معرفی گرافیست های مطرح جهان

سالوادور دالی 

سالوادور فلیپه ژاسینتو دالی دومنک

تولد: ۱۱ مه ۱۹۰۴ میلادی فیگوئرس، خرونا، اسپانیا

وفات: ۲۳ ژانویه ۱۹۸۹ میلادی فیگوئرس، خرونا، اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

سبک نقاشی: کوبیسم، دادائیسم و سوررئالیسم

آثار برجسته: تداوم حافظه (۱۹۳۱)

 

سالوادور فلیپه ژاسینتو دالی دومنک ۱۱ مه ۱۹۰۴ میلادی- ۲۳ ژانویه ۱۹۸۹ میلادی) نقاش فراواقع‌گرایاسپانیایی بود. دالی طراحی ماهر بود که بیشتر به خاطر خلق تصاویری گیرا و خیالی در آثار فراواقع‌گرایش به شهرت رسید. مهارت وی در نقاشی اغلب به تاثیر نقاشان رنسانس نسبت داده می‌شود. معروف‌ترین اثر سالوادور دالی به‌نام تداوم حافظه در سال ۱۹۳۱ خلق شد. وی همچنین در عکاسی، مجسمه‌سازی و فیلم‌سازی نیز فعالیت داشت. وی با والت دیسنی تهیه‌کننده و کارگردان شهیر آمریکایی در ساخت کارتن کوتاه و برنده جایزه اسکار «دستینو» که در سال ۲۰۰۳ و پس از مرگ وی منتشر شد، همکاری داشت. دالی همچنین با آلفرد هیچکاک در ساخت فیلم«طلسم شده» (۱۹۴۵ میلادی) همکاری کرد.

دالی همواره بر «ریشه عرب» خود تاکید داشت و ادعا می‌کرد که اجدادش به نسل«مور»ها که جنوب اسپانیا را برای تقریبا ۸۰۰ سال در اختیار داشتند، باز می‌گردد. همچنین خانواده مادری دالی ریشه‌ای یهودی در بارسلونا داشتند.

دالی که شدیدا فردی خیال‌پرداز بود، علاقه وافری به انجام کارهایی عجیب برای جلب توجه دیگران داشت. این قبیل کارها اغلب برای کسانی که به هنر وی علاقه داشتند خسته‌کننده بود و به همان اندازه برای منتقدین وی، آزاردهنده به شمار می‌رفت. این نوع رفتار غیرعادی دالی گاهگاهی توجه افکار عمومی را بیشتر از آثار هنری وی جلب می‌کردو در نتیجه، این رسوایی و بدنامی تعمدی منجر به شناخت گسترده عامه مردم و تقاضا برای خرید آثار وی توسط طیف گسترده‌ای از مردم شد.

رضا عابدينی

 رضا عابديني متولد سال 1346 در تهران و فارغ التحصيل رشته گرافيك ازهنرستان هنرهاي تجسمي و رشته نقاشي از دانشگاه تهران مي باشد. وي از سال 1362 به شكل حرفه اي كار خود را شروع كرد و طراحي پوستر فيلم هاي «سارا»، «هنرپيشه» و «يك داستان واقعي» را انجام داد. او براي پوستر فيلم «سارا»، سيمرغ بلورين بهترين پوستر سينمايي را از جشنواره بين المللي فجر و جايزه ويژه منتقدين سينمايي را از آن خود كرد و براي پوستر فيلم «يك داستان واقعي» ديپلم افتخار بهترين پوستر سينمايي جشنواره بين المللي فجر و جايزه سوم پوستر از بنيال طراحي گرافيك را به دست آورد. عابديني در نمايشگاه هاي متعدد داخلي و خارجي از جمله نمايشگاه پوسترهاي سينمايي خانه سينما براي سه دوره، دومين و ششمين بنيال طراحي گرافيك ايران، نمايشگاه پوسترهاي فرهنگ قشم، نمايشگاه بين المللي موزه پوستر اسن (آلمان) براي دو دوره، نمايشگاه پوسترهاي تجربي طراحان گرافيك ايران، پوسترBrief Enconters (پاريس ورشو)، بنيال بين المللي (جمهوري چك) شركت داشته است. وي از اعضاي انجمن بين المللي طراحان گرافيك، انجمن صنفي گرافيك ايران و سرپرست كميته فرهنگي انجمن صنفي طراحان گرافيك ايران مي‌باشد.

