از بوشهر تا عسلویه - قسمت سوم

 آری، آری سرزمینم

سرزمینِ نازنینم

عزّتِ دیرینه ات را پاس خواهم داشت

و به عمُقِ ذره ذره خاکِ پاکت

عشق خواهم کاشت

من برای خیزشِ پیغام ها

در شکوهِ یک خلوصِ بی نهایت

با کیانِ سرخوشِ پیوندِ آدم ها

چشم ها را فرش خواهم کرد.

 IMG_0369.jpg

غروب خورشيد در شهر سيراف

ادامه از پست قبل

ساعت 8 صبح روز شنبه 25 آذرماه 1391 پس از صرف آش مخصوص شهر ديّر در منزل دوست خوبمان مرتضي خسروي اين شهر را با خاطره اي خوش ترك مي كنيم و راهي سيراف مي شويم .

IMG_0290.jpg

مرتضی جان ممنون بخاطر تمام زحماتی که کشیدی

فاصله دير تا سيراف 70 كيلومتر ميباشد كه ما قصد داريم هر چه زودتر خود را به سيراف برسانيم تا بتوانيم ماباقي روز را به گشت و گذار در اين شهر تاريخي بپردازيم .

IMG_0292.jpg 

فاصله شهر كنگان تا عسلويه ۷۵ كيلومتر

حوالي ظهر است و ما از شهر كنگان هم گذشته ايم و به سمت سيراف در حال حركتيم كه يك كاميون حمل غذا از ما ميپرسد كه آيا نهار خورده ايم يا نه؟ ما هم مي گويم نه . مي گويد آيا نهار مي خوريد؟ مي گويم آيا نيكي و پرسش؟

 IMG_0298.jpg

 همرکابم علی باقری

خلاصه پس از صرف نهار تا ساعت 14 خود را به سيراف مي رسانيم ، اين شهر با قدمت دوره ساساني يكي از بنادر مهم تجاري و سياحت دريايي و محل صادرات و واردات اصلي خليج فارس در قرن دهم ميلادي بوده است

IMG_0299.jpg 

Welcome To Ancient Siraf Port

كه براي اولين بار توسط هيئت باستانشناسي به سرپرستي دكتر وايت هُوس حفاري گرديده و بخش اعظم بناهاي دوره اسلامي منطقه از دل خاك بيرون آمده است .

IMG_0323.jpg 

اطلاعات ما از گذشته اين بندر بزرگ تا حدود زيادي به نوشته هاي مورخين قديم متكي است مثل استخري در قرن چهارم كه در كتاب المسالك الممالك مي گويد :

 IMG_0325.jpg

نمایی از شهر سیراف از فراز قلعه شیخ نصوری

"سيراف با شيراز برابري ميكند ، بندري است گرمسيري و خانه هاي آن از چوب ساج و چوبهاي ديگر كه از هندوستان و زنگبار مي آورند بنا ميكنند ، بازرگاناني ثروتمند دارد تا جايي كه برخي از آنان براي ساختن خانه خود تا سي هزار دينار خرج ميكنند ."

 map%20of%20third%20day.jpg

رنگ آبی مسیر طی شده در روز سوم از دیر تا سیراف

مقدسي هم مي گويد : " در همه كشورهاي اسلامي زيباتر و شگفت انگيزتر از خانه هاي سيراف نديدم و هر خانه تا يكصد هزار درهم خريد و فروش مي شد ."

 IMG_0340.jpg

قسمتی از موزه شهر سیراف

وجه تسميه سيراف را به اردشير بابكان نسبت داده اند ، بر مبناي اين نظريه اسم اوليه آن اردشيرآب بوده كه در گذشت تاريخ تبديل به سيراف شده و اين بدان جهت بوده كه اردشير در كار ايجاد اين بندر به جهت اهميت آب و موقعيت سخت جغرافيايي به تامين يك شبكه آبرساني همت گمارده بوده است .

IMG_0304.jpg 

مسجد تاریخی سیراف

اولين مكان جهت ديدن ، مسجد تاريخي سيراف است كه در خيابان اصلي اين شهر قرار گرفته است و با حفاري گروه باستانشناسي در سال 1967 از دل خاك بيرون آمد .

IMG_0312.jpg 

یکی از ستونهای تخریب شده مسجد تاریخی سیراف

در اين مسجد دو دوره متفاوت شناخته شده است ، بناي اصلي مربوط به دوره ساساني است كه پي بناي مسجد در دوره اسلامي بر روي آن گذاشته شده است .

IMG_0364.jpg

مكان بعدي كه به سراغش مي رويم قلعه شيخ نصوري است ، اين قلعه متعلق به خاندان نصوري و توسط شيخ جبار دوم پدر بزرگ شيخ ناصر نصوري در اوايل قاجاريه ساخته شده است .

IMG_0328.jpg 

بادگیر و برج در حال تعمیر قلعه شیخ نصوری

تاريخ احداث قلعه سال 1224 هجري قمريست كه تا سال 1356 شمسي خانواده نصوري در آن سكونت داشته اند .

IMG_0327.jpg 

قلعه شیخ نصوری

اين قلعه بر روي بلندترين مكان شهر ساخته شده است و شما ميتوانيد بهترين منظره كل شهر سيراف را از داخل اين قلعه به تماشا بنشينيد .

