آیین نگارش و نامه نگاری اداری


 





======
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
نامه نگاری اداری
 
 
 
 
با عرض سلام
خوشحال میشم متن نامه های اداری در زمینه های مختلف رو اگر در دسترس دارید برام ارسال کنید تا در وبلاگ قرار بدم تا دیگر دوستان بتونند از اون استفاده کنند.
با تشکر
 

نمونه نامه درخواست امریه
نوی
جناب آقای فلانی
مدیر محترم  سازمان .... استان ...
 
موضوع : درخواست امریه
با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار می رساند اینجانب فلانی   فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته ..... دانشگاه .... شهر .... که به تازگی فارغ التحصیل گردیده ام تمایل دارم تا خدمت مقدس سربازی را با اخذ امریه در آن سازمان بگذرانم و ضمن اخذ تجربه از راهنمایی ها ی متخصصین محترم آن سازمان نیز  بهره مند گردم.
در صورت پذیرش تقاضا اینجانب متعهد می گردم طی تمام مدت خدمت ، ضمن رعایت نظم و انضباط کاری؛ مقررات اداری آن سازمان را مد نظر قرارداده و امور محوله را به نحو احسن به انجام رسانم.
امید وارم که با این درخواست موافقت فرمایید.
پیشاپیش از بذل توجه حضرتعالی در این خصوص بی نهایت سپاسگذارم.
و من الله توفیق
فلانی
 
 

نمونه تعهد نامه پرداخت اقساط وام

تعهد نامه  پرداخت اقساط  وام
 اینجانب  کارمند 007 به شماره کارمندی 006 و تاریخ استخدام 0000 که در واحد فلان خدمت می نمایم ضمن تشکر از مساعت صورت گرفته درخصوص موافقت با پرداخت وام به اینجانب ، ضمن قبول تعهدات مندرج در این ورقه و با اطلاع از مقررات وام  به شرکت اختیار و وکالت بلاعزل می دهم تا بتواند در صورتی که بهر نحوی از انحاء در پرداخت اقساط ماهیانه این وام تاخیری حاصل گردد، باقیمانده وام را دفعتاً از حقوق و مزایای اینجانب کسر و عندالاقتضاء از سایر درآمدها و داراییهایم استیفا نماید.
نام و امضا
تاریخ
 
 ( 6)
 

نمونه نامه درخواست اعلام شماره حساب بانکی جهت پرداخت بدهی
 
 
 
 
 
 
جناب آقای شوت زاده مدیر محترم شرکت شوتی و رفقای زبل
موضوع : درخواست اعلام شماره حساب بانکی جهت پرداخت بدهی
با سلام و احترام بدینوسیله به استحضار می رساند این شرکت تمایل دارد بدهی خود از بابت خرید کالای بنجل در تاریخ فلان و شماره فاکتور 0 را پرداخت و بدهی مربوطه را تسویه نماید.
خواهشمند است دستور فرمایید اطلاعات شماره حساب بانکی و شعبه مربوطه را برای واریز مبلغ یاد شده به این شرکت اعلام نمایند.
 
پیشاپیش از حسن اعتماد آن شرکت محترم سپاسگزاری می گردد.
با تشکر و سپاس
ریش قرمز
رییس شرکت
 
 

نمونه نامه اداری رفع سوء تفاهم فی مابین شرکتها
نویسند
 
 
 
 
جناب آقای پدر مدیر محترم شرکت زیزی گولو آسی پاسی
موضوع : رفع سوء تفاهم فی مابین
با سلام و احترام بدینوسیله از اینکه برداشت نادرست از نامه ارسالی این شرکت موجب رنجش جنابعالی گردیده است و نتوانسته مقصود حقیقی از ارسال نامه را به روشنی بیان نماید صمیمانه از شما پوزش می خواهم. از جنابعالی تقاضا دارم باردیگر نامه را دقیق تر مطالعه فرمایید تا شاید مطلب بصورت روشن تری دستگیرتان شود. در خاتمه مجددا از سوء تفاهم بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.
با تشکر و سپاس
زورو
رییس شرکت

نمونه نامه درخواست نمایندگی فروش محصولات
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
بسمه تعالی
جناب آقای ....
مدیر محترم شرکت فلان
موضوع : نمونه نامه درخواست نمایندگی فروش محصولات
 
با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار آن مقام محترم می رساند ، اینجانب ( نام و نام خانوادگی خانم یا آقا ) مدیر شرکت / فروشگاه  ............ در شهر برره بوده  و با مدرک تحصیلی در رشته فلان به مدت ... سال در زمینه ....... مشغول فعالیت می باشم ، لذا ضمن ارسال رزومه کاری خود تقاضای اعطای نمایندگی فروش محصولات آن شرکت را در شهر................. استان ...................... دارم.
لذا خواهشمند است در صورت صلاحدید و با عنایت به سوابق اینجانب مساعدت لازم مبذول و از نتیجه اینجانب را مطلع  فرمایند.
پیشاپیش از حسن نظر جنابعالی کمال تشکر را دارم.
نشانی :
شماره تلفن جهت تماس :

 
 
 
 

نمونه تقدیرنامه از کارکنان مشغول کار
تقدیر نامه
 
 
برادر گرامی جناب آقای فلانی
با سلام و احترام
بدینوسیله روز جهانی کارگر بعنوان روزی فرخنده و مبارک در راستای تجلیل از قشر زحمت کش کارگر را به شما تبریک و تهنیت گفته و از اینکه فهرست کارکنان و کارگران نمونه شرکت مزین به نام زیبای جنابعالی گردیده و در سال 99 بعنوان کارگر نمونه شرکت شناخته شده اید ابراز خرسندی می نماییم.
زحمات و تلاشهای خستگی ناپذیر و اثرگذار شما  را ارج نهاده و وجود شما را مایه ی افتخار و مباهات کشور عزیزمان می دانیم، با وجود تلاش گران عزیزی همچون شما ، ایران اسلامی برای همیشه سربلند و پیروز و در تمامی عرصه ها باقی و برقرار خواهد ماند؛ چرا که حیات ، بالندگی و استقلال هر ملت مرهون کار ، تلاش و مجاهدت های ارزشمند جامعه ی کارگری است.
این لوح تقدیر با بهترین آرزوها و به رسم یادبود تقدیمتان می گردد.
 

============
لطفا پیشنهاد کارت هدیه با مبلغ خیلی مناسب یادتان نرود کاغذ خالی که فایده نداره!
نه غلام ؟!
راستی لطفا تورم را هم درنظر بگیرید !
 

