تحقیق محمد میرزاده مطلق در مورد قارچ

شته باشید مواردمورد نیاز رو با رنگ قرمز و موارد اختیاری بارنگ مشکی نوشته شده است

وسایل موردنیاز برای شروع کار پرورش قارچ :

1- رطوبت سازیا مه پاش

2- کولر

3- فن های ورودی و خروجی هوا

4- دما سنج میله ای و مینیمم ، ماکزیمم

5- رطوبت سنج

6-محلی برای خروج آب های اضافه در سالن پرورش

7- عدم وجود نور مستقیم خورشید

8- با توجه به اینکه  سالن به آب پاشی جهت بالا رفتن و حفظ رطوبت و همچنین شست وشو نیاز دارد وجود شیر آب در سالن بسیار به راحتی کار کمک میکند

9- وسیله ای برای بالا بردن دمای سالن(هیتر یا بخاری)

 

موارد ضد عفونی کننده سالن:

(قابل ذکر میباشد از هر یک از موارد زیر به صورت جداگانه میتوان استفاده کرد)

1- فرمالین مایع(بهترین ضد عفونی کننده سالن قارچ)(بسیار سمی و خطرناک)

2- استفاده از آجر فرمالین(تقریبا دیگه استفاده نمیشود)

3- فرمالکس (بیشتر برای گاوداری ها استفاده میشود)

4- کلر و پرمنگنات برای ضد عفونی کردن سالن و استفاده در حوضچه ورو دی سالن

 

 

موارداختیاری

ایجاد قفسه بندی برای بهترین استفاده از فضایسالن

پوشش کف و دیوار ها (مخصوصا گچی)

قرار دادن گونی در سالن برای بالا رفتن و حفظ رطوبت سالن

ایجاد سیستم قطره ای با استفاده از یک شلنگ کولربرای خیس کردن دیوار ها

قرار دادن  اتاقی مجزا برای قرار دادن تاسیسات سالن

 

تجهیزات و موارد مورد نیاز جهت احداث کارگاه پرورش قارچ صدفی

1.     حد اقل ارتفاع 3/5 * عرض 3 * طول 3 کارگاه مورد نیاز برای ( کارگاه خانگی ) و ارتفاع 4/5 * عرض 10 * طول 15 کارگاه مورد نیاز برای واحد صنعتی

2.       آب جهت شستشو و تامین رطوبت کارکاه

3.      برق جهت تامین روشنایی و جهت تهویه انبار

4.       کولر

5.       دستگاه تهویه

6.       رطوبت سنج

7.       دماسنج min . max

8.       کاه

9.       بذر یا هاگ یا اسپان

10.     کیسه پلاستیکی به اندازه 110 در 60 ( 1000 گرم بذر ) یا 80 در 40 ( 500 گروم بذر ) یا 50 در 20  250) گرم بذر)

11.     دستکش

12.     ماسک

13.    الکل

14.    پنبه

15.    چاقو

16.    قیچی

17.    تیغ جراحی

18.    منبع حرارتی تامین گرمای مورد نیاز در فصل سرما

19.     دیگ جهت جوشاندن کاه

20.     دمپائی یا چکمه

21.     سرنگ 50cc

22.    فرمالین ( یا وایتکس برای ضد عفونی سالن ) و یا ماده فرمان

23.   آب آهک

24.    نخ نایلونی

25.    قلاب

26.    لامپهای مهتابی

27.    قارچ کش مانند ( دینوکارب کاربندازیم )

28.    حشره کش مانند : ( سولفات منیزیم ، یا زیتون )

29.    اجاق گاز برای جوشاندن کاه

30.    میز کار

 

 

ابزار و لوازم مورد نیاز راه اندازی سالن پرورش قارچ صدفی

قیمت (ریال)

نصب و احداث سازه گلخانه ای پیچ و مهره ای با نایلون کشی هر متر مربع

از 105.000
تا 180.000

نصب و احداث سازه گلخانه ای جوشی با نایلون کشی هر متر مربع

از 70.000
تا 120.000

عایق بندی با یونولیت 4 سانتی‌متری 1×2 متر، هر برگ
(تعداد 132 برگ)

