بررسی مهمترین چالش‌های صنعت قند در گفتگو با مدیرعامل یک شرکت قندی

پیگیر قیمت 1700 تومانی هر کیلو شکر هستیم
بررسی مهمترین چالش‌های صنعت قند در گفتگو با مدیرعامل یک شرکت قندی


مدیران قندچهارمحال با اعلام مزایا و ریسک‌های این شرکت فرابورسی برای عرضه اولیه 5 درصدسهام،مهمترین چالش‌های صنعت قند را تشریح و از پیگیری قیمت 1700 تومانی هر کیلو شکر خبر دادند.
 
 به گزارش خبرگزاری اقتصادی فارس، در پی اعلام عرضه اولیه 5 درصد از سهام شرکت 14 میلیارد تومانی قند چهارمحال که سه‌شنبه جاری با7میلیون سهم در بازار دوم فرابورس توسط کارگزاری بورس بهگزین انجام می‌شود مالکان اصلی و مدیران این شرکت در جمع خبرنگاران حاضر شدند تا ضمن اعلام وضعیت این شرکت در رابطه با صنعت قند نکاتی را توضیح داده و به سئوالات پاسخ دهند.

*صنعت قند کادوی آلمانی ها و تا سال ها دولتی بود

 در آغاز این جلسه جمال حسین‌زاده مدیرعامل سرمایه‌گذاری پانید پارس با اعلام اینکه میانگین ظرفیت چغندر در سال 2.5 میلیون تن درسال طی 100 روز کاری است در رابطه با صنعت قند توضیح داد:این صنعت در اصل هدیه آلمانی‌ها در زمان جنگ جهانی و از ابتدا دولتی بود و همه متغیرهای آن توسط دولت اعلام می‌شد. تا 10سال گذشته خصوصی هم نبود و عمده شرکت‌ها درقالب کارخانه و نه شرکت تجاری فعالیت می‌کردند.حتی تا 6 سال پیش هیچ کنترلی بر روی انبارهای خود نداشتند ولی طی 6 سال اخیر این صنعت به سمت آزادسازی حرکت کرده است.

*دو سه تغییر جهت اساسی در چهارمین برنامه سه ساله

 وی با اشاره به اینکه این هلدینگ قندی هم اکنون مالک 51 درصد سهام 4 شرکت قند اصفهان، شیروان، قزوین و چهار محال است، اظهار داشت: به دلیل قدمت و ظرفیت پایین قند شازند و زیان‌ده بودن آن در حال انحلال این شرکت قندی هستیم ولی قصد واگذاری دارایی‌های آن را نداریم.

 وی ادامه داد:در شرایطی چهارمین برنامه سه ساله خود برای زیرمجموعه‌های قندی را از سال آینده شروع خواهیم کرد که در این برنامه استراتژیک دو سه تغییر جهت اساسی مدنظر ما هست.اولین مورد این است که در حالی 8 میلیون تن ظرفیت جذب چغندر در کشور وجود دارد که در بهترین سال که استثنایی هم بود 6.5 میلیون تن چغندر توسط 28 شرکت جذب شده اما متأسفانه همزمان با این رویداد و در زمان آغاز به کار دولت نهم واردات شکر هم بیش از نیاز انجام و 2.8 تن شکر وارد کشور شد.

*راهکاری برای فرار از دام ظرفیت 50 درصدی تولید

 این مقام مسئول با بیان اینکه میانگین تولید شکر داخل 1.1 میلیون تن در سال بوده و برای 2.5 میلیون تن دیگر واردات انجام می‌شود و هیچ شرکت قندی مشکل فروش ندارد،خاطرنشان کرد:با توجه به محدودیت‌های مربوط به چغندر،حضور در این صنعت چندان توجیهی ندارد. چرا که واقعیت این است با توجه به شرایط موجود و وجود 100 روز کاری در سال در اصل همه کارخانه‌های ما با 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند.

 حسین‌زاده افزود: برای فرار از این دام و جلوگیری از انحلال شرکت‌ها به سمت جاذبه دیگر بازار حرکت کرده‌ایم تا بتوانیم از 2.2 میلیون تن شکر مصرفی، سهمی از این بازار داشته باشیم.بر همین استراتژی بود که علاوه بر استفاده بهینه از امکانات تولیدی،حضور در بازار تجارت شکر را تعریف کرده و از این محل سودهای مناسبی را به دست آوردیم.

