سفرنامه سوریه

سوریه         Syria    هشتمین سفر- هفتم فروردین ۱۳۸۹ برابر با بیست و هفتم مارس 2010 
                                            

                                                                               

 

سلامی گرم و صمیمی به دوستان بسیار عزیزسایبری

سخنی چند با دوستان:

همواره بخشی از وقتم را دراینترنت برای مشاهده وخواندن سایت ها و وبلاگ های دوستان در باره سفرنامه های شان می گذرانم که بسیار برایم جالب و جذاب و صد البته مثمر ثمر می باشد .

چون کسی که عاشق سفر است حتما هم نیاز به یک سری اطلاعات قبل از سفردارد که به راحتی ومجانا از طریق این وبلاگها میتواند دریافت نماید. فرقی نمی کند مسافرت در داخل ایران باشد یا مسافرت به کشور های خارجی .

" اگرتوریست حرفه ای باشید یا اینکه بخواهید اطلاعات دقیق تری در باره همه چیز یک کشور قبل از سفر بدانید  میتوانید از کتاب" Lonely Planet"  هم استفاده نمایید" .   

همیشه خودم تصمیم گرفتم که وبلاگی بسازم تا خاطرات سفرم را همانند دیگران به اشتراک بگذارم تا برایم ثبتی دایمی  و  برای دیگران هم شاید مفید و کارسازباشد .

 ولی متاسفانه به عللی میسر نمی شد. تا اینکه قصد سفر به سوریه و عتبات و عالیات را کردم و مصمم شدم که بعد از سفر خاطراتم را به نگارش دربیاورم.

برای این کار تقویم جیبی ای برداشتم و اطلاعات روزانه سفر را در هر روز در همانجا بطورخیلی مختصر و خلاصه ثبت می نمودم و بعد از سفر بصورت وبلاگ فعلی در آوردم و از این به بعد سعی خواهم کرد اگر به مسافرتی رفته باشم در حین سفر آن را آپدیت نمایم .

لذا بخاطرهمین موضوع خاطراتم را ازسفر آخر به اول شروع نمودم.

تاریخ آغاز  وبلاگ نویسی 1389.02.15 ( ساختن این وبلاگ  پانزدهم اردیبهشت ماه هزار و سیصد و هشتاد و نه ) 

                                                                                                                                          

سوریه کشوری است در خاورمیانه همسایه عراق- ترکیه -لبنان- اسراییل- اردن و ...... ایرانیان برای سفر به این کشور نیازی به ویزا ندارند با داشتن پاسپورت به صورت هوایی یا زمینی می توان به آنجا مسافرت کرد .

واحد پول آن لیره سوری می باشد که تقریبا بین۱۶ تا ۱۸ تومان ایرانی مبادله میشود .

قابل ذکر است که پول ایران به راحتی در آنجا مورد استفاده قرار میگیرد . ( ولی هر ۱۰۰۰ تومانی را حدودا ۸۰۰ تومان حساب میکنند ) بهترین کار همراه داشتن دلار امریکا و تبدیل آن به لیره سوری است .

به محض وارد شدن به خاک سوریه اگر سیم کارت روی اتصال اتوماتیک باشد پیامک های مختلفی را جهت راهنمایی توریست ها دریافت خواهید کرد و ساعت موبایل بطور اتوماتیک تبدیل به ساعت سوری خواهد شد .

برای تماس با ایران بهترین و ارزان ترین راه خرید سیم کارت سوری است که به راحتی قابل دسترس خواهد بود .  

تاریخ حرکت شنبه ۷/۱/۱۳۸۹ ساعت 22:07 شب هواپیمای توپولف 154 از فرودگاه بین المللی امام - به مقصد سوریه پرواز ساعت ۰۰:26 شب به مدت 2:21 دقیقه به فرودگاه بین المللی سوریه رسیدیم.

بعد از اینکه وارد سالن شدیم چیزی را دیدیم که هرگز تصورش را نکرده بودیم سالن به هر چیزی شبیه بود  غیر ازسالن فرودگاه بین المللی .سالن ۳۰-۴۰ متری کثیف که سال های زیادی از نقاشی آن می گذشت با فقط یک گیت فعال و چند صندلی چوبی که بعدا فهمیدیم بخاطر رابطه حسنه ای   که با این کشور داریم لطف میکنند تا مسافرین هواپیمایی ایرانی به این گیت وارد  شوند و مسافرین عرب و احیانا اروپایی از سالن هایی کاملا تمیز و مبله وارد میشوند.                                                                                                                     در یک هتل آپارتمان (عماره الحسن المختار ) 4 تخته مستقر شدیم که با حرم حضرت زینب س قسمت درب غربی آن  تقریبا 60-  50 متری فاصله داشته است .                                               

   

                             2-حرم حضرت زینب (ع) در شام – دمشق

 

      قبل از اذان صبح به حرم حضرت زینب رفتیم وبعد از زیارت و خواندن نماز و زیارت نامه  و گرفتن چند عکس از داخل و بیرون حرم و همچنین فیلمبرداری از آن  برای صرف صبحانه به هتل برگشتیم. 