32.000
(4.224.000)

کف سازی هر متر مربع
(126 متر مربع)

40.000
(5.040.000)

رطوبت ساز 85 لیتری

7.500.000

تابلو برق (تایمر و کنترل رطوبت)

4.000.000

دماسنج ماکزیمم مینیمم آلمانی

380.000

دماسنج میله‌ای 5 عدد

185.000

هیتر گرمایی کامل یک دستگاه

7.500.000

تانکر جوش یا پاستوریزه 2200 لیتری

12.000.000

رطوبت سنج عقربه ای آلمانی 1 دستگاه

380.000




هزینه مواد مصرفی برای سالن تولید و پرورش قارچ صدفی با مشخصات جدول بالا:

هزینه مواد مصرفی تولید قارچ صدفی

قیمت (ریال)

کلش هر کیلوگرم (3420 کیلوگرم)

1.300 (4.446.000)

بذر قارچ هر کیلوگرم (342 کیلوگرم)

22.000 (7.520.000)

کیسه کشت هر کیلوگرم (22 کیلوگرم)

22.000 (484.000)

مواد شوینده هر لیتر (15 لیتر)

10.000 (150.000)

حشره کش سیپرمترین (2 لیتر)

80.000 (160.000)

نخ پلاستیکی هر کیلو (15 کیلو)

18.000 (270.000)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« تاریخچه پرورش قارچ خوراکی »

با توجه به آنکه قارچها سرشار از مواد غذایی گوناگونی می باشند میتوان با اطمینان ادعا نمود که تاریخ مصرف قارچ به عنوان غذا و دارو به زمانهای بسیار دور برمیگردد و بشر از زمانهای دور با این ماده غذایی آشنا بوده است و این ماده را به عنوان مواد غذایی بر جیره غذایی خود افزوده است.

 

آزتک ها از قارچها به عنوان مواد توهم زا در فالگیری استفاده می کردند و قارچ را گوشت خدا معرفی می کردند. در نوشته های کلاسیک و مذهبی بابلیان قدیم و یونان و رُمی ها نیز در مورد استفاده از قارچها مطالبی آمده است. قارچها در آسیای شرقی حدود 2000 سال قبل در چین و ژاپن پرورش داده میشد و در کشورهای غربی نیز کم و بیش تاریخ استفاده از قارچ به سالهای قبل از میلاد می رسد.... 2000 سال قبل از میلاد مسیح یک پزشک یونانی به نام نیکاندر به روشی ابتدایی قارچ را پرورش داد و چند سال بعد دیوسکورید روش ساده دیگری را برای تولید قارچ ابداع کرد.

 

در این میان فرد دیگری نیز روشهای مختلفی را برای پرورش قارچ ارائه دادند که مشکل همه این روشها کِشت انها در فضای آزاد بود زیرا پرورش قارچ در زمستان به علت سرما و یخبندان و در تابستان به علت گرما و وجود انگلها و بیماریهای گوناگون امکان پذیر نبود. به همین دلیل به مرور به فکر کِشت قارچ در گلخانه برای اولین بار در سال 1754 در سوئد ابداع شد و پس از آن به انگلستان و سایر نقاط اروپا گسترش یافت از آنجا که قارچ در تاریکی بهتر رشد می نماید، در اوایل قرن نوزدهم کِشت و پرورش آن در غارهای طبیعی در فرانسه توسعه زیادی پیدا کرد و در اوایل نیمه دوم قرن نوزدهم پرورش قارچهای خوراکی از اروپا به ایالات متحده آمریکا سرایت کرد و به سرعت در مناطق مختلف سالن های ویژه ای برای پرورش قارچ خوراکی بنا شد و در سال 1910 در ایالات متحده آمریکا سالن های استاندارد پرورش قارچ همراه با کنترل دقیق درجه حرارت، رطوبت و تهویه در تمام فصول سال ساخته شده اند.

