شیوه نامه راهکارهای افزایش انگیزش در دانش آموزان دوره عمومی

به نام خدا

             شيوه نامه راهكارهاي افزايش انگيزش در دانش آموزان دوره عمومي

                                            سال تحصيلي 87- 86

مقدمه :

موقعيت وشرايط محيط آموزشي از جمله عواملي است كه با انگيزش دانش آموزان ارتباط نزديك دارد. معلم مهمترين نقش را در آموزشگاه ايفا مي كند و چگونگي عملكرد دانش آموز به رفتار معلم بستگي دارد. براي معلم انگيزش دانش آموز به اين سبب كه هم در حكم هدف و هم به منزله ي وسيله ي پيشرفت هاي بعدي در ساير زمينه هاي تربيتي است اهميت زيادي دارد. معلمان مي توانند از منابع و راههايي كه انگيزش از طريق آنها افزايش مي يابد استفاده كنند.

اگرچه در بيشتر كلاسهاي درس مي توانيم هم انگيزش بيروني و هم انگيزش دروني را مشاهده كنيم, اما وجه غالب با انگيزش بيروني است. البته  نشانه هاي انگيزش دروني نيز در مدارس يافت مي شود. دانش آموزان مي توانند داراي انگيزه دروني باشند و معلمان هم مي بايد دركنار انگيزش بيروني به انگيزش دروني توجه كنند . لازم است تا ميان اين دو تعادل و توازني ايجاد گردد و دانش آموزان بياموزند كه چگونه قادرند از انگيزش بيروني به انگيزش دروني دست يابند .

بنابراين از آنجا كه معلمان بايستي از راهبردهاي انگيزش بيروني و دروني آگاهي يافته و با ايجاد تعادل و توازن بين اين دو نوع انگيزش زمينه ي بهبود كيفيت آموزشي را فراهم نمايند , معاونت آموزش وپرورش عمومي سازمان با اجراي طرح تلاش آفرين و ارائه راهكارهاي اجرايي در نظر دارد در زمينه ي افزايش انگيزش در دانش آموزان برنامه هاي زير را به اجرا در آورد به منظور آشنايي همكاران محترم با انواع انگيزش ابتدا به تعريف هر يك از آنها پرداخته و سپس توضيحات لازم در زمينه ي شيوه ي اجرايي طرح ها و راهكارها ارائه خواهد شد .

تعاريف:

1-انگيزش بيروني :

در انگيزش بيروني يك عامل خارجي فرد را به انجام كاري خاص بر مي انگيزد براي مثال كودكي اتاقش را تميز مي كند تا والدينش او را به سينما ببرند و يا دانش آموزي تكاليفش را به خوبي انجام مي دهد تا اجازه داشته باشد در بازي فوتبال شركت كند , يا برچسب رنگي يا نمره هاي خوب دريافت كند . اگر چه در اين موارد با انجام خوب كار مواجهيم اما هيچ يك از اين دو كودك , تكليف را به خاطر خود آن كار انجام نداده اند بلكه تلاش براي دستيابي به چيزي ديگر است .  (جابجايي هدف)

از آنجا كه اين انگيزش در بهبود كيفيت آموزش موثر مي باشد در ادامه به طرح تلاش آفرين كه همسو و همگام با اين نوع انگيزش مي باشد پرداخته خواهد شد كه لازم است ضمن مطالعه دقيق نسبت به اجراي آن اقدامات لازم صورت گيرد. شايان ذكر است طرح تلاش آفرين در دوره راهنمايي تحصيلي از سال 1379 در مدارس استان اجرا گرديد كه بيشتر سمت و سوي توجه آن به انگيزش بيروني بوده است.  لذا انتظار مي رود با عنايت به اينكه هدف اصلي افزايش انگيزش دروني در دانش آموزان است به راهكارهاي عملي انگيزش دروني نيز توجه شود .