 روز دوم یکشنبه 8/1/89 برای اقدامات سفر به لبنان به شهر مرزی السومری رفتم چون ویزا نداشتم مسافرت به لبنان میسر نشد .(حدودا یک ساعت تا بیروت به وسیله اتوبوسهای مستقر در این ترمینال ( با کرایه 8 دلار) فاصله می باشد. در صورت داشتن ویزا هم لبنان و هم اردن می توان مسافرت کرد.

برای رفتن به لبنان از داخل سوریه بدون داشتن ویزای لبنان یکی از دو کار را باید انجان دهید .

۱- باید در یکی از دفتر های مسافرتی ثبت نام کرد که حدود ۲-۳ روزی برای ویزا زمان نیاز دارد و مبلغ آن در این تاریخ حدودآ ۵۳ دلار امریکا وثبت نام در هتل ها به مبلغ ۶۳ دلار برای یک سفر یک روزه به لبنان همراه با گشت و نهار می باشد .

۲- مراجعه مستقیم به سفارت لبنان در بیروت که ساختمان جدیدش در منطقه کفرسوسه در یک منطقه بسیار شیک و بالا شهر دمشق که در طبقه اول واقع شده اگر فرم درخواست را کامل و قبل از ظهر تحویل دهید بعد از ظهر همان روز بعد از ساعت ۳:۳۰ در صورت موافقت ویزا صادر خواهد شد . ولی اگر ویزا را از تهران تهیه نمایید بهتر است چون اولین سوال مامور کنسول همین است که چرا در تهران ویزا تهیه نکردی .

بنده هر دو کار را انجام داده ام ودر آخر به یک علتی موفق به سفر نشدم . انشا الله در یک فرصت دیگر با زمانی بیشتر .

 دومین روز سفرمان زیارت بارگاه فرزند سه ساله امام حسین ع  حضرت رقیه س بود .

                                 3- بارگاه حضرت رقیه دمشق – سوریه 

  که فاصله بین شام ( محل هتل مان ) تا دمشق حدود نیم ساعت بوده است .

 بعد از وارد شدن از درب ورودی ابتدا وارد حیاط آن می شوید که زیاد بزرگ نمی باشد و سقف آن  برای جلوگیری از آفتاب و احیانا باران متحرک می باشد . حرم در قسمت چپ واقع شده که محل زیارت عاشقان آن عزیز می باشد . مرقد چهار گوش کوچکی که کودک سه ساله ابا عبدالله را در خود دارد و صحن حرم هم چندان بزرگ نیست. و در سمت راست حرم صحن بزرگی ساخته شده که نماز جماعت در آن اجراء می شود که کلا ایرانی می باشند. در قسمت راست حیاط  در زیر زمین صحن بزرگی با سنگ فرش مرمرینی ساخته شده که بزودی افتتاح خواهد شد.

صبح روز دوشنبه به باب الصغیر رفتیم قبرستانی معروف در سوریه حتی در جهان اسلام که قبور بزرگان زیادی در آن مدفن است .که همگی دارای گنبد سبز رنگ می باشند.

                    

                                      4-قبرستان باب الصغیر در دمشق – سوریه  

 قبرها بصورت پشته ای حدود نیم متر از سطح زمین که ظاهر قبر مسلمانان سنی مذهب چنین می باشد درست شده  و سنگ قبر ها بصورت ایستاده بر روی قسمت سر قبور نصب شده اند .

بزرگانی مانند : آرامگاه سکینه دختر امام حسین ع ام -کلثوم خواهر امام حسین ع -فاطمه صغری دختر امام حسین ع -عبدالله پسر امام جعفر صادق -عبدالله فرزند امام سجاد ع -ام سلمه و ام حبیبه همسران رسول خدا -فضه کنیز حضرت فاطمه ع -اسما همسر جعفر طیار -میمونه دختر امام حسین ع حمیده دختر مسلم ابن عقیل -عبدالله ابن جعفر طیار همسر حضرت زینب س -بلال حبشی موذن پیامبر اسلام و سر 16 تن از شهدای کربلا که به شام دربار یزید ابن معاویه آورده شدند مانند سر حضرت ابوالفضل – علی اکبر – حبیب ابن مظاهر و دیگر یاران امام حسین ع دفن میباشند. 