قباد شیوا

متولد ۱۳۱۹ همدان

- فارغ التحصیل رشته نقاشى دانشكده هنرهاى زیبا ۱۳۴۵

- تحصیل در رشته طراحى ارتباطى از دانشگاه pratt نیویورك (آمریكا)

۱۳۴۸: برنده مسابقه طراح پوستر براى سومین جشن هنر شیراز

۱۳۵۴: برنده مسابقات مختلف در طراحى پوستر براى فستیوال هاى هنرى در ایران

۱۳۵۴: برنده مسابقه طراحى آرم براى سندیكاى گرافیست هاى تهران

۱۳۵۷: مدال و دیپلم براى طراحى پوستر از بى ینال بین المللى گرافیك برنو در چكسلواكى

۱۳۵۸: جایزه اول در مسابقه طراحى محیطى – نیویورك

۱۳۵۹: برنده اول در مسابقه طراحى آرم براى بخش هنرى المپیك ورزشهاى زمستانى در نیویورك Lake Placid و همچنین ورود در كتاب ( who S who in Graphic World)، شماره دوم - سال انتشار ۱۹۸۲ و شماره سوم ۱۹۹۴ – سوئیس

 

آثار چاپ شده در سطح بین المللى:

۱۳۵۳: مجله Novoum – آلمان

۱۳۵۴: كتاب سالیانه Modern Publicity – آلمان

۱۳۵۵: كتاب Graphic Poster – سوئیس

۱۳۵۶: مجله Designe - ژاپن (۴ اثر)

۱۳۵۷: مجله Project - لهستان و همچنین كتاب سالیانه تخصصى گرافیك Modern Publicity در لندن (۲ اثر)، چاپ آثار در جلد دوم و سوم كتاب (هوز هواین گرافیك(

 

موزه ها:

۱۳۵۳: كلكسیون مجموعه آثار پوستر در مركز طراحى شهر لندن London Design Center

۱۳۵۵: انتخاب آثار در كلكسیون موزه ژرژ پمپیدو – فرانسه

۱۳۸۴: موزه پوستر - هلند و نیز آرشیو مجموعه داران بین المللى

۱۳۵۳: همكارى با مجله Designe و مؤسسه گرافیك Pentagram لندن

۱۳۵۴: كار در مجله پارى ماچ Paris Match، پاریس

۵۹-۱۳۵۸: كار در آتلیه Milton Glazer، نیویورك

۱۳۶۰ تاكنون: تدریس در دانشكده هاى هنرى – تهران

۱۳۷۲ - ۱۳۶۴: مدیر هنرى انتشارات سروش - صدا و سیما و عضو هیأت داوران و انتخاب دوسالانه هاىگرافیك ایران

سابقه فعالیت حرفه اى قباد شیوا به سال ۱۳۴۰ بر مى گردد. (۴۴ سال سابقه حرفه اى) وى بین سالهاى ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۵ در كانون آگهى زیبا، سازمان تبلیغاتى گویا، شركت پارس آمریك و مجله تلاش به عنوان طراح و گرافیست فعالیت داشت. در سال ۱۳۴۶ نیز با سمت گرافیست به استخدام سازمان رادیو و تلویزیون ملى ایران درآمد.
قباد شیوا، هم اكنون در دانشكده هاى هنرى در تهران مشغول به تدریس است و در استودیوى شخصى اش به كار طراحى گرافیك، طراحى محیطى و نمایشگاهى اشتغال نیزدارد.

او مدیریت مركز آموزشى، هنرى و فرهنگى «مكتب ایران» را به عهده داشته و همزمان كلاس هاى آزاد آموزشى در زمینه هنرهاى تجسمى را در استودیوى خود اداره مى كند.

