نگارش رزومه

محتوای رزومه شغلی

محتوای رزومه شغلی شامل بخش‌های متعددی است کـــه در مجموع عملکرد کارجو را در احراز موقعیت‌های ایـــده‌آل نشان می‌دهد. در واقع رزومه، هویت و کارنامه هر متخصص خواستار اشتغال و یا تغییر و تحول شغلی و تحصیلی است که به اقتضای شرایط، ملزم به پیروی از اصولی استاندارد و تعریف شده است.

 اما مهمترین اجزای رزومه را بخش‌های زیر تشکیل می‌دهند:

مشخصات فردی

سوابق تحصیلی

سوابق شغلی

مهارت‌ها 

افتخارات

 علائق

هر عنوان مجموعه‌ها و بخش‌های متعددی را شامـــــل خواهد شد.

 مشخصات فردی

نخستین بخش رزومه با توضیح درباره مشخصات فــــردی آغاز می‌شود. بیان خصوصیات شخصی، آدرس‌ پست الکترونیکی، محل سکونت به همراه شماره تماس، در جایگاه پل ارتباطی میان کارجویان ومدیران ، از مهم‌ترین بخش‌های این مجموعه محسوب می‌شوند. نکته قابل تامل در بخش مشخصات فردی، ذکر شماره تماس و آدرس ایمیل است. اگر به هر دلیلی یکی از این بخش‌ها دچار غفلت و نقصان شود؛ قطعا تداوم همکاری‌ها با معضلی جدی مواجه خواهد شد.

 سوابق تحصیلی

عنوان رشته تحصیلی و سال اخذ آن، به همراه نام دانشگـــاه از جمله مهم‌ترین اجزای بخش سوابق تحصیلی به حساب می‌آیند. نکته‌ای که باید همواره درنگارش رزومه به یاد داشته باشید، تطابق رشته دانشگاهی با شغل مورد نظر است.

همواره باید درخواست شغلی‌تان با مهارت کسب شــده، اهم از دانشگاهی، تئوری و یا فنی آموزشی منطبق باشد. دراین بخش عنوان و تراز دانشگاه نقش موثری در روند پذیرش و استخدام دارند.

 معمولا مصاحبه‌کنندگان و مدیران مراکز مختلف سعی می‌کنند تا منابع انسانی خودشان را از دانشگاه‌های برتر کشـــــور انتخاب کنند و پس از یک دوره کوتاه مدت 3 تا 6 ماهه ظرفیت‌های کارمندان را به طریق مختلف ارتقاء دهند.

 سوابق شغلی

از دیدگاه کارشناسان ارزشیابی، تجربه‌های کاربردی کارجویان در حوزه‌های مختلف می‌تواند سندی مطمئن برصلاحیت‌های شغلی آنان باشد.

 در واقع با بررسی عناوین نسبت داده شده به کارجویان، میزان سنوات خدمتی، قابلیت‌های خاص هر فرد و هویـــــت شغلی آنان مشخص خواهد شد. فعالیت در شرکت‌ها وسازمان‌های صاحب نام، نه تنها عنوان و رتبه شغلی کارجویان را نزد مصاحبه‌‌کننده افزایش می‌دهد، مهر اعتباری برای صلاحیت آن‌ها نیز محسوب خواهد شد.

 بدین منظورهمواره سابقه اشتغال درمحیط‌های حرفه‌ای، کارجویان را ملزم به هماهنگی با گروه خواهد کرد. درهمین راستا انگیزه‌ها و خلاقیت‌های فردی شکل می‌گیرند و با هدایت سایر اعضاء، اندک اندک زمینه‌های خلق ابتکارات و رویدادهای بزرگ با کنترل مدیری انعطاف‌پذیر هویدا می‌شود.

برای تکمیل بخش سوابق شغلی، طبق عنوان و سبکی که برای ارائه رزومه خود انتخاب کرده‌اید، مقدمات طـــــرح را اجرا کنید. همواره به یاد داشته باشید ذکر عنوان شغلی، محل خدمت، سال‌های خدمتی، دستاوردها، افتخارات، شرکت در همایش‌های داخلی و بین‌المللی، نحوه ارتقای شغلی و اجرای پروژه‌های بزرگ و کوچک، می‌توانند برحضور موفق‌تان درفهرست استخدام شدگان بسیار موثر باشند.

