جاهای دیدنی مازندران

منطقه شورچال گلوگاه

این منطقه از ابنیه مسکونی قرون اول و دوم اسلامی بوده و آثار باستانی فراوانی در دل تپه‌های آن جای گرفته‌اند که متأسفانه بخش قابل توجهی، توسط حفاران غیرمجاز، از دل خاک خارج شده و از موزه‌های خارجی، سر در آورده‌است که نیازمند استقرار یگان حفاظت میراث فرهنگی است.زمینهای آن متعلق به ساکنان کوپچی محله گلوگاه بوده و در فاصله کمی از ساحل دریا قرار گرفته‌است و مکانی سرسبز و بسیار دیدنی است که نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیشتر است.

قلعه لاجیم در سوادکوه

در جنوب شرقي زيراب در شرق جاده سواد کوه به قائمشهر در منطقه‌اي جنگلي و در كنار روستاي لاجيم قرار دارد. اين اثر معماري ارزشمند متعلق به قرن پنجم هجري است. آندره گدار باستان‌شناس فرانسوي كه در سال 1933 ميلادي به بازديد برج لاجيم آمده مي‌نويسد: در داخل اين حصار چند تل است كه نشان مي‌دهد اين قلعه در واقع شهر مستحكمي است اين محل كه در قلب جنگل انبوه و دور هنگامه شهرها واقع شده است. مسلماً قرارگاه مهم يكي از سركشان يا پناهگاه استوار يكي از پادشاهان مخلوع بوده است كه به اميد بازگشت وقت مساعد در آنجا بدور از آسيب خصم در امان مي‌داشته است. شخصيت مدفون در برج (كيا ابوالخوارس شهريار) از خاندان باونديان بوده كه در فاصله سقوط سلسله باونديان اول و به قدرت رسيدن مجدد خاندان آل باوند پس از اشغال ناحيه آمل به دست قابوس وشمگير به منطقه كوهستاني لاجيم پناه برده است.

چشمه عمارت بهشهر

این بنا متعلق به دوره صفویه‌است که در دو طبقه احداث گردیده و در حال حاضر طبقه همکف و جزری از طبقه دوم باقی مانده‌است در وسط عمارتِ همکف مظهر چشمه قرار دارد که آب آن از چهار سمت توسط جویهایی از داخل بنا به خارج آن سرازیر و وارد حوضها و جویهای اطراف آن گردیده و به‌وسیله نهرهای اصلی به خارج از باغ هدایت می‌شده‌است .

برج آرامگاهی امامزاده طاهر مطهر کجور

واقع در روستای هزار خال بخش کجور در شهرستان نوشهر قرار دارد، بنایی است چهار ضلعی با کتیبه‌های آجری و تزئینات که در سال(۸۲۹) ه ق به دست ملک کیومرث بن بیستون استندار ساخته شده‌است.

قلعه ملک بهمن لاریجان

 از قلعه‌های عظیم البرز است که در جاده هراز بخش لاریجان شهرستان آمل و مشرف به قریه شاهان دشت در ۷۵ کیلومتری جنوب آمل قرار دارد این قلعه متعلق به حکام پادوسبان است که در سال (۴۵ الی ۱۰۰۵) ه ق به رویان نور و کجور و رستمدار حکومت داشته‌اند بنای قلعه بر روی صخره‌ای حدود ۲۲۰ متر بالاتر ازسطح اراضی شاهاندشت از لاشه سنگهای بزرگ و کوچک و ملات گچ ساخته شده که بصورت طبقه طبقه و شامل اتاقها و قسمت‌های مختلف ساختمانی است.

آرامگاه سه سید میر حیدر آملی

این مکان مدفن ابولقاسم پسر ابولحسن الرویانی است که در سده ششم ه ق وفات یافته‌است، در طی قرون هشتم و نهم هجری قمری سه تن از سادات و عرفا در این محل مدفون گردیدند که یکی از آنها علامه میر حیدر آملی است که از متفکران و مشاهیر شیعه بوده‌است بانی این مکان سید عزالدین بن سید بهاالدین آملی است.

 

مناطق گردشگری بابلسر

  • ساختمان سازمان مرکزی دانشگاه مازندران یکی از قدیمی‌ترین (و تا چند سال گذشته بلندترین) ساختمانهای این شهر است که در زمان‌های گذشته به‌عنوان استراحتگاه تابستانی رضاشاه و محمدرضاشاه پهلوی مورد استفاده قرار می‌گرفته‌است.
  • رودخانه بابلرود از میان شهر بابلسر می‌گذرد. وجود این رودخانه یکی از دلایل جذابیت این شهر در بین شهرهای ماندران برای گردشگران و حتی خود مازندرانی‌ها است. چرا که هیچکدام از رودهای جاری در استان مازندران امکانات رفاهی مشابه بابلرود در بابلسر (مانند قایق‌های تفریحی و...) ندارند.

این رود یکی از رودخانه‌های مهم کشور است که از ارتفاعات البرز در جنوب شهر بابل سر چشمه گرفته و در شهرستان بابلسر به دریا می‌ریزد و شهر بابلسر را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می‌کند.