نام شیوا از سال ۱۳۴۱ به این سو در بسیارى از نمایشگاه ها به چشم مى خورد. وى نخستین بار در یك نمایشگاه بزرگ گروهى در سال ۴۱ شركت كرد. آن نمایشگاه بزرگ در واقع سومین بى ینال نقاشى تهران بود. اما در سال ،۱۳۴۴ گالرى صبا به مدیریت كامران كاتوزیان، نخستین نمایشگاه خیابانى را در ایران به راه انداخت. آن اتفاق در محل فعلى پارك دانشجو، چهارراه ولیعصر رخ داد. قباد شیوا نیز در میان هنرمندان مطرح آن زمان حضور داشت.
در سال هاى ۱۳۵۲ و ۵۳ به ترتیب در نمایشگاه گرافیك ایران در آلمان و نیس فرانسه شركت جست. در سال ۱۳۵۳ در دانشكده چاپ لندن، آثارش را به نمایش گذاشت، در همان سال و در شهر لندن در گالرى Paper Point نیز حضور پیدا كرد. در سال ۱۳۵۵ در نمایشگاه بزرگ «پنجاه سال گرافیك ایران» در گالرى مهرشا شركت كرد. یك سال بعد در سال ۱۳۵۶ در هفتمین بى ینال گرافیك بین المللى ورشو در لهستان نیز حضور پیدا كرد. یك سال دیگر یعنى در سال ۱۳۵۷ در گالرى دانشگاه Pratt نیویورك شركت كرد. قباد شیوا پس از انقلاب در كلیه دوسالانه هاى گرافیك شركت فعال داشته و در سال ۱۳۸۰ همراه با هنرمندان بین المللى همچون «هیمو كاستلانو»، «اووه لوش» و «آلن لوكرنك» در تالار آبى نیاوران یك نمایشگاه چندملیتى برپا نمود. در سال ۱۳۸۱ در نمایشگاه «فریاد ایرانى»، طراحان گرافیك ایران - اشه رول، فرانسه حضور پیدا كرد. همین نمایشگاه در سال ۸۲ در شومون فرانسه نیز برپا شد. در سال ۱۳۸۳ در اولین دوسالانه پوستر جهان اسلام نیز حضور پیدا كرد و در همین سال در دانشكده هنرهاى زیباى شهر پكن در كشور چین نیز آثارش را به نمایش گذاشت.

 

مرتضی ممیز

تولد: ۴ شهریور سال ۱۳۱۵تهران

وفات: ۵ آذر سال ۱۳۸۴

بیمارستان آبان تهران

آرامگاه باغبان‌کلا، کردان کرج

زمینه فعالیت طراح گرافیک، نقاش، استاد دانشگاه

ملیت ایرانی

او را پدر هنر گرافیک ایران می‌نامند.


زندگی

ممیز در سال ۱۳۴۴ از دانشگاه تهران، دانشکده هنرهای زیبا فارغ‌التحصیل شد و سه سال بعد گواهینامهٔ طراحی غرفه و ویترین و معماری خود را از مدرسه عالی هنرهای تزیینیِ پاریس دریافت کرد. دوره اخذ لیسانس ممیز ۱۱ سال به طول انجامید و ممیز در این دوره به کارهای مختلفی چون کار در آتلیه گرافیکی و... مشغول بود.

از دوستان بسیار صمیمی و هم‌رشته‌ی او می‌توان به آقای محمود جهان پناه اشاره کرد. در سال ۱۳۴۸ پیشنهاد ایجاد رشته گرافیک را به دانشکده هنرهای زیبا ارائه نمود. بنیانگذاری این رشته برای دانشجویان هنر باعث گردید تا سیستم ناقص گرافیک جان بگیرد و تلاشی را آغاز کند. تا این سال ممیز به‌غیر از طراحی گرافیک برای کتاب‌ها و پوسترها، تلاشی را تحت عنوان مدیر هنری در مجلاتی چون ایران آباد، کتاب هفته، کیهان هفته، فرهنگ، کاوش، نگین آغاز نمود. مجلاتی که نحوه و سبک کاری ممیز را در جامعه تثبیت و معرفی نموده‌است.

آثار ممیز در این دوره در کتاب هفته به چنان پرکاری و دوره خلاقی بدل می‌گردد که نام ممیز را به عنوان گرافیستی مولف و کم نظیر بر سر زبانها می‌اندازد. همچنین ادامه کار ممیز در نشریات فرهنگ و نگین، راه را برای ورود گرافیستهای جوان و نوجوی دههٔ ۴۰ مانند فرشید مثقالی باز کرد.

آثار روی جلد ممیز برای نشریه کتاب هفته نمونه‌هایی از چاپ (سیلک و لیتوگرافی) موفق و خلاقانه‌ای است که ارزشهای گرافیکی بسیار مفیدی را با خود به همراه دارد. وی در همان سالها یکی ازمهم‌ترین اثر مدرن تاریخ معاصر را با طراحی چاقوهای واژگون شکل داد. اثر چاقوهای او اجتماعیترین اثر است که از دهه ۴۰ به بعد پدید آمده‌است.

