جاده الموت - تنکابن ، یک گزارش مفصل

راهها به عنوان شاخصهاي توسعه هر کشور تلقي مي شود و افزايش آن مي تواند روند رو به رشد هر کشوري را تسريع کند.

استان قزوين با داشتن بيش از 6 هزار کيلومتر راه اصلي و فرعي ، سه درصد بزرگراههاي کشور را در خود جاي داده و به علت داشتن ارتباط با پنج استان مهم در کريدور شمال به جنوب کشور هم قرار گرفته است.

يکي از طرحهاي مهم راهسازي در استان قزوين ، جاده قزوين به تنکابن از مسير الموت است .

مديرکل راه و ترابري استان مي گويد : با ساخت جاده قزوين به تنکابن ضمن اتصال استانهاي مازندران و قزوين ، سالانه حدود 17 ميليارد تومان در مصرف سوخت صرفه جويي مي شود.

منطقه الموت قزوين با جاذبه هاي تاريخي و گردشگري مانند قلعه حسن صباح و چشم اندازهاي طبيعي از جمله درياچه اوان و زمينهاي حاصلخيزکشاورزي و توليد محصولاتي چون گيلاس، فندق ، زغال اخته و داشتن شاليزارهاي مناسب همواره از داشتن يک راه مناسب ارتباطي محروم بوده و پيامد آن مشکلات رفت و آمد ساکنان مسير ، افزايش هزينه حابجايي کالا و محصول و کاهش حضور گردشگران براي بهره مندي از جاذبه هاي باستاني و طبيعي منطقه است.

با توجه به دسترسي نداشتن مردم روستاهاي الموت به شمال کشور و بالعکس، زمينه تبادل کالاهاي کشاورزي براي توليدکنندگان استانهاي مازندران و قزوين نيز به صورت مناسب ميسر نيست و پرپيچ و خم بودن مسير و بروز حوادث گوناگون ، نگراني ساکنان و مردم استان را دو چندان کرده است.

رييس پليس راه استان مي گويد : مسير فعلي از مرکز بخش الموت (معلم کلايه ) تا قزوين که کمتر از 80 کيلومتر است حدود 70 پيچ خطرناک دارد و مردم مجبورند اين مسير را در حدود سه و نيم ساعت و مسير قزوين تا تنکابن را حدود 6 ساعت طي کنند در صورتي که با بازگشايي جاده اصلي الموت تا تنکابن اين مسير را در کمتر از 2 ساعت طي خواهند کرد.

سرهنگ حسيني مي افزايد : همچنين رانندگان در مسير الموت تا قزوين نمي توانند به علت پيچ هاي خطرناک با سرعت بيش از 40 تا 50 کيلومتر رانندگي کنند و به علت دره هاي خطرناک امکان هرگونه حوادث ناگواري وجود دارد.

ساخت تونل در مسير جاده قزوين به الموت در صورت داشتن توجيه اقتصادي اجراء مي شود.

مديرکل راه و ترابري استان قزوين مي گويد : در سفر وزير راه و ترابري به منطقه الموت در دور سوم سفر هيات دولت به استان قزوين ساخت تونل در مسير فعلي از روستاي رزجرد قزوين به منطقه رجايي دشت از توابع الموت غربي مطرح شد.

نصراللهي زاده مي افزايد : حميد بهبهاني دستور مطالعه اين طرح را به معاون شرکت توسعه زيربنايي حمل و نقل وزارت راه و ترابري ارجاع داد که در صورت داشتن توجيه اقتصادي اجرا خواهد شد .

مسير فعلي قزوين - الموت از روستاي رزجرد تا رجايي دشت 40 کيلومتر است که حدود 35 پيچ خطرناک دارد که با ساخت تونل ضمن کوتاه شدن فاصله قزوين به الموت خطرات آن نيز کاهش خواهد يافت .

