مصاحبه با دکتر کلانتری

 دانشکده الهیات میبد از چه سالی و چگونه کار خود را آغاز کرد؟

 این دانشکده در سال 1374 با مجوز شورای گسترش آموزش عالی به عنوان یک مرکز آموزش عالی وابسته به دانشگاه یزد با پذیرش 30 دانشجو در رشته دبیری الهیات کار خود را آغاز کرد. در سال 76 که پذیرش دانشجو در رشته های دبیری تقریباً متوقف شد، با توجه به اعضای هیئت علمی موجود دانشکده الهیات میبد، گرایش علوم قرآن و حدیث به عنوان اولین گرایش الهیات دانشکده اقدام به پذیرش دانشجو نمود و پس از آن در سال 79 رشته فقه و حقوق اسلامی نیز به رشته علوم قرآن و حدیث دانشکده اضافه شد. همچنین در سال 1386 اولین گروه دانشجویان کارشناسی ارشد رشته علوم قرآن و حدیث در این دانشکده پذیرفته شدند و در سال گذشته نیز اولین گروه از دانشجویان رشته فلسفه و حکمت اسلامی بر جمع دانشجویان این دانشکده اضافه شد.

 با توجه به ظرفیت و قابلیتهای علمی که در شهرستان میبد وجود دارد برنامه آینده مسولین دانشکده در زمینه ارتقاء سطح علمی آن چیست؟

 در راستای همین هدف، علی رغم مشکلات فراوانی که وجود داشت با پیگیرهای مکرر هیئت امنای دانشکده توانستیم مجوز راه اندازی رشته کارشناسی ارشد فقه و حقوق خصوصی را که تاکنون در هیچ دانشگاهی اجرا نشده را برای اولین بار برای دانشکده الهیات میبد بگیریم که از سال آینده اولین گروه از این دانشجویان پذیرفته خواهند شد. علاوه بر این در نظر داریم برای سال آینده، رشته ایران شناسی را در مقطع کارشناسی به عنوان رشته ای نوین در دانشکده راه اندازی کنیم.

 در خصوص استقلال دانشکده الهیات و تبدیل شدن آن به دانشگاه مستقل دولتی توضیح بفرمائید؟

  مسئله استقلال دانشکده الهیات میبد از دانشگاه یزد و تبدیل شدن آن به یک دانشگاه دولتی از سال گذشته پیگیری و در تاریخ 26/11/87 با حکمی که وزیر علوم و تحقیقات و فناوری صادر کردند، تحقق یافت بر اساس همین حکم دانشکده الهیات از این تاریخ از دانشگاه یزد مستقل شد که هم اکنون بقیه مراحل استقلال کامل آن در حال جریان است.

 به همین منظور انتخاب یک نفر به عنوان رئیس دانشکده در آینده ای نزدیک اتفاق خواهد افتاد و پس از آن راه براي تبدیل شدن دانشکده به مجتمع آموزش عالی متشکل از حداقل 2 دانشکده الهیات و علوم انسانی و در نهايت اخذ مجوز براي پذیرش دانشجو در رشته های هنری، مهندسی و علوم پایه در دستور کار قرار خواهد گرفت که به یاری خداوند و همکاری همشهریان عزیز در امر ساخت و ساز ساختمانهای مورد نیاز، ظرف سه سال آینده شاهد دومین دانشگاه ملی در استان یزد (شهرستان میبد) خواهیم بود که نقش بسیار مهمی در توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرستان میبد خواهد داشت و می توان این شهر را بعد از یزد به عنوان دومین شهر توسعه یافته در همه زمینه ها از جمله آموزش عالی دولتی معرفی کرد.