2- انگيزش دروني :

انگيزش دروني عبارت از يك حالت روان شناسي متغير است و هيچ دانش آموزي همواره نسبت به مناسبتي خاص از انگيزش دروني ثابتي برخوردار نيست مي توان با تفسير شرايط , ادراك كفايت و خود مختاري دانش آموز را نسبت به خود تغيير داد همه دانش آموزان در دوران تحصيل خويش انگيزش دروني را تجربه مي كنند . هنگامي كه انسان با انگيزش دروني كاري را به انجام مي رساند  صرفاً آن را براي خود آن مي خواهد و نتيجه ي جداگانه اي را نمي طلبد و حتي اگر از كار خود هيچ نتيجه ي مطلوبي هم نگيرد  بازهم از اين كه آن را انجام داده است احساس پشيماني نمي كند در مورد چنين كسي هرگز به تشويق نياز نيست اين افراد در ضمن پرداختن به فعاليت خود از ديگر امور غافل مي شوند و فقط به كار خود توجه دارند نظريه پردازان چنين حالتي را « در جريان بودن » ناميده اند يعني فرد آنچنان با دقت معطوف به فعاليت خويش است كه عاملهاي طبيعي بر وي هيچ تاثيري ندارد . با توجه به مطالب ارائه شده در زمينه ي انگيزش دروني در اين شيوه نامه به برخي از اصول و فنون ايجاد انگيزش دروني در فراگيران اشاره خواهد شد تا از طريق اجراي آنها بتوان به بهبود كيفي آموزش كمك نمود در همين رابطه تجارب ارزنده همكاران محترم مي تواند در تنوع و كيفيت طرح مورد استفاده قرار گيرد .

الف- اصول و فنون ايجاد انگيزش دروني در دانش آموزان :

1- فراگيران براي يادگيري مطالب معني دار , بهتر بر انگيخته مي شوند .

اگر مطلب جديد با ارزشها و علايق فراگيران همخواني داشته باشد , با تجارب قبلي او مرتبط باشد و كاربرد آتي براي فراگيرنده تشريح شده باشد يادگيري از نوع معنادار خواهد بود اينگونه يادگيري فراگيرنده را به فعاليت  اكتشافي و انديشيدن برمي انگيزاند .

2- فراگيرندگان براي يادگيري مطالبي كه تمام پيش نيازهاي آن را كسب كرده باشند بهتر برانگيخته مي شوند . اگر فراگيرنده پيش نيازهاي لازم براي مجموعه اي از هدفهاي آموزشي را بداند , آماده خواهد بود كه آموزش معني دار را دريافت كند و براي درك رابطه آنچه كه دارد و آنچه كه قرار است كسب كند شايسته تر خواهد بود .

3- فراگيران براي يادگيري مطالبي كه ساده صريح و روشن باشد بهتر برانگيخته مي شوند يك مطلب در صورتي براي فراگيران ساده , صريح و روشن است كه

الف) پيش از تدريس مطلب , هدفهاي درس براي آنان مطرح شود .

ب) از رسانه هاي مختلف آموزشي براي تفهيم مطلب استفاده شود .

4- فراگيرندگان براي يادگيري مطالبي كه به شيوه ي نو ارائه گردد , بهتر برانگيخته مي شوند

استفاده از انواع ارزشيابي , گنجاندن فعاليتهاي تازه و مختلف در لابه لاي مطالب درسي , استفاده از شيوه هاي مختلف تدريس و بهره گيري از رسانه هاي مختلف آموزشي در اين رابطه موثر مي باشد .

5- فراگيران براي يادگيري مطالبي كه خود در آن شركت فعال دارند , بهتر برانگيخته مي شوند براي برانگيختن فراگيران مي توان از روشهايي چون بحث گروهي , بازيهاي آموزشي , تحقيق , گزارشهاي انفرادي و گروهي , گزارش مطالب درسي مانند درس تاريخ به صورت نمايش زنده و تدبير ديگري كه فراگيرنده را در فعاليت يادگيري شركت دهد , استفاده كرد .

6- فراگيران براي يادگيري مطالبي كه شرايط آموزشي خوشايند داشته باشند بهتر برانگيخته مي شوند. براي فراهم كردن شرايط خوشايند مي توان :

الف- تكاليفي را طي آموزش براي آنان در نظر گرفت كه براي كسب موفقيت در آن تلاش كنند و در نهايت به آن دست يابند .

