نقض قانون مدارس غیر دولتی( حمید مصطفی نژادیان از شیراز)

با این­که ساعات کار موظف معلمان رسمی دولتی 24 ساعت است معلمان مدارس غیر دولتی با این استدلال که شامل قانون کار و تامین اجتماعی هستند باید 48 ساعت کار بکنند تا از یک حقوق کامل تامین اجتماعی که نصف حقوق رسمی است، برخودار شوند یعنی عملاَ یک چهارم حقوق یک معلم رسمی را دریافت می کنند و علاوه بر آن ایام نوروز و تعطیلات تابستان نیز حقوق دریافت نمی­کنند .

1-     نکته دیگر اینکه برای آنکه یک معلم غیردولتی دوره متوسطه بتواند بیمه­ی کامل شود باید 48 ساعت درس بدهد از آنجا که تعداد کلاس­ها در این مدارس کم است هیچگاه یک معلم غیر رسمی نمی­تواند ( مگر در بعضی مدارس ابتدایی خاص ) از این بیمه به طور کامل برخودار شود و علاوه بر آن این بیمه تعطیلات تابستان را نیز شامل نمی­شود بنا براین یک معلم غیر رسمی ( در مدارس متوسطه ) اگر 24 ساعت در هفته کار کند در یک سال تحصیلی به اندازه 4 ماه و نیم از بیمه برخودار می­شود بنا بر این با 3 سال کار از یک سال بیمه­ی بازنشستگی برخوردار می­شود این وضعیت در مدارس ابتدائی بدتر می باشد و غالباَ نصف حقوق مقرر در قانون کار را دریافت می­کنند و بعضاَ در هرماه 15 روز از حق بیمه برخوردار می­شوند (در حالی که بین 30 تا 36 ساعت در هفته کار می کنند آنها نیز به بهانه اینکه طبق قانون کار باید 48ساعت در هفته کار کنند تا بیمه کامل شوند 15 روز در ماه بیمه میشوند.

2-     معلمان این مدارس نه مرخصی زایمان دارند نه امنیت شغلی وحتی در بعضی از مدارس به علت عدم نظارت ، معلمان از مرخصی استعلاجی نیز برخودار نیستند و عیدی پایان سال و پاداش پایان خدمت نیز دریافت نمی­کنند کجای این موارد با عدالت سازگار است ؟

3-    چند سال قبل شرکتهای آموزشی برای خرید خدمت آموزشی ایجاد شدند. برای معلمانی که از طریق این شرکتها ( حتی به مدت یکسال ) جذب آموزش و پرورش شدند حق شرکت در امتحان استخدامی قایل شدند با اینکه گرفتن مجوز برای یک مدرسه­ی غیردولتی بسیار مشکل­تر از یک شرکت آموزشی است این حق از معلمان شاغل در مدارس غیر دولتی سلب شده است .

4-     مدارس غیر دولتی برای فرار از پرداخت بیمه­ی معلمان غیر رسمی استفاده از معلمان بازنشسته را ترجیح می­دهند حتی اگر این معلمان از سطح علمی پایین تری نیز برخودار باشند ( خصوصا در مدارس ابتدایی که اگر آمار واقعی گرفته شود مشخص خواهد شد تعداد زیادی از معلمان بازنشسته­ی مشغول به کار در این مدارس مدارک دیپلم و کاردانی دارند ) . 

پیشنهادات :

1-     بر طبق ماده 13 قانون تاسیس و اداره مدارس غیر دولتی صندوق حمایت از توسعه مدارس غیر دولتی ایجاد شود و دولت % 50 درصد قیمت تمام شده سرانه دانش­آموزی در بخش دولتی را به ازای کل دانش­آموزان شاغل به تحصیل در مدارس غیر دولتی به این صندوق کمک کند .

2-     ماده 17 و 18 این قانون بطور کامل و دقیق تحت نظر آموزش و پرورش اجرا شود تا درآمدها و هزینه­های این مدارس به طور شفاف مشخص شود .