 

در سالهای 1938 و 1946یک انقلاب صنعتی نیز در تهیه کمپوست مصنوعی برای صنعت پرورش قارچهای خوراکی به وجود آمد، اگرچه روشهای مختف کاشت و برداشت قارچهای خوراکی در کشورهای مختلف آسیایی برای مردم تقریباً شناخته شده است ولی روشهای کاشت و پرورش علمی آن نیز هنوز به خوبی توسعه نیافته است. هندوستان از جمله کشورهای آسیایی است که در آن پرورش قارچ خوراکی توسعه مناسبی یافته است و از سال 1941 تحقیقات خوبی پیرامون تکنولوژی تولید و پرورش قارچ در این کشور صورت می گیرد.

 

HSE مخفف Health, Safety and Environment مي باشد. اين مقوله يكي از مهمترين مسائلي است كه هرفرد در هر سطحي در محيط كار و زندگي بايد بدان توجه نمايد و غفلت از آن بعضا صدمات و ضايعات جبران ناپذيري را موجب خواهد شد. و چه بسا زندگي فرد و حتي همكاران او را به خطر مياندازد و آسيب هاي فراواني را نيز به محيط زيست وارد ميسازد كه خود جاي تامل بسيار است. نكته اي كه هيچگاه نبايد مورد غفلت قرار گيرد اينست كه خطر همواره در كمين ماست. بنابراين همواره بايد به فكر كاهش آسيب هاي ناشي از خطرات احتمالي باشيم. اين سخن بدين معناست كه حتي اگر ما تمام احتياطات لازم را بكار ببنديم بازهم ممكن است از ناحيه مسائلي كه دور از ذهن ماست يا بخاطر اشتباه و سهل انگاري ديگران با خطراتي مواجه شويم. حال اگر ميخواهيم خود و ديگران را از گزند اين خطرات در امان نگه داريم يا آثار آنها را به حداقل كاهش دهيم بايد تمهيداتي را فراهم نماييم.

نخستين مسئله اي كه بايد بدان توجه كنيم تفكر صحيح و منطقي و برخورد درست در پيشگيري از خطر است. بايد بخاطر داشته باشيم كه بروز استرس بيش از حد و رفتارهاي وسواسي بخاطر ترس از اين موضوع كه همواره خطراتي هستند كه در كمين ما ميباشند نه تنها كمكي به حل مشكل نخواهد كرد بلكه كارآيي فرد را پايينتر هم مي آورد و تجربه نشان داده است كه اينگونه برخوردها و رفتارها هرگاه مشكل جديدي را ايجاد ننمايند بطور يقين مشكلات موجود را نيز حل نخواهند كرد.

دومين مرحله، شناسايي محيط اطراف (كار – زندگي - تحصيل – تفريح و ... ) و خطراتي است كه مي توانند ما را غافلگير نمايند. بطور مسلم هرگاه خطرات را قبل از وقوع، پيش بيني نموده و آمادگي لازم ذهني و عملي را در مقابل آنها كسب نماييم علاوه بر كاهش امكان وقوع آنها، نحوه برخورد ما با موارد خطر بسيار مؤثرتر خواهد بود. در غير اينصورت غافلگير خواهيم شد كه اين امر امكان بروز عكس العمل مناسب را از ما سلب و آسيبهاي ناشي از حوادث را بسيار افزايش ميدهد. اين مطلب به اين معناست كه مثلا اگر به آزمايشگاه شيمي وارد ميشويم بايد بدانيم كه در آن، احتمال انفجار، آتش سوزي، استنشاق گازها و بخارات سمي و غيره همواره وجود دارد و از اينرو هميشه بايد نكات ايمني لازم را مد نظر و به هشدارهاي ايمني توجه داشته باشيم.

مرحله سوم كه همراه با مرحله دوم و در تكميل آن مطرح ميگردد شناسايي ابزار مقابله با خطر و فرار از خطر است. يعني قبل از بروز خطر بايد آموزشهاي لازم را دريافت كرده و پاسخ چنين سؤالاتي را آموخته باشيم كه محل كپسولهاي آتش نشاني كجاست؟ در هنگام خطر بايد از كجا كمك خواست؟ درب و پلكان اضطراري كجاست؟ روش استفاده از كپسول آتش نشاني چگونه است؟ يا اگر خطر از ناحيه يك ماده شيميايي خاص ميباشد MSDS آن ماده كجاست؟ (MSDS هر ماده حاوي اطلاعات لازم در خصوص آن ماده و شناسايي خطرات ناشي از آن و چگونگي برخورد با اين خطرات ميباشد).

