حساب های دریافتنی – اسناد دریافتنی و معاملات فروش

فصل 12 : حساب های دریافتنی اسناد دریافتنی  و معاملات فروش :

از آنجا که معاملات فروش و دریافتنی های از مشتریان به طور کامل با یکدیگر مربوط می­باشد ، توصیف هدف ها و روش های حسابرسی به طور یک جا مفیدتر و مفهوم تر می­باشد . چرخه فروش شامل : دریافت سفارش از مشتریان ، ارسال کالا و صورتحساب برای آنان ، ثبت و وصول حساب های دریافتنی است . دریافتنی های از مشتریان هم حساب های دریافتنی و هم هرگونه اسناد دریافتنی است .

دریافتنی ها :

منشا و ماهیت  حساب های دریافتنی :

حساب های دریافتنی نه تنها شامل مطالبات از مشتریان ، بلکه شامل انواع مختلف مطالبات دیگر ، مثل : وام به مدیران ، کارکنان و ... می­باشد . مانده حساب ها و اسناد دریافتنی معمولاً مبلغ هنگفتی است  و باید به خالص ارزش بازیافتنی در ترازنامه گزارش شود . حسابرسان به چگونگی ارائه و افشای مربوط به وام­های پرداختی به اعضای هیئت مدیره ، مدیران اجرائی و شرکت های وابسته توجه مخصوص دارند و افشای کامل معاملات بدون ویژگی­های معاملات عادی و حقیقی یک اصل اساسی در ارائه صورت­های مالی است .

منشا و ماهیت اسناد دریافتنی :

اسناد دریافتنی معمولاً در معاملات عمده به کار می­رود . همچنین اسناد دریافتنی معمولاً مهمترین دارایی بانک ها و مؤسسات مالی است .

هدف های حسابرسان از رسیدگی به دریافتنی ها :

1- کفایت سیستم کنترل داخلی دریافتنی ها

2- اعتبار دریافتنی های ثبت شده (وجود و مالکیت)

3- ثبت دفاتر بودن تمام دریافتنی ها (کامل بودن)

4- صحت محاسبات ریاضی مدارک و جداول دریافتنی و تطبیق آن ها با حساب های  دفتر کل (صحت محاسبات ریاضی)

5- نزدیک بودن ارزشیابی دریافتنی­ها با ارزش­های قابل بازیافت آن ها

6- کفایت افشا چگونگی ارائه دریافتنی ها

حسابرسان همزمان با حسابرسی دریافتنی ها ، شواهد مربوط به مبالغ ثبت شده بابت درآمد فروش و درآمد بهره مربوط به دریافتنی ها را نیز بدست می­آورند .

هدف تعیین اعتبار دریافتنی های ثبت شده :

1- تعیین واقعی بودن مطالبات از مشتریان .

2- تعیین رعایت یا عدم رعایت اصول پذیرفته شده حسابداری در ایجاد دریافتنی ها .

کنترل­های داخلی معاملات  فروش و حساب های دریافتنی :

اگر در شرکت ها کنترل بر فروش های نسیه ناکافی و یا نامناسب باشد ، منجر به زیان های هنگفت می گردد . لذا برای جلوگیری از این اشتباهات باید کنترل های داخلی قوی در سیستم طراحی شود و در آن تفکیک وظایف صورت پذیرد و هر بخش کار مربوط به خود را انجام دهد و مسئولیت آن نیز به عهده همان بخش است . این کار سبب می شود که اشتباهات سهوی کشف و احتمال تقلب به حداقل برسد  در یک  شرکت تولیدی تفکیک وظایف در یک سیستم کنترل داخلی بشرح زیر می باشد :

تفکیک وظایف شامل : 1- کنترل سفارش مشتریان2- تصویب اعتبار مشتری 3- صدور کالا از انبار      4- حمل و ارسال کالا 5- تهیه صورتحساب  6- کنترل فاکتورهای فروش  7- نگهداری حساب های کنترل در دفاتر 8- نگهداری حساب های معین بدهکاران  9- تصویب برگشت از فروش  10- صدور مجوز حذف مطالبات سوخت شده

کنترل سفارش مشتریان : کنترل و پردازش شامل ثبت سفارش های دریافتی ، بررسی اقلام و تعداد سفارش فروش به منظور تعیین امکان تأمین فاصله زمانی معقول و تهیه سفارش فروش است .