3-     آیین نامه اجرایی ماده 25 هرچه سریعتر به نحوی تنظیم شود که کارکنان مدارس غیر دولتی از تمام مزایای کارکنان رسمی برخودار شوند و بیمه تامین اجتماعی برای یکسال تحصیلی باشد و علاوه بر آن از امنیت شغلی به شرط عدم عدول از صلاحیتهای حرفه­ای معلمی که برای معلمان رسمی و غیر رسمی یکسان است برخودار باشند .

4-     آیین نامه ماده 26 این قانون به نحوی تنظیم شود که یک معلم در مدارس غیر دولتی با 24 ساعت تدریس از حداقل حقوق هم پایه خود در مدارس دولتی برخودار باشد و این حقوق شامل تابستان و ایام تعطیل نیز بشود در این مورد دولت می­تواند از محل صندوق حمایت از توسعه مدارس غیر دولتی کمبود­های مالی این مدارس را جبران کند .

5-     قانون تاسیس و اداره مدارس غیر دولتی مشمول اصل 85 قانون اساسی است که باید به مدت 5 سال بصورت آزمایشی اجرا شود تا پس از رفع نواقص به تصویب کامل برسد و از زمان تصویب این قانون در تاریخ 1378/5/16پنج سال می گذرد و اجرای آزمایشی آن تمام شده است. دولت 3 ماه فرصت داشته تا آیین نامه­های مربوطه را تهیه و تصویب نموده و برای اجرا ابلاغ کند ، مجلس باید علت عدم تصویب این آیین نامه­ها را مورد بررسی قرار دهد یا این قانون را با رفع نواقص به تصویب کامل برساند و یا مدت اجرای آزمایشی آن را تمدید کند و دولت را موظف کند هر چه زودتر آیین­نامه­های مربوطه را تصویب و برای اجرا ابلاغ کند تا بیش از این معلمان این مدارس مورد استثمار و ظلم واقع نشوند.

6-     برای معلمان این مدارس جهت استخدام در آموزش و پرورش همانند معلمان حق­التدریسی و شرکتی و آموزشیاران نهضت سواد آموزی امتیازاتی قایل شده و در شرایط مساوی اولویت هایی قایل شوند هر چند که اگر آیین نامه­های قانون تاسیس مدارس غیر دولتی بطور عادلانه تصویب و اجرا شود دیگر نیاز به استخدام این معلمان نیست و هر روز شاهد رشد کمی و کیفی این مدارس خواهیم بود.


مطالب مشابه :


استخدام دبیرستان غیرانتفاعی پسرانه در همدان

تمام حقوق اين وب سايت و مطالب آن متعلق به استخدام فوری داغ داغ مي باشد . كد نويسي و




شرایط جذب معلم توسط غیر انتفاعی ها

شرایط جذب معلم توسط غیر انتفاعی مدارس غیر انتفاعی هم و چگونگی جذب نیرو و معلم تو سط انها




تأثیر ویژگیهای فردی منابع انسانی بر اثربخشی مدارس غیرانتفاعی

مدیریت منابع انسانی یعنی شناسایی، انتخاب، استخدام در مدارس غیر انتفاعی که جزء




رویای دانشگاه در مدارس غیر انتفاعی

رویای دانشگاه در مدارس غیر انتفاعی. حياط‌هاي کوچک، ساختمان‌هاي يک طبقه و استخدام نكردن




پرداخت حقوق عوامل اجرايي مدارس غیر انتفاعی

پرداخت حقوق عوامل اجرايي مدارس غیر انتفاعی. وضعیت استخدام. حقوق ثابت




پیگیری مشکل مربیان پیش دبستانی/اجاره مدارس به بخش خصوصی

با اجازه مجلس می توانیم صندلی خالی مدارس غیر انتفاعی را از آنها استخدام مربیان




عدالت گمشده در استخدام معلمان مدارس غیرانتقاعی صومعه‌سرا

بی‌توجهی به وضعیت استخدام معلمان غیر یکی دیگر از معلمان مدارس غیر انتفاعی صومعه




مدارس غیر دولتی

مدارس غیر در مورد برنامه ،سازمان مدارس ،شيوه تدريس و استخدام معلم». مدارس ملي




نقض قانون مدارس غیر دولتی( حمید مصطفی نژادیان از شیراز)

نقض قانون مدارس غیر شود دیگر نیاز به استخدام این معلمان مدارس غیر انتفاعی,




برچسب :