نكته چهارم اين است كه رفتارهاي خود و طرز قرار گيري وسايل و نگهداري مواد را بنحوي تغيير دهيم كه امكان بروز خطر را به حداقل كاهش دهد. مثلا قبل از انداختن چوب كبريت افروخته به سطل زباله از خاموشي كامل شعله پنهان آن اطمينان حاصل نماييم، اگر (متاسفانه) سيگاري هستيم در حالت خواب آلودگي سيگار نكشيم، وسايل با ارتفاع زياد را كه تعادل پايداري ندارند در نزديكي محل كار و خواب و نشستن قرار ندهيم، تابلوهاي سنگين را كه احتمال سقوط آنها وجود دارد بديوار نصب نكنيم، مواد شيميايي ناسازگار را در كنار هم انبار نكنيم، مسير تردد افراد را از وجود اشياي مزاحم خالي كنيم و نكات ديگري از اين دست كه همگي باعث خواهند شد كه موارد بروز خطر به حداقل رسيده و در صورت بروز خطر تلفات و آسيبهاي ناشي از آن كاهش يابد.

در آخرين مرحله بايد كمكهاي اوليه لازم را فرا بگيريم. هر فردي ممكن است در موقعيتهايي قرار بگيرد كه قبل از رسيدن پزشك و متخصص، افراد مصدوم نياز به كمك و ياري او داشته باشند. اينچنين موقعيتهايي ميتواند در خانواده، محل كار، خيابان و يا هر محل ديگري پيش آيد. براي اينكه بتوانيم در چنين مواقعي مصدومين را از خطرات جدي ناشي از اتلاف زمان تا رساندن به مركز درماني يا پزشك برهانيم، بايد از اصول كمكهاي اوليه آگاهي داشته باشيم و آن را بعنوان يكي از مهارتهاي اصلي زندگي فرا گيريم.

در نهايت با اميد به اينكه همواره از خطرات پيش روي در امان بوده و با برخورد صحيح از آسيبهاي ناشي از آنها جلوگيري نماييم يكبار ديگر پنج عمل اصلي ايمني را يادآوري مينماييم: 1- تفكر صحيح و منطقي در برخورد و پيشگيري از خطر 2- آشنايي با خطرات اطراف 3- در اختيار گرفتن ابزار مقابله با خطر از طريق آموزشهاي لازم 4- تغيير در جهت ايمن تر نمودن رفتارها و محيط زندگي 5- آموزش كمكهاي اوليه

 

در بخش نظرات وبلاگ خیلی از دوستان شبهاتی را مطرح کرده اند و با حساب کتابشان همه چیز در نهایت ضرر تولید کننده است . بنده بصورت بیطرف فقط قصد دارم که هزینه هایی که یک تولید کننده البته بصورت غیر صنعتی باید متحمل شود توضیح دهم

یکی از دوستان سوال کرده بودند که ما که هر کیلوکمپوست را به قیمت 500 تومان خریداری میکنیم پس

 اگر بر فرض 5 تن کمپوست تهیه کنیم باید 2 میلیون و 500 هزارتومان فقط برای کمپوستهزینه کنیم که فقط شامل 250 کمپوست است

این دوست به همراه یک نفر دیگر اقدام به تولیدقارچ کرده بودند و در مورد سودشان اینطور حساب کرده بودند که

این 5 هزار کیلو اگر 15 درصد قارج بدهد در نهایت 750 کیلوقارچ خواهد داشت و اگر به ازای هر کیلوقارچ که فروش میرسد قیمت 4500 را هم در نظر بگیریم 3 میلیون و 375 هزار تومان در آمد خواهد داشت
http://goldmushroom.persianblog.ir

 

و حالا اگر این مبلغ را از هزینهخریدکمپوست کم کنیم 875000 تومان باقی خواهد ماند که این سود مربوط به 2 ماه است و مهمتر از اینکه ما هزینه های برق ، گاز ، خریدخاکپوششی و هزینه حمل و نقل را هم محاسبه نکرده ایم!!