تصویب اعتبار مشتری : دایره اعتبارات باید قبل از هرگونه اقدام روی سفارش های فروش ، وضعیت اعتبار مشتری را تعیین کند و این دایره توسط مدیری اداره می شود که زیر نظر خزانه دار یا معاون مالی شرکت فعالیت می کند .

صدور کالا از انبار : انباردار زمانی موضوع سفارش را تحویل دایره حمل و ارسال کالا می دهد که به تصویب دایره اعتبارات رسیده باشد .

حمل و ارسال کالا : دایره حمل و ارسال کالا پس از دریافت کالا از انبار باید ترتیبی بدهد که کالا توسط  راه آهن ، هواپیما ، کشتی یا کامیون برای مشتری حمل شود . مدارک حمل مانند بارنامه در زمان بارگیری کالا تهیه می شود . مدارک حمل باید دارای شماره ترتیب باشد و پس از ارسال آن ها برای دایره صورتحساب باید در دفتر ارسال کالا ثبت شود . کالا باید توسط نگهبان درب خروجی به گونه ای کنترل شود تا از ثبت دفاتر بودن تمام کالاهای خروجی از کارخانه اطمینان حاصل کند .

تهیه صورتحساب : اصطلاح صورتحساب به معنای اعلام مبلغی است که مشتری باید بابت کالا یا خدمات ارائه شده به وی ، پرداخت کند . تهیه صورتحساب باید توسط دایره ای صورت پذیرد که زیر نظر مدیریت فروش نباشد و معمولاً بر عهده بخش جداگانه ای در دایره حسابداری گذارده می شود .

وظایف بخش تهیه صورتحساب عبارتند از : 1- کنترل شماره ترتیب مدارک حمل 2- مقایسه مدارک حمل با سفارش فروش و سفارش خرید مشتری 3- ثبت اطلاعات مربوط از روی این مدارک در فاکتور فروش 4- ثبت قیمت و تخفیفات 5- انجام محاسبات لازم و تعیین جمع مبلغ فاکتور فروش 6- تهیه صورت خلاصه از صورت حساب های صادر شده .

وصول مطالبات : دریافت های شرکت های تولیدی یا عمده فروشی­ها توسط چک و نامه­های همراه آن وصول می­شود که چک ها را حسابدار نزد بانک برده و نامه مربوطه را به مرکز رایانه جهت ثبت می­فرستد . جمع ستون حساب های دریافتنی در پایان هر روز یا (فواصل زمانی دیگر) به حساب کنترل بدهکاران منتقل می­شود .

کاربرگ های حسابرسی دریافتنی و فروش :

          حسابرسان علاوه بر تهیه کاربرگ اصلی دریافتنی ها و فروش کاربرگ های زیر را از صاحب کار دریافت می کنند :

·       جدول سنی بدهکاران : جدول سنی بدهکاران باید به طور مرتب و منظم تهیه شود تا دایره اعتبارات بتواند برای وصول آن برنامه ریزی کند ، جهت انجام این کار حساب کنترل بدهکاران در دفتر کل و حساب های معین بدهکاران از روی مدارک جداگانه و توسط چند کارمند مستقل انجام می­شود تا از وجود هرگونه اشتباه مطلع شوند .

·       حذف مطالبات : مطالباتی که توسط دایرۀ اعتبارات و با تأئید مدیریت غیرقابل وصول شناسایی    می­شوند باید از حساب ها حذف و به حساب جداگانه ای نقل شود . این حساب می تواند یک حساب انتظامی یا یکی از حساب های اصلی شرکت باشد .

