خانم دکتر محمدي[1] چه مي گويد؟!!- (1)

به نام خدا

 از وجوه حاکميت خرد و عقلانيت بر جامعه و يا بر يک سازمان، که در متن خود نشانگر نگاهي الهي و رويکردي عدالت محور مي­باشد، موضوع "شايسته­سالاري"و "شايسته­محوري" در اعطاي مسئوليت به افراد و نيز پذيرش مسئوليت از سوي افراد است. اولين شرط لازم براي شايستگي در واگذاري مسئوليت اجرايي به فرد، دارا بودن سه مشخصه "تعهد"، "علم" و "توانمندي" است[2].  با ارتقاء سطح مسئوليت­ها، کيفيت اين مشخصه­ها نيز بايد ارتقاء متناسب يابد تا امکان "اداء مسئوليت "و نه بروز "اداي مسئوليت" فراهم شود.

يکي از سوالات منطقي که از اولين روزهاي انتصاب خانم محمدي به مديريت جهاد دانشگاهي واحد تهران در دو سال پيش مطرح مي­شد اين بود که ايشان در گذشته داراي چه سوابق فعاليتي و تجارب کاري بوده است؟ با پيگيري به عمل آمده معلوم شد که تنها سابقه موجود از ايشان در جهاددانشگاهي، برطبق سوابق و اطلاعات ارائه شده توسط اعضا قديمي و مديران جهاددانشگاهي دانشگاه علم و صنعت، اين است که ايشان تا سال74 مسئول بخش تخصصي سراميک آن جهاد در زمينه متالورژي بوده است[3]، و پس از انحلال بخش و توقف فعاليت آن، نامبرده نيز جهاددانشگاهي را ترک کرده­است. همين امر، يعني ترک محل خدمت و جدا شدن بدون مجوز از جهاددانشگاهي، باعث شد تا در هيات تخلفات اداري جهاد پرونده تخلف خدمتي براي وي تشکيل شود

در مورد سوابق و تجارب کاري پس از جهاد وي نيز عليرغم جستجوي زياد نتيجه­اي جز اشتغال به تحصيل در مقطع دکتري دانشگاه شريف حاصل نشد.

جالب اينجاست که با مروري بر متن مصاحبه مورخ 2 اسفند ماه 91 روزنامه ايران با خانم محمدي باز هم       نمي­توان هيچ رد پايي از سوابق مديريتي و اجرايي وي از سال 74 تا سال 88 پیداکرد که پس از آن به صورت يک محقق در جهاد تهران پذيرفته شد.

   حال سوال اينست که چگونه فردي بدون سوابق مديريتي و اجرايي و حتی تجربه مناسب اداره گروهي اندک از افراد، يکباره به مديريت جهاد تهران،  که جهادی جامع و سي ساله  با حدود 300 عضو تمام وقت و بیش از هزار همکار پاره وقت بوده است منصوب مي­گردد؟!

جهادي كه به عنوان يكي از بزرگترين واحدهاي جهاد دانشگاهي  با دارا بودن بیش از سی گروه، مرکز و کانون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی؛ اجراي صدها پروژه پژوهشي و خدمات تخصصي ، فعاليت هاي گسترده آموزشي و تدوین و برگزاری صدها دوره ی آموزشی، و انجام برنامه ها و فعاليت­هاي متعدد، گسترده و سراسری فرهنگي را در کارنامه فعاليتي خود داشته است.

 البته ممکن است ايشان در طول زمان گذشته در جاهاي ديگري سوابق فعاليتي و مديريتي داشته است که نمي­تواند آنها را آشکار کند و نام ببرد؛ که اين امر ديگري است و باب ديگري!