 لازم به ذکر می باشد که قبر معاویه ابن ابو سفیان در این قبرستان می باشد که درب آن قفل میباشد و تابلویی هم ندارد فقط از میان شبکه پنجره میتوان داخل آن را نگاه کرد . 

بعد از ظهر همان روز بعد از صرف نهار در هتل ساعت 3 بعد از ظهر به سمت قبر حضرت هابیل (ع) حرکت کردیم در یک اتوبانی که به لبنان و اردن میرود بعد از یک ساعت طی مسیر وارد یک جاده فرعی سربالایی شدیم که در ابتدای آن ایستگاه بازرسی نظامی میباشد چون منطقه گلا نظامی است که تجهیزات و رادار های سوریه درآن نصب میباشند حدودا 5-4 کیلو متر بعد به بارگاه هابیل که در بالای بلندی قرار دارد و به اطراف مشرف می باشد رسیدیم .


 

                                                 5- بارگاه حضرت هابیل در سوریه 

   دور تا دور آن کوه می باشد که بلندی های جولان تحت اشغال اسراییل در قسمت جنوبی آن واقع میباشد . 

داخل حرم قبر حضرت هابیل ع قرار دارد و سنگ قبر آن به طول 7 متر در عرض یک متر می باشد. 

                                            6-سنگ قبر حضرت هابیل - سوریه

     بعد از زیارت و مقداری خرید ( قابل توجه خانم های زاِیر جنس پارچه های موجود در این بازار نسبتآ خوب و با قیمت مناسب می باشد) .

از آنجا به سمت دمشق حرکت نمودیم. در برگشت به شهر دعاووی برای زیارت قبر حضرت سکینه ابن علی ( ع) رفتیم و بعد از اداء نماز مغرب وعشاء و زیارت حرم به هتل مان برگشتیم. 

  روز سه شنبه بازدید از بازار حمیدیه(شام) واقع در قسمت قدیمی دمشق که نزدیک به میدان مرجه(مرجع) می باشد رفتیم.

                      

                                                  7-بازار اموی دمشق- سوریه

   بعد از پیاده شدن از اتوبوس و طی مسافتی و عبور از یک زیر گذر نسبتا عریض وارد بازار شام (اموی )  شدیم . بازاری است سرپوشیده و نسبتا تمیز و دارای مغازه های زیادی در دو طرف و بسیار طویل و با جنس های مختلف که فروشندگان آن به راحتی فارسی صحبت میکنند و قیمت اجناس را به ریال گران تر از قیمت لیر سوری به ایرانیهای مشتاق خرید می فروشند  

 درانتهای شرقی بازار مسجد قدیمی و معروف اموی ( معاویه ) قرار دارد. که چهارمین مسجد معروف

 

                                     8-سر در مشرف به مسجد امویان -  دمشق - سوریه

 و قدیمی جهان می باشد که واقعا زیبا و بسیار مجلل و پر ابهت می باشد و سالیان زیادی مشترکا هم به صورت مسجد و هم کلیسا مورد استفاده قرار می گرفت . مساحت آن حدودا صد متر در صد و پنجاه  می باشد.حیاط مسجد حدودا دو برابر صحن داخل مسجد می باشد که کلا با سنگ سفید فرش گردیده است . 

    

                                     9-حیاط مسجد اموی دمشق -  سوریه 

  در داخل مسجد (وسط صحن) بارگاهی است که محل دفن سر حضرت یحیی  پیامبر ( ع) در آن قرار دارد .

در قسمتهای مختلف آن دارای چند مقام مانند مقام حضرت خضر (ع) حضرت هود (ع) , منبر بسیار بزرگ ( احتمالا منبر یزید)و روایت است هم چنین محل استقرار اسرای کربلا در جنب بارگاه حضرت یحیی ع و در وسط صحن مسجد که نسبت به بقیه سطح مسجد بالاتر است قرار دارد و روبروی آن در بلندی مسجد حدودا ۸-۱۰ متری محل تخت یزید ابن معاویه قرار داشت که موجود می باشد.  

در قسمت انتهایی شرقی مسجد چاه و محل غسل تعمید قرار دارد زمانی که نیمی از مسجد بصورت کلیسا بوده است مسیحیان فرزندان نوزاد خود را غسل تعمید می داده اند.لازم به ذکر است که محل غسل باقی است ولی چاه پر شده می باشد.