 IMG_0344.jpg

موزه سیراف مکان بعدی بود که جهت بازدید انتخاب کردیم , زیباترین آثار بجا مانده دوره اسلامی در سیراف که همان سنگ قبرهای تابوتی شکل است که با خط کوفی بطور برجسته حک شده و گاهی کلمات با آیاتی از قران مجید و نام صاحب قبر را در بردارد را میتوانید در این موزه پیدا کنید .

IMG_0342.jpg 

در ضمن اين موزه كه حياطي بزرگ و اطاقهاي متعددي دارد قبلا" منزل دكتر وايت هُوس بوده و زماني كه در سيراف در حال كاوش بوده در اين مكان زندگي ميكرده است .

 IMG_0339.jpg

سنگهایی به خط کوفی در موزه سیراف

آخرين و جالبترين مكاني كه قبل از تاريكي هوا بازديد كرديم قبور سنگي قديمي است كه در دره لير در دامنه كوهستان كنده شده اند كه شايد در دنيا بي نظير باشد .

IMG_0347.jpg 

قبور سنگی یا گودالهای ذخیره آب ؟

عده اي آنرا به مسلمانان و عده اي آنرا به زرتشت و يهوديان نسبت مي دهند و در واقع ميتوان گفت كه با توجه به وجود اديان مختلف در سيراف اين قبرستان به "گور تمدنها" معروف گرديده است .

IMG_0368.jpg

کانالهای سنگی منتهی به چاه آب

و عده ای دیگر معتقدند در زمان اردشیر بابکان این گودالها با استفاده از کانالهایی سنگی به داخل چاههای آب جاری میشده تا در فصول گرم سال از این آبها استفاده کنند .

 IMG_0385.jpg

چاههای آب که هنوز در آنها آب موجود است

هوا رو به تاريكيست و ما تصميم مي گيريم جهت شبماني با مسئول موزه جهت اطراق كردن در حياط موزه هماهنگي كنيم ولي ايشان در نهايت لطف اطاقي كه مخصوص مهمانان است را براي ما محيا ميكند و بخاطر ما يك مهماني در سواحل خليج فارس ترتيب ميدهد .

 IMG_0388.jpg

ممنون جناب کنگانی عزیز

در سفر است كه ميتواني مردمان مهمانواز و بي همتاي اين ديار را بشناسي ، مخصوصا" مردمان جنوب ايران كه مردماني مهربان ، خونگرم ، پاك انديش ، ساده و بي پيرايه هستند .

 IMG_0348.jpg

روز يكشنبه 26 اذر ماه 1391 سيراف را به تنهايي ترك ميكنم ، چرا كه همركابم قصد دارد تا بندرعباس ركاب بزند كه ركاب هم مي زند ولي من بايستي بخاطر مشكلات كاري به تهران بازگردم .

IMG_0378.jpg 

لذا پس از 55 كيلومتر دوچرخه سواري و با عبور از تاسيسات عظيم عسلويه و مشعلهاي متعدد آتش كه در حال سوختن بودند خود را به فرودگاه عسلويه مي رسانم

IMG_0408.jpg

و در ساعت 17 به سمت تهران پرواز ميكنم و در نهايت فاز دوم دوچرخه سواري در حاشيه خليج فارس را بعد از 355 كيلومتر از بوشهر تا عسلويه به پايان مي رسانيم .

 IMG_0396.jpg

چهارشنبه هفته آینده سری به روستاهای اطراف تهران مثل مرا ، مرانك ، ساران ، كيلان و توچال میزنیم و تعدادی از جاذبه های آنها را با هم مرور میکنیم .


مطالب مشابه :


نماینده دو دوره استان در مجلس: | باید 4 نفر دیگر به نمایندگان استان در مجلس اضافه شود

به گفته معاون سیاسی وزیر کشور قرار است تا فاصله خرمشهر با آبادان عسلویه کنگان دیر




از بوشهر تا عسلویه - قسمت سوم

از بوشهر تا عسلویه فاصله دير تا سيراف 70 كيلومتر ميباشد دوچرخه سواري از آبادان تا تالاب




نمونه سوالات جغرافی

3 تا ب)4 6- در کدام ناحیه ی آب و هوایی ایران ، فاصله ی بین شهر پارس جنوبی یا عسلویه در




از بوشهر تا عسلویه - قسمت دوم

از بوشهر تا عسلویه ديّر كه 150 كيلومتر با بوجيكدان فاصله دارد از آبادان تا




معرفی استان بوشهر از نظر موقعیت استراتژیک

پالایشگاه نفت آبادان فاصله 35 تا 50 کیلومتری این خشکی در دشتی و عسلویه




1-سوال جغرافی و ریاضی تستی پایه ی پنجم 94-93

اول تا ششم الف- رشت ب- آبادان ایران ، فاصله ی شهرها و




نمونه سئوال جغرافی پنجم درس 1 - 2 -3 - 4 -5

پیوند اول تا ششم آبادان 5. 2- کدام 6- در کدام ناحیه ی آب و هوایی ایران ، فاصله ی بین شهر ها




برچسب :