متن نامه ی خداحافظی بعلت استعفا ، انتقال ، بازنشستگی از یک شرکت خصوصی یا سازمان
متن نامه ی خداحافظی بعلت استعفا ، انتقال ، بازنشستگی از یک شرکت خصوصی یا سازمان دولتی

بنام خداوند بخشنده مهربان سلام به همه دوستان و همکاران گرامی خداوند منان را شاکرم که بر من منت نهاد تا بخشی از عمر خویش را در جمع با صفا و پر محبت شما همکاران گرامی سپری کنم ، به یقین ادعا میکنم که در طول این مدت بهره فراوانی از آموزه های انسانی ،اخلاقی ،علمی و فنی شما مدیران توانمند و همکاران پرتلاش و اندیشمند محترم نصیب اینجانب شده است . ضمن عرض سپاس و قدر دانی از الطاف شما دوستان و همکاران گرامی از خداوند متعال نعمات بی کران و استمداد و وپشتیبانی برای شما عزیزان آرزومندم . با توجه به استعفا / انتقال / بازشستگی اینجانب از تاریخ فلان در خدمت شما عزیزان نخواهم بود. با امید به اینکه از صمیم قلب قصور اینجانب را بخشیده و این حقیر را حلال فرمایید ، همگی شما را به خداوند بزرگ می سپارم . با سپاس کارمند مستعفی / انتقالی / بازنشسته تاریخ .... =====
             با سلام بر تمامی دوستان و همکاران گرامی
با توجه به اینکه اینجانب از تاریخ فلان و بعلت استعفا / انتقال / بازنشستگی در میان شما عزیزان نخواهم بود بدین وسیله از همگی خداحافظی نموده و از خداوند قادر متعال برایتان آرزوی سلامتی و بهروزی را دارم. بودن در کنار شما افتخاری ست که تا همیشه به آن خواهم بالید. ارادتمند شما فلانی =========
 سرا پا اگر زرد و پژمرده ایم / ولی دل به پاییز نسپرده ایم  چو گلدان خالی، لب پنجره / پر از خاطرات ترک خورده ایم  اگر داغ دل بود، ما دیده ایم / اگر خون دل بود، ما خورده ایم  دلی سر بلند و سری سر به زیر/ از این دست عمری به سر برده ایم      دوستان و همکاران گرامی
هر چند سلام سر آغاز دردناک خداحافظی است. ولی بگذارید این خداحافظی به امید درپیش بودن سلامی نو باشد. اکنون که قرعه برای خدمت در سنگری دیگر برای اینجانب فراهم گردیده است ، فرصت را مغتنم شمرده و به پاس همکاری ، لطف و همدلی کلیه همکاران قدیمی و دوستان عزیزی که از آشنایی با آنان به خود می بالم و همواره یاریگر اینجانب بوده اند سپاسگزاری می نمایم . با اذعان به این حقیقت که، آنچه محقق شده، لطف پروردگار و آنچه مانده، بضاعت ناچیز این بنده بوده است،کلیه دوستان و همکاران صمیمی ام را ، به خدا می سپارم و صمیمانه درخواست دارم قصور و کاستی هایم را با دیده رحمت ، بر من ببخشایند . در سایه عنایات امام عصر (عج)، برای همگی آرزوی توفیق و سربلندی از درگاه ایزد منان را دارم . به امید دیدارتان و من ا...التوفیق فلانی ===========
«و الکاظمین الغیظ و العافین عن الناس والله یحب المحسنین» اگر چه حلالیت طلبیدن، نباید محدود به زمان خاصی باشد ولی خوب، معمولاً فرصت‌هایی مانند استعفا و انتقال از شرکتی به شرکتی دیگر موجب تذکر آدمی است. انشاء الله،اگر مشکلی پیش نیاید و بعلت استعفا یا انتقال از شرکت ، از تاریخ فلان در خدمت همکاران گرامی نخواهم بود، از این رو از همه‌ی دوستان و همکاران محترم تقاضا دارم این جانب را یا با عفو خویش یاری کنند یا فرصتی برای جبران فراهم کنند. هم‌چنین متمنی است اگر کسی را نیز می‌شناسید که این جانب حقی از او ضایع کرده‌ام و به هر دلیلی ممکن است این نوشته را نبیند وی را نیز مطلع سازید. «...امیدوارم با بذل کرم شما و حقوقی که به هر دلیل بر گردن حقیر دارید، عفو بفرمایید و خطاهای مرا ببخشید و از وعده تخلف ناپذیر عفو ربوبی برخوردار گردید که فرمود «ولیعفوا ولیصفحوا، الا تحبون ان یغفر الله لکم» دعای خیر شما را طلب می‌نمایم که بدون عنایت و توجه حق جل و علی هیچ توفیق نخواهم یافت...» با تشکر ارادتمند فلانی =========
بنام یگانه ی هستی بخش آری هر آمدی، رفتی در پیش دارد... سلام بر تمامی همدلان همکار به شماهایی که همواره عزمتان در کار جزم بود و دلتان پر از امید و مهربانی و دستهایتان در کار و گامهایتان در حرکت. راهتان پرنشاط و پر از سرزندگی باد. به امید آنکه در این سالها هرآنچه که از قصورم یا غیر آن از من بر دل ، سنگین نگاشتید بروبید و به دریایی دلهاتان ببخشاید. آری بعلت استعفا یا انتقال یا بازنشستگی بناچار و با اکراه شما را ترک خواهم گفت ولی قلبم در اینجا ، آری در همینجا و با شما خواهد بود. همگی شما عزیزان را به خداوند بزرگ و متعال می سپارم و آرزوی شادکامی و بهروزی تمامی تان را از خداوند منان دارم. امید که در کارهایتان، موفقیت رفیق راهتان باشد و نتیجه همدلی و اتحاد در برابر مشکلات به کامتان. ارادتمند و آرزومند آرزوهای نیکتان هستم عاجزانه تقاضای حلالیت از فرد فردتان را دارم با تشکر فلانی
 

نمونه متن نامه درخواست و تقاضای افزایش حقوق پرسنل از مدیران
نویسنده: ملا بنویس - ۱۳٩۱/۱/۱٥
بسمه تعالی
 
جناب آقای ................
مدیر محترم .........
موضوع : درخواست افزایش حقوق ( ارسال نامه از رییس کارمند به مقام بالاتر )
با سلام
احتراما به استحضار می رساند ، با توجه به اینکه جناب آقای کارمندیان که هم اکنون بعنوان سمت کارمند در واحد بهمان مشغول انجام وظیفه می باشند از حقوق و مزایای مناسبی برخوردار نیستند. لذا خواهشمند است بعلت سابقه کار ایشان و رضایت از عملکرد ایشان از آن مقام محترم تقاضا دارم تا درصورت صلاحدید درخصوص افزایش حقوق ایشان دستورات لازم را صادر فرمایید.
با تشکر و سپاس
رییس کارمند 
=============
جناب آقای فلانی
رییس محترم ........
موضوع : تقاضای  افزایش حقوق
با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار آن مقام محترم می رساند نظر به افزایش حقوق کارکنان در سال جدید ، تا کنون حقوق اینجانب افزایشی نداشته است. 
لذا از آن مقام محترم تقاضا دارم درصورت صلاحدید دستورات لازم درخصوص افزایش حقوق اینجانب را به امور اداری صادر فرمایند.
پیشاپیش از بذل محبت و همکاری صمیمانه جنابعالی  کمال تشکر را داشته و امیدوارم - با توکل بر خداوند متعال و مدیریت مدبرانه حضرتعالی و تلاش تمامی همکاران گرامی - در  رسیدن به اهداف عالیه شرکت موفقیت روز افزون حاصل گردد.
==========
جناب آقای فلانی
رییس محترم ........
موضوع : درخواست افزایش حقوق
با سلام و احترام
بدینوسیله ضمن تبریک سال نو و آرزوی شادباش برای جنابعالی و خانواده محترم به استحضار آن مقام محترم می رساند؛ اینجانب کارمند کارگرزاده که از تاریخ فلان در واحد ....... و با سمت بهمان مشغول بکار می باشم و طی این مدت با صداقت و پشتکار سعی در انجام تمام امور محوله بنحو شایسته داشته ام تا بتوانم رضایت مسئولین محترم را جلب نمایم.
 نظر به افزایش هزینه ها و تورم در سال جدید و به جهت دلگرمی و ایجاد انگیزه بیشتر از آن مقام محترم تقاضا دارم درصورت صلاحدید دستورات لازم درخصوص افزایش حقوق اینجانب را به واحد امور کارکنان صادر فرمایند.
پیشاپیش از بذل محبت و مساعدتهای صمیمانه جنابعالی  کمال تشکر را داشته و آرزوی توفیق روز افزون حضرتعالی و دیگر مسوولین محترم را از خداوند متعال خواستارم.
 