 وی با بیان اینکه شرکت‌های زیرمجموعه سرمایه‌گذاری پانید پارس 5 درصد مصرف کل کشور را تولید می‌کنند ادامه داد: هدف اصلی از این استراتژی عرضه یک چهارم شکر به بازار کشور از طریق 5 شرکت زیرمجموعه است. به طوریکه قند چهارمحال که با 15 هزار تن ظرفیت تولید چغندر حداکثر 20 میلیارد تومان درآمد داشت،از طریق استراتژی تجاری ‌سازی،تعریف فعالیت برای 200 روز کاری دیگر و وارد کردن شکر تصفیه شده و فروش آن به پیش‌بینی 105 میلیارد تومانی رسیده است.

*معضل بزرگ صنعت/ قاچاق شکر با قیمت هر کیلو یک دلار

 این مقام مسئول در واکنش به این سئوال فارس که مهمترین چالش و ریسک صنعت قند و همچنین شرکتی مانند چهارمحال چیست؟توضیح داد: معضل بزرگ این صنعت مربوط به واردات 50 درصد از نیاز شرکت کشور با نرخ ارز مرجع است.

 حسین زاده افزود: در اکثر کشورها قیمت هر کیلو شکر یک دلار ولی در ایران 1300 تومان است که توسط سازمان حمایت تعیین شده است.این موضوع باعث شده در مرزهای کشور برخی افراد در قبال خارج کردن200کیلو شکر، 200 دلار وارد کشور کنند.درحالی که قیمت همه نهاده های این صنعت باید با نرخ ارز آزاد تهیه شود.ا این وضعیت باید هم با نرخ ارز مرجع و هم با رقبای خارجی رقابت شود.

*پیگیر پیشنهاد شکر 1700 تومانی

 وی در واکنش به دیگر سئوال فارس مبنی بر اینکه آیا برای افزایش قیمت محصولات قندی پیگیری‌هایی انجام می‌شود یا خیر؟توضیح داد: بله از طریق سندیکای قند که همین امروز هم جلسه‌ای داریم، پیگیر افزایش قیمت شکر هستیم.در این رابطه پیشنهاد قیمت 1700 تومانی هر کیلو را داده‌ایم که معقول و حداقل قیمت است.

*هدفمندسازی موجب تعطیلی برخی کارخانه ها شد

 وی در برابر این سئوال فارس که آیا هدفمندی‌سازی یارانه‌ها اثری هم بر شرکت های قندی اثر گذاشته و میانگین حاشیه سود این صنعت چقدر است؟ توضیح داد: بله متأسفانه در جریان اجرای مرحله اول قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها شرکتی مانند قند شازند به دلیل تکنولوژی قدیمی و مصرف بالا به همراه چند شرکت دیگر مانند بردسیر کرمان و دزفول منحل شدند. میانگین حاشیه سود این صنعت هم حدود 12 تا 13 درصد است.

*ویژگی های قند چهارمحال از زبان مالک اصلی

 حسین‌زاده در بخش دیگری از اظهارات خود در رابطه با قند چهارمحال گفت:در ترکیب سهامداری این شرکت سرمایه‌گذاری پانید پارس با 51 درصد،بنیاد مستضعفان با 16 درصد، کارکنان شرکت با 25 درصد و صندوق ذخیره فرهنگیان با 7 درصد حضور دارند.

 وی افزود: یکی از ویژگی‌های این شرکت در تاریخ 41 سال فعالیت این است که با وجود همه عوامل بیرونی اثرگذار هیچگاه زیان‌ده نبوده و همواره تقسیم سود داشته است.همچنین 25 درصد از سهام آن در اختیار کارکنان بوده که حتی عضو هیئت مدیره هم دارند. علاوه بر این شرکت جزء کارخانه‌های جدید کشور به حساب می‌آید.

 وی با بیان اینکه سه‌شنبه جاری 5 درصد سهام توسط بنیاد در بازار دوم فرابورس عرضه اولیه می‌شود ادامه داد: پیش‌بینی سود هر سهم سال گذشته قند چهارمحال 219 ریال بود که 200 ریال آن تقسیم شد.برای سال جاری هم 445 ریال سود پیش‌بینی شده که قرار است 430 ریال آن در مجمع تقسیم شود. در 10 ماه اخیر هم 70 درصد از سود پیش‌بینی شده محقق شده است.