·       حسابرسی داخلی دریافتنی ها :حسابرسان داخلی در شرکت های بزرگ هر چندگاه یک بار ، ارسال صورتحساب مشتریان را خود انجام می دهند و هرگونه اختلاف حاصل را پی جویی می کنند؛ یا گزارش های حمل کالا ، فاکتورها ، اعلامیه های بستانکار و جدول سنی بدهکاران را کاملاً بررسی  می نمایند تا از اعمال یکنواخت روش های مصوب ، اطمینان یابند .

 کنترل داخلی اسناد دریافتنی :

1- عدم دسترسی مسئول نگهداری اسناد دریافتنی به وجوه نقد یا اسناد و مدارک عمومی حسابداری .

2- صدور مجوز کیفی برای قبول یا تمدید اسناد دریافتنی توسط مسئول نگهداری اسناد .

3-  حذف اسناد دریافتنی واخواست شده با مجوز کتبی یک مقام مسئول و بکارگیری روش های مؤثری برای پیگیری این گونه اسناد واخواست شده  .

همچنین تهیه گزارش­های ماهانه که معاملات اسناد دریافتنی طی ماه و جزئیات اسناد موجود در پایان ماه را نشان دهد . در بیشتر شرکت­ها سبب تقویت کنترل­های داخلی اسناد دریافتنی می­شود .

سیستم کنترل داخلی و کامپیوتر:

سیستم کامپیوتری امکان کنترل اعتبار مشتری ، ثبت معاملات فروش تهیه فاکتورهای فروش ، به هنگام کردن حساب بدهکاران به طور همزمان را فراهم می­آورد و امکان اشتباهات مکانیکی از بین می­رود .

 کاربرگ حسابرسی دریافتنی ها و فروش :

حسابرسان کاربرگ زیر را از صاحب کار دریافت و یا تهیه می­کنند :

1- جدول سنی بدهکاران

2- تجزیه و تحلیل سایر حساب­های دریافتنی

3- تجزیه و تحلیل اسناد دریافتنی و بهره آن ها

4- تجزیه و تحلیل ذخیره مطالبات و اسناد مشکوک الوصول

5- تجزیه و تحلیل مقایسه ای معاملات فروش بر حسب ماه ، محصول یا منطقه جغرافیایی ، فروش پیش بینی شده با فروش واقعی.

برنامه حسابرسی دریافتنی ها و معاملات فروش :

الف ) سیستم کنترل داخلی دریافتنی ها و فروش را ارزیابی کنید :

1)      شناخت کافی از سیستم کنترل داخلی دریافتنی ها و فروش ها بدست آورید :

حسابرسان می­توانند ارزیابی سیستم کنترل داخلی دریافتنی­ها و فروش ها را با شرح نوشته سیستم ، ترسیم نمودگر سیستم یا با استفاده از پرسش نامه کنترل­های داخلی آغاز کنند . پرسش نامه کنترل­های داخلی ابزاری است برای تشخیص موارد نیازمند پی جویی ، نه پرسش هایی که تنها باید آری یا خیر به    آن ها پاسخ داده شود .

2)      خطر کنترل را تعیین و آزمون­های اضافی کنترل­ها را برای دریافتنی ها و فروش ها طراحی کنید :

که نتیجه آزمون ها نشان دهد که کنترل­های مربوط ، طراحی و به گونه­ای مؤثر اعمال می­شود .

3)      آزمون اضافی کنترل ها را در مورد آن دسته از کنترل ها اجرا کنید که می خواهید به منظور محدود کردن خطر کنترل و کاهش میزان آزمون های محتوا بر آن ها اتکا کنید . نمونه ایی از این    کنترل ها عبارتند از :

الف )جنبه های مهم نمونه ای از معاملات فروش را رسیدگی کنید

ب) نمونه ای از مدارک حمل و ارسال کالا را با فاکتور های فروش مقایسه کنید

ج) چگونگی استفاده و صدور مجوز اعلامیه های بستانکار را بررسی کنید

د) تعدادی از نوارهای صندوق و برگه های فروش را روزنامه فروش مغایرت گیری کنید

4) برآورد مجدد احتمال خطر کنترل و طراحی آزمون های محتوا

ب) آزمون­های محتوا دریافتنی ها و معاملات فروش را اجرا کنید :

1) جدول سنی بدهکاران و صورت تجزیه و تحلیل سایر حساب های دریافتنی را از صاحب کار دریافت و با دفاتر کل و معین ، مغایرت گیری کنید .