ب – در زمينه ي تكاليف داده شده بلافاصله به آنان بازخورد داده شود.

ج- به سعي و تلاش فراگيران پاداش داده شود .

7- كلاس را به محيط حمايت كننده تبديل كنيد .

پذيرش هر دانش آموز همچون فردي بي نظير و تحسين صادقانه ي او در برابر تلاشهاي -خوبي كه انجام مي دهد در كسب احترام به نفس او نقشي تسهيل كننده دارد .

8- براي يادگيري موفقيت آميز فرصتهاي لازم را فراهم آوريد .

پيشرفت فرد در انجام دادن كارها منبع مهم كسب موفقيت براي اوست . بازخورد اطلاع از نتايج در ايجاد انگيزه در دانش آموز براي استمرار يادگيري و تشخيص ميزان يادگيري خود نقش مهمي دارد .

9- دانش آموزان را در تصميم گيري شركت دهيد

10- آنچه را كه از فراگيران به عنوان هدف آموزشي انتظار داريد در آغاز درس دقيقاً به آنها بگوييد .

11- در شرايط مقتضي از تشويق هاي كلامي استفاده كنيد . استفاده از كلماتي مانند «خوب » , «عالي » و «مرحبا» پس از عملكرد درست دانش آموز از تدابير موثر انگيزشي است .

12- مطالب آموزشي را از ساده به دشوار ارائه دهيد .

ارائه مطالب درسي به صورت متوالي , از ساده به دشوار موجب مي شود كه يادگيرندگان ابتدا در يادگيري مطالب ساده به اندازه ي كافي موفقيت بدست آورند اين كسب موفقيت اوليه , انگيزش يادگيرنده را براي يادگيريهاي بعدي افزايش مي دهد و بر آمادگي او مي افزايد .

13- از ايجاد رقابت و هم چشمي در ميان دانش آموزان جلوگيري كنيد

14- هنگام آموزش مطالب تازه از مثالهاي آشنا استفاده كنيد و هنگام كاربرد مطالب آموخته شده از موفقيتهاي تازه استفاده نمائيد .

15- از روشهاي مختلف آموزشي در تدريس استفاده كنيد .

پژوهش هاي متعدد نشان داده اند كه يكي از بهترين راههاي ايجاد انگيزه در يادگيرندگان شركت دادن آنها در فعاليتهاي كلاسي است .

16- به دانش آموزان مسائل و تكاليفي بدهيد كه نه خيلي ساده و نه خيلي دشوار باشد .

17- تا آنجا كه ممكن است مطالب درسي را به صورت معني دار ودر ارتباط با موفقيتهاي واقعي زندگي ارائه دهيد و در حد امكان در انجام فعاليتهاي آموزشي به يادگيرندگان آزادي عمل بدهيد

18- درس را با ارائه ي دليل و براي برانگيختن دانش آموزان آغاز كنيد .

سعي كنيد به دانش آموزان بگوييد كه موضوع يا تكليف درسي براي چه چيزي خوب است , چگونه اين موضوع يا تكليف درسي آنها را براي انجام دادن ساير كارها آماده مي كند و چرا مهم و جالب است .

19- بگذاريد دانش آموزان آنچه را قبلاً فرا گرفته اند به كار گيرند .

20- زماني كه دانش آموزان خود را توانمند و تكاليف درسي را در كنترل خود بدانند , انگيزش دروني تحصيلي در آنها بيشتر مي شود .

21- به جاي دستورهاي خشك و آمرانه بركار دانش آموزان نظارت كنيد .

22- چنان محيط هاي آموزشي ايجاد كنيد كه فرصت كنترل بر امور براي دانش آموزان فراهم شود و مطمئن شويد كه شاگردان قادر به اجراي موفقيت آميز امور در آن محيط هستند .

 23- دانش آموزان بايد فرصت بيان توانايي هاي خود را پيدا كنند .