 حسین‌زاده در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر برنامه‌ای برای افزایش سرمایه قند چهارمحال و مساعد بودن شرایط برای عرضه اولیه آن خاطرنشان کرد: سال 87 از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها سرمایه قند چهارمحال حدود 8 برابر افزایش یافته و از 1.8 به 14 میلیارد تومان کنونی رسیده‌ است.بنابراین فعلاً برنامه‌ای برای افزایش سرمایه نداریم.

 مدیرعامل سرمایه‌گذاری پانید پارس ادامه داد:به نظرم شرایط برای عرضه اولیه سرمایه این شرکت مناسب بوده و معتقدم شرکت های قندی در سال گذشته دارای حباب قیمتی بودند.بابت همین موضوع حدود 2 میلیارد تومان در قند شیروان هزینه کردیم.

*مهمترین ریسک‌ قند چهارمحال از نگاه مدیرعامل

 در ادامه این جلسه محمدرضا امیرایمانی مدیرعامل قند چهارمحال هم گفت: هدف اصلی ما توسعه فعالیت‌ها و حرکت به سمت افزایش سهم بازار شکر و واردات آن به همراه ارتقای کیفیت و سرمایه‌گذاری است.در این میان به دلیل کیفیت بالای شکر تولیدی اکثر شرکت های دارویی نیاز خود را از ما تأمین می‌کنند.

 به گفته وی تاکنون حتی یک کیلو شکر نسیه فروخته نشده و ارزش جایگزینی این شرکت در سال 87 حدود 28 میلیارد تومان بود.

 امیرایمانی در واکنش به این سئوال فارس که مهمترین ریسک‌ قندچهارمحال چیست؟پاسخ داد:مهمترین ریسک تجاری این شرکت و سایر شرکت های قندی مربوط به سیاست‌های اعمال شده در مورد واردات شکر و نرخ ارز است.وگرنه از نظر تجارت و وسعت کار حرف های زیادی برای گفتن داریم. به طوری که این شرکت از معتبرترین شرکتهای قندی کشور بوده و تاکنون هیچ چک برگشتی نداشته است. تحریم‌ها هم بر فعالیت‌های این شرکت اثرگذار نبود.


مطالب مشابه :


536-ایزو 9001:2008 چیست؟؟

تحليل بورس ايران - 536-ایزو 9001:2008 چیست؟؟ - welcome to bourse iran




بررسی مهمترین چالش‌های صنعت قند در گفتگو با مدیرعامل یک شرکت قندی

بازار و تجارت - بورس نگار - بررسی مهمترین چالش‌های صنعت قند در گفتگو با مدیرعامل یک شرکت




لیست کارگزاری های بورس تهران

★ فرابورس ★ - لیست کارگزاری های بورس تهران - بورس و تجارت Tehran Stock Exchange(TSE) investment opportunities




رتبه بندی شرکت های کارگزاری بر مبنای فاکتورهای متفاوت

براساس گزارش بورس نیوز ، ارزش معاملات عادی شرکت های کارگزاری بهگزین، بانک در بورس و فرا




آدرس شعب کارگزاری بورس در شهرستانها

پایگاه اطلاع رسانی اقتصادی پیام آزادگان - آدرس شعب کارگزاری بورس در شهرستانها - هدف ما




بورس تهران چهارشنبه مورخ 8 آبان 1392

بورس تهران بانک تجارت با 10.11 درصد، مفید با 6.18 درصد، آگاه با 3.91 درصد، بهگزین با 3.39 درصد و




استقبال بورس از کابینه پیشنهادی

بورسی ها - استقبال بورس از کابینه پیشنهادی - پوشش لحظه به لحظه اخبار، تحلیل، تجربه، سکه آتی




جزئیات برنامه‌های سهامدار عمده برای بانک سینا

(بورس) درسود نیوز ما بیش از 51 درصد سهام شرکت‌های کارگزاری بهگزین، کارگزاری کالای سینا




عبور از بازار خرسی با پرهیز از فروش‌های هیجانی

* مدیر عامل سابق کارگزاری بهگزین. 4- بررسی وضعیت شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرا بورس




روستای مرق

کارگزاری بهگزین بورس 24 بهده حساب و




برچسب :