2) صورت تجزیه و تحلیل اسناد دریافتنی و بهره های مربوط را از صاحب کار دریافت کنید .

3) اسناد دریافتنی موجود در شرکت را بازرسی و برای اسناد نزد دیگران ، تأییدیه دریافت کنید .

بازرسی اسناد دریافتنی باید همزمان با شمارش موجودی صندوق انجام پذیرد تا از پنهان ماندن   کسری های جایگزین شده با اسناد واهی پیشگیری شود . اسناد دریافتنی صاحب کاران ممکن است در زمان حسابرسی نزد دیگران باشد . نکته مهم اینکه دریافت تأییدیه از اشخاصی که اسناد نزد آنان است به عنوان جایگزینی برای بازرسی تلقی می شود . هر چند که نیاز به دریافت تأییدیه از متعهد آن اسناد را برطرف       نمی کند . درخواست تأییدیه اسناد دریافتنی که برای بانک و موسسات خدماتی  وصول مطالبات ،        وثیقه داران یا سایر اشخاص ذی ربط فرستاده می شود . باید از آنان بخواهد که نام متعهد ، مبلغ اسناد ، نرخ بهره و تاریخ سررسید اسناد نزد آنان را نیز اعلام کنند . تأییدیه اسناد فروخته شده به بانک با تأییدیه وجوه نقد نزد بانک بدست می آید زیرا شکل استاندارد تأییدیه بانک حاوی بخش ویژه ای در این مورد است .

4)  تأییدیه بدهکاران را دریافت کنید :

اصطلاح تأییدیه به عنوان یک مدرک تهیه شده در خارج از شرکت صاحب کار که به طور مستقیم برای حسابرسان ارسال می گردد ، تعریف شده است . اساسی ترین اقدام برای اثبات حساب ها و اسناد دریافتنی مکاتبه مستقیم با بدهکاران است . دریافت تأییدیه بدهکاران یکی از روش های پذیرفته شده حسابرسی است . حسابرسان مستقلی که بدون دریافت تأییدیه اظهارنظر می کنند باید بدانند که مسئولیت توجیه نظرشان به عهده خودشان است .

یکی از جنبه های مهم تأییدیه حساب ها و اسناد دریافتنی تعیین درستی آدرس بدهکاران است . اگرآدرس تعداد زیادی از بدهکاران به صورت صندوق پستی باشد ، حسابرس باید این موضوع را کاملاً پیگیری کند . چون صندوق پستی می تواند تحت نام های واهی و توسط کارکنان بخش حساب های دریافتنی که شریک تقلب در حساب های دریافتنی می باشد ، اجاره شده باشد . تمام درخواست های تأییدیه حساب ها و اسناد دریافتنی باید در پاکت هایی پست شوند که آدرس برگشت آن ،آدرس موسسه حسابرسی باشد .

انواع تأييديه:

1-    تأييديه مثبت:

درخواست تأييديه اي كه از بدهكار مي خواهد درستي مبلغ بدهي درج شده در آن را مستقيماً به حسابرسان اعلام دارد . صرف نظر از درستي يا نادرستي مبلغ مندرج در آن ، مستلزم پاسخ از طرف بدهكار است . به عبارت دیگر : در هر صورت باید پاسخ آن ارسال شود .

2-    تأييديه منفي:

درخواست تأييديه اي كه از بدهكار مي خواهد تنها در صورت نادرست بودن مانده منعكس در صورتحساب ماهانه ، به آن پاسخ دهد . به عبارت دیگر : در صورت عدم قبول مبلغ تأییدیه ، جواب آن ارسال می شود .

نکته : در هر دو تأییدیه مبلغ ذکر می شود و از طرف صاحب کار به کلیه بدهکاران ارسال می گردد . ولی کنترل کامل روند ارسال تأییدیه برعهده حسابرسان است . در ایران تأییدیه مورد استفاده در حال حاضر نه مثبت است و نه منفی ، زیرا در ایران تأییدیه ها فاقد مبلغ می باشند .