مهم‌ترین اجزای این بخش به شرح زیرند:

سمت شغلی

حوزه فعالیت

رشته تخصصی شغلی

 میزان سابقه کار

نام آخرین مرکز اشتغال و فعالیت

 مهارت‌ها، افتخارات، علائق

مهارت‌ها، افتخارات و علائق از جمله عوامل تاثیرگذاری هستند که علاوه بر تنوع خلاقیت‌های فردی، احتمال افزایش جذب کارجویان را نزد مصاحبه‌کنندگان و مدیران تثبیت می‌کنند. توانایی در گذراندن دوره‌های آموزشی، تسلط بر زبان‌های خارجی، کسب مهارت‌های فنی و درنهایت اجرای مسئولیت‌های سازمانی، در حوزه مهارت‌ها بسیار حائز اهمیت هستند.

 افتخارات

هر آنچه که در حوزه انتشارات(کتاب ومقاله)، عناوین دانشگاهی، ورزشی و موفقیت‌های علمی کسب کرده‌ایــــــد، در این بخش باید با مدارک موجود ضمیمه رزومه کنید.

 در برخی از رشته‌ها، اخذ افتخارات می‌تواند روند استخدام و انتخاب کارجویان راتسهیل دهد.

 علائق

معمولا درانتهای صفحات رزومه می‌توان علاقه‌مندی‌ها و گرایش‌های مختلف علمی، هنری و فنی را درج کرد.

 قالب رزومه

رعایت نکات ویرایشی، استفاده از کاغذ استاندارد و نوع سبک رزومه‌نویسی مهم‌ترین اجزای این بخش را تشکیل می‌دهند.

بسیاری از مصاحبه‌‌کنندگان و مدیران معتقدند که رزومه باید حداکثر در 2 صفحه به پایان رسد. همواره به یاد داشته باشید، مصاحبه‌کنندگان رزومه‌های مختلف را در 3 الی 5 دقیقـــــه مطالعه می‌کنند. بنابراین محتوا و نوع نگارش باید به طوری باشد که    در عین جذابیت، تنوع نیز داشته باشد. ذکر مهم‌ترین عناوین سازمانی و سوابق شغلی و تحصیلی، نه تنها باعث افزایش تمرکز و حفظ زمان بازبینی رزومه می‌شود، جایگاه شغلی کارجویان را نیز حفظ می‌کند.

 استفاده از افعال مناسب

یکی دیگر از راهکارهای نگارش یک رزومه جذاب، استفاده از افعال کاربردی و پویا است. در واقع این‌گونه افعال (مدیریت کردن، هدایت‌کردن، آموزش دادن، ارتقا دادن، تقویت کردن و                                                                                           در نهایت طرحی کردن) تأثیر فوق‌العاده مثبتی بر ذهن مصاحبه‌کننده خواهد گذاشت. در واقع فن رزومه‌نویسی، نه تنها به دانـــــش خوب نوشتن نیاز دارد، هویتی مکتوب و استاندارد به شمار می‌آید. رزومه هر کارجو نزد مدیران شرکت‌های مختلف بررسی می‌شود. بنابراین باید جامع، به‌روز و کاملاً حرفه‌‌ای به نگارش درآید.

 از ذکر نکات غیرضروری خودداری کنید

شاید بیان برخی از افتخارات و علاقه‌مندی‌ها در برخی از مؤسسات مورد ‌توجه مدیران قرار گیرد. اما در رزومه‌های حرفه‌ای و هنگام حضور در شرکت‌های صاحب‌نام، ذکر سرگرمی‌ها و علائق چندان تاثیری بر استخدام کارجویان نخواهد داشت. ممکن است که شما در تیم فوتبال و یا والیبال دانشگاه عضو باشید و به افتخارات زیادی نیز رسیده باشید، اما در کسب موقعیت‌ شغلی، تنها مهارت، دانشگاه محل تحصیل و افتخارات علمـــــی‌تان مورد توجه خواهد بود.

 نام اساتید، مدیران عالی‌رتبه و صاحب ‌نام

خودتان را در رزومه ذکر کنید

اگر در محل کارتان اساتید مشهور و صاحب‌نامی حضورداشته‌اند که در صنایع، علوم و تحقیقات علمـــــی مورد توجه عموم بوده‌اند، حتماً مدت همکاری و نحوه فعالیت‌ خودتان را ذکر کنید. هرچه دایره فعالیت‌ها و مربیان شما از افراد سرشناس‌تری تشکیل شوند، قطعاً در تصمیم‌گیری‌های مدیران و مصاحبه‌کنندگان احتمال استخدام‌تان افزایش خواهد یافت.

