غول‌هاي بانكداري جهان - برترین بانک های جهان - بزرگترین بانک های جهان

رهام وزيري
بانك‌ها امروزه به محور اصلي توسعه اقتصادي و مبادلات تجاري در جهان تبديل شده‌اند. به گونه‌اي كه بدون بانك‌هاي كارآمد و روزآمد عملا رسيدن به شكوفايي اقتصادي غيرممكن است.

بانك به عنوان يك زيرساخت اقتصادي غيرقابل انكار مطرح است و در اين شرايط است كه بانك‌ها خود نيز در رقابتي پايان‌ناپذير، ناگزير از گسترش شيوه‌هاي نوين بانكداري هستند.
در اين ميان چهار بانك آمريكايي سيتي‌گروپ، بانك آمريكا، گلدمن ساكس و مريل لينچ به دليل استفاده از شيوه‌هاي بانكداري و جلب مشتري توانسته‌اند خود را به عنوان بزرگ‌ترين بانك‌هاي تجاري جهان مطرح‌ كنند.


سيتي‌گروپ

 


موسسه مالي و اعتباري سيتي‌گروپ كه بانك آن با نام تجاري «سيتي» در جهان فعاليت مي‌كند بزرگ‌ترين بانك تجاري جهان است.
سيتي‌گروپ مجموعه‌اي از خدمات مالي و بانكي را ارائه مي‌كند كه مهم‌ترين آنها مديريت سرمايه در بازارهاي مالي جهاني، اعطاي وام‌هاي اعتباري، فعاليت‌هاي سرمايه‌گذاري و پرداخت وام‌هاي نرمال است.
پرداخت وام‌هاي اعتباري يكي از اصلي‌ترين شاخه‌هاي فعاليت سيتي‌گروپ است.
وام‌هاي اعتباري به وام‌هايي گفته مي‌شود كه با نرخ بهره بالاتر به افرادي كه از اعتبار بانكي كمتري برخوردار هستند پرداخت مي‌شود.
سيتي‌گروپ در سال 1812 ميلادي در نيويورك بنيان نهاده شد و هم‌اكنون نيز دفتر مركزي آن در همين شهر قرار دارد.
ارزش دارايي‌هاي اين بانك تا سپتامبر 2007 مبلغ 2تريليون و 400ميليارد دلار گزارش شده است.
مجموع درآمد اين شركت از محل فعاليت‌هاي بانكي 146ميليارد و 700ميليون دلار بوده است كه مبلغ 21ميليارد و 538ميليون دلار آن را سود خالص تشكيل مي‌دهد.
سيتي‌گروپ در حال حاضر نزديك به 332هزار كارمند در سراسر جهان دارد. براساس آخرين گزارش هيات‌مديره سيتي‌گروپ اين بانك هم‌اكنون بيش از 200ميليون شماره حساب فعال به نام مشتريان خود در يكصد كشور جهان دارد.
جالب آنكه اعراب سهامداران اصلي اين بانك هستند. اصلي‌ترين سهامدار سيتي‌گروپ دولت ابوظبي است كه با پرداخت 5/7ميليارد دلار 9/4درصد از سهام اين شركت را يكجا خريداري كرد.
سهامدار دوم سيتي‌گروپ نيز وليدابن طلال، شاهزاده عربستان سعودي است كه 6/3درصد از سيتي‌گروپ را در اختيار دارد.
ويكرام پنديت، اقتصاددان آمريكايي هم‌اكنون مديرعامل سيتي‌گروپ است. او پس از آن به اين سمت رسيد كه چارلز پرينس، مديرعامل سابق سيتي‌گروپ به دنبال زيان مالي از پست خود استعفا كرد.
به دنبال افزايش بحران وام‌هاي اعتباري در پي ركود بخش مسكن در ايالات متحده سيتي‌گروپ در 9ماه ابتداي امسال 11ميليارد دلار زيان ديد.
به اعتقاد هيات‌مديره عملكرد ضعيف مديرعامل در پرداخت وام‌هاي اعتباري بدون بازارسنجي موجب به وجود آمدن اين زيان شده است.
سيتي‌گروپ از پيشگامان بانكداري الكترونيك و بزرگ‌ترين ارائه‌دهنده خدمات كارت اعتباري در ايالات متحده است.
سيتي‌گروپ نخستين بانك تجاري جهان است كه پرداخت و انتقال وجه از هر حسابي به حسابي ديگر را آغاز كرد.
اين انتقال شامل انتقال پول از حسابي در يك بانك به حسابي در بانك ثالث نيز مي‌شود.
اين خدمت بانكي در زمان خود يك انقلاب در ارائه خدمات بانكي به حساب مي‌آمد.
پيش از اين برخي بانك‌هاي تجاري اين روش را به صورت محدود به كار مي‌بردند، اما سيتي‌گروپ اين خدمت را در اختيار عموم مردم قرار داد.