 مرتضی ممیز در طول نیم قرن فعالیت هنری خود در ایران و عرصه هنر بین‌المللی، در احیا و ابداع هنر گرافیک در ایران و پیشبرد و گسترش فرهنگ ملی و سنت‌های هنری نقش بارزی داشت. وی آذرماه سال ۱۳۸۳ به‌عنوان استاد برجستهٔ فرهنگستان هنر، در مراسمی، ازسوی سیدمحمد خاتمی (رئیس‌ جمهور وقت) تجلیل شد.

ممیز در سالهای پایانی عمر خویش با بیماری سرطان دست و پنجه نرم می‌کرد و از ۲۳ آبان‌ماه ۱۳۸۴ برای تازه‌ترین دور شیمی‌درمانی، در بیمارستان آبان تهران بستری شده بود که چند روز بعد حالش رو به وخامت نهاد و سرانجام در سن ۶۹ سالگی روز شنبه پنجم آذر ماه ۱۳۸۴ برابر ۲۶ نوامبر ۲۰۰۵ درگذشت. پیکر مرتضی ممیز، هفتم آذرماه، تشییع و در باغبان‌کلا، واقع در کردان کرج، به‌خاک سپرده شد.


مسوولیتها

 * مدیریت گروه گرافیک و عکاسی دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران،

 * مدیریت و طراحی هنری جشنواره بین‌المللی فیلم تهران(۱۳۵۲-۱۳۵۶)

 * ریاست هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک،

 * ریاست دوسالانه‌های گرافیک ششم، هفتم و هشتم،

 * مشاور هنری کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه تهران

 * ریاست کمیته ایرانی طراحان گرافیک دنیا (AGI)


نمایشگاه‌ها

وی در طول فعالیت‌های هنری خود بیش از ۱۰ نمایشگاه اختصاصی و بیش از ۷۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سایر کشورهای جهان برپا کرد و طراحی گرافیکی و تهیه پوستر برای صدها جلد کتاب و نشریات مختلف توسط او انجام گرفت.


کتابشناسی

 * طراحی، نقاشی در سه جلد (‌۱۳۵۱)

 * طراحی تزیینی (‌۱۳۵۴)

 * نشانه‌ها (نمونه کارهای شخصی) (‌۱۳۶۲)

 * طراحی اعلان (‌۱۹۸۴)

 * تصویر و تصور (‌۱۳۶۸)

 * طراحی روی جلد (‌۱۳۶۸)

 * طراحی روی جلد (مجموعه آثار) (‌۱۳۸۲)

 * نیم قرن کار (مجموعه آثار) (‌۱۳۸۳)

 * تصویر سازیهای عالی در کتابهای مختلف


 فیلم شناسی

طراحی و کارگردانی سه فیلم انیمیشن برای فستیوال فیلم‌های کودکان کانون پرورش فکری تهران در سال‌های ۵۲ـ‌۱۳۵۰ با عنوانهای:

 * آنکه عمل کرد و آنکه خیال بافت (۵۰)

 * یک نقطهٔ سبز (۵۱)

 * سیاه پرنده (۵۲)


 سایر فعالیت‌ها

طراح گرافیک و مدیر هنری مجلات:

 * ایران آباد (۱۳۳۹)

 * گفتگو (۱۳۳۷-۱۳۸۴)

 * کیهان هفته (۱۳۴۰-۱۳۴۱)

 * مجله کاوش (۱۳۴۲- ۱۳۴۳)

 * نگین (۱۳۴۴)

 * فرهنگ و زندگی (۱۳۴۸-۱۳۵۰)

 * رودکی (۱۳۵۰_۱۳۵۷)

 * سینما (۱۳۵۳_۱۳۵۴)

ابراهیم حقیقی

متولد: 1328 تهران

فارغ التحصیل رشته معماری دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

آغاز فعالیت حرفه‌ای در گرافیک از سال 1348.

