت و از آیه های قرآنی گفت:" در گلو می لغزد بغض های پنهانی/  مثل ساقه ی سوسن در هوای توفانی/ چار فصل کین آذین حاصل حیاتم شد/ زخم و تاول چرکین، زمهریر و عریانی/

هرمزی جای خود را به "مصطفی اسماعیلی" داد تا این شاعر پیشکسوت ندا دهد:" ما اهل ولاییم و ولا را نشناسیم/ محتاج دعاییم و دعا را نشناسیم/ آری به خدا رسم وفا را نشناسیم/ تا چند ز مستی سر و پا را نشناسیم/

"محمد بقالان" دیگر شاعر شرکت کننده که در شعر طنز هم صاحب سبک است گفت:" با نام تو یاکریم غوغا کرده است/ کوکو همه دم تو را تمنا کرده است/ من مرغ دگر به سینه دارم همه عمر/ قوقو گفته است و با تو نجوا کرده است/

54315059894595645054.jpg

بقالان که پایین آمد "قاسم آهنین جان" بالا رفت و گفت:" تنبورها به کرشمه از خون عاشقان می نوازند/ در شب که پر ستاره/ در خلوت که تنها تو باشی و تنها تو باشی/ تنبورها به پاس تو می نوازند و/ تنها برای تو به مستی و حیرانی آهوی دلم/ به مزرع حلقه چشمان تو یا پری که/ چه گونه غیر تو بیند کسی/ که نیست کسی/

"عبدالرسول سعادت" شاعر بعدی شب شعر ماه از گنج سعادت گفت:" این گنج سعادت که خدا داد به حافظ/ از یمن دعای شب و ورد سحری بود/ وی نیز گفت:" گفتند که تک سوار در راه هست/ هی جمعه گذشت و چشممان بر راه است/ از یازدهم چهارده قرن گذشت/ تا آمدنت چه قدر دیگر راه است؟/

"رضا حامی پور" پس از سعادت پشت تریبون قرار گرفت و گفت:" با گردشی در نگاه تو باید از سقف بگذرم/ از امواج بلند و رنگ های قهوه ای/ و خطوط گرد چشمانت که دالان های دریغ اند/ و من هنوز از آن ها گذر می کنم.../

"کریم خسروی راد" با رفتن به پشت تریبون ترجیح داد که به جای خواندن شعر از کم توجهی به شاعران و نویسندگان سخن بگوید که گفت و خواستار حمایت مسوولان فرهنگی استان از شعرها و داستان های شاعران و نویسندگان برای ارتقای سطح فرهنگی و ادبی جامعه شد.

این شاعر پیشکسوت همچنین از چاپ نکردن کتابش (نقد و بررسی شعرهای 54 تن از شاعران خوزستانی) و زدن انگ روشنفکرانه به او توسط یک حوزه ی فرهنگی گله کرد.

90529736111501351673.jpg

همچنین "وحید کیانی" مشاور جوان استاندار خوزستان که به عنوان شاعر به این آیین آمده بود بخشی از مثنوی قدیمی خود را خواند:" هر سحر با بانگ موزون اذان/ می روم تا ناکجای آسمان/ نغمه ی هر جمله دارد نای او/ می روم تا کشف ناپیدای او/

با رفتن کیانی که عنوان کرده بود جای دیگری هم دعوت است "سیدمحمد مهدی شفیعی" آمد و ندا سر داد:" شاید ز بزم آینه ها دورمان کنی/ تا در خمار فاصله مخمورمان کنی/ یک چله جوشش است ز انگور تا شراب/ ما غوره ایم و مست که انگورمان کنی/

"محدثه الماسی" دیگر شاعر میهمان بود که گفت: عشق شوری است که در شام غریبان زینب/ دور دور غزل و سلسله جنبان زینب/ سر پروانه شدن داری اگر بسم ا.../ شمع افروخته از عمق گریبان زینب/

"احمدرضا کیماسی" شاعر دیگری بود که از شبنم شرم گفت:" شبنم شرم به پیشانی گل می شکفد/ وای دل گر جهت غیر تو راهی ببریم/ بس که شرمنده ی چشمان صنوبر شده ایم/ غافل از دور زمان شعله ی آهی ببریم/