بعد از خارج شدن از صحن مسجد در قسمت شرقی حیاط آن مقام راس الحسین (ع) قرار دارد که داخل آن مقام حضرت زین العابدین (ع) قرار دارد که محراب و بقعه ای دارد و روایت است که محل نمازخواندن آن حضرت زمانی که در شام اسیر بودند می باشد ودر قسمت بالاتر آن محل راس الحسین می باشد که روایت است که سر امام حسین رابعد از وارد شدن به شام چند روز در اینجا نگهداری نمودند که محل آن را به اندازه سر یک انسان در داخل دیوار با نقره جا سازی نمودند.

لازم به ذکر می باشد یکی از مکانهایی را که علاوه بر ایرانیها تعداد زیادی از توریستهای اروپایی را در خود دارد مسجد اموی می باشد .

در حیاط مسجد با یک زن ایتالیایی ( ونیزی ) مقیم کانادا آشنا شدیم و حدود نیم ساعتی با هم گپ زدیم و عکس یادگاری با هم و به همراه خانواده گرفتیم و اطلاعاتی هم در باره شهر ونیز ایتالیا به ما داد و پیشنهاد سفر به آنجا را کرد .

در قسمت درب شمالی مسجد کوچه تنگ و باریکی است که انتهای آن به بارگاه حضرت رقیه می رسد.

یعنی از سه کوچه تنگ و باریک میتوان به حرم وارد شد.

روز بعد  سر مزار دکتر علی شریعتی که در قسمت شمالی بارگاه حضرت زینب و درست دیوار به دیوار آن واقع شده است که باید از درب شرقی حرم خارج شوید رفتیم و فاتحه ای نثار ایشان و خفنگان قبرستان نمودیم .

غروب آن روز جنب درب غربی حضرت زینب مسجد الزینبیه قرار دارد که متعلق به مسلمانان سنی می باشد که حدودا نیم ساعت داخل مسجد روی یکی از صندلی های موجود در  کنار دیوار مسجد برای افرادی که مشکل بدنی دارند نشستم مسجد بسیار تمیز وهیچ کس داخل مسجد صحبت نمی کرد و هر کسی که وارد می شد موبایلش را خاموش می کرد و هر کسی که وارد می شد از هر طبقه اجتماع که بود به فرش روی زمین نیم نگاهی میکرد احیانا اگر نخ یا آشغال ریزی بود برمیداشت و به سطل آشغال می انداخت و با توجه به شستن پا هنگام وضو ساختن اثری هم از بوی عرق جوراب در داخل مسجد به مشام نمی رسید و با اینکه افرادی زیادی داخل مسجد بودند ولی کاملا سکوت حکم فرما بود. 

   روز چهارشنبه بعد از صرف شام ساعت 22:00 شب با یک اتوبوس عراقی با راننده سوری به سمت عراق حرکت نمودیم بعد از طی مسیر سوریه ساعت 3:00 صبح به مرز عراق رسیدیم ( گمرک ولید )که خروج از سوریه در گمرک وقت چندانی نگرفت .

و از این لحظه به بعد وارد خاک عراق شدیم .

 

 هزینه سفر:

هزینه تور کامل چهار نفره 3.000.000 تومان با بلیط هواپیما ،هتل ،صبحانه ،نهار،شام و ترانسفر زمینی بین دو کشور سوریه و عراق

 

قیمت دلار : 1100 تومان 

                                                                    پایان


مطالب مشابه :


پیش ثبت نام اینترنتی عتبات عالیات آغاز شد

سفرهای زیارتی حج/ عمره / عتبات عراق و سوریه شد و نام نویسی تا سایت پیش ثبت نام




سفرنامه سوریه

سفرنامه سوریه سایت طلا ۱- باید در یکی از دفتر های مسافرتی ثبت نام کرد که حدود ۲-۳




زنی که رقیب بشار اسد شد

کودکان را دراین سایت عالی قانون اساسی سوریه جمهوری این کشور، نام نویسی




اعلام کاروانهای عمره از 29 آبان

29 آبان ماه بر روی سایت قرار خواهد گرفت و از نام نویسی در کاروان های سوریه. گالری عکس




آموزش زبان 22

مرکزفرهنگی سوریه در تهران اطلاعیه ثبت نام بیست و انشاء و مقاله نویسی




آموزش زبان

مرکزفرهنگی سوریه در تهران بانک اطلاعات وب سایت اطلاعیه ثبت نام بیست و یکمین




ثبت نام جديد كربلا

عتبات ،سوریه و پیش ثبت نام عتبات نام نویسی و کد ثبت‌نام سایت




اطلاعیه سازمان حج و زیارت در خصوص تکمیل ظرفیت خالی کاروان‌های عمره مفرده 93-92

سایت ثبت نام سال 1390 می توانند نسبت به نامنویسی در ظرفیت خالی گروه سوریه. گالری عکس




برچسب :