علي کاظمي راننده ميني بوس اهل روستاي خشکچال الموت مي گويد : بعد از بازگشايي جاده خاکي الموت به تنکابن با وجود سختيهاي جاده خاکي ، ديگر از مسير الموت - قزوين به تنکابن رفت و آمد نمي کنم زيرا اين مسير بيش از 10 ساعت طول مي کشد و از مسير خاکي الموت به تنکابن که راه فرعي است و پارسال بازگشايي شد تردد مي کنم و کمتر از 2 ساعت از روستاي خشکچال به شهر تنکابن مي روم .

محمد نوري يکي از اهالي منطقه هم مي گويد : رفت و آمد با پرايد در مسير خاکي الموت به تنکابن بسيار سخت است اما به علت طولاني بودن مسير قبلي و پيچ هاي زياد و خطرناک اين مسير ، ترجيح مي دهم از مسير خاکي بازگشايي شده الموت به تنکابن تردد کنم .

علي محمد فرجي راننده نيسان هم مي گويد : ما در مسير قبلي هر 2 روز يکبار به علت طولاني بودن مسير مي توانستيم رفت و آمد کنيم ولي در جاده فعلي که خاکي هم هست روزي شايد چهار بار هم رفت و آمد مي کنيم و اين در کاهش سوخت و درآمد ما تاثير بسزايي دارد .

از سوي ديگر ارتباط استان قزوين به جز مازندران با پنج استان تهران ، زنجان ،گيلان ، همدان و مرکزي از طريق راههاي اصلي و آزاد راه برقرار است و ارتباط با استان مازندران با ساخت جاده قزوين ، الموت ، تنکابن در آينده نزديک برقرار مي شود.

اين مشکل اساسي استان در سفرمقام معظم رهبري در سال 82 به استان مطرح و ساخت مسيري در قالب جاده فرعي تعريف شد و در سفرهاي دور اول و دوم رييس جمهور به استان اين طرح به عنوان جاده اصلي در دستور کار مسوولان استان و کشور قرار گرفت.

مديرکل راه و ترابري استان قزوين مي گويد : با اجراي اين طرح مهم ملي ، ارتباط استان قزوين با مازندران برقرار مي شود و ضمن خروج روستاهاي مسير از بن بست ، کاهش بار ترافيکي جاده هاي شمال هم محقق خواهد شد.

نصراللهي زاده مي افزايد : ساخت اين جاده از سال 86 آغاز شد و مرحله اول آن به طول 62 کيلومتر از مسير آزاد راه قزوين به کرج روبروي نيروگاه شهيد رجايي از روستاي حصارخروان تا روستاي شهرک در منطقه الموت اجرا مي شود.

او مي گويد :‌ اعتبار پيش بيني شده براي ساخت اين محور حدود 3 هزار ميليارد ريال برآورد شده است که پارسال 60 ميليارد ريال از محل اعتبارات ملي براي اجراي آن اختصاص يافت و از منابع استاني هم 18 ميليارد ريال پرداخت شد.

مديرکل راه وترابري استان قزوين مي افزايد:با توجه به اهميت طرح، امسال 144ميليارد ريال از منابع ملي ، 40 ميليارد ريال منابع استاني و 60 ميليارد ريال از اعتبارات دفتر مقام معظم رهبري براي تسريع در اجراي اين طرح اختصاص يافت.

نصراللهي زاده تصريح کرد : تاکنون 80 درصد عمليات خاکبرداري با حجم10 ميليون و 400 هزار مترمکعب اجرا شده است و طرح هم حدود 46 درصد پيشرفت دارد.

او مي گويد : چهار پيمانکار و گروه مهندسي مشاور و مشاوران زيست محيطي و 2 واحد آزمايشگاه در مسير فعاليت مي کنند و 2 دهنه پل بزرگ به طول هاي 69 و 90 متري با سه دهنه 20 متري و سه دهنه 30 متري در مسير دردست ساخت است.