وقتي كه دانش آموزان هر روز كلاسي را با تجربه اي موفق آغاز كنند براي انجام دادن كارهاي دشوار تر در ساعات بعد احساس شايستگي خواهند كرد .

24- هرگونه اقدام مناسب را انجام دهيد تا دانش آموزان در كلاس درس احساس راحتي وامنيت كنند .

25- دانش آموزان خود را ياري دهيد تا به كلاس درس تعلق خاطر پيدا كنند .

* اسامي هر يك از دانش آموزان را هر چه سريع تر ياد بگيريد .

* اظهار نظرهاي خود درباره ي دانش آموزان را مشخص و به طور خاص انجام دهيد .

* فعاليت هاي گروهي را كه موجب مي شود دانش آموزان تجارب خويش را با سايرين مشاركت كنند تشويق كنيد .

*نشان دهيد كه براي هر يك از دانش آموزان اهميت خاصي قائليد همچنين تلاش كنيد بين خود آنها نيز توجه متقابلي براساس همكاري موثر پديد آيد .

26- همكاري و تشريك مساعي را تا حد ممكن توسعه دهيد .

27- احساس موفقيت را ارتقاء دهيد .

پيشنهادهايي براي معلمان و مديراني كه از طريق آنها مي توانند راههاي تقويت انگيزش دانش آموزان خود را دنبال نمايند .

* در سطح فعاليتهاي كلاسي :

1- از اهداء جوايز بدون مورد و بطور مكرر خودداري نماييد. اگر جايزه را به عنوان يك عامل خارجي در جهت افزايش انگيزه به كار مي گيريد مقدار و كيفيت آن مي بايست متناسب با حجم كار انجام شده و در صد موفقيت دانش آموز انتخاب شود در اين صورت است كه مفيد واقع مي شود.

2- اطمينان حاصل كنيد كه دانش آموزان را از حدود انتظارات خود و نحوه ي ارزشيابي كار آنها  از لحاظ رفتار و توانايي در انجام كارهاي كلاسي آگاه كرده ايد .

3- به سئوالات دانش آموزان با حوصله و درست پاسخ گوييد. از سئوالات خوب به طور واضح و در ميان دانش آموزان ديگر قدرداني نماييد .

4- تلاش خود را در جهت ايجاد ارتباط قوي و سازنده با دانش آموزان به كار ببريد. به خصوص دانش آموزاني كه در برخورد با اطرافيان دچار مشكل هستند و موقعيت حساس تري دارند .

5- كارها و تكاليف پر حجم را به مجموعه اي از يكسري فعاليتهاي كوچك تقسيم نماييد .

6- روند تدريس را رهبري نماييد فرصت دوباره انجام دادن كارها را براي دانش آموزان فراهم آوريد .

7- بعد از هرگونه فعاليتي عملكرد دانش آموزان را مورد ارزيابي قرار دهيد و اطمينان حاصل كنيد كه بازدهي به حد مناسب و دلخواه برسد .

* در سطح مدرسه و مديريت :

1- افزايش انگيزه ي دانش آموزان را به عنوان يك اولويت مهم در نظر بگيريد و در راه دست يابي به آن حداكثر تلاش خود را به كار ببريد .

2- در مدرسه فضايي را ايجاد نماييد كه استعدادها را شناسايي نموده و راه را براي پرورش خلاقيت آنان هموار نمايد و به دانش آموزان و معلم درجاتي از خود مختاري بخشد .

3- براي افزايش انگيزه در ميان دانش آموزان از تلاشهاي معلم حمايت كنيد .

4- شيوه هايي به كار ببريد كه والدين را در كار مدرسه درگير نماييد. با والدين در مورد نتايج و پي آمدهاي پرورش انگيزش بحث و تبادل نظر نماييد و در ارتباط با افزايش انگيزش در فرزندانشان آنها را راهنمايي نماييد .

ب – طرح تلاش آفرين :

*مضامين و پيامهاي طرح:

1- رويكرد و مقصد آن در جهت آفريدن تلاش است .

2- مخاطبان اصلي طرح كليه فراگيران با توجه به تفاوتهاي فردي مي باشند .