 

و با توجه به اینکه آنها 2 نفره اقدام به تولید کرده اند به ازای هر نفر 200 هزارتومان در یک ماه سود باقی خواهد ماند!

 

این درآمد کاملا غیر منطقی است و با این حساب و کتاب حتما نباید به سراغ این شغل رفت

اگر در این شغل یا هر شغل دیگر اینطور حساب کتاب کنیم مطمئنا نباید کار را شروع کرد .

حساب و کتاب منطقی پرورش قارچ:

 

1- اولا 250 کمپوست برای تولید نیاز به 2 نفر ندارد! میتوانید با یکنفر هم کار را جمع و جور کنید
بنابراین برای تولید و پرورش قارچ اگر 2 نفر هستید حداقل با 600 کمپوست کار کنید

(این تعداد کمپوست در مورد تازه کاران نیست ، اما اگر یک یا دو دوره کار آزمایشی کرده اید میتواند کار را در این ابعاد انجام دهید)

 --------------------------------------------------------

2- خوب هزینه را برای 700 کمپوست محاسبه میکنیم :

700 * 20 = 14000 کیلوکمپوست

700: تعداد کمپوست
20: وزن هر کمپوست ، این وزن تا 23 کیلو زیاد و تا 16 کیلو هم در کمپوست های بلوکی دیده میشود که بسته به فصلتولیدکمپوست و نوع بسته بندیشرکتتولید کننده کمپوست ها متفاوت است

 --------------------------------------------------------

3- مبلغ پرداختی برای 14000 کیلوکمپوست ، اگر به ازای هر کیلو کمپوست 500 تومان در نظر بگیریم (این قیمت مربوط به پاییز سال 91 است بنابراین در صورتی که بعدا این مقاله را مطالعه میکنید قیمت را به قیمت روز محاسبه کنید)هزینه کل خرید کمپوست 7 میلیون تومان خواهد بود

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 7 میلیون تومان

 --------------------------------------------------------

4- هزینه بعدی خریدخاکپوششی است
همانطور که میدانیم به ازای هر 2 تن یا به طور خلاصه هر 100 کمپوست به یک متر مکعب خاکپوششی نیز داریم پس اگر قیمت هر متر مکعب خاک را حدودا 150 تومان در نظر بگیریم با حساب تعداد کمپوست 700 عدد به 7 متر مکعب خاکپوششی نیاز داریم که در نهایت باید1 میلیون و 50 هزار تومان هرینه کنیم

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 8 میلیون و 50 هزار تومان

 --------------------------------------------------------

5- هزینه های اصلی تولید تا اینجا انجام شده و فقط هزینه های جاری از جمله هزینه های برق ؛ آب ، و گار باقی می ماند که در کل دورهتولید به این دلیل که پرورش قارچ، یک نوع تولیدگلخانه ای محسوب میشود پس هزینه ها نیز به دلیل کنترل شده بودن محیط ، خیلی بالا نیست معمولا در حد مصارف یک خانه معمولی برای هزینه های جاری آن باید در نظر گرفت

( برای مثال فرض کنید ما در منزل خود مصرف آبی که داریم مربوط به حمام و شستشو است و در پرورش قارچ این مصارف وجود ندارد و در عوض مصرفآب برای آبیاری صرف میشود البته کمی کم یا زیاد بودن را صرف نظر میکنیم  چرا که با توجه به سالن و هدر رفت آب در آن این مقدار متفاوت است

هزینه برق هم همانطور ، تنها هزینه ها مربوط به روشن شدن کولر و دستگاه رطوبت ساز است و با توجه به اینکه این دستگاه ها همیشه روشن نیستند مصرفشان نیز برای یک سالن 700 کمپوستی خیلی زیاد نیست