مديرکل راه و ترابري استان درخصوص مزاياي ديگر اين طرح تصريح مي کند: با ساخت جاده قزوين ، الموت به تنکابن مي توان ترافيک پرحجم مسافران شمال غرب و مرکز کشور به شمال را از پايتخت کم و در اين مسير هدايت کرد.

مسيرهاي دسترسي به شمال همواره از راههاي پرترافيک کشور بشمار مي رود و سالانه با وقوع سوانح متعدد موجب تحميل تلفات و خسارات فراواني به کشور مي شود .

او مي افزايد : مسافران استانهاي همدان ، آذربايجان شرقي ، آذربايجان غربي ، زنجان ، کرمانشاه و لرستان مي توانند بجاي استفاده از جاده هراز ، فيروزکوه و چالوس از اين مسير استفاده کنند و به ترافيک مسيرهاي قبلي هم دچار نشوند.

به گفته مديرکل راه و ترابري استان قزوين در صورت تکميل اين جاده پيش بيني مي شود روزانه بيش از 5 هزار دستگاه خودرو در اين مسير تردد کنند.

نصراللهي زاده مي گويد : مسير 330 کيلومتري قزوين به تنکابن با ساخت اين جاده با 172 کيلومتر کاهش به 157 کيلومتر خواهد رسيد و مسافران 2 ساعت زودتر به مقصد خود در مازندران مي رسند.

او کاهش هزينه جابجايي کالا از استان قزوين به مازندران و بندرانزلي در استان گيلان را از ديگر مزاياي ساخت اين جاده اعلام خاطرنشان مي کند : با وجود قلل مرتفع و مناطق گردشگري الموت و تنکابن ، ساخت اين محور مهم دسترسي آسان و کم هزينه ورزشکاران و علاقه مندان به مناطق ديدني ، شناسايي آثار باستاني اين 2 استان را بيشتر خواهد کرد و با خروج حدود 90 روستاي منطقه الموت و 40 روستاي مازندران از بن بست ، ضمن جلوگيري از مهاجرت روستائيان شکوفايي و رونق اقتصادي اين منطقه نيز شتاب بيشتري خواهد گرفت.

نصراللهي زاده مي افزايد : پيش بيني مي شود اين طرح در بهار 91 به بهره برداري برسد.

رييس هيات کوهنوردي الموت هم مي گويد :همه ساله کوهنوردان زيادي براي بهره مندي از طبيعت منطقه الموت و تنکابن از سه مسير قزوين - الموت - روستاي اوان - کوه خشچال به سمت تنکابن ، قزوين - الموت - روستاي گرمارود به سمت تنکابن و قزوين - الموت - روستاي خشکچال - سيلان به سمت تنکابن کوهپيمايي و کوهنوردي مي کنند که در صورت داشتن جاده مناسب و عبور و مرور خودروها ، اين کوهپيمايي ها و کوهنورديها آسانتر و کم هزينه تر خواهد شد0

غلامي مي افزايد : هر سال از ارديبهشت تا مهر علاقه مندان به کوهپيمايي و کوهنوردان از استانهاي مختلف کشور از الموت به سمت تنکابن کوهپيمايي مي کنند و کوهنوردان هم براي صعود به قلل اين مناطق مانند قلعه شيرکوه يا بيدلان ، سلمبار ، سيالان ، تخت سليمان ، ارتفاعات البرز ، خشچال و کرکس در اين مسير رفت و آمد مي کنند.

مهمترين آثار گردشگري الموت به گفته رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري شامل درياچه اوان ، قلعه الموت (حسن صباح ) ، مناظر دره اندج و پيچ بن ، صدها امامزاده مانند امامزاده زرآباد ، قلعه لمبسر ، کاروانسراي پيج بن و غارهاي دلوکان ، اندج ، ميلک ، اکوجان و سفيدآب و طبيعت چهار فصل منطقه الموت است 0

رضاپور مي افزايد : سالانه 2 ميليون گردشگر از مناطق گردشگري الموت بازديد مي کنند که با ساخت جاده اصلي قزوين - الموت - تنکابن ، تعداد گردشگران براي بازديد از مناطق ديدني الموت بيشتر خواهد شد.