با تشکر و امضا
کارمند 
 
 

نمونه نامه اداری درخواست وام یا مساعده حقوق
جناب آقای فلانی
رییس محترم امور کارکنان
موضوع : درخواست وام یا مساعده حقوق
با سلام و احترام
بدینوسیله اینجانب  ............. کارمند یا کارگر شماره ........ که در قسمت ....... مشغول بکار می باشم بدلیل مشکلات مالی و شخصی ، تقاضای دریافت  مبلغ ..... ریال وام / مساعده حقوق دارم که به اقساط ماهیانه ... ریال یا در مدت .... ماه توسط قسمت حسابداری از اولین حقوق و دستمزد پس از دریافت کسر گردد.
خواهشمند است دستور فرمایید اقدام لازم مبذول نمایند.
پیشاپیش از دستور مساعد جنابعالی کمال تشکر را دارم.
با تشکر . امضا
 

نمونه نامه گواهی اشتغال به کار با ذکر کسر حقوق
از : شرکت فلان
به : بانک / موسسه مالی شعبه سرگردنه
موضوع : گواهی ضمانت
             با سلام و احترام، بدینوسیله بنا به تقاضای جناب آقای / سرکار خانم فلانی به شماره ملی ...... گواهی می شود نامبرده فوق کارمند قراردادی / پیمانی / رسمی و شاغل در این شرکت می باشد و حقوق و مزایای ناخالص ایشان به مبلغ چندرقاز ریال می باشد.
این گواهی بنا به درخواست نامبرده صرفا جهت اطلاع بانک / موسسه فوق الذکر صادر شده و فاقد هرگونه ارزش و اعتبار دیگری می باشد. ضمنا چون ایشان از روی ناچاری و رودربایستی ضمانت برادر / خواهر بهمانی را به مبلغ یه عالمه  ریال به عهده گرفته است این شرکت تعهد می نماید چنانچه وام گیرنده به عللی از پرداخت اقساط در سر رسید معین خودداری نماید با گزارش کتبی بانک تا زمانی که از این مدیریت حقوق می گیرد از حقوق وی و طبق قانون ( یک سوم مجردین و یک چهارم متاهلین ) کسر و به بانک پرداخت نماید.
ضمنا این تعهد فقط در حق وام گیرنده فوق معتبر بوده و درصورت هرگونه انتقال وام به هر شکل به شخص ثالث کان لم یکن محسوب می گردد.
 

نمونه حکم انتصاب کارمندان - ارتقاء کارکنان
برادر گرامی جناب آقای  ....... /  سرکار خانم .....
با سلام
به موجب این حکم جنابعالی را از این تاریخ  به سمت ........... شرکت منصوب تا در چهارچوب شرح وظایف ابلاغی انجام وظیفه نمایید.
امید که با توجه به توانمندی، شایستگی  و سابقه طولانی جنابعالی در امور ............... و با توکل به ایزد منان و همکاری صمیمانه ی کلیه ی کارکنان شرکت در انجام امور محوله موفق و موید باشید.
فلانی – رییس شرکت
رونوشت : روابط عمومی جهت اطلاع و ابلاغ به پرسنل شرکت و نصب در تابلو اعلانات
 

پایان یک نامه اداری
لذا خواهشمند است دستور فرمایید اقدام مقتضی در این خصوص مبذول نمایند. پیشاپیش از بذل توجه جنابعالی کمال تشکر را دارم .
==========
تسریع در ارسال پاسخ موجب کمال امتنان است
=================
پیشاپیش از بذل عنایت شما کمال تشکر و سپاس را دارم
================
قبلا از توجه و مساعدت شما کمال تشکر را دارم.
===============
خواهشمند است در صورت امکان با درخواست اینجانب موافقت گردد.
===============
خواهشمند است اقدام لازم در این خصوص را مبذول نمایند.
==============
پیشاپیش از بذل توجه و دستور مساعد و عاجل جناب‌عالی کمال تشکر و امتنان را دارم.
 
  با تشکر فراوان
 
 
 
 
 نام و نام خانوادگی
      سمت
     امضا’
 رونوشت: - رییس محترم .... جناب آقای .......... ؛ جهت استحضار  
 
 
دوستان عزیز می توانند متن های پیشنهادی خود جهت پایان نامه های اداری را در قسمت نظرات وارد نمایند
با تشکر
 
 