اندازه نمونه:

استفاده از فرآیند دریافت تأییدیه در بیشتر موارد حسابرسی به دریافت تأییدیه از نمونه ای از        حساب های دریافتنی محدود می شود . نمونه باید عموماً به اندازه ای بزرگ باشد که بخش اعظم مبلغ ریالی مجموعه حساب های دریافتنی را در برگیرد و باید همواره به گونه ای معرف جامعه حساب های دریافتنی باشد ، که بتوان نتایج حاصل از آن را به درستی به تمام جامعه تعمیم داد .

اندازه نمونه به تناسب اهمیت حساب های دریافتنی نسبت به مجموع دارایی ها تغییر می کند . برآورد خطر کنترل توسط حسابرسان هم عامل دیگری است که باید درنظر گرفته شود . ضعف سیستم کنترل داخلی  انداره نمونه بزرگتر نسبت به وجود سیستم کنترل داخلی قوی را می طلبد .

اختلاف های مشاهده شده در پاسخ های مشتریان :

حسابرسان باید اختلاف های عمده ای را که مشتریان اعلام می دارند پیگیری و رفع نمایند . بیشتر   این گونه اختلاف ها از تفاوت زمانی در ثبت وجوه دریافتی یا معاملات فروش ناشی می شود یا در اثر برداشت نادرست مشتری از تاریخی که مورد درخواست تأییدیه است ، به وجود می آید .

سایر روش های رسیدگی برای درخواست های بدون پاسخ :

درصد پاسخ های مورد انتظار از درخواست های تأییدیه مثبت بسته به نوع بدهکاران بسیار متفاوت خواهد بود . حسابرس باید در صورت دریافت عدم پاسخ درخواست تأییدیه در مورد حساب ها و اسناد دریافتنی با مانده عمده سایر روش های رسیدگی را در مورد آن اعمال کند .

جمع بندی فرآیند دریافت تأییدیه :

بعد از دریافت کردن تمام پاسخ ها باید خلاصه ای از آن که شامل حدود و ماهیت برنامه تأییدیه و نتایج کلی بدست آمده ، تهیه شود . این خلاصه یکی از اجزای بسیار مهم کاربرگ های حسابرسی است . حسابرسان پس از حل و فصل تمام اختلاف های آشکار شده از طریق تأییدیه ها ممکن است بخواهند خطر کنترل دریافتنی ها را دوباره برآورد کنند . بررسی تأییدیه حساب ها و اسناد دریافتنی حذف شده به عنوان غیرقابل وصول و چنانچه حساب ها و اسناد دریافتنی عمده ای که در طول سال به عنوان غیرقابل وصول از دفاتر حذف شده باشد ، حسابرس باید از وجود مجوز لازم برای حذف آن ها اطمینان یابد . حذف هرگونه حساب ها و اسناد دریافتنی از مدیران اجرایی ، سهامداران یا اعضای هیئت مدیره به خودی خود غیر منطقی است و شدیدترین پیگیری را از حسابرسان می طلبد .

5)  انقطاع معاملات فروش را در پایان سال بررسی کنید .

بازنگه داشتن دفتر روزنامه فروش پس از تاریخ ترازنامه و ثبت فروش های آن تاریخ به عنوان فروش سال مورد رسیدگی یکی از ساده ترین راه های دست کاری مدارک و دفاترحسابداری است . حسابرسان برای حصول اطمینان از درستی انقطاع مدارک فروش اعم از سهوی یا عمدی ، باید فروش های ثبت شده درچند روز قبل و بعد از ترازنامه را با نسخه ای از فاکتورهای فروش و مدارک حمل آن ها مقایسه کنند . چنانچه عملیات انبارداری ، حمل کالا ، تنظیم صورت حساب و دریافت کالا به طور مستقل کنترل شود . احتمال اینکه این مدارک تنظیمی توسط تمام این قسمت ها به گونه ای دست کاری شود تا حمل کالا در یک دوره مالی به عنوان فروش دوره مالی قبل منظور گردد ، بسیارکم خواهد شد .