بانك آمريكا

 


بانك آمريكا دومين بانك تجاري جهاني پس از سيتي‌گروپ است. برخلاف سيتي‌گروپ و ديگر موسسات مالي آمريكا، بانك آمريكا تنها به ارائه خدمات بانكي و پرداخت وام مي‌پردازد و وارد فعاليت‌هاي ديگر از قبيل سرمايه‌گذاري و مديريت سرمايه براي مشتريان خود نشده است.
از اين رو برخي فهرست‌ها بانك آمريكا را به دليل تمركز بر بانكداري، بزرگ‌ترين بانك تجاري جهان مي‌شناسند.
بانك آمريكا در سال 1874 ميلادي در شهر شارلوت تاون ايالات متحده تاسيس شد.
بانك آمريكا بزرگ‌ترين ارائه دهنده خدمات كارت‌هاي اعتباري در جهان به حساب مي‌آيد و از اين رو مي‌توان آن را پرچمدار بانكداري الكترونيك در جهان نام گذاشت. «آمريكارد» اولين كارت اعتباري بانكي با شكل و شمايل امروزي آن بود. اين كارت اعتباري در سال 1977ميلادي تغيير نام پيدا كرد و امروزه ما آن را آن را با نام معتبر «ويزا كارت» مي‌شناسيم. اين كارت اعتباري تقريبا در تمامي كشورهايي كه از سيستم بانكي مدرن و متصل به شبكه جهاني بانكداري برخوردار هستند فعال است.
اصلي‌ترين فعاليت بانك آمريكا پرداخت وام و قراردادهاي مشاركتي در بخش مسكن است. شركت‌هاي ساختماني و صاحبان صنايع كوچك اصلي‌ترين مشتريان بانك آمريكا را تشكيل مي‌دهند كه اغلب با قراردادهاي مشاركتي با بانك آمريكا مربوط شده‌اند. ارائه خدمات مالي بين‌المللي به تجار و بازرگانان يكي ديگر از شاخه‌هاي اصلي فعاليت بانك آمريكا است. ارزش دارايي اين بانك‌ تا پايان سال 2006 ميلادي 571ميليارد و 732ميليون دلار گزارش شده است.
بر اساس اوراق قانوني بانك آمريكا مجموع درآمد اين بانك در سال 2006 ميلادي 117ميليارد و يكصد ميليون دلار بوده است كه از اين مبلغ 21ميليارد و 130ميليون دلار آن را سود خالص شركت تشكيل مي‌دهد. بانك آمريكا 203هزار و 425كارمند دارد كه در 82 كشور جهان مشغول ارائه خدمات به مشتريان هستند. كنت‌دي‌لوييز مديرعامل و رييس بانك آمريكا است. مجله نبكر در يكي از شماره‌هاي خود عملكرد اين مدير را در ماجراي بحران وام‌هاي اعتباري ستايش كرد. هوشياري اين مدير باعث شد تا بانك آمريكا به ورطه اين بحران در نيفتد، هر چند بانك آمريكا نيز از زيان دور نمانده است.
ادغام ويزاكارت با مستر كارت و تشكيل بزرگ‌ترين شبكه كارت‌هاي اعتباري در جهان از برنامه‌هايي اصلي بانك آمريكا است كه از سوي مديران آن پيگيري مي‌شود. در حقيقت با اين ادغام شبكه كارت‌هاي اعتباري اروپا و ايالات متحده به صورت يكپارچه در خواهند آمد. بانك آمريكا در حال حاضر بخشي از سهام مستر كارت را در اختيار دارد.

