آزادگان آبروی این ملت را حفظ کردند. (مقام معظم رهبری)

بسم الله الرحمن الرحیم

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي جَعَلَ الْحَمْدَ مِفْتَاحاً لِذِكْرِهِ وَ سَبَباً لِلْمَزِيدِ مِنْ فَضْلِهِ وَ دَلِيلاً عَلَى آلاَئِهِ وَ عَظَمَتِهِ

با عرض سلام و درود فراوان به پیشگاه ولی امرمسلمین و رهبر آزاده و فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای(دامت برکاته)

امام عزيز: 22 سال قبل وقتی آزادگان سرافراز با افتخار پا به خاک میهن گذاشتند انتظار دریافت پاداش و هدیه نداشتند ولی وظیفه هر دولت و کشوری است که به پاس قدردانی از ایثارگریهای رزمندگان، جانبازان و آزادگانش خدماتی را به آنها ارائه کند. به همین منظور در تاریخ 13 آذرماه سال 1368 قانونی در مجلس شورای اسلامی با عنوان قانون حمایت از آزادگان تصویب شد که در ماده 13 آن آمده است: مدت اسارت برای عموم آزادگان اعم از اینکه قبل از اسارت در دستگاهها شاغل بوده و یا بعد از اسارت شاغل شوند با تمایل آنان به ازای هر یک‌سال اسارت دو سال به عنوان سابقه خدمت رسمی و مرتبط تلقی می‌‌شود و دستگاه ذی‌نفع موظف است کسورات بازنشستگی را در قانون بودجه سال بعد پیش‌بینی و به صندوقهای بازنشستگی ذیربط پرداخت کند.

با این حال این موضوع جهت استفسار به مجلس شورای اسلامی ارسال شد. مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ چهارم اسفند ماه سال 89 موضوع استفساریه را به شرح زیر به تصویب رساند. "ماده واحده- ماده(13) قانون حمایت از آزادگان شامل حقوق و مزایای دوران اسارت همه آزادگان اعم از شاغل و افراد غیرشاغلی که قبل از اسارت در هیچ یک از دستگاههای اجرایی موضوع ماده(5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهرماه سال 86 شاغل نبوده‌اند می‌شود.

بالاخره این قانون در تاریخ 17 فروردین ماه سال 90 توسط رئیس جمهور به دستگاههای متولی، شامل بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری ابلاغ شد ولی این ابلاغ همراه با ابهاماتی از سوی رئیس جمهور به مجلس ارائه شد.

رئیس‌ مجلس نیز در پاسخ به ابهامات رئیس‌جمهور طی نامه‌ای در تاریخ چهارم تیرماه سال جاری پاسخ داد: « آزادگان بابت سنوات اسارت استحقاق دریافت دو حقوق را دارند، افراد شاغل که یکبار حقوق و مزایا را دریافت کرده‌اند، یکبار دیگر باید حقوق و مزایا دریافت کنند».

درادامه این نامه آمده است: « همچنین دستگاههایی که نسبت به استخدام آزادگان پس از اسارت اقدام کرده‌اند، ‌موظف بوده‌اند کسورات بازنشستگی (بابت دوبرابر اسارت) را در قانون پیش‌بینی نمایند. بنابراین آنهایی که بابت ایام اسارت هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند، استحقاق دریافت دوبرابر حقوق دوران اسارت را دارند. همچنین مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال90 دولت را مکلف کرده است از محل فروش سهام شرکتهای دولتی دیون آزادگان را پرداخت نماید. مصوبه مجلس پس از تایید شورای نگهبان برای قوه ‌‌مجریه لازم‌الاجراست و سوالات مذکور می‌توانست توسط حقوق‌دانان شاغل در دولت پاسخ داده شود و ارسال سوالات به رئیس‌ مجلس و تقاضای توضیح در خصوص قانون و انعکاس همان سوالات و ابهامات به مسئولان اجرایی ذیربط در سراسر کشور امری غیرمتعارف بوده و در ذهن آزادگان کشور بدبینی نسبت به دولت محترم به وجود آورده‌است. لذا انتظار می‌رود با عنایت ویژه و دستور صریح خود امکان پرداخت حقوق و مزایای دوران اسارت را براساس حقوق و مزایای دریافتی آنان در سال90 (یوم‌الادا) فراهم آورید».

به غیر از اجرایی نشدن ماده 13 قانون حمایت از آزادگان مبنی بر عدم پرداخت سنوات اسارت آزادگان، اجرایی نشدن دستور جنابعالي در اصلاح ماده 190 آئین نامه استخدامی سپاه  نیز از جمله مواردی است که موجب تضعیع حقوق حدود هشت هزار آزاده شده است.