6)  روش های تحلیلی را برای حساب های دریافتنی ، فروش ها ، اسناد دریافتنی و درآمد بهره اجرا کنید .

برای تعیین منطقی بودن حساب های دریافتنی ، فروش ، اسناد دریافتنی و درآمد بهره نسبت های زیادی می توان متصور نمود . نسبت سود ناخالص ، نسبت بدهکاران به خالص فروش نسیه ، دوره وصول مطالبات ، نسبت حساب های حذف شده به مانده حساب های دریافتنی در پایان سال مورد رسیدگی ، نسبت ذخیره مطالبات مشکوک الوصول به حساب های دریافتنی ، نسبت درآمد بهره به اسناد دریافتنی . این  نسبت ها باید با نسبت ها و روابط بدست آمده در سال های پیش و هم چنین نسبت های متوسط صنعت مقایسه می شود.

7) کفایت ذخیره مطالبات مشکوک الوصول را تعیین کنید .

اندازه گیری صحیح سود مستلزم مطابقت درآمدها با هزینه های مربوط است . برای آنکه      صورت های مالی ، وضعیت مالی شرکت را به طور مطلوب نشان دهد باید دریافتنی ها به خالص ارزش بازیافتنی ( یعنی ارزش دریافتنی ها طبق حساب های دفتر کل منهای ذخیره کافی بابت حساب ها و اسناد دریافتنی مشکوک الوصول) در صورت های مالی منعکس شود .

هرچه کار حسابرسی به پایان نزدیک تر می شود مدت زمان بیشتری از تاریخ ترازنامه می گذرد و تعداد زیادتری از حساب ها وصول می شود به این ترتیب حسابرسان در وضعیتی قرارمی گیرند که نسبت به قابلیت وصول دریافتنی های ترازنامه می توانند بهتر قضاوت کنند .

نکته مهم : بهترین شواهدی که حسابرسان می توانند درباره قابلیت وصول حساب ها و اسناد دریافتنی کسب کنند پرداخت کامل بدهی توسط مشتریان در تاریخی پس از ترازنامه  است .

حسابرسان برای حصول اطمینان از کفایت برآوردهای مدیریت از ذخیره مطالبات مشکوک الوصول     می توانند اقدامات زیر را انجام دهند :

1- جزییات رده بندی سنی حساب های دریافتنی را با جدول سنی سال قبل مقایسه کنند .

2- میزان اعتبار بدهکاران بدحساب یا با مبلغ بدهی زیاد را پیگیری کنند .

3- موارد اختلاف آشکار شده از طریق تأییدیه ها را از لحاظ مبالغ مورد اختلاف یا هرگونه نشانه دیگری از غیر قابل وصول بودن طلب مورد بررسی قرار گیرد .

4- حساب هایی که براساس روش های بالا ، مشکوک الوصول هستند تشخیص داده و فهرست کنند .

5-  وضعیت حساب های عمده مشکوک الوصول را با مدیر اعتبارات صاحب کار بررسی کنند .

6- نسبت هایی چون نسبت حساب دریافتنی به متوسط فروش روزانه و غیره را محاسبه و با نسبت های سال قبل مقایسه کنند .

8) اسناد و حساب های دریافتنی از اشخاص وابسته را بطور کامل رسیدگی کنید .

وام های پرداختی شرکت به مدیران ، اعضای هیئت مدیره ، سهامداران و سایر وابستگان مستلزم توجه ویژه حسابرسان است چون این نوع معاملات اشخاص وابسته معمولاً از جمله معاملات عادی و حقیقی محسوب نمی شود . حسابرسان در مورد افشای معاملاتی که مدیریت با شرکت انجام می دهد در برابر سهامداران ، اعتبار دهندگان و دیگرانی که برصورت های مالی حسابرسی شده اتکا می کنند ، مسئولیت دارند .

9) چگونگی اراﺋه در صورت های مالی و کفایت افشای مربوط را ارزیابی کنید .