بهبهاني وزير راه و ترابري در بازديد از طرح جاده قزوين ، الموت ، تنکابن از اين طرح به عنوان طرحي همطراز آزاد راه تهران ، شمال ياد مي کند و مي گويد : با تامين به موقع اعتبارات

تخصيصي سفر رهبري به استان قزوين و مصوبات سفر رييس جمهور ، ساخت اين راه اصلي با سرعت خوبي پيگيري مي شود.

حسيني وزير اقتصاد و دارايي هم در بازديد از اين طرح خاطرنشان مي کند : رونق گردشگري ، تسهيل در جابه جايي محصولات کشاورزي ، ايجاد زمينه سرمايه گذاري ، راه اندازي صنايع تبديلي و تسهيل در استخراج معادن مناطق محروم 2 استان در حاشيه اين جاده از جمله مزاياي ساخت جاده قزوين ، الموت ، تنکابن است.

اسعدي معاون برنامه ريزي و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و ترابري هم مي گويد: از مسوولان استان قزوين انتظار داريم با تامين منابع استاني به سرعت اجراي اين طرح کمک کنند و يکي از اولويتهاي وزارت راه در استان قزوين تکميل اين مسير است.

احمد عجم استاندار قزوين در اين خصوص تصريح مي کند : جاده اصلي قزوين - الموت -تنکابن يکي از طرحهاي اولويت دار استان است و از آنجايي که اين طرح از طرحهاي سفر مقام معظم رهبري به استان است در اجراي آن اهتمام ويژه اي داريم .

او مي افزايد : از زمان آغاز اين طرح تاکنون بيش از يک ميليارد تومان از اعتبارات استاني به اين طرح اختصاص يافته است .

مدير اجرايي اين طرح نيز اجراي طرح هاي زيربنايي و جاده سازي را پرهزينه و زمان بر مي داند و تصريح مي کند : کوهستاني و سخت گذر بودن برخي از مسيرها و ريزش کوه در تابستان گذشته در کوههاي اطراف روستاي زرجه بوستان حد فاصل آمادگاه شهرستان آبيک تا روستاي شهرک الموت و صخره هاي مسير ، موجب بروز برخي مشکلات در اجراي اين طرح شد اما با عزم جدي مسوولان کشوري و حمايت مسوولان استانهاي قزوين و مازندران اميدواريم اين مسير در زمان پيش بيني شده به بهره برداري برسد.

شهبازي مي گويد : در تخصيص اعتبارات استاني مشکلي وجود ندارد اما در تخصيص اعتبارات ملي نه فقط اين طرح بلکه در بيشتر طرحها با مشکل مواجه هستيم و در صورت تخصيص به موقع اعتبارات ملي و مواجه نشدن با شرايط خاصي مانند ريزش کوه ، اميدواريم اين طرح در موعد مقرر به بهره برداري برسد.

وي احراز مالکيت و کارشناسي قيمت در تملک زمينها را از مشکلات ديگر برمي شمرد و مي افزايد : به علت مشاع بودن اسناد صاحبان زمينهاي مسير در اين بخش با مشکلات زيادي مواجه بوديم که با پيگيري صورت گرفته ، 90 درصد اين موارد حل شده است.

شهبازي ادامه مي دهد : منطقه الموت از مراکز مهم کشاورزي و آبزي پروري استان به شمار مي رود و ساخت اين جاده در رونق اين بخش ، کاهش قيمت محصولات کشاورزي و آبزيان و سهولت دسترسي به اين محصولات را سبب مي شود.

وي مي افزايد:107 کيلومتر از مسير157 کيلومتري قزوين تا تنکابن در استان قزوين و بقيه در استان مازندران قرار دارد.

الموت از توابع شهرستان قزوين است و با اين شهر حدود 80 کيلومتر فاصله دارد .