نامه نگاری اداری
مقدمه سازمانهای اداری باقتضای هدفی که دارند و وظایفی که ملزم بانجام آن هستند بذل مجاهدت و ابراز فعالیت می نمایند. حاصل کوشش و فعالیت آنها بصورت اوراق و اسنادی در می آید که مجموعه آن پرونده و سابقه موضوع مربوط را تشکیل می دهد، این مکاتبات و اسناد که بطور مستمر و متوالی بوجود می آیند چگونگی اقدامات و نحوه انجام عمل هر مورد و موضوع را شامل بوده و در اینصورت اسناد ذی قیمت و ارزنده ای هستند که با صرف وقت و پرداخت هزینه های مادی و کوشش های انسانی به دست آمده اند و ضرورت دارد که با علاقمندی و برمبنای علمی آنها را طبقه بندی و تنظیم و بالاخره حفظ و نگهداری نمود. واحدهای سازمانی هریک قسمتی از وظایف و خط مشی کلی سازمان را به عهده دارند و در رشته مربوط به خود دارای اختیارات لازم بوده و با انجام وظائف خود بصیر و مطلع می باشند، بنابراین منشاء ایجاد تولید نامه های صادره فعالیت و عملیات کارکنان سازمان است که منفرداً و مجتمعاً تبدیل باسناد و اوراق و نامه هایی می گردد و نامه های صادره را بوجود می آورد. نامه های صادره منعکس کننده فعالیتهای صورت گرفته است که اگر بدرستی تنظیم و ارسال نگردد روند اجرایی امور را دچار اخلال می کند. بدین لحاظ و بمنظور یکسان سازی چارچوب نامه های صادره از سوی دانشگاه این مجموعه گردآوری و تقدیم می گردد. هر نوشته ای که حاوی یک یا چند موضوع اداری بوده و به عنوان وسیله ارتباط در داخل و خارج سازمان مورد استفاده قرار گیرد. ویژگیها و مشخصاتی که نامه های اداری را از سایر نامه ها متمایز می سازد عبارتند از : شماره – تاریخ- عنوان واحد گیرنده- عنوان واحد فرستنده- موضوع- نام و عنوان امضاء کننده نامه- امضای نامه بوسیله شخص صلاحیتدار- تهیه و نگارش نامه روی کاغذهای اداری – رعایت ضوابط نامه نگاری. برای سرعت بخشیدن به جریان برخی از کارها از یادداشت اداری استفاده می شود. یادداشت اداری از تمامی ویژگیهای نامه اداری برخوردار نمی باشد. اما چون در برخی از موارد به عنوان سند و مدرک می تواند ملاک عمل قرار گیرد، باید به وسیله مقام صلاحیتدار امضاء شود و برای انجام یافتن امور اداری یا مالی در دفتر اندیکاتور ثبت گردد. هر نامه اداری از پنج جزء مذکور در ذیل تشکیل میشود: الف- سرلوحه. ب – عناوین گیرنده و فرستنده و موضوع. ج- متن نامه. د- مشخصات امضاء کننده. هـ - گیرندگان رونوشت. نامه های اداری به آن قسمت از نامه اطلاق می گردد که معمولاً در بالای کاغذهای اداری چاپ شده است. در وزارتخانه ها و موسسات دولتی آرم جمهوری اسلامی ایران، نام وزارتخانه، نام موسسه یا سازمان، شماره، تاریخ، و پیوست می باشد، برخی از سازمانهای وابسته به دولت، آرم اختصاصی خود را در بالای نامه چاپ می کند. عنوان گیرنده نامه : منظور از گیرنده یا مخاطب نامه عبارت از شخص، مقام سازمانی، سازمان یا واحد سازمانی که نامه به آن خطاب می شود. عنوان گیرنده نامه با کلمه «به» مشخص می شود. عنوان فرستنده نامه: منظور از فرستنده نامه عبارت از شخص یا مقام سازمانی، سازمان یا واحد سازمانی که نامه از طرف او نوشته می شود. بیان کننده عنوان فرستنده نامه کلمه «از» می باشد. موضوع نامه : منظور از موضوع نامه عبارت کوتاه و گویایی است که مبین محتوای نامه باشد موضوع نامه با کلمه «موضوع» مشخص می گردد. _تلخیص موضوع نامه و ذکر آن در بالای نامه صادره ضروری است و انجام این امر باید از طرف تهیه کننده پیش نویس صورت پذیرد. زیرا نامبرده بهتر از سایر مقامات اداری که در جریان مطالعه نامه قرار می گیرند صلاحیت خلاصه نمودن موضوع را دارد. تعیین خلاصه مطالب مندرج در نامه و ذکر آن در بالای نامه موجبات سهولت و سرعت گردش و مکاتبات را فراهم می سازد و برای متصدیان ثبت و کنترل و سایر پرسنلی که نامه را از نظر کلی ملاحظه نموده و یا مورد بررسی و اقدام قرار می دهند مفید و ضروری است. متن نامه مطالب و شرحی است که در ارتباط با موضوع نامه نوشته می شود و در حقیقت هدف نامه است و چیزی است که انگیزه تهیه نامه می باشد و ممکن است کوتاه و در یک یا چند سطر باشد و یا در یک یا چند صفحه تهیه و تنظیم گردد. مسئولیت نهایی هر نامه با یک فرد یا مقام سازمانی است که نامه بوسیله وی امضاء می شود. در این جا منظور از مشخصات امضاء کننده، مشخصات اداری و فردی شخصی است که نامه را امضاء می کند. منظور از گیرندگان رونوشت، واحدهای سازمانی یا اشخاصی هستند که می باید رونوشت نامه به عنوان آنان صادر گردد و غیر از گیرنده اصلی است. گیرندگان رونوشت معمولاً با عبارت «رونوشت به» مشخص می گردد. شماره: تاریخ: پیوست: وزارت: سرلوحه جناب آقای/سرکار خانم .................... «مشخصات فردی و اداری گیرنده» (عناوین ) رئیس/مدیر/سرپرست/محترم ............. موضوع: متن: مشخصات فردی و اداری فرستنده امضاء رونوشت به: گیرندگان رونوشت نامه های اداری از دیدگاه ماهیت کار: نامه های خبری- نامه های بازدارنده- نامه های دستور و درخواستی – نامه های هماهنگی. به وسیله این گونه نامه ها، نتیجه کار به سازمان یا شخص ذیربط اطلاع داده می شود. یا ممکن است آغاز یا پایان یک کار را به اطلاع گیرنده نامه و یا ارباب رجوع برساند. به نامه هایی اطلاق میشود که از انجام یا متن کار و یا بروز حادثه ای جلوگیری بعمل آورد. اینگونه نامه ها اقداماتی را که توسط سازمان یا افراد شروع شده و یا در حال شکل گرفتن است، بطور موقت و یا دائم متوقف می کند. این نامه ها که بیش تر نامه های اداری را تشکیل می دهند دستور یا درخواست انجام گرفتن کاری است که ممکن است از سازمان یا فردی خواسته شود یا نتیجه کار از آنها سئوال گردد. این گونه نامه ها برای هم آهنگی بین واحدهای مختلف سازمان تهیه میشود و یا ممکن است در موردی بین دو یا چند موسسه یا وزارتخانه ایجاد هم آهنگی کند مانند بخشنامه ها . مراحلی که برای تهیه و تنظیم یک نامه اداری معمولا لازم است از این قرار است: پیش از آنکه نامه ای نوشته شود و یا دستور نوشتن آن صادر گردد، لازم است با طرح چند سوال ضرورت نوشتن نامه محرز شود. بررسی قبل از نوشتن باعث خواهد شد که از مکاتبات اضافی و بیهوده جلوگیری شود و نامه بدون دلیل تهیه نگردد، بدین ترتیب در هزینه ها و وقت صرفه جویی بعمل خواهد آمد. تهیه پیش نویس پایه و اساس نامه و در حقیقت طی کامل مراحل نگارش آن از ابتدا تا پایان کار می باشد. تهیه پیش نویس نیاز به فراهم آوردن مقدماتی دارد که برای سهولت مطالعه، آنرا در دو قسمت آماده سازی مقدمات و تدوین مورد بررسی قرار میدهیم. مقدماتی که برای تهیه نامه اداری و یا اصولاً هر نوع نوشته علمی دیگر باید فراهم شوند عبارتند از تعیین و تحصیل منابع مورد نیاز و سپس تعیین چارچوب و تنظیم فهرست مطالبی که باید در نامه قید شود. برای تهیه یک نامه خوب و موثر که مطالب و محتوای آن، مستند و مستدل ومتکی بر قواعد باشد گرچه نویسنده نامه بیش از هر چیز در هنگام نوشتن از حافظه و اطلاعات خود یاری می جوید، ولی در اغلب موارد از مراجعه به منابع مختلف به ویژه پرونده جهت