 به همین منظور در صدد هستیم با جذب رشته های نوینی که کمتر در کشور وجود دارد، نظیر کارشناسی زبان شناسی، چاپ و طراحی پارچه و لباس، مدیریت بانکی، مدیریت مالی و راه اندازی کارشناسی ارشد زیلو که مختص شهرستان میبد است، دانشگاه نوین دولتی ای با نام مبارک حضرت ایت ا... العظمي حائری مهرجردی (موسس حوزه علمیه قم) را در این شهرستان دایر کنیم که زیر ساخت های اولیه آن فراهم شده است.

 برای ساخت این دانشگاه چه اقداماتی صورت گرفته است؟

 قطعه زمینی به مساحت 158 هکتار در کیلومتر 5 جاده میبد ندوشن (مجاور کنارگذر) در نظر گرفته شده که هفته گذشته مراسم کلنگ زنی احداث مجتمع آموزشی آن توسط بنیاد میبدی با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری به زمین زده شد و قرار است ساختمان 2400 متری آن در آینده نزدیک تحویل گردد و فازهای بعدی دانشگاه که حدود 20 هزار متر مربع است به تدریج آماده و در اختیار دانشگاه قرار گیرد. همچنین خانواده شهید اسدي پور نیز مبلغ 14 میلیون تومان به منظور ساخت نمازخانه دانشگاه اختصاص داده اند که به زودی کلنگ احداث آن به زمین زده خواهد شد و این نشان از درک عمیق مردم میبد است که باور دارند که مهمترین چیزی که باعث پیشرفت این شهر می شود، بحث آموزش عالی است.

 همچنین قرار است توسط وزرات راه و ترابری یک مجتمع رفاهی در کنار این دانشگاه احداث گردد که با توجه به قرارگیری آن در مجاور جاده کنارگذر میبد چشم انداز زیبایی را به این شهر خواهد داد. هم اکنون 330 دانشجو در این دانشکده مشغول تحصیل هستند که در مهرماه آینده به 2 برابر افزایش خواهد یافت و پیش بینی می شود با توجه به رشته های جدید که برای این مجتمع در نظر گرفته شده در سال 1390 بیش از 2 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در اینجا مشغول تحصیل باشند.

 همچنین پیش بینی می شود ساختمان آموزشي بنياد میبدی و خوابگاه دانشجویان در آینده ای نزدیک به بهره برداری برسد و با برنامه ریزی که در زمینه جذب رشته های جدید با زمینه شغلی بالا در نظر گرفته شده در آینده ای نزدیک شاهد درخشش این دانشگاه در کشور هستیم.

 سطح علمی دانشجویان الهیات میبد در مقایسه با سایر دانشگاههای کشور چگونه است؟

 آمار سالانه پذیرش دانشجویان ما در مقطع کارشناسی ارشد، هرچند بسيار خوب نيست، اما نسبت به ساير دانشكده هاي دانشگاه يزد و ديگر مراكز آموزش عالي ميبد قابل قبول است. این امر به دلیل وجود اساتید مجرب واعضاء هیئت علمی باتجربه ما است. ضمن اين كه بيش از نود درصد فارغ التحصيلان ما جذب بازار كار شده و در آزمون هاي استخدامي پذيرفته شده اند و اين نشانگر بالا بودن سطح علمي آنها است. لازم به يادآوري است كه يكي از افتخارات علمي اين دانشكده اين است كه حداقل ماهي يك بار تعدادي از دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشگاه تهران، براي رفع اشكال  و استفاده از يكي از اساتيد اين دانشكده (جناب آقاي دكتر برومند) كه در زمينه تفسير تحقيقات زيادي دارند؛ به ميبد سفر مي كنند.

 در نظر داریم در آینده ای نزدیک مجوز انتشار نشریه علمی - پژوهشی دانشکده كه اولین نشریه علمی و پژوهشی میبد خواهد بود، بگيريم، كه در صورت تحقق اين امر سطح علمی و توان پژوهشی ما را نشان می دهد و باعث ارتقاء علمي دوچندان دانشكده می شود. همچنین چند نفر از اساتید ما در شرف دانشیاری هستند که در این صورت می توانیم دوره  دکتری علوم قرآنی را در میبد ایجاد کنیم که این نوید بخش آینده روشن علمی شهرستان میبد است و با همکاری خیرین شهرستان در امر تکمیل زیرساخت های دانشگاه این امر شتاب بیشتری به خود می گیرد.

