استخاره


2.jpg

۩۞۩  سلام عزیزان خیلی خوش آمدید تصاویرشباهنگ Shabahang's Pictures ۩۞۩

 به مساله دشواری روبه شده ایم که سردرگم هستیم ونمی توانیم درست تصمیم بگیریم می خواستم چگونگی استخاره را برایم شرح دهید در واقع دعای ان را دارم و می دانم که باید بعد از دو رکعت نماز خوانده شود ولی نمی دانم که درچه حال جواب یا راه حل به ما فهمانده می شود. و می خواستم بدانم که استخاره با قران درست است و اگر درست است ان را هم برایم شرح دهید .

هر کس قصد انجام کاری مهمی نمود، مستحب است در مورد آن از خداوند متعال طلب خیر (استخاره) کند همانطور که در حدیث صحيح از جابر ابن عبدالله روایت شده است كه گفت: "پیامبر صلى الله عليه و سلم استخاره در تمام کارها را مانند سوره‌ای از قرآن به ما یاد می‌داد و می‌فرمود: "هرگاه کسی از شما خواست کار مهمی را انجام دهد دو رکعت نماز غیر فرض بخواند؛ سپس بگوید : (اللهم إنی أستخیرک بعلمک و أستقدرک بقدرتک، وأسألک من فضلک العظیم. فإنک تقدر و لا أقدر، و تعلم و لا أعلم و أنت علام الغیوب، اللهم إن کنت تعلم أن هذا الأمر خیر لی فی دینی و معاشی و عاقبة أمری – أو قال فی عاجل أمری و آجله – فاقدره لی و یسره لی ثم بارک لی فیه، وإن کنت تعلم أن هذا الأمر شر لی فی دینی ومعاشی وعاقبة أمری – أو قال : فی عاجل أمری و آجله – فاصرفه عنی و اصرفنی عنه، و اقدر لی الخیر حیث کان ثم رَضِّنی به" و یسمی حاجته) (روايت بخارى 6382/183/11)

يعنى: "خداوندا! به سبب علمت از تو طلب خیر می‌کنم و به سبب قدرتت از تو طلب قدرت می‌کنم و از فضل عظیم تو می‌خواهم، چون تو توانایی و من ناتوانم، وتو می‌دانی و من نمی‌دانم، و تو بسیار دانای غیبی، خداوندا اگر می‌دانی که این کار ... برای دین، دنیا و عاقبت کارم – یا فرمود برای حال یا آینده‌ام – خیراست آنرا برای من مقدر و آسان گردان و سپس در آن بركت بيانداز، و اگر می‌دانی که این کار ... به مصلحت دین، دنیا و عاقبت کارم – یا فرمود برای حال یا آینده‌ام – نیست، آنرا از من دور کن و مرا از آن منصرف نما و خیر را هر جا که هست برایم مقدر فرما و مرا از آن خشنود نما"، سپس حاجتش را (در بين نقطه چين ذكر شده) بیان کند.

 

اما در مورد قبولى و نتيجه استخاره، چند حالت ممكن است براى او رخ دهد:

 

1-     اگر آن مسئله برايش خوب باشد، قلبش براى انجام آن منشرح ميشود و ميل پيدا ميكند، پس آنرا انجام ميدهد، و اين نظر جمهور اهل علم ميباشد.

2-     اگر آن مسئله برايش بد باشد، قلبش براى انجام آن منقبض ميشود و نفرت و يا كراهت پيدا ميكند، پس آنرا ترك ميكند، و اين نظر جمهور اهل علم ميباشد.

3-     بعضى از علماء نظرشان بر اينست كه پس از استخاره ضرورى نيست كه براى انجام آن مسئله قلبش منشرح و يا منقبض شود، و فقط كارش را ادامه ميدهد اگر برايش خير باشد ادامه پيدا ميكند و اگر برايش شر باشد از آن منصرف كرده خواهد شد، ولى اين قول چندان قوى نيست و نظر جمهور اهل علم در مورد نتيجه استخاره كه ذكر شد قويتر و راجحتر ميباشد.

4-     از شروط قبولى استخاره اين نيست كه حتما بايد خوابى در مورد انجام و يا ترك مسئله اى را ببيند، ولى احتمال دارد كه كسى خوابى نيز پس از استخاره ببيند كه تعبيرش بيانگر انجام و يا ترك آن مسئله باشد، ولى تعبير آن خواب را بايد از معبرين خواب برسيد تا مفهوم آنرا برايش بازگو كنند.

5-     اگر حالت انقباض و يا انبساط قلب برايش رخ ندهد، استخاره را تكرار ميكند، ولى حداكثر سه بار استخاره را انجام دهد، زيرا بيشتر از آن حالت وسواس به او رخ ميدهد، و اين سه بار تكرار كردن در حديث پيامبر صلى الله عليه و سلم وارد نشده است ولى عبدالله ابن زبير رضي الله عنه آنرا انجام داده است، ولى بهر حال سعى كند استخاره را در اوقات استجابت دعا انجام دهد مثلا سحرگاه، ما بين اذان و اقامه در مسجد و غيره، زيرا استخاره نوعى دعا ميباشد و در اين اوقات دعا بيشتر اجابت ميشوند.

6-     اگر باز هم برايش انجام و يا ترك آن مسئله اثرى در قلبش نديد، پس آن كار را ترك ميكند و يا انجام ميدهد و اگر برايش خير باشد كار برايش آسانتر ميشود و ادامه پیدا میکند، و اگر خير نباشد با موانعى روبرو ميشود و از آن منصرف كرده ميشود، ولى بهتر است كه مسئله اش را با اهل علم و حكمت و دلسوز مشورت كند تا او را بهتر راهنمايى كنند، زيرا همانطور كه ميگويند: "ما خاب من استخار و ما ندم من استشار"، يعنى: "كسى كه استخاره ميكند زيان نميبيند و كسى كه مشورت ميكند پشيمان نميشود".

 

اما در مورد استخاره با قرآن، اگر منظورتان اين باشد كه قرآن را باز كنيد و موضوع صفحه اى كه باز شود آنرا به فال نيك و يا بد ببينيد همانگونه كه براى فال حافظ و غيره انجام ميدهند، در واقع همه اين مسائل بدعت ميباشند و هيچ اثرى به زندگى انسان نخواهند داشت، بلكه روش صحيح استخاره براى انجام و يا ترك يك مسئله همان ميباشد كه ذكر شدند.


مطالب مشابه :


استخاره

دانلود فونت قرآنی عثمان طه. که درچه حال جواب یا استخاره با قرآن، اگر




دليل عربي خواندن و عربي بودن قرآن

دليل عربي خواندن و عربي بودن قرآن تفاوت " الهامات الهى" با متن قرآن کريم به خط عثمان طه.




دانلود انواع برنامه های دینی برای موبایل در ادامه مطلب

نرم افزار “قرآن کریم” با چهره زیر تست شده و جواب می مشابه رسم الخط عثمان طه در




5 معماي قرآني جديد

متن قرآن کريم به خط عثمان طه. جواب 1 : آيه كريمه استخاره با قرآن.




برچسب :