3- اينكه اصولاً تلاش به هر نسبتي , در حد خود و في نفسه شايسته آفرين و احترام است .

* اهميت و ضرورت طرح

1- تجلي اصل تفاوتهاي فردي در فرآيند ياددهي و يادگيري

2- توجه به دانش آموزان رتبه هاي پايين تر در حال پيشرفت

3- توجه به ارزشيابي يادگيرنده مدار (نوعي از ارزشيابي كه در آن ميزان تلاش دانش آموزدر يادگيري تنها در مقايسه با عملكرد قبلي خود مورد ارزيابي قرار مي گيرد و پاداش متناسب با آن دريافت مي نمايد تا بدينوسيله , محيط يادگيري و جريان حاكم بر آن نيز با هدفهاي اساسي تر تعليم و تربيت انطباق بيشتري يابد ) .

اهداف طرح :

در اين طرح انتظار مي رود از طريق اشاعه , ترويج واجراي ضابطه مند ارزشيابي يادگيرنده مدار اهداف زير تحقيق يابد :

1- ترغيب وتشويق دانش آموزان به تلاش و كوشش بيشتر در يادگيري

2- واقع بينانه تر شدن انتظارات از دانش آموزان متناسب با توانمنديهاي فردي آنها

3- ايجاد التزام به توجه و رعايت اصل تفاوت هاي فردي در فرآيند ياددهي و يادگيري

4- برجسته تر شدن اعتبار واهميت ارزشيابي هاي تكويني (تدريجي ) در اذهان و عملكرد اولياي مدرسه و دانش آموزان

5- متوجه كردن  فراگير به تدريج به توانمنديها و استعدادهاي نهفته در خود

6- اميد آفريني و ايجاد حس اعتماد به نفس در دانش آموزاني كه در رتبه هاي بالاتر قرارنمي گيرند.

7- جبران بخشي از محدوديت ها و تنگناهاي اجتناب ناپذير ارزشيابي هاي متداول در مدارس از طريق تنوع بخشيدن به معيارهاي ارزشيابي

* محل اجراي طرح :

مدارس ابتدايي و راهنمايي تحصيلي

* ضوابط و ملاكهاي انتخاب دانش آموزان تلاشگر :

در اين طرح دانش آموز تلاشگر به دانش آموزي اطلاق مي شود كه در هر مرحله از زمان تحصيل نسبت به عملكرد قبلي خود برحسب آزمونها و نمره هاي مختلف امتحاني پيشرفت داشته باشد ضوابط انتخاب اين دانش آموزان به شرح ذيل تعيين مي گردد.

1- دانش آموزي كه براساس عملكرد كلاسي در هر درس نسبت به عملكرد قبلي خود , حسب نظر معلم مربوطه پيشرفت داشته باشد معيار پيشرفت در اين بند ميزان تلاش دانش آموزان در ارزشيابي هاي تكويني (مستمر ) پرسش هاي كلاسي و همچنين انجام تكاليف و فعاليت هاي خارج از كلاس است .

2- دانش آموزي كه براساس فعاليت ها و نمره هاي كسب كرده در هر نوبت امتحاني در هر درس نسبت به نمره نوبت قبل خود در همان درس در دوره راهنمايي حداقل 3 نمره و در دوره ابتدايي حداقل 5/1 نمره پيشرفت داشته باشد .

3- دانش آموزي كه معدل هر نوبت وي نسبت به نوبت قبلي دردوره راهنمايي حداقل 2 نمره و در دوره ابتدايي يك نمره افزايش داشته باشد .

4- دانش آموزي كه معدل كل وي در پايان سال تحصيلي نسبت به معدل كل سال قبلش افزايش داشته باشد .

5- دانش آموزي كه سال قبل مردود و يا با تجديدي قبول شده ولي در سال جاري در خرداد ماه بدون تجديدي و بدون استفاده از تكماده قبول شده باشد .

