ربات پرنده قسمت2

سلام

 امروز میخوام به چگونگی مکانیزم و نحوه حرکت کوادروتور بپردازم

کوادرتور از چهار ملخ که دو به دو بر خلاف جهت هم میگردند تشکیل شده است. یعنی به این صورت که دو ملخ روبروی هم به صورت همجهت به یک سمت میچرخد و دو ملخ روبروی دیگر که باز روبروی هم قرار دارند به صورت همجهت بوده و در خلاف جهت جفت ملخ اول میچرخد. برای درک بهتر موضوع به عکس زیر توجه کنید.

اما دلیل این امر اینه که ملخها دو به دو اثر عکس العمل همدیگه رو خنثی کنند.

اما نحوه کنترل حرکت کوادرتورها به صورت زیر است:

برای حرکت پرنده در محور عمود باید دور جفت ملخهای یک جهت کم و به همون مقدار دور  جفت ملخ جهت مخالف افزوده بشه. این کار باعث میشه بدون تغییر ارتفاع نیروی عکسالعمل یک سمت از سمت دیگه بیشتر بشه و در نتیجه  پرنده در یک سمت حول محور عمودی بچرخه.

اما برای حرکت پرنده حول محور عرضی و طولی لازمه بین دو ملخ  همجهت یک تفاضل دور به وجود بیاریم.به این ترتیب یک سمت پرنده به سمت بالا رفته و طرف دیگر به سمت پایین میل پیدا میکند که این امر باعث کچ شدن بردار رانش و حرکت  پرنده به سمتی که بازویش پایین تر است میشود و هر جه مقدار این انحراف بیشتر باشد سرعت پرنده نیز بیشتر میشود.

برای تغییر ارتفاع هم فقط کافیه سرعت هر ۴ ملخ را با هم کم یا زیاد کنیم.

در ادامه میخوام کمی به سخت افزار ربات بپردازم

 موتور:اکثر کوادروهای پیشرفته از موتورهای براشلس برای حرکت استفاده میکنند.

این نوع موتور ها بسیار کوچک- سبک و پرقدرتند. دلیل این امر هم این است که بخاطر عدم وجود جاروبک یا همان زغال در این نوع موتورها هم اصتحکاک بسیار که بوده و هم میتوان توان و جریان بالایی را به موتور اعمال کرد. این موتورها به دونوع اینر و اوتر تقسیم بندی میشوند که در کوادرو ها اکثرا از نوع اوتر انهم بخاطر دور پایین استفاده میشود. البته بزودی در پستی جدا به موتورهای براشلس به صورت تخصصی تر خواهیم پرداخت.

  اسپید کنترل :یا همان راه انداز موتور براشلس . در موتورهای براشلس بخاطر عدم وجود جاروبک عمل کموتاسیون وتغییر قطبها و در نهایت چرخش موتور بصورت مصنوعی و توسط اسپید کنترل یا درایو موتور براشلس انجام میشود. اصول کلی کارکرد این قطعه بر اساس تولید نوسان  که برق مستقیم را به  صورت متناوب در میاورد نیز میباشد. 

در انتخاب درایو باید دقت بسیاری شود که تعداد استپهای پیشبینی شده در درایو هر چه بیشتر باشد پرنده پروازی نرمتر و پایدارتری را به نمایش خواهد گذاشت.

ملخ:در انتخاب ملخ دو فاکتور از بقیه پر اهمیت تر است و از طول و گام ملخ است که معمولا به اینچ و به صورت پیوسته بروی ملخ نوشته میشود. برای مثال ملخ ۶*۸ ملخی است با طول ۸ اینچ و گام ۶ اینچ. گام یا همان میزان پیشروی به میزان پیشروی ملخ در هر دور در واحد اینچ نیز اطلاق میشود. البته ملخها از منظر نوع موادی که در ساخت ان به کار رفته هم به چند دسته تقسیم بندی میشوند که از ان جمله میتوان به ملخهای چوبی - پلاستیکی و مواد مرکب یا کربنی نیز اشاره کرد.

باطری: شاید دغدغه اصلی سازندگان  وسایل پرنده الکتریکی تامین انرژی این نوع از پرنده هاست. شاید در گذشته ای نه چندان دور این امر تا حدودی غیر ممکن مینمود اما با ورود و عرضه باطریهای لیتیوم پلیمر یا همان لیپو دنیای پرنده های الکتریکی وارد مرحله جدیدی از زندگی خویش شد. چون باطریهای لیپو با دارا بودن وزن کم - قدرت زیاد و  قدرت تخلیه جریان بسیار بالا میزان ساعت پروازی به مراتب بالاتری را به پرنده های الکتریکی میدهند. 

 شاسی یا بدنه:اما اخرین قسمت بدنه پرنده است که میتوان از بیشتر مواد سبک وزن در ساخت ان استفاده کرد اما در پرنده های حرفه ای تا نیمه حرفه ای اکثرا از الیاف کربن برای ساخت بدنه کوادروتورها استفاده میشود چون الیاف کربن با دارا بودن مقاومت بسیار بالا وزن بسیار کمی  را به خود اختصاص میدهند.

در پست بعد سعی میکنم فقط به بخش الکترونیکی که اخرین و مهمترین بخش از رباتهای پرنده است بپردازم.

فعلا بدرود


مطالب مشابه :


فروش کوادروتور

robota - فروش کوادروتور - طراحی و ساخت انواع مولتی روتور. کواد روتور با بدنه تاشو هگزا کوپتر و




آموزش ساخت ربات پرنده (کوادروتور)

آموزش رباتیک و الکترونیک به زبان ساده - آموزش ساخت ربات پرنده (کوادروتور) خرید ساعت مچی




نحوه ثبت‌نام در رشته‌های بدون کنکور

پرنده کوادروتور یا توسط کارتهای شتاب و مراجعه به سامانه سازمان سنجش نسبت به خرید




ربات پرنده قسمت2

خرید اینترنتی امروز میخوام به چگونگی مکانیزم و نحوه حرکت کوادروتور




مجموعه مدارهای الکترونیکی

برای خرید اینجا کلیک اموزش ساخت کوادروتور با استفاده از برد kk. مجموعه مدارهای




مجموعه مدارهای الکترونیکی

برای خرید اینجا کلیک اموزش ساخت کوادروتور با استفاده از برد kk. مجموعه مدارهای




چگونه اولین ربات خود را بسازید ؟ (1)

وقتی برای ربات خود باتری می خرید دقت کنید که قابل شارژ باشند و میلی آمپر ساخت کوادروتور




ساخت کوادکوپتر

خرید شارژ چت باتری های مورد استفاده در کوادروتور باتری های لیتوم پلیمر Li-Po و با آمپر




دیود

همچنین توان تحمل این دیود ها نیز معمولا" مشخص است و شما هنگام خرید اموزش ساخت کوادروتور




برچسب :