تهویه و کیفیت هوا در سالن های مرغداری

- همزمان با رشد ،  پرنده ها اکسیژن مصرف نموده و گازهای مضر تولید می کنند و همچنین احتراق  دردستگاه های گرم کننده و تخمیر فضولات طیور نیز گازهای زیان آور را افزایش خواهند داد وچون چگالی این گازها از هوا سنگین تر است و درسطح پایین سالن باقی می مانند  باعث مسمومیت ، نقصان تولید وبروز بسیاری از بیماریها می گردند ، بنابراین سیستم تهویه باید قادر به حذف این گازها وتامین کننده هوای با کیفیت مناسب برای پرنده ها باشد ، بدین منظور لازم است همیشه جریان یکنواخت و ثابتی از هوای با کیفیت در سطح پرنده ها تامین شود تا پرنده ها ضمن حفظ وضعیت سلامت ، توان رشد بالقوه را به دست آورند ( بطور معمول  در زمان جوجه ریزی یک متر مکعب هوا به ازای هر کیلوگرم وزن پرنده در ساعت مورد نیاز است و باید با افزایش رشد و وزن گله، این تناسب حفظ شود).

  - تهویه در آب و هوای سرد در مقایسه با آب و هوای گرم بسیار متفاوت است . در آب و هوای سرد با استفاده از منبع حرارتی کمکی وایجاد سیستم تهویه فشار منفی دمای هوای سالن به طور صحیح کنترل می شود . به منظور ایجاد تهویه با فشار منفی در سالنها  از هواکشهای الکتریکی که دارای ظرفیتهای متفاوتی می باشند استفاده می گردد ، هواکش ها با کشیدن هوای داخل سالن به محیط بیرون باعث ایجاد فشار منفی درداخل سالن و ورود هوای تازه از دریچه های ورود هوا به سالن می شوند .

- در ارتباط با استفاده از سیستم تهویه با فشار منفی توجه به نکات ذیل ضروری می باشد:

1- نوع ، اندازه و محل قرارگرفتن ورودی هوا باید متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و ظرفیت هواکشها باشد .

2- حداکثر هوای مورد نیاز در سیستم تهویه  فشار منفی 7-4 متر مکعب در ساعت برای هر کیلو گرم وزن زنده  می باشد .

3- به منظور تامین فشار هوای مناسب در داخل آشیانه باید ابعاد ورودی هوا متناسب با ظرفیت هواکش ها باشد ، به همین منظور جهت تخلیه 1000 مترمکعب هوا در ساعت سطحی برابر با 3/0 مترمربع هواده لازم است.

4- این سیستم در هوای سرد برای تامین حداقل احتیاجات تهویه مورد نیاز پرنده (4/0 مترمکعب هوا در ساعت به ازا هر کیلوگرم وزن زنده ) استفاده می شود .

- برای تهویه سالن در آب و هوای گرم از سیستم تهویه تونلی استفاده می شود ، در این سیستم هواکش های مکنده در یک طرف ودریچه های ورود هوا در طرف انتهایی دیگر قرار می گیرند ،  هوای ورودی درطول سالن حرکت کرده و پس از طی طول سالن  گرما وآلودگی ها را به همراه خود خارج می سازد و طیور را با برقراری جریان هوا، خنک می کند .

هدف از بکارگیری سیستم تونلی حفظ دما در سطح کمتر از 30 درجه سانتیگراد از طریق حرکت جریان هوا بر روی جوجه ها با سرعت 2متر بر ثانیه می باشد ، این جریان هوا سبب کاهش احساس گرما به میزان 5 تا 7 درجه سانتیگراد در سطح جوجه ها می شود .

- چنانچه تهویه سالن پرورش نامطلوب باشد باعث تجمع  گازهای سمی از جمله آمونیاک می شود.

هرگاه میزان گاز آمونیاک بیشتر از ppm10 باشد به ریه پرنده ها آسیب وارد می شود ، اگر میزان گاز  از ppm 20 بیشتر شود آسیب ریوی منجر به افزایش حساسیت به بیماریهای تنفسی می گردد . گاز بالای  ppm  50  سبب کاهش رشد ناشی از آسیب ریوی می گردد ودر بیشتر از  ppm100 قابلیت ریه در تبادل گازهای  تنفسی کاهش می یابد ودر مقادیر بالاتر شاهد بروز افزایش تلفات خواهیم بود .

برای تنظیم مناسب میزان تهویه  کیفیت هوا باید بررسی شود . کیفیت نامطلوب هوا عملکرد گله را محدود کرده و حساسیت به بیماری را افزایش خواهد داد .درتمامی اوقات  میزان تهویه در حد و یا بالای حداقل تهویه مورد نیاز حفظ شود. در عمل بهتر است از یک روزگی حداقل تهویه را برقرار نموده تا مطمئن شویم که هوای تازه به تناوب منظم و مکرر برای جوجه ها فراهم می آید .

- باید توجه داشت که تهویه ناکافی باعث مرطوب شدن بستر،  افزایش وقوع سوختگی مفصل خرگوشی و افت کیفیت لاشه می شود.


مطالب مشابه :


بازدید از مرغداری

در مرغداری از جوجه های 1 روزه نگهداری می شود تا 45 روزه شوند و تبدیل به مجتمع آموزش قدس




پرورش مرغ تخمگذار

با توجه به اینکه آماده سازی و ضد عفونی مرغداری از اصول اساسی -افزایش سطح آموزش از طریق




فروش جوجه بوقلمون

مرغداری - فروش جوجه بوقلمون - مرغداري، پرورش پرندگان و تجهیزات مرغداری آموزش




درباره مرغ جولا

مرغداری - درباره مرغ جولا - مرغداري، پرورش پرندگان و تجهیزات مرغداری آموزش




کلیه سیستم های نوری مورد نیاز در واحد های مرغداری ( گوشتی - تخمی - قفس )

اصول جامع و نوین پرورش طیور - کلیه سیستم های نوری مورد نیاز در واحد های مرغداری ( گوشتی - تخمی




تهویه و کیفیت هوا در سالن های مرغداری

تهویه و کیفیت هوا در سالن های مرغداری آموزش و ترویج مباحث تخصصی پرورش طیور و همکاری در




کارکرددریچه های ورودی هوا(اینلت ها) درسالنهای پرورش مرغ گوشتی

2014/4/14" > آموزش مرغداری:قدم به قدم ; 2014/4/8" > کرچی در مرغ مادر گوشتی




بررسی عوامل موثر بر بازدهی سیستم‌های تهویه مرغداری در شرایط اقلیمی متفاوت

اصول جامع و نوین پرورش طیور - بررسی عوامل موثر بر بازدهی سیستم‌های تهویه مرغداری در شرایط




عوامل ایجاد کننده رطوبت در مرغداری

اصول جامع و نوین پرورش طیور - عوامل ایجاد کننده رطوبت در مرغداری 2014/4/14" > آموزش مرغداری:




برچسب :