مطالعه بیشتر بی نیاز نمی باشد. این مرحله به تهیه و تنظیم فهرست مطالب اختصاص دارد که در حقیقت طرح و چارچوب ذهنی کار در این مرحله آماد ه می شود. در این مرحله نویسنده باید هنگام نوشتن نامه، مطالب و مسائل را که پیرامون نامه به ذهن او می رسد یادداشت کند. مطالب یادداشت شده را دوباره مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و براساس اهمیت تنظیم کند. ممکن است مطالبی از آن حذف و یا مواردی به آن اضافه شود. فهرست نهایی تقریباً چارچوب اصلی ما در ساختمان نامه است. که شامل نحوه تنظیم عناوین و نیز تنظیم متن نامه است نامه های اداری معمولاً مقدمه ای دارند، این مقدمه ممکن است کوتاه و در چند کلمه خلاصه شود یا چندین سطر را به خود اختصاص دهد. هر مقدمه ای با توجه به موضوع آن صورت مختلفی خواهد داشت. چنانچه نامه تهیه شده در پاسخ یا پیرو نامه ای باشد، در این حالت ذکر شماره و تاریخ و عنوان مختصر موضوع نامه قبلی مقدمه نامه جدید محسوب میشود، ولی اگر نامه بدون سابقه و جدید باشد لازمست که برای روشن شدن ذهن مخاطب و هم چنین برای آماده کردن مسیر فکر او برای پذیرش و دریافت پیام توضیح قبل از پرداختن به اصل موضوع داده شود که همین یک یا دو سطر بعنوان مقدمه تلقی میگردد. اصل موضوع- از آنجا که نامه یکی از مهم ترین وسایل ایجاد ارتباط در سازمانها و ادارات شناخته شده است. شایسته است که به بهترین وجهی به رشته تحریر درآید. در این مورد ساده نویسی توصیه میشود. زیرا ساده و بی تکلف نوشتن تفهیم و امکان پذیر ساخته و نیاز به توضیح اضافه را کم میکند. نامه های اداری باید آن چنان تهیه شوند که براحتی منظور و هدف پیام دهنده را بازگو کند و خواننده پس از مطالعه، آن چه را که مراد نویسنده بوده است بطور کامل دریابد. اختتام و نتیجه گیری- نامه های اداری ممکن است به گونه های مختلف پایان پذیرند. ولی آنچه در پایان نامه بیشتر به چشم می خورد، نشان دهنده اهمیت آن و ترغیب اقدام کننده در سرعت بخشیدن به انجام گرفتن درخواست و ارسال پاسخ است. از طرفی بهتر است در نامه های جوابیه، نتیجه مثبت و یا منفی کاملاً مشخص شود. پس از آنکه پیش نویس تهیه گردید، لازمست قبل از ماشین شدن مورد بررسی قرار گیرد. این بررسی برای حصول اطمینان از کفایت و کارآیی و تاثیر مطالب طرح شده است. در مورد پاسخ نامه ها می توان نامه واصله را با پیش نویس نامه جوابیه تهیه شده مقایسه کرد تا اطمینان حاصل شود که پیش نویس تهیه شده کامل و بدون نقض بوده و به تمام سئوالات یا درخواستهای فرستنده نامه پاسخ گفته شده است. در سایر موارد برای بازبینی پیش نویس می توان از فهرست بررسی (چک لیست) استفاده کرد و براساس آن نسبت به بررسی مجدد پیش نویس اقدام نمود. در فهرست بررسی پیش نویس، سئوالاتی مطرح می گردد که بررسی پاسخ آنها نمایشگر کفایت یا کافی نبودن پیش نویس است. سایر اقدامات – پس از آنکه پیش نویس تهیه شده از هر جهت مورد تایید تهیه کننده آن قرار گرفت ذیل آنرا امضاء و برای مقامی که باید امضاء نهایی نماید می فرستد. مقام مزبور پس از مطالعه، چک و اصلاح لازم را بعمل میآورد و عنداللزوم با افزودن و یا کم کردن مطالبی به آن، پیش نویس را بطور مقدماتی امضاء می کند و برای ماشین نمودن به واحد مربوطه می فرستد. - رعایت شان سلسله مراتب مقامات اداری در مکاتباتمعمولاً مخاطب و دریافت کننده نامه نسبت به نویسنده و فرستنده با توجه به سلسله مراتب اداری یکی از حالات زیر را دارد: الف- مقام مافوق و ارشد است. ب- همردیف میباشد. ج- مادون و زیر دست فرستنده نامه است. در هریک از حالات فوق نزاکت و ادب اداری متناسب به مقام گیرنده نامه باید در نظر گرفته شود بدین کیفیت که خارج از اصل مطلب و موضوع مورد مکاتبه که باید با کمال سادگی و وضوح نگاشته شود توجه باین نکات هم ضروری است. الف- ممکن است نامه ابتداء بساکن یعنی اولین نامه ای باشد که در موضوع مورد مکاتبه نوشته می شود بنابراین بعد از ذکر عنوان گیرنده و درج موضوع کلی بلافاصله باصل مطلب پرداخته میشود و ضمن نامه اصطلاحات اداری بشرح زیر عنوان میگردد: بمقام مافوق: « خاطر عالی مستحضر است که... » «باستحضار میرساند»... «توجه آن مقام را باین موضوع معطوف می دارد که ...» و جملات و عبارات مشابه. بمقام همردیف: «باطلاع میرساند...» «اشعار می دارد...» «بطوری که اطلاع دارید..» و جملات مشابه. بمقام مادون و زیردست: «تذکر می دهد» «لازم است یادآوری نماید که» محتاج تذکر است» و جملات مشابه . هرگاه ضمن نامه تقاضای انجام کاری شده باشد بهتر است از این کلمات و اصطلاحات اداری استفاده شود: مقامات مافوق: «متمنی است دستور فرمائید» یا «تمنا دارد مقرر فرمائید»مقامات همردیف: «خواهشمند است دستور فرمائید» یا «تقاضا دارد که دستور فرمائید».مقامات مادون: «مقتضی است..» یا «لازم است دستور دهید...» و موارد مشابه. - ایجاد ارتباط در مکاتبات نامه ای که از سازمان صادر می گردد ممکن است که در سازمان گیرنده سابقه داشته باشد و یا در پاسخ نامه طرف مکاتبه فرستاده شود در اینصورت از نظر امکان کنترل گردش نامه و بدست آوردن سوابق آن ضرورت دارد بشماره های مکاتبات و نامه های طرف گیرنده اشاره شود در این صورت: الف- اگر نامه در پاسخ نامه طرف مکاتبه صادر گردد بعد از ذکر عنوان شماره و تاریخ نامه گیرنده باین شرح قید می گردد: «در پاسخ نامه شماره ......... مورخ» «عطف به نامه شماره ..........مورخ» ب- هرگاه نامه در دنباله مکاتبات گذشته فرستنده نامه باشد و بعد از آخرین مکاتبه نامه ای از گیرنده دریافت نشده است بعد از عنوان باین شرح انشاء می گردد: «در تعقیب نامه شماره ....... مورخ .......... » «پیرو نامه شماره ...... مورخ............» ذکر شماره نامه بمتصدیان کنترل گردش نامه و بایگانیها امکان می دهد که بسرعت و به سهولت به پرونده و سوابق مربوطه دسترسی پیدا کنند. گردآوری وتنظیم: دبیرخانه کل دانشگاه شهید چمران اهواز 1 تعریف نامه اداری 2 مشخصات نامه اداری 3 یادداشت اداری 4 اجزای نامه های اداری 4.1 سرلوحه 4.2 عنوان های گیرنده، فرستنده و موضوع نامه 4.3 متن نامه 4.4 مشخصات امضاء کننده 4.5 گیرندگان رونوشت 5 نامه های خبری 6 نامه های بازدارنده 3- نامه های دستوری یا درخواستی: 7 نامه های هماهنگی 8 مراحل تهیه نامه های اداری 8.1 مرحله اول - بررسی قبل از نگارش 8.2 مرحله دوم- تهیه پیش نویس 8.2.1 آماده سازی مقدمات 1- تعیین و تحصیل منابع مورد نیاز 2- تعیین چارچوب کار و تنظیم فهرست مطالب 8.2.2 تدوین نامه1 -نحوه تنظیم عناوین نامه- تنظیم عناین نامه در مکاتبات اداری بستگی به مخاطب، فرستنده و موضوع نامه دارد. انتخاب عنوان صحیح، آغازگری منطقی و اثری مطلوب درگیرنده نامه خواهد داشت. عنوان مناسب مخاطب را وادار می کند نامه را به دقت مورد مطالعه قرار داده و جوابی منطقی و مناسب به آن بدهد. 2- تنظیم متن نامه – بطور کلی متن هر نامه ای از سه بخش تشکیل می شود . مقدمه – اصل موضوع و نتیجه گیری و اختتام مطلب. 8.3 مقدمه 8.4 مرحله سوم- بررسی پیش نویس
 