6- علاوه بر انتخاب دانش آموزان تلاشگر طبق ضوابط فوق الذكر , از ميان پرتلاش ترين آنها , تلاشگر نمونه نيز انتخاب مي گردد دانش آموزي به عنوان تلاشگر نمونه شناخته مي شود . كه معدل كل وي در پايان سال تحصيلي در مقايسه با امتحانات نوبت اول به همچنين نسبت به معدل كل سال قبلش در دوره ي راهنمايي حداقل 4 نمره افزايش داشته باشد و در دوره ابتدايي فردي است كه بالاترين امتياز را نسبت به گروه تلاشگران كسب كند .

7- دانش آموزاني كه تلاشها و فعاليتهاي خارج از كلاس آنان در مقايسه با قبل افزايش يافته است .

8- مديريت / ادارات نواحي و مناطق مي توانند متناسب با شرايط و مقتضيات خاص خود حد نصاب هاي تعيين شده در بندهاي فوق را تغيير نمايند مشروط بر اينكه از نصاب هاي تعيين شده تجاوز نكند و مغايرتي نيز با اهداف طرح نداشته باشد .

نحوه اجراي طرح :

به منظور اجراي دقيق و منظم طرح , اقدامات زير از طريق شوراي مدرسه , پيش بيني شده در ماده 10 آئين نامه اجرايي مدارس انجام خواهد شد .

1-تهيه وتنظيم دفتري خاص ثبت و ضبط مدارك و سوابق مربوط به اجراي طرح

2- توجيه معلمان و دانش آموزان نسبت به اهداف و چگونگي اجراي طرح

3- جلب مشاركت و همياري اولياء در تامين هزينه هاي مربوط به طرح (جايزه وساير تشويق هاي دانش آموزان)

4- اخذ كمكهاي لازم از اداره آموزش وپرورش منطقه در زمينه هاي مختلف فكري و مالي جهت اجراي هرچه بهتر طرح در اين زمينه اداره آموزش وپرورش منطقه موظف است نظارت و مساعدتهاي لازم را بعمل آورد.

5- تهيه و ارسال گزارشهاي لازم به اداره آموزش وپرورش منطقه , راجع به چگونگي اجراي طرح و نتايج آن

6- تهيه و تدارك نشريه ديواري و يا اطلاعيه مخصوص تحت عنوان «تابلوي تلاش » با همكاري دانش آموزان جهت معرفي دانش آموزان تلاشگر و شرح فعاليت و كوشش آنها و نصب در مناسبترين محل ديد افراد در مدرسه (با همكاري شوراي دانش آموزي )

7- دانش آموزاني كه در پايان سال تحصيلي بعنوان تلاشگر نمونه شناخته مي شوند در سطح مدرسه مورد تقدير وتشويق قرار گيرند .

8- مسئوليت حسن اجراي طرح در مدرسه , بعهده مدير مدرسه خواهد بود.

9- براي مدارسي كه احتمالاً طرحي ابتكاري همسو با اهداف طرح تلاش آفرين دارند , اين طرح جنبه پيشنهادي وتوصيه اي خواهد داشت لذا مخيرند در خصوص ادامه طرح قبلي و يا اجراي اين طرح تصميم گيري نمايند اين تصميم گيري از طريق شوراي مدرسه و با تاييد اداره آموزش وپرورش منطقه متبوع خواهد بود .

نحوه معرفي و تشويق دانش آموزان تلاشگر

1- مدير مدرسه و كليه همكاران آموزشي وپرورشي وي مي بايد در حد امكانات برنامه هاي شوق انگيز و هماهنگ و فراگيري براي ترغيب و تشويق دانش آموزان به تلاش و كوشش بيشتر در امور درسي پيش بيني و به تدريج اجراء نمايند با اين تاكيد مهم كه ملاك اصلي در تشويق , سعي و كوشش دانش آموز و ميزان پيشرفت تحصيلي او در مقايسه با وضع قبلي خود اوست .

2- تشويق هاي مهم حتي المقدور در حضور اولياء دانش آموزان انجام شود در صورت عدم حضور اولياء به نحوي به اطلاع آنان برسد .

3- دانش آموزان تلاشگر از طريق زير و با رعايت ترتيب مورد تشويق قرار مي گيرند .