گلدمن ساكس

 


موسسه مالي و اعتباري گلدمن ساكس سومين بانك بزرگ ايالات متحده به حساب مي‌آيد. همچنين اين بانك بزرگ‌ترين بانك سرمايه‌گذاري در جهان است. تقريبا عمده فعاليت اين بانك به سرمايه‌گذاري در بازار سهام اختصاص دارد. در دنياي بانكداري معروف است كه كارمندان گلدمن ساكس خواب ندارند. صبح در وال‌استريت، ظهر در يورونكست و شب‌ها سرمايه اين بانك در بورس توكيو به جريان مي‌افتد. اين بانك سرمايه‌گذاري مديريت و ارائه مشاوره به سرمايه بسياري از كمپاني‌هاي بزرگ جهان را بر عهده دارد. همچنين سرمايه بسياري از دولت‌ها نيز در اختيار اين شركت است و آن را در بازارهاي مالي به جريان مي‌اندازد. بانك گلدمن ساكس در سال 1869 در نيويورك تاسيس شد. مجموعه‌اي از مجرب‌ترين اقتصاددان‌ها و مديران ريسك در اين شركت مشغول به فعاليت هستند تا ريسك سرمايه‌گذاري‌ها را به كمترين ميزان برسانند. در جريان بحران وام‌هاي اعتباري كه امسال بازار وام‌هاي مسكن و همچنين بازار سهام را فرا گرفته است تنها بانكي كه توانست خود را از اين بحران دور نگاه دارد گلدمن ساكس بود. از اين رو مجله فورچون در فهرست برترين مديران اقتصادي سال 2007 از لويد بلنكفين مديرعامل اين گروه بانكي به عنوان برترين مدير بانكي جهان ياد كرد. علاوه بر فعاليت‌هاي بانكي ارائه خدمات بيمه‌اي يكي ديگر از فعاليت‌هاي گلدمن ساكس است. ارائه خدمات بيمه اتكايي در ايالات متحده از فعاليت‌هاي عمده گلدمن ساكس در بخش بيمه است.
گلدمن ساكس از قديم الايام روابط نزديكي با دولت فدرال داشته است. هنري پاولسون وزير خزانه‌داري كنوني ايالات متحده پيش از اختيار گرفتن اين پست، مديرعامل گلدمن ساكس بود. بر اساس اسناد رسمي مجموع درآمد گلدمن ساكس در سال مالي گذشته 46ميليارد دلار بوده است. از اين مبلغ، 11ميليارد و 400ميليون دلار سود خالص شركت را تشكيل مي‌دهد. گلدمن ساكس 34هزار و 809كارمند دارد كه در شعب اين بانك در سراسر جهان مشغول به فعاليت هستند. يكي از فعاليت‌هاي جانبي گلدمن ساكس ارائه خدمات مشاوره‌اي در زمينه ادغام شركت‌ها است. همچنين اين بانك مشاور سرمايه‌گذاري بانك جهاني نيز به حساب مي‌آيد.

  ماخذ:دنیای اقتصاد/تهیه شده در: وب نوشت پنگان

 
مطمئن ترین بانکهای دنیا/بانک های برتر/بانک های مناسب سرمایه گذاری   بهترین بانک های جهان - 10بانک برتر جهان - بزرگترین بانک جهان  


مطالب مشابه :


صراط "ستايش" از شترك تا محمديه

صراط "ستايش مربوط به پيرمردي است كه از روستاي شترك براي اقامه نماز جمعه به شهر بانك "تات




پیام تشکر مقام محترم مدیریت عامل از همکاران

شهر من. سایت زائرين عزيز در خور تقدير و ستايش اين موسسه عظيم و شرافتمند بانك ملي ايران




غول‌هاي بانكداري جهان - برترین بانک های جهان - بزرگترین بانک های جهان

بانك به عنوان يك در نيويورك بنيان نهاده شد و هم‌اكنون نيز دفتر مركزي آن در همين شهر




غول‌هاي بانكداري جهان - برترین بانک های جهان - بزرگترین بانک های جهان

بانك به عنوان يك زيرساخت دفتر مركزي آن در همين شهر وام‌هاي اعتباري ستايش




بزرگترین بانکهای دنیا

دفتر اصلي اين بانك در شهر لندن قرار مدير را در ماجراي بحران وام‌هاي اعتباري ستايش كرد.




درس1 ادبيات فارسي3 انساني

سايت بانك ملت. فیش ستايش خدا. خواجوي كرماني ايواني است در شهر مدائن كه بنابر روايات




ناهنجاري فرهنگي- اقتصادي درآمد مالياتي كشور و راه‌حل‌‌ها با رويكرد آموزه‌هاي اسلامي

‌هاي ديني، پرداخت كنندگان حقوق مالي از قبيل خمس و زكات مورد مدح، ستايش بانك شهر بانك




غروب ما

بانك دخترونه . زندگي بهاري . دخملونه . زير آسمان شهر . روياي آزاد . باران عشق . نويسنده : ستايش .




معماری اکوتک

اطلاعات معماری و شهر آن را در معماري از آن خود ساخت و مورد ستايش بانك اطلاعات




برچسب :