 همکاری مسوولین شهرستان را در روند رو به رشد دانشگاه چگونه ارزیابی می کنید؟

 تاکنون حمایت بسیار خوبی از سوی ارگانهای مختلف شهر شاهد بوده ایم، بویژه اداره راه شهرستان که در زمینه ساخت جاده داخلي  سایت دانشگاه همکاری بسیار خوبی را با ما داشته اند. همچنین شهرداری، منابع طبیعی، فرمانداری و شورای شهر نیز همكاري خوبي داشته اند، اما باید حركت جهاد گونه اي در زمينه ساخت و ساز صورت گیرد تا آرزوی بزرگ همه که تبدیل شدن این دانشکده به دانشگاه بزرگ ملی است تحقق یابد. بنابراین می طلبد ادارات شهرستان این دانشکده را بخشی از شهر بدانند و در جهت توسعه آن کوشش کنند به همین دلیل از تمام کسانی که در جهت ارتقاء این دانشکده تلاش کردند نهایت سپاسگزاری را داریم.

 در پايان ضمن تشكر ويژه از مسوولين شهرستان بخصوص حضرت آيه ا... اعرافي، حجت الاسلام و المسلمين يحيي زاده و فرماندار محترم و بنياد ميبدي كه هميشه مايه دلگرمي ما بوده اند، از مردم شريف شهرستان كه در زمينه پيشقدمي در امر خير زبانزد خاص و عام بوده اند، به عنوان يك فرد خدمتگزار عاجزانه مي خواهم مسأله دانشگاه را جدي بگيرند. زيرا ممكن است اين فرصت هرگز پيش نيايد. 

منبع : میبد نوین


مطالب مشابه :


ارائه حسابداری دولتی پیشرفته

حسابداری ارشد - دانشگاه یزد - ارائه حسابداری دولتی پیشرفته - وبلاگ گروهی دانشجویان ارشد




نمرات مقاله حسابداری دولتی

حسابداری ارشد - دانشگاه یزد - نمرات مقاله حسابداری دولتی - وبلاگ گروهی دانشجویان ارشد




حل تمرینات کتاب حسابداری صنعتی با تاکید بر مسائل مدیریتی، جلد 3 هورن گرن

حسابداری ارشد - دانشگاه یزد - حل تمرینات کتاب حسابداری صنعتی با تاکید بر مسائل مدیریتی، جلد 3




رتبه دانشگاه های دولتی

رتبه دانشگاه های دولتی. 2000 مهندسی مکانیک جامدات یزد 3895 مهندسی شیمی شبانه فردوسی




مراحل انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد

حسابداری ارشد - دانشگاه یزد - مراحل انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد - وبلاگ گروهی




مقالات درس حسابداری دولتی برای ارائه دانشجویان کلاس دوم روز پنج شنبه

ارشد حسابداری دانشگاه آزاد یزد - مقالات درس حسابداری دولتی برای ارائه دانشجویان کلاس دوم




فایل ارائه درس دولتی دکتر ناظمی روز چهارشنبه گروه 18-20

ارشد حسابداری دانشگاه آزاد یزد - فایل ارائه درس دولتی دکتر ناظمی روز چهارشنبه گروه 18-20 - Yazd




دانشگاه یزد- قابل توجه دانشجویان درس انقلاب اسلامی

بصیرت، وبلاگ آقای برهانی مدرس دانشگاه است که با همکاری دولتی عبرت نسل ها. دانشگاه یزد




مصاحبه با دکتر کلانتری

مسئله استقلال دانشکده الهیات میبد از دانشگاه یزد و تبدیل شدن آن به یک دانشگاه دولتی از




برچسب :