اين منطقه با 400 روستاي بزرگ و کوچک يکي از مناطق مهم کشاورزي در استان قزوين است به طوري که در اين منطقه به گفته رييس اداره جهادکشاورزي شهرستان قزوين سالانه 500 هزار تن محصولات باغي و زراعي مانند گيلاس ، آلبالو ، زردآلو ، سيب ، زغال اخته ، فندق ، گردو ، بادام ، برنج ، گندم ، جو ، عدس ، لوبيا و ذرت توليد مي شود.

همچنين بسياري از اهالي روستاهاي منطقه الموت دست کم هشت ماه از سال را در شهرهاي مازندران به ويژه در شهرستان تنکابن و مردم شهرهاي مازندران هم در ماههاي گرم سال به علت آب و هوايي ييلاقي الموت در اين منطقه سکونت دارند.

فرجي يکي از باغداران منطقه الموت مي گويد : امسال حدود 150 تن گيلاس توليد کردم که بيش از نصف آن را از مسير بازگشايي خاکي فعلي الموت به تنکابن بردم .

شعبان قليپور از اهالي منطقه هم تصريح مي کند : با بازگشايي جاده خاکي الموت - تنکابن محصولات خشکبار مانند گردو و فندوق را به استان مازندران مي برم .

علاءالدين محمدي از مردم منطقه الموت که هم اکنون عضو شوراي شهر خرم آباد ( يکي از شهرهاي شهرستان تنکابن ) است مي گويد : بازگشايي مسير الموت به تنکابن از آرزوهاي مردم بود که خوشبختانه با سفر مقام معظم رهبري به استان قزوين اين خواسته مردم مصوب شد.

تقويت روابط فرهنگي و اجتماعي استانهاي قزوين و مازندران ، کاهش هزينه نگهداري ساليانه راه به علت کوتاه شدن فاصله بين 2 استان و صرفه جويي در استهلاک خودروها ، توسعه بخش کشاورزي ، دامي و آبزي پروري و اشتغالزايي از ديگر مزاياي اجراي اين طرح است .


مطالب مشابه :


منطقه ييلاقي سه هزار تنكابن

مازندران شناسی - منطقه ييلاقي سه هزار تنكابن - هر چی که در مورد مازندران و ساری و هولا باشه رو




نشتارود

نشتارود در فاصله 5 كيلومتري شمال شرقي شهر تنكابن قرار دارد . پيش بيني هواي فردا




نگاهي کوتاه به شهرستان تنکابن

تنكابن پيش از اين جزو گيلان به شمار مي‌آمده وحد خاوري آن به نمك آبرود پيش بيني هواي فردا




جاده الموت - تنکابن ، یک گزارش مفصل

ارتباط دارم پس هستم - جاده الموت - تنکابن ، یک گزارش مفصل -




غار "دانيال" سلمانشهر تنكابن بي‌نظير، اما ناشناخته

غار "دانيال" سلمانشهر واقع در شهرستان تنكابن يكي از اين مناظر هواي خنك و و دلپذير داخل




سفرنامه منطقه ييلاقي سه هزار تنكابن (روستاي حلوان)-13بهمن ماه 89

سفرنامه منطقه ييلاقي سه هزار تنكابن اي، رودخانه پر آب و هواي مطبوع به همراه آبشار ها و




قابل توجه شهرداري تنكابن

قابل توجه شهرداري تنكابن. كردي مي توانستي يك چايي داغ را در هواي سرد و باراني آنجا با




از رامسر تا نوشهر

جمعيت سه ميليوني استان مازندران در شهرستانهاي نور، نوشهر، چالوس، تنكابن و و هواي مطبوع




تنكابن شهري زيبا؟چون

دريا - تنكابن شهري زيبا؟چون - ××× شهرستان باصفا و زیبای تنكابن با جنگل‌های معروف و دیدنی




طالقان به تنكابن

ایران سرزمین من - طالقان به تنكابن - خاطره نویسی و اطلاعات در رابطه با مناطق مختلف ایران




برچسب :