آرامش رود در محل اتصال به دریا آرامشی را به آب بخشیده و همگام با جزر و مد دریا آب آن را نیز دارای سطح ارتفاع متغیر می‌باشد. دو پل زیبای تاریخی نیز دو طرف شهر را به هم متصل می‌کند. در حال حاضر پارک‌های اطراف رود و اسکله‌های قایق‌های مختلف در دو طرف آن در روزهای تعطیل سال میلیونها گردشگر را به خود جذب می‌نماید رودخانه بابلرود در بابلسر به خاطر شرائط ویژه طبیعی و مجاورت با تفریحگاهها، اقامتگاهها و اماکن پذیرائی بسیار مناسب برای برنامه ریزی برای ساخت اسکله‌های تفرحی برای قایقهای تندرو و مساعد است. کرانه‌های زیبای بابلرود در بابلسر با درختان سر به فلک کشیده جلوه بی نظیری را در تمام طول سال به نمایش گذارد. علاوه بر استفاده تفریگاهی این رود برای ورزشهای آبی نظیر اسکی روی آب و قایقرانی در کلاسهای مختلف نیز مناسب می‌باشد.

یکی از مکان‌های مهم گردشگری در بابلسر،اسکله ساحلی آن است. که هر ساله تعداد زیادی از مسافران را به خاطر زیبایی بی نظیرش؛ آنها را به طرف خود جذب می‌کند.البته این اسکله جنبه تجاری ندارد و بیشتر به عنوان یکی از مکان‌های گردشگری مورد استقبال قرار می‌گیرد. همچنین در مقابل این اسکله،از سنگهایی به عنوان موج شکن بهره گرفته شده‌است که در نوع خود بسیار زیبا می‌باشد. یکی از دلایل بهره گیری از این موج شکن‌ها، جلوگیری از نفوذ آب در قسمتی از منطقه و پارک نزدیک آن می‌باشد. از نکات قابل توجه در شهر بابلسر، پل اصلی آن مشهور به پل فلزی است. این پل که از دور دست جلوه زیبایی به شهر بخشیده‌است، یکی از اتصالات مهم بین مشرق ومغرب بابلسر است. این پل در سال ۱۳۱۳ با کسب اجاره از آقای سید مصطفی صالحی،و به دست آلمانها به احداث رسیده‌است.


از ديگر عواملي كه باعث جذب توريست در اين شهر شده است ، برپايي جشنواره ي مجسمه هاي شني در اين شهر است. جشنواره ي مجسمه هاي شني اولين بار در مرداد ماه 1384 در كشور و در بابلسر برگزار شد كه گردشگران زيادي حتي از خارج كشور براي ديدن اين نمايشگاه به عنوان توريست ، وارد شهر شدند. از آن پس همه ساله و در فصل تابستان ، اين نمايشگاه در بابلسر برگزار مي شود و هنرمندان در آن ، آثار خود را به نمايش مي گذارند.

جواهرده

روستای‌ جواهرده (به مازندراني/گيلكي: جور ده)‌ در فاصله‌ ۲۵ کیلومتری‌ رامسر و ‌در ارتفاعات‌ دو هزار متری‌ البرز قرار دارد. جمعیت‌ آن حدود‌ ده تا‌ ۱۵ هزار نفر است و مردم‌ به‌ دامداری‌، کشاورزی‌ و باغداری‌ مشغول‌ اند. صنایع‌ دستی‌ این‌ منطقه‌ عبارت‌اند از نمدمالی‌، سفال‌، آهنگری‌ و مسگری‌. رامسر تنها راه‌ ارتباطی‌ جواهر ده‌ است‌ و از طریق‌ کوهستان‌ نیز با قزوین‌ مرتبط‌ است‌.

در مورد نام‌ این‌ روستا عقاید مختلفی‌ وجود دارد، برخی‌ آن‌ را «جورده‌» به‌ معنی‌ ده‌ بالا و مرتفع‌ ترین‌ روستای‌ کوهستان‌ برشمرده‌ اند، عده‌یی‌ دیگر ده‌ را به‌ دلیل‌ به‌ دست‌ آمدن‌ آثار قیمتی‌، طلا و جواهرات‌ «جواهرده‌» می‌نامند. در عین‌ حال‌ به‌ اعتقاد مردمان‌ قدیم‌، در روزگاران‌ گذشته‌ زنی‌ به‌ نام‌ جواهر حاکم‌ این‌ منطقه‌ بوده‌ و جواهرده‌ از نام‌ او برگرفته‌ شده‌ است‌.

