سوالات رایج پیرامون خودارضایی

1. در استمناء از بدن منی خارج می شود، در سکس با جنس مخالف هم  منی خارج می شود، پس چرا می گویند خودارضایی ضرر دارد؟

این یکی از سؤالات بسیار رایج است و بعضی با همین استدلال خود را قانع می کنند که استمناء یا همان خود ارضایی هیچ ضرری ندارد و درست مثل سکس با جنس مخالف است. در پاسخ به این سؤال باید گفت در سکس با جنس مخالف به دلیل وجود تماس بدنی، مغز و قوای عصبی محیطی مجازی به وجود نمی آورند (یعنی فرد بر خلاف زمان خودارضایی خود را در محیط دیگری احساس نمی کند چون هر چه را که نیاز دارد پیش رویش هست). با توجه به این پزشکان حساب کرده اند انرژی ای که فرد در یک بار استمناء مصرف می کند 30 برابر انرژی ای است که در یک بار سکس مصرف می کند. برای درک بهتر می توان این مثال را مطرح کرد که اگر یک نفر 3 بار در هفته خودارضایی کند، درست مانند این است که 90 بار سکس داشته یا به بیان دیگر اگر کسی یک بار استمناء کند معادل این است که نیم ساعت به طور مداوم از بینی اش خون بیاید. بنابراین خودارضایی با سکس طبیعی بسیار فاصله دارد.



۲. آیا آمدن منی در خواب و دیدن خواب جنسی طبیعی است؟ آیا ضرری هم دارد؟

دیدن خواب جنسی و خارج شدن منی، نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه بسیار خوب هم هست زیرا هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی موجب تخلیه شما می شود؛  حتی اگر کسی دو سه بار در طول هفته جنب شود (انزال در خواب) بازهم این اتفاق می تواند کاملاً طبیعی و بدون ضرر باشد، البته باید به این نکته توجه داشت کسانی که بیش از حد در طول روز به سکس فکر می کنند، دفعات دیدن خواب جنسی و جنب شدن آنها از حد عرف خارج شده و این تا حدودی مضر است.


۳. آیا خود ارضایی برای دختران هم ضرر دارد؟

خود ارضایی برای دختران (استشها) نیز بسیار مضر است و اکثر عوارض روحی روانی گفته شده در مورد پسران، در دختران نیز صادق است. از مهمترین عوارض جسمانی ناشی از خودارضایی در دختران می توان به آسیب رسیدن به پرده ی بکارت، ضعیف شدن قوای جنسی، احساس درد در هنگام قاعدگی و بی نظمی آن، اختلال در رشد سیستم عصبی مغز، خستگی، از دست دادن انرژی و سرزندگی و طراوت دخترانه، کاهش قدرت حافظه، عدم تمایل به جنس مخالف، ناباروری (البته در شرایط حاد) همچنین رو به افول قرار گرفتن زیبایی و برق چشمان و کاهش توانایی جذب جنس مخالف اشاره کرد.(البته باید به این نکته توجه داشت که خود ارضایی در صورتی می تواند باعث پاره شدن پرده ی بکارت شود که همراه با اعمال فشار و تحریک شدید آلت تناسلی باشد وگرنه خود ارضایی بدون اعمال فشار و تحریک شدید، علی رغم وجود عوارض بسیار زیاد دیگر و احتمال آسیب رسیدن به پرده ی بکارت، باعث پاره شدن پرده ی بکارت نمی شود).


۴. آیا دارویی  برای ترک خودارضایی وجود دارد؟

تا به حال به طور خاص دارویی برای ترک استمناء درست نشده ولی موادی هستند که انسان را از نظر جنسی ضعیف می کنند. این مواد عموماً عوارض جبران ناپذیری مانند ناباروری بعد از ازدواج (عقیم شدن)، تخریب سلول های مغزی و ... دارند.


۵. اگر با انجام راه های گفته شده در ترک استمناء موفق به ترک آن نشدیم، چه کنیم؟

در این صورت سریعاً به یک روانپزشک مراجعه کنید تا با متدهای جدید پزشکی و روش های درمانی خاص به شما کمک کند.



۶. اگر نتوانیم خود را کنترل کنیم و مجبور شویم خودارضایی کنیم، بهتر است چگونه این عمل را انجام دهیم؟

اگر به دلایلی مجبور شدید خودارضایی کنید، نشسته و با استفاده از مواد چرب کننده این عمل را انجام دهید و بعد از استمناء حتماً ادرار کنید و اجازه دهید منی به صورت کامل خارج شود. البته گمان نکنید با این کارها استمناء دیگر ضرر ندارد؛ این عمل هم تمام مشکلات جسمی و روحی روانی گفته شده را دارد فقط در لحظه ی استمناء به بدن فشار کمتری می آید.


۷. آیا انجام کارهای عبادی، در راه ترک استمناء فایده ای هم دارد؟

تجربه نشان داده کارهایی نظیر خواندن نماز، مطالعه ی کتب مقدس از جمله قرآن، قرار دادن خود در محیط های معنوی و روحانی، یاد کردن خدای بزرگ و کمک خواستن از او بسیار بسیار مفید و اثر بخش می باشد.


۸. چرا بعضی ها سه، چهار سال است که استمناء می کنند ولی این عوارض و مشکلاتی را که می گویید در آن ها وجود ندارد، آیا نمی توان به این نتیجه رسید که استمناء ضرر ندارد؟

بله، احتمال دارد افرادی خوش بنیه بوده و حتی بعد از پنج یا شش سال خودارضایی هم هیچ یک از عوارض استمناء را در خود نبینند، ولی مطمئن باشید در صورت افراط در این کار، بالاخره زمانی فرا خواهد رسید که پیوسته سرشان درد می گیرد، دستانشان می لرزد، چشمانشان تار می بیند، گوششان وزوز می کند، بیضه هایشان کوچک می شود، بی حوصله و گوشه گیر می شوند و بعد از ازدواج هم نمی توانند آن طور که باید و شاید همسرشان را از نظر جنسی ارضاء کنند.