منبع :
http://forum.p30world.com/showthread.php?t=243497
نظرات ( 8)
 

طریقه نوشتن نامه اداری و رسمی
نویسنده: ملا بنویس - ۱۳٩٠/۳/۱٩
نامه اداری وقتی برای اداره و یا ارگان یا شخص مهمی نامه می نویسیم که رابطه کاری با او داریم از نامه اداری استفاده می کنیم در چنین مواردی نمی شود از نامه دوستانه استفاده کرد و این کار نوعی توهین به شخص گیرنده محسوب می شود .نوشتن نامه اداری چیزی نیست که بتوان به صورت گام به گام آن را آموزش داد بلکه می شود با ذکر نکاتی چند و نشان دادن مثال به نوشتن صحیح آن کمک کرد.همه ما در سال اول متوسطه با نوشتن نامه اداری آشنا شده ایم اما در اینجا با ذکر نکات بیشتری سعی در بهبود نگارش چنین نامه هایی خواهیم داشت. نکاتی در باب نوشتن نامه اداری: نامه اداری باید در یک طرف صفحه نوشته شوند ونباید در حاشیه آن ها چیزی نوشت.
-متن نامه باید با نهایت دقت در صحت مطالب تهیه شود. -متن نامه باید شایسته فرد گیرنده باشد و پست و مقام شغلی و سازمانی فرد گیرنده باید در نظر گرفته شود. -در نامه های اداری باید شیوایی سخن و روانی مطلب نیز در نظر گرفته شود و از لغات قدیمی و نامانوس نباید استفاده شود. -از حشو(به کار بردن واژه هایی که هم معنی هستند)خودداری شود. -در نامه های اداری به هیچ وجه نباید از کلمات و جملات عامیانه استفاده کرد. -از نشانه های قراردادی(ویرگول, نقطه و ...)باید درست و به جا استفاده کرد. -در نامه های اداری باید از استفاده کردن جملات توهین آمیز, تهدید آمیز و مشکل آفرین خودداری کرد. -نامه های اداری ترجیحا باید در کاغذ های بزرگ نوشته شود تا امکان ارجاع و حاشیه نویسی داشته باشد. -نامه حدالامکان باید تایپ شود یا حد اقل با خط خوانا نوشته شود. -سلسله مراتب باید رعایت شود, مثلا اگر می خواهیم برای اداره ای نامه بنویسیم اولین نفر باید مدیریت مکان مورد نظر باشد.عدم رعایت سلسله مراتب باعث توهین به پایینی ها می شود. -اگر مخاطب نامه را نمی شناسیم نامه را باید با یک عنوان کلی بنویسیم. در هر اداره یک سیستم تفکیک نامه وجود دارد که باعث ارسال نامه به مکان مورد نظر می شود. -اگر نامه به وسیله اینترنت مکاتبه شود: الف) از رنگ های ملایم(مثل آبی) استفاده شود. ب)تایپ همه نامه با فونت بزرگ یک نوع توهین محسوب می شود. ج) ارسال تعداد زیادی ایمیل برای یک مکان کار درستی نیست.
اسکلت کلی یک نامه اداری:
-نامه را با نام خدا آغاز می کنیم. -تاریخ را درج می کنیم. -موضوع نامه را می نویسیم. -نام شخص گیرنده را با احترام همراه سمت وی می نویسیم.مثال: جناب آقای جمال زارعی مدیریت محترم سازمان........... یا مدیریت محترم سازمان ............ جناب آقای جمال زارعی -نامه را با حدود یک سانتی متر از محل طبیعی شروع سطر آغاز می کنیم و بدون طول و تفسیر های اضافی شروع به طرح مشکل می کنیم. -انتظاری را که از گیرنده نامه داریم محترمانه ذکر می کنیم و اگر توانستیم راه حل یا پیشنهادی ارائه می دهیم. -دستور نمی دهیم , نامه باید بیشتر جنبه خواهشی داشته باشد. -نام و مشخصات خود را در پایین نامه سمت چپ می نویسیم و امضا می کنیم.
این نوع از نامه اداری نامه شخص به اداره بود که در زیر نمونه ای برای آن می آورم. نمونه: به نام خدا موضوع: ثبت نام در مدرسه تاریخ ...
ریاست محترم ادره اموزش و پرورش شهرستان ... جناب آقای/سرکار خانم...... با احترام، ضمن ارسال فتوکپی حکم انتقال شماره.......روز.....اداره.....،من به این شهرستان منتقل شده ام. خواهشمند است دستور فرمایید فرزندم ......را در کلاس.....دبیرستان.....که به محل سکونت ما نزدیک است ثبت نام کنند. برای سهولت کار، پرونده و تمام سوابق تحصیلی نامبرده برای اطلاع و هرگونه اقدام توسط فرزندم تقدیم می شود. امیدوارم با دستوری که صادر می کنید ، موجبات دلگرمی و ادامه تحصیل فرزندم را فراهم فرمایید. نام و نام خانوادگی امضاء
نامه های اداری که از اداره یا ارگانی به اداره یا ارگانی دیگر فرستاده می شود, فقط در قسمت اولیه با بقیه نامه های اداری تفاوت دارند بدین صورت که اول نامه به جای نوشتن نام فرد دریافت کننده و فرستنده نامه از کلمات(از:فلان اداره _ به:فلان اداره) استفاده می شود .
مثال: به نام خدا تاریخ : 7/8/1381 شماره : پ/75034 پیوست : دارد به : سازمان فنی حرفه ای استان اصفهان از : شرکت پیشگام وابسته به انرژی اتمی اصفهان موضوع : آموزش اینترنت عطف به نامه شماره 441 مورخ 5/6/1381 از آن سازمان محترم درخواست میشود یک نفرمدرس را جهت آموزش اینترنت به این مرکز معرفی نمائید . ضمناً خواهشمند است دستور فرمائید چند نسخه از جزوه آموزشی اینترنت به این شرکت ارسال نمایند. قبلاً از همکاری شما سپاسگزاری میگردد. نام و نام خانوادگی مسئول امور اداری
 