امروز آب‌ آشامیدنی‌ منطقه‌ نیز از چشمه‌های‌ متعددی‌ چون‌ «سلیمان‌»، «برشی‌» و «کوه‌ کین‌» تأمین‌ می‌شود که‌ در گذشته‌ افراد خیرخواه‌، آب‌ چشمه‌ها را تا نزدیکی‌ ده‌ هدایت‌ کرده‌ اند. «جواهرده‌» ۱۲ محله‌ قدیمی‌ دارد که‌ «جولاخیل‌» بزرگ‌ ترین‌ محله‌ ده‌ و بعد از آن‌ «اوشیان‌ سر»، «سید محله‌»، «برشی‌ محله‌»، «آموسی‌ خیل‌»، «صیقل‌ محله‌»، «چاک‌ دشت‌»، «سراب‌ یا کربلا بنه‌»، «رمک‌ محله‌»، «تنگدره‌»، «فتوک‌ محله‌» ، «کهنه‌ تنگدره‌» و «شل محله»از دیگر بخش‌های‌ این‌ ده‌ به‌ شمار می‌روند. متاسفانه در بسياري از محوطه ها و‌ گورستانهاي های‌ باستانی‌ جواهرده حفاری‌های‌ غیر مجاز زیادی‌ انجام‌ می‌شود. معروف‌ترین کوه‌های آن عبارت‌اند از سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس) واژکٰ سه براره رژه(رجه). مرتفع‌ترین این قلل، قله سرخ تله است. لپاسر با چشمه‌های معروف و درمانی آن و سماموس و مقبره شاه یحیی کیایی بر چکاد قله سماموس که دارای یخچال‌های دایمی است از جاهای دیدنی و جذاب آن است. آثار تاریخی چون مسجد آدینه که گویا در گذشته هاي دور معبد و آتشکده‌ای زرشتی بوده است و نیز گورهای گبری که در منطقه پراکنده است از آثار تاریخی آن به شمار می‌‌آید. هر چند مسجد آدینه در سال‌های اخیر در اثر برخورد آذرخشی به درخت زبان گنجشک کنار آن طعمه حریق شد، ولی مسجد کنونی گویا تمدن گذشته نیز است. در گذشته مراسم گل کاری دختران دوشیزه و جشن‌های همراه آن دیدنی بود و از همه مناطق گیلان برای شرکت در این جشن گرد می‌‌آمده اند. اولین تاریخ بنای مسجد آدینه به حدود هفتصد سال و توسط شخصی به نام «شل شریف» برمی گردد که نامبرده از بزرگان جواهرده بوده است وخاندان شل آقاخانی (پورمنصوری)از بازماندگان وی می باشند. جواهرده‌ دارای‌ تقویم‌ گالشی‌ است‌ که‌ از لحاظ‌ فرهنگی‌ بسیار حایز اهمیت‌ است‌ و در این‌ تقویم‌ ماه‌های‌ سال‌ به‌ ترتیب‌ عبارت‌اند از: «اول‌ ماه‌»، «مردال‌ ماه‌»، «ده‌ ماه‌»، «ورفه‌ ماه‌»، «اسفندار ماه‌»، «نوروز ماه‌»، «کرچه‌ ماه‌»، «ارکه‌ ماه‌»، «تیرماه‌»، «سیه‌ ماه‌»، «شرر ماه‌» و «امیرماه‌».

علم‌کوه

کوهی است با ارتفاع قله ۴۸۵۰ متر که در منطقه تخت سلیمان واقع شده است. بیشتر شهرت این قله به خاطر دیواره‌ایست که در دامنه شمالی آن واقع است و دارای فنی‌ترین و سخت‌ترین مسیرهای سنگنوردی و دیواره‌نوردی در ایران است. این دیواره در ایران، جایگاهی مانند کی۲ در جهان را داراست.

دیواره علم‌کوه :

در جبهه شمالی این قله دیواره ای به طول ۶۵۰ متر وجود دارد که یکی از زیباترین و مشکل ترین دیواره های دنیا به شمار می رود. منطقه علم کوه دارای ۴۷ قله بالای ۴۰۰۰متر است که به آلپ ایران نیز معروف است. بر روی دیواره علم کوه مسیر های متعددی باز شده که می توان به مسیر ۴۸ و ۵۲ لهستان، گرده آلمانیها، هاری رست و ... اشاره کرد.

 


مطالب مشابه :


نام جاهای دیدنی خوزستان

نام جاهای دیدنی از دیدنی های تاریخی و هنری دیلم و از غرب به بخش هندیجان




شهرستان هندیجان

هندیجان تحت رودسر در زمان قدیم تصاویر از طبیعت گیلان روستاهای رودسراشکورات جاهای دیدنی




جاهای دیدنی مازندران

رودسر در زمان قدیم تصاویر از طبیعت گیلان روستاهای رودسراشکورات جاهای دیدنی هندیجان




مکان های دیدنی استان خوزستان

world of discovery & data - مکان های دیدنی استان خوزستان - جهانی از جستجو اطلاعات




جاهای دیدنی استان کرمان

نقاط دیدنی کرمان: شهر كرمان سابقا شش دروازه و حصاري دور تا دور داشت . بيرون حصار به فاصله




هندیجان دانلود برتر سه نوع دانلود عالی

**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. دانلود وپخش فیلم اسان




دانشگاه ازاد هندیجان و دانلود...جرات دارید...؟!

**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. دانلود وپخش فیلم اسان




هندیجان دانلود بازي" Despicable Me"

**دانشگاها زاد هندیجان** عکس های ارسالی از هندیجان و جاهای دیگه 2. مطالب دیدنی حتما کلیک




برچسب :