عضو انجمن بین‌المللی طراحان گرافیک (AGI)، عضو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، عضو انجمن فیلمسازان مستند ایران

مدرس رشته گرافیک دانشگاه تهران، دانشگاه فارابی، دانشگاه هنر، مدرسه عالی تلویزیون و سینما، دانشگاه آزاد (کارشناسی و کارشناسی ارشد) - از سال 1358

فعالیت و ساختن چندین فیلم 8 میلیمتری در سینمای آزاد تهران، همکاری در فیلم آنکه خیال بافت و آنکه عمل نکرد و آغاز همکاری با بخش گرافیک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ساختن فیلم‌های مستند 35 میلیمتری سومین فستیوال تابستانی، معلم همه بچه های ایل، روز معلم و مددکاران اجتماعی.

برنده جایزه بهترین عکس در نمایشگاه فرهنگ و هنر 1349.

برنده جایزه سیمین اولین جشنواره فیلمسازان جوان ABU، 1352 فیلم غریب

برنده جایزه سیمین دومین جشنواره فیلمسازان جوان ABU، 1353 (فیلم خانه ابری).

برنده جایزه دوم جشنواره سینمای آزاد تهران و جشنواره سپاس 1352 (فیلم خانه ابری).

شرکت در نخستین نمایشگاه هنری بین المللی تهران 1353.

دیپلم افتخار هفتمین جشنواره سینمای آزاد 1354.

نمایشگاه 50 سال گرافیک ایران، اردیبهشت 1355.

نمایشگاه فردی گرافیک، مهرماه 1355.

نخستین نمایشگاه هنر گرافیک آسیا 1358.

طراح صحنه و لباس فیلم گزارش یک قتل و طراح لباس سریال سلطان و شبان.

طراحی و ساخت 10 قسمت از سریال علی کوچولو.

دیپلم افتخار بهترین طراحی پوستر (تاتوره) پنجمین جشنواره فیلم فجر 1365 و شرکت در مسابقه پوسترهای سینمایی تا دوازدهمین جشنواره.

برنده جایزه بهترین آنونس فیلم (جاده‌های سرد) در ششمین جشنواره فیلم فجر 1366.

برنده جایزه بهترین روی جلد کتاب (اتللو) در اولین نمایشگاه هنر گرافیک ایران 1366.

دیپلم ویژه (گرافیست برگزیده) در دومین نمایشگاه هنر گرافیک ایران برگزیده آثار 1368.

شرکت در اولین نمایشگاه آثار تصویرگران کتاب کودک، آبان 1368.

نمایشگاه فردی نقاشی باتیک در گالری گلستان 1368.

شرکت در اولین نمایشگاه آسیایی آثار تصویرگران کتاب کودک و عضو هیئت انتخاب 1370.

شرکت در نمایشگاه بین المللی گرافیک در برنو 1978 تا 1986. شرکت در نمایشگاه بین المللی پوستر لهستان در ورشو 1988.

کاندید جشنواره پوسترهای سینمایی شومون فرانسه (پوستر فیلم‌های هامون و آب، باد،خاک) 1991.

شرکت در نمایشگاه پوسترهای سینمایی ایران در اتریش 1991.

نمایشگاه چهره پردازی در هنر معاصر، موزه هنرهای معاصر تهران، شهریور 1370.

اولین نمایشگاه دوسالانه نقاشی ایران، موزه هنرهای معاصر تهران، آبان ماه 1370.

نمایشگاه فردی، حکاکی لینولئوم و چاپ دستی گالری گلستان بهمن ماه 1370.

شرکت در سومین نمایشگاه دوسالانه گرافیک ایران و عضو هیئت داوری موزه هنرهای معاصر تهران 1371.

نمایشگاه گرافیک همراه با نمایشگاه نقاشی بهرام دبیری، بابل، آتلیه آبی، خرداد 1372.

نمایشگاه فردی، نقاشی پاستل گالری گلستان مهرماه 1372.

نمایشگاه فردی، پوستر (گزیده از سال 50 تا 72) گالری آریا، آذرماه 1372.

نمایشگاه جمعی، نقاشی پاستل، گالری های بیست گانه شهرداری تهران، اسفندماه 1372.

نمایشگاه جمعی، نقاشی، گالری گلستان، تیرماه 1373.

شرکت در چهارمین نمایشگاه دوسالانه گرافیک ایران، موزه هنرهای معاصر تهران 1373.

نمایشگاه برگزیده 25 سال پوستر، سنت اتین، فرانسه؛ فروردین 1374.

نمایشگاه نقاشی روی عکس نقاشان (عکس های مریم زندی)، گالری گلستان، اردیبهشت 1374.