 
)
 

بهترین روش برای تسلط به نگارش مکاتبات اداری
 
بهترین روش برای تسلط به نگارش مکاتبات اداری در وهله اول مطالعه کتبی است که آئین دستوری و اصول اینگونه مکاتبات را ارائه می کنند و در ادامه نیز مطالعه کلیه مکاتبات اداری که در اطراف شما وجود دارد ، به عنوان مثال اگر در شرکتی که در آن مشغول به کار هستید و امکان دسترسی به زونکن های بایگانی مکاتبات وارده یا صادره را دارید ، بهترین کار برای شما این است که مکاتبات و مراسلات گذشته را مورد مطالعه قرار دهید و به تک تک عباراتی که در آنها به کار می رود علی الخصوص ساختار آنها دقت کنید . بنده با توجه به اینکه در اغلب موارد در خصوص برخی همکاران این رویه را امتحان کرده ام و نتیجه بسیار خوبی هم گرفته ام ، پیشرفت از طریق این رویه را بدیهی می دانم .
منبع :
/
 2)
 

پیش نویس فرم قرارداد و تنظیم اقرارنامه تعویض وثیقه
 
بین امضاء کنندگان ذیل: آقای  ........  فرزند  ........  به شماره ........ شناسنامه  ........  صادره از ........  متولد ........  دارای شماره ملی ........ و کد پستی ........  دارای کارت پایان خدمت به شماره ........        به شماره کارمندی ........  ساکن ........  بعنوان مشتری و راهن سند شماره ........ مورخ ........ تنظیمی این دفتر خانه و شرکت ........... ثبت شده به شماره ..........  ثبت شرکت های ......... به نمایندگی آقای .......... به نشانی ............ طبق نامه شماره ........       مورخه ........ که در این قرارداد با نمایندگی ذیلا شرکت نامیده می شود از طرف دیگر این قرارداد و در تعقیب قرارداد مذکور و بشرح زیر مستعد شد
ماده 1- بموجب این قرارداد ششدانگ یک باب خانه........  به مساحت ........ متر مربع به شماره پلاک ثبتی ........  فرعی از........ اصلی واقع در........   کد پستی ........  مندرج در بند (ب) قرارداد رهنی            مورخ         این دفتر فک رهن نمود و بجای آن مشتری برای وثیقه تاییدیه بدهی ناشی از قرارداد مذکور و این قراراداد از تاریخ قرارداد         مورخ       این دفتر می باشد و مادام که قرارداد فوق الذکر باطل نشده و ملک فوق فک رهن نگردد شرکت حق دارد مطالبات خود را با ستناد قرارداد مذکور و این قرارداد وصول نمایند ماده 3- این قرارداد صرفا ً بمنظور تعویض وثیقه قرارداد مذکور منعقد گردید بنابراین سایر موارد و مندرجات قرارداد مذکور کماکان بقوت و اعتبار خود باقی است و مورد رهن مذکور در بند (ب) این قرارداد تحت شرایط مندرجات قرارداد       مورخ ........  و این قرارداد در رهن شرکت .......... قرار گرفت و شرکت یاد شده حق دارد از مورد رهن مطالبات خود را از مشتری مطالبه و استیفاء نماید این سند پیرو سند رهنی شماره ........  مورخ              این دفتر تنظیم گردید و با آن در حکم واحد میباشد و پاسخ استعلام شماره        مورخ    داره ثبت منطقه ..... استان ......... مشمول بازداشت و بند (ز) نمی باشد حق الثبت مبلغ  ........ ریال بموجب  فیش شماره .......... از طریق سامانه پرداخت الکترونیکی واریز و حق التحریر و بهای اوراق ببانک مسکن شعبه بهارستان واریز گردیده و این سند بر روی اوراق بشماره های تنظیم گردید.
بتاریخ                     محل امضاء
 
 

