تونل مانش؛ یکی از عجایب هفتگانه دنیای مدرن

در سال های (1975 - 1974) دولت های انگلیس و فرانسه مجدداً طرح تونل مانش را در دستور کار قرار دادند و حفاری های آزمایشی را شروع کردند ولی این بار هم بحران اقتصادی باعث شد هارولد ویلسون نخست وزیر وقت انگلیس دستور توقف عملیات پروژه را صادر کند. در سال 1984 دولت های انگلیس و فرانسه مذاکراتی انجام دادند و خواستار اجرای پروژه با اعتبارات بخش خصوصی شدند. در بررسی های بعدی چهار گزینه مطرح شد که شامل دو تونل ریلی، یک تونل جاده یی و ساخت یک پل بین دو کشور بود که کارشناسان گزینه یی را که شباهت زیادی به طرح 1973 داشت، پذیرفتند. بالاخره دولت های فرانسه و انگلیس قرارداد اجرای تونل مانش را در 12 فوریه 1986 در شهر کانتربوری انگلستان امضا و در سال 1987 تصویب کردند. مسیر نهایی انتخاب شده طولانی تر از کوتاه ترین مقطع ممکن بین دو کشور و بین Calais (فرانسه) و Folkestone (انگلیس) بود و اغلب بخشهای تونل در عمق تقریباً 40 متری زیر بستر دریا قرار داشت. در بخش جنوبی عمق تونل بیش از بخش شمالی است.


images?q=tbn:ANd9GcRI5TE-o_I7Ngo7DwNcJhA

از تونل مانش بیشتر بدانیم
تونل کانال مانش یا تونل مانش که در انگلستان Channel Tunnel نامیده می شود تونلی است به طول 45/50 کیلومتر که از زیر کانال مانش عبور کرده و شهر Folkestone انگلستان را به شهر Calais در شمال فرانسه متصل می کند. تونل مانش پس از تونل سیکان دومین تونل بزرگ راه آهن و طولانی ترین تونل زیردریایی دنیا به شمار می آید. بخشی از تونل مانش که از زیر دریا عبور می کند 9/37 کیلومتر طول دارد. عمق متوسط تونل در زیر بستر دریا 7/45 متر و عمیق ترین بخش تونل 60 متر از کف بستر دریا عمیق تر است. کل مسیر تونل در میان لایه های گچی حفر شده است. حفاری در سمت ورودی انگلستان با مشکلاتی نظیر ریزش های گسترده همراه بود که با اقدامات تحکیمی تحت کنترل درآمد. در اینجا باید یادآور شد ماشین تونل زنی Beaumont که توسط کلنل فرد بومن ابداع و بعدها نیز توسط دیگران تکمیل شد، انقلابی بزرگ در فناوری تونل سازی ایجاد کرد. در مجموع 11 ماشین تونل زنی بزرگ برای ساخت تونل مانش به کار گرفته شد. چالش بزرگ این پروژه حفاری بخش طولانی تونل در زیر دریا بود که در هر زمان رویارویی با شرایط غیرمنتظره را محتمل می کرد. مسیر تونل مانش در حقیقت شامل سه تونل است که دو تونل اصلی راه آهن به قطر تمام شده 6/7 متر و با فاصله تقریبی 30 متر از هم حفر شده است. یک تونل خدماتی به قطر 8/4 متر بین دو تونل اصلی قرار دارد که در هر 375 متر با راهروهایی به تونل های اصلی مرتبط است. به این ترتیب تونل خدماتی امکان دسترسی کارکنان تعمیر و نگهداری را به تونل های اصلی راه آهن فراهم ساخته و نیز راه فراری برای شرایط اضطراری است.
حرکت قطارهای تندرو در تونل های اصلی به ایجاد دمای حدود 55 درجه سانتیگراد منجر می شود که برای تجهیزات و مسافران قابل تحمل نیست بنابراین برای خنثی کردن این دمای بالا دو دستگاه بسیار بزرگ خنک ساز در دو طرف تونل نصب شده که سرمایی برابر 260 هزار یخچال خانگی ایجاد می کنند. هزینه طراحی، نصب و راه اندازی سیستم های خنک کننده بالغ بر 200 میلیون دلار است.
84 کیلومتر از مجموع تونل های ساخته شده برای این پروژه در سمت انگلستان و 69 کیلومتر در سمت فرانسه قرار دارد. متوسط میزان پیشروی تونل در سمت انگلستان 150 متر در هفته و در سمت فرانسه 110 متر در هفته بود.
با ایجاد دو حفره بزرگ در بخش زیردریایی امکان تغییر مسیر تونل قطارها در مواقع اضطراری فراهم شده است تا در صورتی که در هر یک از تونل ها به دلیل عملیات تعمیر و نگهداری انسداد مسیر الزامی شود، رفت و آمد قطارها از تونل دیگر امکان پذیر باشد. این حفره ها تقاطع انگلیس و تقاطع فرانسه نامیده می شوند و تقاطع انگلیس با 156 متر طول، 18 متر عرض و 10 متر ارتفاع بزرگ ترین حفره زیردریایی جهان محسوب می شود. عملیات ساخت تونل ها در اول دسامبر 1987 شروع شد و تونل خدماتی در 30 اکتبر 1990 به پایان رسید. بنابراین از یک دسامبر 1990 امکان پیمودن فاصله بین انگلستان و بقیه اروپا برای اولین بار پس از آخرین عصر یخبندان روی زمین خشک میسر شد. تونل مانش ششم ماه مه 1994 به طور رسمی توسط ملکه الیزابت دوم و فرانسوا میتران رئیس جمهور فرانسه افتتاح شد.