در مورد هزینه مصرفی گاز در یک سالنپرورش قارچ، باید گفت که به این دلیل که قارچ بیشتر سرما دوست یعنی در بیشتر زمانتولیدقارچ به دمایی در حدود 20 درجه نیاز داریم پس مصرف گازمان اگر سالن را عایق کنیم خیلی زیاد نیست

البته این موضوع هم بسیار مهم است که اگر مجوز تولید را داشته باشیم هزینه های آب، برق، گاز را میتوانیم با تعرفه کشاورزی پرداخت کنیم)

در اینجا برای این هزینه های جاری مبلغ 300 هزار تومان را در نظر میگیریم

 

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 8 میلیون و 350 هزار تومان

--------------------------------------------------------

6- هزینه های کارگری هم نداریم چراکه 2 نفر در حال کار بر روی این سالنپرورش قارچ هستند و هر دو نفر خودشان از سرمایه گذاران هستند و هم کارهای جاری سالن را انجام میدهند

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 8 میلیون و 350 هزار تومان

--------------------------------------------------------

 

7- هزینه های سم و قارچ کش را هم در اینجا به حساب نمی آوریم زیرا اگر هم در سالن استفاده شوند، هزینه های آنها آنقدر نخواهد بود که نیاز به محاسبه در اینحا داشته باشند بجز مواردی که در سالن بیماری هایی دیده شود

اما با این وجود در اینحا در محاسبه 50 هزار تومان بابت خرید این موارد در نظر میگیریم

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 8 میلیون و 400 هزار تومان
http://goldmushroom.persianblog.ir

--------------------------------------------------------

8- هزینه حمل و نقل را هم اینطور حساب میکنیم

برای دریافت کمپوست به یک کامیون نیاز داریم که برای آن 250 هزار تومان در نظر میگیریم

برای گرفتن خاک هم 150 هزار تومان که به دلیل کمتر بودن حجم آن امکان دریافت با خاور وجود دارد که مجموعا برای حمل و نقل باید 400 هزار تومان هزینه کرد

جمع کل هزینه ها تا اینجا: 8 میلیون و 800 هزار تومان

--------------------------------------------------------

9- هزینه ها مشخص شد اما در آمد در مقابل این مقدار هزینه چقدر است

خوب این دوست که در آغاز مطلب در مورد محاسبه شان توضیح داده شد نظرشان تولید 15% بود

خوب حالا اگر با احتساب 15%  محاسبه را انجام دهیم

 

14000 کیلوکمپوست * 15  (درصد برداشت در کل دوره)
  ________________________________________ =  2100
     (تقسیم بر 100 )  100

 

همانطور که مشاهده میکنید اگر ما 15 درصد از مقدار کمپوست خر


مطالب مشابه :


مشخصات و ابعاد سالن و هزینه تجهیزات و سرمایه مورد نیاز برای شروع به کار

مشخصات سالن پرورش قارچ: همچنین در صورت تهیه اسپیلت و نصب آن در سالن تاسیسات می توانید




اطلاعاتی مفید در مورد سالن کشت قارچ های دکمه ای و تجهیزات مورد نیاز برای آن

آموزش قفسه بندی سالن پرورش قارچ پس هر قدر هم که برای تاسیسات برودتی نیاز به هزینه باشد




آشنایی با تاسیسات و تجهیزات

تولید و پرورش قارچ های خوراکی و طراحی سالن و تاسیسات. سوبسترا و




نکاتی در مورد پرورش قارچ در سوله

شاید نکات زیر برای افرادی که تصمیم به راه اندازی سالن پرورش قارچ در سوله ها و تاسیسات




نه نکته برای اشخاصی که هدف راه اندازی سالن پرورش قارچ در سوله را دارند

از آنجا که هر سالن پرورش قارچ باید تاسیسات هوا سازهای مخصوص سالن پرورش قارچ دارای




تحقیق محمد میرزاده مطلق در مورد قارچ

قرار دادن اتاقی مجزا برای قرار دادن تاسیسات سالن روی این سالن پرورش قارچ هستند و هر




تاسیسات مورد نیاز برای پرورش قارچ تکمه ای:

تاسیسات مورد نیاز برای تاسیسات مورد نیاز برای پرورش قارچ تکمه در سالن در سه




برچسب :