انتشار کتاب نشانه های حقیقی، 1374.

نمایشگاه فردی، نقاشی سریگرافی (سیلک اسکرین)، گالری آریا، آبان 1375.

تاسیس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران همراه آقایان ممیز، شیوا و میرزاعلیخانی.


شرکت در
نمایشگاه پوستر تئاتر شومون، فرانسه 1376.

نمایشگاه فردی، سریگرافی خط نگاره ها، گالری گلستان، 1376.

نمایشگاه بازتاب سنت در نقاشی نوگرای ایران، موزه هنرهای معاصر، 78-1377.

ششمین دوسالانه طراحان گرافیک، موزه هنرهای معاصر، 1378.

نمایشگاه جمعی نقاشی، کیف، اوکراین، بهمن ماه 1378

نمایشگاه جمعی نقاشی، واشنگتن، فروردین 1379.

نمایشگاه فردی، 30 سال جلد کتاب، کتابفروشی آرین، 1379.

برنده جایزه اول طراحی عنوان بندی فیلم زیرپوست شهر، 1379.

انتشار کتاب عکاشی (نقاشی روی عکسهای مریم زندی از چهره نقاشان معاصر ایران)، 1380.

نمایشگاه فردی، خط نگاره ها و آبگینه گالری گلستان، 1380.

نمایشگاه فردی، آبگینه ها، گالری گلستان، 1381.

عضو هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران تا سال 1382.

دبیر هشتمین دوسالانه پوستر تهران، 1382.

ابراهیم حقیقی بی شک از چهره های ماندگار گرافیک معاصر ایران است. کارهای عکاسی حقیقی نیز از ملایمت و ملاحت خاصی برخوردار است که ویژگی تمامی کارهای اوست. در این شماره عکس هایی از یک سفر در پائیز 83 هدیه ی اوست به علاقمندان آثارش.

آدم همیشه در سفر در موقعیت های تازه قرار می گیرد. سفر تجربه دیدن تازه هاست. حتی اگر یک بار یا چند بار دیگر مکانی را دیده باشید باز هم تجربه ی دوباره دیدن تازه و جذاب است. این را عکاسی و عکس می گوید. هیچ گاه نشده که از یک مکان در دو زمان مختلف عکس بگیرید و آن دو عکس شبیه به هم باشند. سفر تازه است و تو دیگر هستی و عکس دیگر. یکی از کابوس ها و یا خواب های بدی که می بینم این است که به جای تازه ای رقته ام ، به منظره ای بدیع رسیده ام ، اما دوربینم همراهم نیست. نمی شود برگشت یا نمی توانم برگردم و دوربینم را بردارم. منظر در حال دگرگونی است ، شگفت است ، راه برگشت دور ، و پا ناتوان. در سفر اما برخلاف کابوس ها همه چیز مهیاست. منظر خوب ، آدم های تازه ، زمین مهربان ، آسمان باز و رنگ های درخشان ، چرا که تو فراغ بالی و راه رفتن و راه برگشت به اختیار. مشتاق و رونده به هر سو سرک می کشی و کلیک... به شرط آنکه حلقه های فیلم یا کارت حافظه به اندازه ی کافی داشته باشی و دوربینت از دستت به زمین نیفتد که این خود کابوسی است به وقوع پیوسته در واقعیت.


مطالب مشابه :


مرکز ژرژ پمپیدو

مرکز ژرژ پمپیدو در فرانسه به مفهوم موزه شرافتی دیگر بخشید، مفهومی که در زمان ایجاد این موزه




رنزو پیانو

مرکز ژرژ پمپیدو کانونی چند منظوره که شامل موزه ملی هنرهای مدرن، مرکز طراحی صنعتی، اداره




پربازدیدکننده ترین موزه های جهان

رتبه موزه شهر ایالات متحده آمریکا ۳٬۱۳۱٬۲۳۸ ۸ مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو




معرفی گرافیست های مطرح جهان

۱۳۵۵: انتخاب آثار در كلكسیون موزه ژرژ پمپیدو – فرانسه. ۱۳۸۴: موزه پوستر




جلسه سیر اندیشه در معماری - جلسه سوم - متن کلاس

شناخته می شد، در بنای ژرژ پمپیدو در قامت کلمه موزه یک دال است و مفهوم موزه را نمایش می




برچسب :