 زبان نوشتاری در رزومه

کلیه ارکان، نگارشی و دستوری رزومه باید مطابق با استانداردهای تعریف‌شده باشند، زبان نوشتاری نیز باید به طور کاملاً رسمی ارائه شود. از ضمیر اول شخص (من) هرگـــــز استفاده نکنید. کلمات عامیانه نه تنها سطح دانش‌تان را پایین می‌آورند، ناتوانی در ارائه یک رزومه استاندارد را نیز نشان خواهند داد.

 از الگوها و رزومه‌های ارسال‌شده به درستی استفاده کنید

مطالعه و بررسی رزومه‌های برتر نه تنها به قدرت یادگیری و فن رزومه‌نویسی کمک خواهد کرد، دیدگاه و نوع سبک‌تان را نیز تعیین می‌کند. همواره به یاد داشته باشید؛ هر کارجو یا کارشناس مطابق بامهارت، تحصیلات و سوابق خویش صفحه‌های رزومه را تکمیل می‌کند، بنابراین رزومه‌ هر شخص خاص خودش خواهد بود. نمی‌توان یک نوع سبک نگارشی را همیشه الگــو قـــرار داد و آن را برای تمام شرکت‌ها و سازمان‌ها ارسال کرد.

تنها مزیت هر کارجو، رزومه اختصاصی وی است. در واقع از تلفیق مهارت، دانش و تنوع رشته‌های کارجویان، افراد ساعی انتخاب و پس از آزمون‌های کتبی و شفاهی برای مصاحبه شغلی فراخوانده خواهند شد.

 کاغذ رزومه

کاغذ رزومه باید بدون حاشیه، A4، با قلم مشکـــــی و فونت 12 تایپ شود. بنابراین از شرایط و اصول اولیه رزومه‌نویسی، استفاده از صفحات تمام‌ سفید، (حداکثر 2 صفحه) و فاقد هرگونه غلط نگارشی و دستوری است.

 صادقانه بنویسید

خودتان را همان‌گونه که هستید، با تحصیلات، مهارت و سوابق شغلی مرتبط حتی کوتاه معرفی کنید، صلاحیت‌هــــای هر فرد تنها در میدان آزمون‌های کتبی و عملی به اثبات خواهد رسید. بدین منظور هرگاه و در هر مقطعی ناتوانی هر کارجو در احراز مسئولیت‌های سازمانی شناسایی شود، مدیران به سرعت در قبال آن واکنش شدیدی نشان خواند داد.


مطالب مشابه :


رزومه شغلی

رزومه شغلی چيست؟ رزومه متني است یک صفحه اي (فقط یک صفحه و بس ) حاوي اطلاعات و. مشخصات کارجوكه




رزومه ی شغلی

رزومه ی شغلی. نام و نام خانوادگی: مهرداد آقاجانی تلفن تماس: ۰۹۱۲۲۹۴۵۹۱۳ نشانی پست الکترونیک




نگارش رزومه

محتوای رزومه شغلی شامل بخش‌های متعددی است کـــه در مجموع عملکرد کارجو را در احراز موقعیت




اصول رزومه نویسی 3

مصاحبه شغلی،استخدام در صورت امكان از شخص ديگري بخواهيد كه رزومه شما را از نظر املائي و




رزومه برای شغل

حسابداری (باصری) - رزومه برای شغل - اطلاعات کارشناسی ارشد حسابداری و اعلام نمرات دانشجویان




انواع قالب های رزومه

مصاحبه شغلی،استخدام این نوع رزومه به شما امکان می دهد بر مهارت هایی که از طریق




رزومه تحصیلی و شغلی

رزومه تحصیلی و شغلی مشخصات فردی : اميد كريميان متولد ۱۳۵۴ شهرستان مريوان




اصول نگارش رزومه

مدیریت ایمنی وسلامتی شغلی استان زنجان - اصول نگارش رزومه - ثبت شده در سامانه وزارت فرهنگ و




اصول رزومه نویسی1 - چگونه رزومه کاری بنوبسیم؟

مصاحبه شغلی،استخدام- مهندسی رزومه هایی که گوشه بریده شده روزنامه، یا نوشته شده




برچسب :