1-3- تشويق شفاهي در كلاس در حضور دانش آموزان

2-3- تشويق شفاهي در مراسم صبحگاهي در حضور كليه دانش آموزان

3-3- تشويق كتبي و شفاهي دركلاس و اعلام ان به ولي دانش آموز

4-3- تشويق كتبي و شفاهي در حضور كليه دانش آموزان با حضور ولي او

5-3- اعطاي جايزه يا لوح تقدير با امضاي مدير مدرسه درحضور همه دانش آموزان و با حضور اولياء دانش آموزاني كه تقدير مي شوند .

6-3- تشويق كتبي و اعطاي لوح تقدير و جايزه از طرف اداره آموزش وپرورش منطقه بنا به معرفي مدير مدرسه ‍ ( در صورت امكان )

4- جهت انجام تشويق هايي كه مربوط به نتايج پايان سال تحصيلي است مسئولين مدرسه پيش بيني هاي لازم براي تعيين زمان و مكان مراسم پايان سال تحصيلي و اعطاء جوايز را بعمل آورند در اين مراسم علاوه بر انجام اقدامات امور مربوط به دانش آموزان تلاشگر از دانش آموزان ممتاز مدرسه نيز به نحوي مقتضي تقدير بعمل آيد .

پيشنهاد مي شود مراسم فوق همزمان با توزيع كارنامه هاي دانش آموزان باشد .

تذكر مهم : اجراي اين طرح و اقدامات مربوط به آن , بمنزله ناديده گرفتن و كم توجهي بهدانش آموزان برجسته و ممتاز نيست و لزوم تشويق اينگونه دانش آموزان نيز به قوت خود باقي است .

5- در خصوص نحوه تشويق , اتخاذ تصميم در مورد بند 1-3 با معلم مربوطه و بندهاي 2-3 الي 5-3 با پيشنهاد معلم و با هماهنگي و موافقت مدير مدرسه , مطابق با ضوابط و ملاكهاي تعين شده در طرح براي انتخاب (دانش آموز تلاشگر ) انجام خواهد گرفت اجراي بند 6-3 بعهده اداره آموزش وپرورش منطقه به استناد معرفي و مدارك ارسالي از مدرسه خواهد بود .

نظارت و ارزشيابي : سازمان آموزش وپرورش ضمن نظارت براجراي طرح , گزارشي از چگونگي اجراي طرح و نتايج آن به دفاتر آموزش وپرورش ابتدايي و راهنمايي تحصيلي ارسال خواهد نمود .


مطالب مشابه :


برگزاری المپياد علمي آموزشي رياضي دوره راهنمايي در سال تحصیلی چاری

وهمچنين دانش­آموزان ممتاز و لوح تقدير از ناحيه)، دانش­آموزان نمونه دولتي و




طرح تلاش

2- توجه به دانش آموزان رتبه يا لوح تقدير با امضاي تلاشگر از دانش آموزان ممتاز مدرسه




تقويم اجرايي مجتمع مهر دانش برای سال. تحصیلی 93-92 نظر بدهید

تقدیر از دانش آموزان ممتاز وبرتر تقدير از دانش آموزان و لوح تقدير براي




نرم افزاری برای برنامه ريزي تحصيلي دانش آموزان و دانشجویان + دانلود

نرم افزاری برای برنامه ريزي تحصيلي دانش آموزان و دانشجوي نمونه در کسب لوح تقدير از




شیوه نامه راهکارهای افزایش انگیزش در دانش آموزان دوره عمومی

شیوه نامه راهکارهای افزایش انگیزش در دانش آموزان لوح تقدير دانش آموزان ممتاز




مدارس غیر انتفاعی

از دانش آموزان مستعدِ مدرسه دانش آموز نمونه جايزه و لوح تقدير وی را




آيين توديع و معارفه مدير سازمان دانش آموزي استان بوشهر برگزار شد

نمونه سوالات ضمن خدمت ، طرح درس و نمونه سوالات




جوانان کهنه ای مقیم کویت

در امتحانات و کسب نمرات عالی لوح تقدير دریافت دانش آموزان نمونه سوالات




برچسب :