به هر صورت،سوال اين بوده و هست که شاخصه­هاي شايستگي وي براي انتصاب به اين مسئوليت مهم(بنا به آنچه خود در مصاحبه بر آن تاکيد مي­کند) چه بوده است و يا چه مبناي تعيين­کننده­اي داشته است؟ آيا رييس محترم جهاددانشگاهي با اتکاء به كدام سوابق ايشان و با چه شناخت وعلم و اطلاعي و بر اساس چه شاخصه يا شاخصه­هايي وي را به اين مسئوليت منصوب کرده است؟

 هرچند پاسخ اين سوالات داده نشود، ولي عملکرد دو ساله وي در جهاد تهران پيش روي ماست و اين خود گويا ترين پاسخ به آن پرسش­ها است.

براستي از کاشتن باد مي­توان چيز ديگري جزطوفان درو کرد ؟!!

طوفاني که خسارت آن از بين رفتن ثمره سالها تلاش و زحمت شبانه روزي و صادقانه اعضاي جهاد تهران و سرمايه­هاي ذره ذره جمع شده موجود معنوي و مادي اين واحد است که تصميم­گيران و صحنه­گردانان به قدر سر سوزنی در آن نقش نداشته­اند.

 عمق و ابعاد خسارت­هاي پنهان اين نظام و روش مديريتی براي جهاددانشگاهي واحد تهران، در آينده روشن خواهد شد؛ هر چندکه امروز در غوغاي تبليغات دروغين و حمايت­هاي ناعادلانه مالي و مديريتي و سياسي، سعي در پوشاندن ظاهری برخی ازآسيب­ها و خسارت­ها کرده­اند و همراه آن با توزيع منفعت، در انتظار سکوت و يا سقوط و انحراف آدم­ها نشسته­اند.

اما در سنت الهي، حق و راستي و درستي، حقيقتي است برتر و نوري است درخشنده و پاينده  که طومار تاريکي و ظلمتِ فريب و ناراستي و نادرستي را روزی درهم خواهد ­پيچيد.

انشاالله در نوشتارهای بعد به ابعاد ديگري از اين موضوع پرداخته خواهد شد.

                                                                                     من الله التوفيق و عليه التکلان

 


1- این نوشتارها، نگاهی است بر مصاحبه خانم محمدی  با روزنامه ایران  مورخ 2/12/1391 از زوایای مختلف که در شماره های متناوب خواهد آمد.

[2] در این نوشتار به دو مشخصه علم و توانمندی پرداخته می شود و به جهت اهمیت موضوع "تعهد" در مجال دیگری به تبیین آن مبادرت خواهیم نمود.

[3]- مناسب است خواننده محترم به متن صحبت خانم محمدي در این مصاحبه دقت کند و درستي يا نادرستي گفته ها را ارزيابي کند. وي مي گويد:"بعد از فرمان حضرت امام (ره) مبني بر ايجاد جهاددانشگاهي و ايجاد واحد جهاددانشگاهي در دانشگاه علم وصنعت، بنده مسئوليت حوزه مهندسي را در جهاددانشگاهي به عهده گرفتم.". توجه خوانندگان محترم را به اين نکته جلب مي کنيم که جهاد علم وصنعت اساسا يک جهاد مهندسي بوده است که متشکل از چند شاخه تخصصي و از جمله شاخه سراميک بوده است. لازم به ذکر است ايشان هيچوقت مسئوليت حوزه مهندسي آن جهاد را بر عهده نداشته است.


مطالب مشابه :


دانلود جزوه درس روش های آماری

مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی تهران 1 rss . powered by blogfa.com




لیست اسامی پروژه تجارت الکترونیک

جهاد دانشگاهی تهران 3 دانشجویان فناوری اطلاعات جهاد دانشگاهی تهران 3




خانم دکتر محمدي[1] چه مي گويد؟!!- (1)

روزي و صادقانه اعضاي جهاد تهران و سرمايه­هاي ذره ذره جهاد دانشگاهی واحد تهران,




پایگاه داده +ppt

دانشجویان فناوری اطلاعات گرایش امنیت - پایگاه داده +ppt - جهاد دانشگاهی تهران 3 دانشجویان




کتابخانه شخصی من

جهاد دانشگاهی تهران-----محمدجواد مهدوی نژاد. زبان




برچسب :