"فردین کوراوند" هم آمد و از کوچه ی شهید علی پور گفت:" شب هوای دیگری دارد کوچه ی شهید علی پور/ هر ستاره بستری دارد کوچه ی شهید علی پور/ موج و ابر و باد و مرجان را جای داده در تن و جانش/ تا خلیج معبری دارد کوچه ی شهید علی پور/

"عصمت سرافراز" هم از شقایق ها گفت و سرود:" صبح است و میلاد شقایق های عاشق/ ای لاشریک عشق ها در عشق گیرم/ مثل ملاقات حدیث پنج تن ها/ در اشهدن ان لا الهی ها اسیرم/ اما بتول شاه رکنی گفت: ای که آگاهی تو از پندار من/ حضرت عشقم تو ای دلدار من/ غنچه ی گل نقش لب های تو است/ هر ستاره چشم زیبای تو است/

خانم "نواصر" از شاعران انجمن نابینایان و کم بینایان از ماه عاشقان گفت: ماه رحمت ماه عشق / ذکر ما شب تا سحر باشد خدا/ آتشی بر جان ما سر می زند/ ای دریغل این گنه پر می زند؟

"لیلا مسلم نژاد" هم که شاعر کانون ادبی نابینایان است رو به خدا گفت: صدایت می کنم یارب در این ماه پر از عشق/ صدایم گوش کن یا رب در این راه پر از عشق/

خانم "صادقیان" وقتی اعلام کرد: سپرده ام دل خود در میان دستانت/ به دست یخ زده ام کو کجا دامانت/ غریق مهر تو شد مادری که می سوزد/ و چشم منتظرش را چو می دوزد/ "محمدعلی فتح علیزاده" پاسخ داد: آسمان بالای سرم/ خورشید در دست راست/ ماه در دست چپم دمید زیر پاهایم/ جهان در چنبره ی نگاهم/ پاییز فراسوی بیستونم/ و بهاران حوالی تخت جمشید.../

75924645839132989735.jpg

"رئوف حسن پور" هم که مرگ خود را تماشایی خوانده بود ادامه داد:" مرگ من بسیار تماشایی است/ روزی که آسمان سرخ/ سوسن ها همه سیاه/ چشم های تو بارانی است/ من پیش می روم و/ خزر آغوش می گشاید.

بعد از شعری که "ژیلا مددی" تقدیم به زنده یاد "عبدالرضا قناد دزفولی" کرد "قل رومزی" آمد و از فریاد دین گفت که تجلی بخش جمع مسلمین است و گویی نور حق اندر زمین است.

83374107087531814333.jpg

گفتنی است: در این آیین که به همت انجمن شعر اهواز و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهواز برگزار شد با اهدای لوح تقدیر از تلاش های 30 ساله ی شاعر، نویسنده و روزنامه نگار پیشکسوت خوزستانی در خدمت به جامعه ی ادبی و فرهنگی- هنری خوزستان تقدیر و تجلیل شد. همچنین مسوول بسیج هنرمندان استان خوزستان با اهدای لوح تقدیر از بهرامی شاعر و پیشکسوت مطبوعات خوزستانی قدردانی کرد.


مطالب مشابه :


مادر

و مادر فرا می خواند، ولی در مورد مادر و قدردانی از زحمات فراوان او شعر در مورد




دکلمه هایی از شهدا+شعر درباره شهید+متن زیبا در مورد شهید و شهادت (جدید و زیبا)

دکلمه هایی از شهدا+شعر درباره شهید+متن زیبا در مورد باید سلام کرد بر سینه های سوخته در




داستانک، قدردانی، موفقیت، مادر

داستانک، قدردانی واقع شود ،در ضمن اگه براتون در مورد نام کاربری شعر، قیصر




نشست شورای شعر

تشکیل شورای شعر در قدردانی از وحید گذاری شعر فجر در مورد لوگو و




بزرگان دشتک / شاعران دشتک

که به دلیل اهمیت کار بزرگ آنان در توسعه دشتک و قدردانی از در مورد تاریخ و شعر و شاعری در




عقیلی: معتقدم برای پویایی شعر جهرم بایستی زمان مدیریت انجمن شعر، محدود و موقت باشد

وی در مورد با وی در مدت مسئولیت، قدردانی های خود در عرصه شعر جهرم




در آیین شب شعر "کرامت ماه"در اهواز؛

در آیین شب شعر "کرامت خوزستانی قدردانی اش در مورد گله ی یکی از شاعران در




برچسب :