بیوگرافی شهریار

سيد محمد حسين‌ بهجت‌ تبريزي‌ كه‌ بعد ها نام‌ شهريار را برگزيد از مشهورترين‌ شعراي‌ معاصر است‌ كه‌ بزرگ‌ترين‌ شاهكارهاي‌ شعري‌ ايران‌ را در طي‌ نيم‌ قرن‌ اخير خلق‌ نموده‌است‌.
وي‌ در سال‌ 1285 هجري‌ شمسي‌ در شهرستان‌ تبريز و در خانواده‌اي‌ فرهنگي‌ وصاحب‌ نام‌ بدنيا آمد. دوران‌ كودكي‌ شهريار مصادف‌ بود با ايام‌ نهضت‌ مشروطيت و بهم‌ريختگي‌ شديد اوضاع‌ اجتماعي‌ تبريز لذا وي‌ مدتي‌ طعم‌ ناامني‌ و آوارگي‌ را چشيد و در روستاهاي‌ اطراف‌ تبريز و از جمله‌ ده‌ آبا و اجداديش‌ خشكناب‌ بسر برد.
استاد شهريار تحصيلات‌ خود را در تبريز آغاز و در مدرسه‌ دارالفنون‌ تهران‌ به‌ پايان‌ برد و پس‌ از اتمام‌ دوره‌ متوسطه‌ وارد دانشكده‌ پزشكي‌ شد ولي‌ در سال‌ ششم‌ در حالي‌ كه‌چند ماه‌ بيشتر به‌ اتمام‌ دوره‌ نداشت‌ به‌ علت‌ >فقر و تنگدستي‌ و درپي‌ يك‌ شكست‌ عاطفي‌ (كه‌ به‌ دنبال‌ عشقي‌ ناكام‌ براي‌ او پيش‌ آمد) تحصيل‌ طب‌ را رها كرد و به‌ شاعري‌روي‌ آورد.
شهريار پس‌ از ترك‌ تحصيل‌ به‌ خراسان‌ و ديدار كمال‌ الملك‌ نقاش‌ برجسته‌ آن‌روزگار شتافت‌ و شعري‌ هم‌ با عنوان‌ (زيارت‌ كمال‌ الملك‌ ) سرود.
وي‌ در سال‌ 1310 وارد خدمات‌ دولتي‌ شد و پس‌ از چند بار تغيير شغل‌ سرانجام‌ در بانك‌ كشاورزي‌ مشغول‌ به‌ كار شد و عليرغم‌ عدم‌ علاقه‌ به‌ اين‌ كار تازمان‌ بازنشستگي‌ شغل‌ خود را تغيير نداد.
ويژگي‌ استاد شهريار مهارت‌ وي‌ در سرودن‌ انواع‌ شعر سنتي‌ اعم‌ از قصيده‌، مثنوي‌،غزل‌، قطعه‌ و رباعي‌ بود. اين‌ شاعر بزرگ‌ در شعر نو نيز طبع‌ آزمائي‌ كرد و قطعات‌ زيبايي‌چون‌ (اي‌ واي‌ مادرم‌) ،( دو مرغ‌ بهشتي) ،( موميائي‌)، (پيام‌ به‌ انيشتين‌) نيز از خود به‌ يادگار گذاشت‌ كه‌ روح‌ انساندوستي‌ و همدردي‌ با انسان‌ گرفتار در چنگال‌ تمدن‌ صنعتي‌ در اين‌ اشعار بچشم‌ مي‌خورد.
اوج‌ هنر استاد در اشعار تركي‌ آذربايجاني‌ از جمله‌ منظومه‌ (حيدربابايه‌ سلام‌) بود كه‌ در زمره‌ بر ترين‌ شاهكارهاي‌ ادبيات‌ تركي‌ آذربايجاني‌ بشمار مي‌رود و موجب‌ شهرت‌وي‌ در خارج‌ از مرزهاي‌ ايران‌ شد.
بيشترين‌ لطايف‌ طبع‌ شهريار در قالب‌ غزل‌ نمودار گشته‌ و غزليات‌ وي‌ كه‌ اكثرا يادگاردوران‌ جواني‌ شاعر است‌ از لحاظ زبان‌ و احساس‌ در اوج‌ پختگي‌ و غناي‌ طبع‌ است‌. استاد شهريار ارادت‌ و علاقه‌ عميق‌ خود را به حضرت‌ علي‌(ع‌) در اشعار متعددي‌ نمايان‌ ساخته‌ است‌ و يكي‌ از مشهورترين‌ اشعار وي‌ نيز در وصف‌ حضرت‌ علي‌(ع‌) است‌.
(علي‌ اي‌ هماي‌ رحمت‌ تو چه‌ آيتي‌ خدا را
كه‌ به‌ ما سوا فكندي‌ همه‌ سايه‌ هما را...)
شهريار در سال‌ 1367 در سن‌ 84 سالگي‌ درگذشت‌ و در مقبره‌ الشعراي‌ تبريز مدفون‌ گشت‌ .


مطالب مشابه :


اشعار نابی در وصف مولا علی

تک بیتی،دو بیتی،رباعی های ناب - اشعار نابی در وصف مولا علی -




دو بیتی{ميلاد امام حسن مجتبي ع}

گذرم بر در میخانه ی مهتاب امیرالمومنین علی (ع)‏ حضرت زهرا تک بیتی از حسین غلامی




بیوگرافی شهریار

تک بیتی ها و اشعار ناب ایرانی از مشهورترين‌ اشعار وي‌ نيز در وصفحضرت علی اشتری




اشعاری در مورد ماه محرم و عاشورا (اس ام اس)

اشعاری در تک بیتی ها و پــادگــانم چــادری شــد وصــله دار ، سر درش عکس علی




شعری زیبا در وصف حضرت رقیه (س)

تک بیتی حضرت رقیه شعری زیبا در وصف حضرت رقیه کانون جوانان حضرت علی اکبر




زندگینامۀ شاعــــر و عارف کبیر استاد محمـد حسین صغیر اصفهانی(ره)

در وصف علی سن شش سالگـــی اولین تک بیتی خود را چون ضریحهای حضرت سیدالشهدا




برچسب :