متن سند معاملات یک برگی رهنی
 
متن سند معاملات یک برگی رهنی
قرارداد زیر بین داین (مرتهن): شرکت ............. سهامی عام / خاص  ...................... به نمایندگی آقای ................ به موجب معرفی نامه شماره ............. مورخه .................. از یک طرف و مدیون (راهن): آقای .......................... فرزند ................... به شماره شناسنامه ................. و شماره ملی ....................... صادره از .............. متولد ................. ساکن .................................. که منبعد مدیون نامیده می شود از طرف دیگر منعقد گردید موضوع قرارداد: پرداخت وام مسکن : الف) میزان تسهیلات و نحوه بازپرداخت آن: شرکت تسهیلاتی به منظور تأمین مسکن که تمامی آن حسب الاظهار مدیون تسلیم وی گردیده به مدیون اعطاء نموده و نامبرده نیز طبق همین سند ضمن اقرار و قبول بدهی خود که بالغ بر مبلغ 00000 ریال می باشد متعهد و ملتزم گردیده که اقساط آنرا در 00 قسط 00000 ریالی و 000 قسط 0000 ریالی و ...... قسط .......... ریالی، تأدیه نماید و ضمن عقد خارج لازم به داین وکالت بلاعزل با حق توکیل بغیر داد که اقساط مقرره را از تاریخ امضای سند از حقوق و مزایا و عنداللزوم از سایر داراییهای وی برداشت نماید. ب) مورد وثیقه: مدیون در مقابل دین مزبور همگی و تمامی ششدانگ یک دستگاه آپارتمان به شماره ملک ................................................... فرعی از باقیمانده ..................................... مکرر اصلی واقع در ................................ وبه شماره ثبت ........................ دفتر .......... صفحه ........... و تاریخ ثبت ................... و شماره ورقه مالکیت ........................... به انضمام متحدثات و متعلقات آن بدون استثنا شیئی با آب و برق و گاز در رهن و وثیقه داین قرارداد سپس قبض رهن بعمل آمد و مجدداً داین مورد رهن را به تصرف مدیون قرارداد تا در مدت فوق از منافع آن استفاده نماید. شروط و تعهدات: 1- تأخیر در تأدیه هریک از اقساط مقرره بمدت 10 روز از موعدهای معینه مزبور و یا برکناری مدیون از خدمت در شرکت ............  از قبیل اخراج، استعفا، انفصال دائم و یا مستحق للغیر درآمدن عین مال مرهونه و غیره موجب حال شدن تمامی دین او گردیده و داین حق دارد طلب خود را طبق شرایط مقرر در بند 12 این سند دفعتاً واحده و عنداللزوم از طریق صدور برگ لازم الاجرا استیفا نماید. 2- چنانچه طبق مقررات و آرای صادره از سوی مراجع ذیصلاح میزان اقساط متعلقه تقلیل یابد داین می تواند بجای افزایش مدت سند جمع تفاوت حاصل در مدت باقیمانده را نقداً و بطور یکجا از مدیون وصول نماید و یا نسبت به وصول تمامی طلب خود دفعتاً واحده از طریق صدور اجرائیه اقدام نماید. 3- قبل از استهلاک و یا پرداخت تمامی دین و نهایتاً تحقق فک رهن، مدیون حق انجام هیچگونه معامله ناقله اعم از قطعی، شرطی، صلح، رهن مازاد، اقاله وکالت و اجاره بیش از سه سال و غیره و نیز حق توثیق مازاد وثیقه در نزد مراجع قضایی بمنظور ضمانت در دعاوی حقوقی و کیفری نسبت به مورد رهن را نخواهد داشت هرگونه اقدام وی در این موارد از درجه اعتبار ساقط و شخصاً مسئول عواقب آن خواهد بود و موجب حال شدن تمامی دین او می گردد. 4- تمامی ششدانگ عرصه و اعیان مورد رهن درمقابل هریک از اجزاء دین مستقلاً حتی آخرین قسط در رهن و وثیقه می باشد بنحوی که هرگاه اسباب صدور اجرائیه فراهم گردد داین بمنظور استیفاء طلب خود میتواند برای باقیمانده اقساط حتی آخرین قسط نسبت به تمام ششدانگ مورد رهن و متعلقات آن اقدام به صدور اجراییه نماید. 5- تشخیص میزان بدهی ناشی از هرگونه خسارت احتمالی ناشی از آن با داین بوده و مدیون قبل از اداء تمامی دین و انجام کلیه تعهدات مربوطه به وام تصویبی حق فک رهن را بدون جلب موافقت مرتهن و اخذ مجوز کتبی از وی نخواهد داشت هرگونه تخلف مدیون از مفاد این سند و سایر شروط این سند که منجر به ورود خسارت به داین گردد موجب پیگیری و تعقیب مدیون از طریق مراجع قضایی خواهد بود. 6- هرگونه تغییری در مورد رهن حاصل و یا ساختمانی و یا تأسیساتی در آن احداث و یا منصوب شود ضمیمه رهن بوده و مانع اجرای ماده 34 اصلاحی قانون ثبت نسبت به تمامی آنها نخواهد بود. 7- ضمن عقد خارج لازم  مدیون به داین وکالت بلاعزل با حق توکیل بغیر داد که چنانچه مورد رهن بدواً و یا درصورت اضافه نمودن بنایی درآن فاقد گواهی پایان ساختمان باشد و درصورت عدم اقدام مدیون نسبت به تحصیل پایان کار بمدت 30 روز، به مراجع صالحه مراجعه و نسبت به تحصیل گواهی مزبور اقدام نماید و درصورتی که در این خصوص ساختمان مورد وثیقه برخلاف ضوابط شهرداری بنا گردیده باشد داین مجاز خواهد بود جریمه مورد طلب مراجع صالحه را پرداخت و سپس با احتساب کارمزد و هزینه ها و خسارات متعلقه از حقوق و داراییهای دیگر مدیون استیفاء طلب نماید و چنانچه مراجع ذیصلاح رأی بر تخریب قسمت یا قسمتهایی از مورد رهن را داد داین مجاز به تخریب بنای مورد خلاف می باشد و در این زمینه مدیون حق هرگونه اعتراض، ممانعت و مطالبه حق را از خود سلب نمود. 8- مدیون ضمن عقد خارج لازم به داین وکالت بلاعزل با حق توکیل به غیر داد که مورد رهن را به هزینه مدیون درمقابل آتش سوزی و انفجار بیمه نماید و درصورت بروز حادثه خسارت وارده را از بیمه وصول و پس از کسر اقساط معوقه دین چنانچه مازادی حاصل شد جهت تعمیر و ترمیم مورد خسارت به نسبت پیشرفت کار به مدیون پرداخت نماید. 9- پرداخت هرنوع مالیات و عوارض شهرداری در مدت این سند تا استهلاک کامل دین برعهده مدیون است و چنانچه از تأدیه آن استنکا


مطالب مشابه :


استخدام دانشگاه علمی و کاربردی ۹۳

ايجاب نيوز - استخدام دانشگاه علمی و کاربردی ۹۳ | ايجاب نيوز,اخبار آگهي هاي استخدامي,اخبار امریه,معافيت خدمت سربازی,منابع نمونه سوالات استخدامي تحصيلي.




شرایط و زمان جذب سرباز معلم در سال تحصیلی 94-93

16 فوریه 2014 ... سرفصل دروس دانشگاه علمی کاربردی · شهریه دانشگاه آزاد .... با توجه به قانون جديد حوزه نظام وظيفه مدت خد مت سربازي بصورت امريه 24 ماه مي باشد. 8.




آيين نامه استعدادهاي درخشان وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و دانشگاه تهران

1 مه 2012 ... ادارۀ آموزش پردیس فارابی دانشگاه تهران - آيين نامه استعدادهاي درخشان وزارت علوم، ... اطلاعیه جذب امریه سربازی سازمان قضائی نیروهای مسلح ... به وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه جامع علميكاربردي و مؤسسه‌هاي آموزشي عالي غيردولتي




پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در پردیس دانشگاه شهید مدنی تبریز

انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی آذربایجان شرقی ... دانشگاه جامع علمی کاربردی و آموزشکده های فنی ... پذیرش امریه سربازی آزمایشگاه پردیس کشاورزی دانشگاه تهران.




ضوابط و شرایط جذب امریه سربازی در سازمان انرژی اتمی

دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته فیزیک - ضوابط و شرایط جذب امریه سربازی در سازمان انرژی ... پژوهشكده علوم پايه كاربردي جهاد دانشگاهي ... ب: تصویر معرفی نامه دانشگاه به حوزه نظام وظیفه (با ذکر معدل) ... در صورت انتخاب از طرف واحد بهره بردار سازمان، مراجعه به واحد بهره بردار جهت انجام مصاحبه علمی ( حداکثر 45 روز بعد از تکمیل فرم)




وضعیت کاریابی و استخدام زمین شناسان

20 آوريل 2008 ... بهترین موقعیت برای اشتغال زمین شناسان مرد اَمریه (بهترین موقعیت برای ... 3)دروس زمین شناسی در دانشگاه های ایران متناسب علم کاربردی روز زمین




آیین نگارش و نامه نگاری اداری

3 آوريل 2012 ... دانشگاه .... شهر .... که به تازگی فارغ التحصیل گردیده ام تمایل دارم تا خدمت مقدس سربازی را با اخذ امریه در آن سازمان بگذرانم و ضمن اخذ تجربه از راهنمایی ها ی ...... دانشگاه جامع علمی -کاربردی فرهنگ وهنرواحد30 ,دانشگاه حقوق,دانشگاه .




شرايط پذيرش سرباز معلم (امريه) در آموزش و پرورش اردكان اعلام شد

اردکان نما - شرايط پذيرش سرباز معلم (امريه) در آموزش و پرورش اردكان اعلام شد - ... استاد شریعتمداری · بسیج دانشجویی دانشگاه تهران ... مجتمع علمی کاربردی اردکان




کنفرانس ریاضی 44

انجمن علمی آموزشی معلمان ریاضی آذربایجان شرقی ... دانشگاه جامع علمی کاربردی و آموزشکده های فنی ... پذیرش امریه سربازی آزمایشگاه پردیس کشاورزی دانشگاه تهران.




امريه سربازي موسسه حسابرسي مفيد راهبر

حسابداری و تفکر ناب - امريه سربازي موسسه حسابرسي مفيد راهبر - وبلاگ شخصی سعید علی پور.




برچسب :