مطالب مشابه :


حفاظت کاتدیک؟

حفاظت کاتدیک بعد از او ادموند دیوی دستگاه‌ها و وسایل آهنی شناور در دریا را با نصب قطعاتی




اند آلومینیوم

کاربرد اصلی این آندها برای حفاظت کاتدی سازه های فولادی در آب دریا است. اگر چه این آندها در




تاریخ چه ومعیارهای حفاظت کاتدی(مهندسی خوردگی)

تلاش کرد تا حفاظت كاتدی کشتی در دریا را از طریق اعمال جریان در آب دریا تلاش می




دانلود مقاله تولید نرم افزار عمومی حفاظت کاتدی تاسیسات زیر دریا

طراحي حفاظت تدریس در زمینه طراحی حفاظت کاتدیک روش dnv در طراحي سيستمهاي حفاظت




ساخت میله ی کاتدیک به منظور جلوگیری از خوردگی مخازن آهنی

حفاظت کاتدیک کلیه مخازن فولادی در برابر سوراخ دارند و لذا آب دریا خورنده




انتخاب پوشش در خوردگی

حفاظت کاتدیک دمای افزاینده چه در ساحل یا دریا پلی عنوان آند در حفاظت کاتدی




شناسایی و مقابله با پدیده خوردگی در لوله های فولادی صنعت پتروشیمی

بزرگترین وبلاگ مهندسی دریا در ایران با ارائه مقالات مختلف بصورت رایگان




برگزاری دوره تکمیلی 4 روزه حفاظت کاتدیک در پالایشگاه شازند

برگزاری دوره تکمیلی 4 روزه حفاظت کاتدیک در مثل کشتی و لوله های زیر دریا و اسکله




خوردگی شیمیایی فلزات-حفاظت کاتدی

استفاده از سیستم حفاظت کاتدیک. از فیلم و متالوگرافی، ریخته گری چدن نشکن در کف دریا




آندهاي MMO و آندهاي سيليكوني HSCI

طراحي حفاظت قدرت جریان دهی یک متر مربع آند در آب دریا. تدریس در زمینه طراحی حفاظت کاتدیک




برچسب :