بر اساس ماده 190 آئین نامه استخدامی سپاه مصوبه 1370 به دلیل کسر کسورات قانونی از حقوق سربازان وظیفه ارتش جمهوری اسلامی ایران، جانبازان و آزادگان مشمول بندهای "ب" و "ج" ماده 108 ارتش ماهانه از سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح حقوق دریافت می کنند در حالی که آزادگان غیر ارتشی شامل این قانون نشده و حقوقی دریافت نمی‌کنند. امروز با گذشت حدود 22 سال از تصویب این قانون، خود آزادگان و نه بنياد شهيد همچنان پیگیر حقوق قانونی خود هستند.

رهبر عزيز و گرامي، 47 هزار آزاده کشور پس از گذشت 22 سال هنوز بر اساس ماده 13 قانون حمایت از آزادگان حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده‌اند.

بنیاد شهید امروز تنها متولی امور آزادگان است ولی در بنیاد اداره خاصی برای رسیدگی به امور آزادگان وجود ندارد. و از قرار معلوم رئیس بنیاد شهید عزم جدی برای پیگیری این مصوبه ندارد و بیشتر مراعات حال دولت را می کند. چقدر خوب است تا بیت رهبری یک نظر سنجی رضایت و عدم رضایت در بین ایثارگران نسبت عملکرد بنیاد شهید اجرا نماید.

آیا درست است که در شش ماهه اول سال نود آزادگان 3 بار تجمع اعتراض آمیز در مقابل مجلس شورای اسلامی و نهاد رياست جمهوري نسبت به اجرایی نشدن ماده 13 قانون حمایت از آزادگان پس از مدت هشت هزار روز از تصویب این قانون داشته باشند ولی هنوز فریادهای آزادگان جنگ تحمیلی به گوش مسئولان نرسیده باشد؟ همين الآن هم خيلي از برادران آزاده تصميم دارند مجدداً روز ششم آذر ماه در مقابل نهاد رياست جمهوري تجمع كنند. بنابراين ما آزادگان به رهبر عزيزمان متوسل شده و عاجزانه تقاضا داريم در اين خصوص وارد شوند و از مسئولين ذي ربط بخواهند تا قانون و مصوبه مجلس دقيقاً همانطوري كه هست هر چه زودتر به مرحله اجرا درآيد.

با تشکر آزادگان استان خراسان رضوی

http://www.esaratgah.ir


مطالب مشابه :


نحوه پرداخت حقوق و مزاياي ايام اسارت آزادگان

نحوه پرداخت حقوق و مزاياي ايام اسارت آزادگان جمعه هجدهم فروردین ۱۳۹۱ 8 روش برقراري حقوق




حاکمیت ماده واحده تفسیرماده 13 قانون حمایت از آزادگان در خصوص پرداخت حقوق وعیدی

پرداخت حقوق و عیدی ایام اسارت آزادگان حقوق و عیدی ایام اسارت آزادگان، شعب اول




حاکمیت ماده واحده تفسیرماده 13 قانون حمایت از آزادگان در خصوص پرداخت حقوق وعیدی

پرداخت حقوق و عیدی ایام اسارت آزادگان حقوق و عیدی ایام اسارت آزادگان، شعب اول




33 درصد از مطالبات حقوق دوران اسارت آزادگان پرداخت شد

33 درصد از مطالبات حقوق دوران اسارت آزادگان 33% از مطالبات حقوق دوران اسارت به




آزادگان آبروی این ملت را حفظ کردند. (مقام معظم رهبری)

بنابراین آنهایی که بابت ایام اسارت هیچ حقوقی قانون حمایت از آزادگان حقوق و




به نقل از اردوگاه عنبر

هدف ما اطلاع رسانی اخبار و حمایت همه جانبه از آزادگان و رسیدن به حقوق ایام اسارت




آيا شايسته است با اسيران جنگي كه دنيا را را به لحاظ مقاومت و وفاداري خويش به حيرت واداشته بودند اين

و مزایای دوبرابر ایام اسارت آزادگان بر حسب مورد باید بر مبنای آخرین حقوق و




نظر دوستان در مورد ماده 13

دوبرابر ایام اسارت طول اسارت حقوق و حقوق و مزایا به آزادگان مشمول




قانون آزادگان با توجه به محتوای خود قانون باید به اجرا در آید

را در قانون پیش بینی نمایند بنابر این آنهایی که بابت ایام اسارت آزادگان **حقوق و




چگونگی پرداخت و محاسبه ماده 13 قانون حمایت از آزادگان مصوب1369

مرخصی های استحقاقی آزادگان شاغل در طول ایام اسارت آزادگان که پس از اسارت حقوق و




برچسب :