 سیگار کشیدن بسیار مضراست و درباره ی عوارض آن بارها و بارها در رسانه ها به طرق مختلف مطالبی منتشر شده، ولی کسانی که سیگار می کشد به راحتی تا ده، پانزده سال به طور مشخص هیچ یک از آن عوارض را در خود نمی بیند، آیا می توان به این نتیجه رسید که سیگار کشیدن ضرر ندارد؟!


۹. آیا عوارض جسمانی و روانی استمناء بعد از ترک آن از بین می روند؟

اگرچه نمی توان به این سوال پاسخ مطلق داد و باید نوع عوارض و شرایط و مرحله ای که بیمار مبتلا به استمناء در آن قرار دارد را مد نظر داشت ولی قاعده ی کلی آن است که عوارضی مانند لرزش دست، وزوز گوش، کمردرد، دیدن نقاط سیاه در حوزه ی دید، سردرد های مزمن،خواب آشفته، بی حوصلگی، استرس و افسردگی به مرور زمان از بین می روند و بدن به حالت طبیعی خود باز می گردد و فرد از نظر روانی احساس شادابی می کند ولی نمی توان انتظار داشت مثلاً شماره ی چشم کسی که به علت استمنای زیاد چند نمره بالا رفته به حالت طبیعی برگردد یا اندازه ی بیضه ی کسی که در اثر افراط در استمناء خیلی خیلی از اندازه ی طبیعی کوچک تر شده (مثلاً نصف یک بند انگشت) به اندازه ی اولیه و مناسب  بازگردد.

اکثر افرادی که با کارهایی نظیر دور کردن منابع تحریک کننده ی جنسی و تقویت اراده توانستند استمناء را کنار بگذارند، شاهد آن بوده اند عوارض جسمانی و روانی  ناشی از استمناء به مرور زمان ازبین رفته و بدن مجدداً سرزندگی و طراوت قبلی خود را به دست آورده است.


۱۰. تا به حال چند بار تصمیم به ترک استمناء گرفتم ولی هر بار موفق نشدم و الآن شدیداً احساس نا امیدی می کنم و به خاطر اراده ی ضعیفم از خودم متنفر شده ام، می گویید چه کنم؟

دوستان خوب من، ترک استمناء کار سهل و ساده ا ی نیست، اتفاقاً برعکس، کار بسیار سختی نیز می باشد! شما دارید با قوی ترین و سرکش ترین نیروی غریزی یعنی نیروی شهوت آن هم در شرایطی که این همه عوامل تحریک کننده ی جنسی وجود دارد مبارزه می کنید، بنابراین احتمال دارد شما چند بار تصمیم به ترک استمناء بگیرید ولی موفق نشوید اما نباید احساس ناامیدی کنید و با خود بگویید "من اراده ای ضعیف دارم وهیچ وقت نمی توانم خودارضایی را کنار بگذارم!"، این خیلی غیر طبیعی نیست که شما چند باری در راه ترک استمناء شکست بخورید ولی نباید امیدتان را از دست بدهید و مایوس شوید و خودتان روی خودتان تاثیر منفی بگذارید به خودتان تلقین کنید فردی بی اراده هستید.

باید هر بار قاطعانه تصمیم بگیرید که دیگر استمناء نکنید و این را مد نظر داشته باشید که خیلی ها قبل از شما بودند که چند باری در راه ترک استمناء شکست خوردند ولی بالاخره توانستد با دوری کردن از منابع تحریک کننده و تقویت اراده، استمناء را کنار بگذارند.


مطالب مشابه :


سفر به کرانه ی آب و آفتاب و آرامش ( مالدیو ) : بخش نهم

[یک روانپزشک مالدیو در سامانه ی جست و جوی شیراز و بندرعباس ما ایرانیان




سفر به کرانه ی آب و آفتاب و آرامش ( مالدیو ) : بخش دهم

[یک روانپزشک روی سوی مالدیو در اقیانوس و اصفهان و شیراز و بندرعباس از آن




كودكان بيش‌فعال *** دكتر كتايون خوشابي *** فوق‌تخصص روانپزشكي كودكان و نوجوانان

دانشجویان اتاق عمل بندرعباس ; دکتر سلام | مجله در خصوص علايم باليني اختلال بيش‌فعالي




ليست هنرستان هاي فنــي و حرفــــه اي و کاردانش(پسرانه و دخترانه منطقه 5 تهران)

یادآوری: عدد داخل پرانتز نشانگر ظرفیت پذیرش در هر رشته است. روانپزشک(دکتر انصاری)




فوبیا

پزشکی بندرعباس مهر 91 . نوشته شده در تاريخ پنجشنبه یازدهم دی 1393 این روانپزشک تصریح




انزال زودرس و روش های درمان آن

برخی از موارد وجود دارد ولی آن انزال زودرسی بیماری تلقی می شود که در و به روانپزشک




سوالات رایج پیرامون خودارضایی

آیا آمدن منی در خواب و در این صورت سریعاً به یک روانپزشک مراجعه کنید تا با بندرعباس




دلتنگی و ناآرامی، در زمان نبودن

کاربردی واحد کیش در اسفند ماه سال 1387 با هدف بسط و گسترش علوم ارتباطات (دکتر ضیایی




برچسب :