حسابرس باید بین حساب ها واسناد دریافتنی و کفایت افشای موارد مربوط با اصول پذیرفته شده حسابداری تطبیق دهد و هرگونه شرایط غیرعادی مربوط به دریافتنی ها در یادداشت های همراه افشا شود .

10) درستی سیستم حسابداری صاحب کار را برای معاملاتی که به فروش و دریافتنی ها منجر می شود ، بررسی کنید.

نکاتی که در بررسی سیستم حسابداری وجود دارد ، به شرح زیر می باشد :

1-    کالاهای ارسالی بطور امانی می تواند به اشتباه جز فروش ها ثبت شود .

2-    در مورد کالاهای ارسالی برای مشتریان با حق برگشت آن ها در شرایط خاص ممکن است ذخیره ای در نظرگرفته نشود .

3-    حق فرانشیزهای دریافتی می تواند به حساب دریافتنی ها یا درآمد منظور شده باشد در حالیکه خدمات مربوط به آن هنوز ارائه نشده است .

4-    اجاره های  بلند مدتی که حسابداری آن ها به درستی باید به روش عملیاتی صورت گیرد می تواند به غلط ، اجاره  بلند مدت سرمایه ای تلقی شود و سبب بیش از واقع نشان دادن دریافتنی ها و درآمد شود .

5-    مدیریت ممکن است از روش درصد پیشرفت کار در مورد نامناسب استفاده کند یا درآمد قراردادها را به میزانی بیش از واقع نشان دهد .

موارد بالا نشانگر این است که حسابرسان باید حسابدارانی باشند که اصول پذیرفته شده حسابداری را به خوبی درک کنند .

حسابرسی ضمنی دریافتنی ها و فروش :

بسیاری از رسیدگی های مربوط به دریافتنی ها و فروش می تواند یکی دو ماه قبل از تاریخ ترازنامه انجام پذیرد مانند : تصمیم به دریافت تأییدیه بدهکاران در طول حسابرسی ضمنی به جای پایان سال . در مواردی که حسابرسی ضمنی دریافتنی ها و فروش انجام گرفته ، کار حسابرسی نهایی می تواند به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش یابد و تنها حسابرسی ضمنی در مواردی توجیه پذیر است که کنترل داخلی به نسبت قویی در مورد حساب های دریافتنی وجود داشته باشد .

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}


مطالب مشابه :


حسابدارى خريد و فروش كالا در موسسات بازرگانى(ادامه درس اصول حسابداری 1)

حسابداری - حسابدارى خريد و فروش كالا در موسسات بازرگانى(ادامه درس اصول حسابداری 1) -




حسابداری فروش اقساطی

حسابداری فروش اقساطی فروش اقساطی قراردادی است میان خریدار و فروشنده کالا که بر اساس آن




دانلود رايگان آموزش نرم افزار حسابداری هلو

مرکز تخصصی فروش نرم افزار حسابداری هلو - دانلود رايگان آموزش نرم افزار حسابداری هلو - دارنده




سیتم های مالی حسابداری

حسابداری - سیتم های مالی حسابداری ثبت حسابداری فروش دارائی ثابت به شرح زیر است :




شرکت آتیه نمایندگی فروش نرم افزار حسابداری هلو

شرح عملکرد نسخه فروشگاهی نرم افزار هلو. انبار ، خرید و فروش ، گردش چک و بانک و عملیات مالی به




حساب های دریافتنی – اسناد دریافتنی و معاملات فروش

حسابداری - حسابرسی - حساب های دریافتنی – اسناد دریافتنی و معاملات فروش -




کتاب PDF آموزش نرم افزار حسابداری هلو

کتاب pdf آموزش نرم افزار حسابداری هلو, که همه چیز از اسم آن گویاست کتابی بسیار جامع و کامل




فصل سوم - حسابداری فروش اقساطی

حسابداری پیشرفته 1 - فصل سوم - حسابداری فروش اقساطی -




بهاي تمام شده كالاي فروش رفته:

حسابداری - بهاي تمام شده كالاي فروش رفته: - اطلاعات کلی در مورد حسابداری




برچسب :