جاهاي ديدني چهارمحال و بختياري

جاهای دیدنی شهرکرد




در فاصله 25 کیلومتری چلگرد در نزدیکی روستای شیخ علیخان یکی از نادرترین و اعجاب*انگیزترین غارهای منطقه به نام غار یخی چما با قندیل*های فراوان یخی واقع شده است.


از زیر یخ های این غار چشمه*ای یا آب سرد در جریان است که نهایتاً به سد کوهرنگ می*ریزد. قرار گرفتن در دره*های عمیق و انباشت حجم برف*های چندین ساله در این مکان سبب شده قندیل*های یخ و توده*های عظیم برف به صورت دایمی و در تمام فصول سال باقی بمانند.

378101489.jpg

غار اقا عیسی

این غار مهم ترین غار منطقه به حساب می آید که در بیدگل واقع است و از طریق فارسان قابل دسترسی می باشد


این غار مسیر باریک و درازی داشته و در میان آن دریاچه زیبایی وجود دارد. در نزدیکی این غار چشمه ای از داخل زمین می جوشد. غار آقا سید عیسی نیز مانند پیرغار دارای اهمیت مذهبی بو

IMG_2458.gif

ابشار شیخ علی خان.
این آبشار از سرازیر شدن آب تونل اول کوهرنگ به وجود آمده است.


این تونل جهت انتقال آب چشمه کوهرنگ و دیگر چشمه*های اطراف به زاینده*رود در سال 1332 در منطقه کوهرنگ، جایی که اکنون شهر توریستی چلگرد ـ مرکز شهرستان کوهرنگ قرار دارد، ایجاد شد. تلاش برای انتقال این آب به ازمنه بسیار دور برمی*گردد. در زمان صفویان تلاش برای ایجاد شکاف در کوه کارکنان و انتقال آب، راه به جایی نبرد

6h5bds7.jpg

این* آبشار که ارتفاع آن به حدود بیش از صد متر می رسد از دل کوه با سرعت زیادی بیرون می جهد و منظره بدیعی پدید می آورد.



از ویژگی های این آبشار یکی آن که نه از قله یا میان کوه، *بلکه از دل کوه چون چاهی بیرون می جهد، *دوم آن که ارتفاع بسیار بلندی دارد و در سرتاسر ایران کم نظیر و شاید بی نظیر است، سوم آن که در زیر آن فضای هموار نسبتا وسیعی وجود دارد که امکان ایجاد تاسیسات لازم را فراهم می آورد، چهارم آن که در جنب این فضا رودخانه کارون به آرامی جاری است و امکانات بهره برداری سیاحتی متعددی را فراهم می آورد، پنجم آن که در روبه روی آبشار و در این سوی کارون فضای وسیع و هموار دیگری وجود دارد که درختان بلوط آن را فرا گرفته اند، *ششم آن که در بین دو روستای دره عشق و دورک شاه پوری معروف به دورک اناری قرار دارد که هر دو دارای انارستان های بزرگ و مزارع شالیزاری جالب توجه است. مجموعه این عوامل پیوستگی فضای شگفت انگیزی را فراهم می آورند که می توانند مدت های درازی ناظر و بیننده را به خود مشغول دارند.

امام زاده دستگرد یکی از زیارتگاه های مهم منطقه است که بنای آن را می توان به دوران صفویه نسبت داد.



این بنا شامل سردری بلند، جلوخانی وسیع، دهلیزی با غرفه های متعدد، مسجدی با شبستان ستوندار از سنگ تراشیده شده و سقف آجری است. بقعه امام زاده با طرح هشت ضلعی و از آجر ساخته شده و دارای گنبدی بلند و دوپوش است. بر روی در ورودی ضریح اشعاری درباره شخصیت و اهمیت این امام زاده نوشته شده است. این بنا در دوران سلطنت مظفرالدین شاه، توسط شخصی به نام محمود خان ملقب به خان باباخان ریاحی تعمیرشده است. در این مجموعه چند آسیاب و یک عصاره خانه وجود داشته که از بین رفته اند، علاوه بر این وجود غرفه های ویران شده در صحن مجموعه نیز نشان دهنده اهمیت و موقعیت ممتاز این امام زاده در گذشته بوده است. از جمله آثار با ارزش این بقعه کتیبه ای به خط محمد صالح - خطاط مشهور و کتیبه نویس عهد صفوی - بر روی سنگ به تاریخ 1124 هـ . ق است.

emamzade-s_mohammad.jpg


 

تالاب چغاخور با مساحتی حدود 2300 هکتار یکی از زیباترین و بزرگ ترین تالاب های استان است.
در حال حاضر عمق آب این تالاب در بهترین شرایط و موقعیت بارندگی به 5/1 متر می رسد. رشته کوه زیبای کلار که قله آن 3840 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، از سمت جنوب باختری بر تالاب مشرف است. تالاب را مرغزاری وسیع دربرگرفته که مساحت آن حدود 700 هکتار برآورد شده که این وسعت در ماه های اردیبهشت تا مهر که سطح آب تالاب رو به کاهش می گذارد، افزایش می یابد. این ناحیه آب و هوایی مرطوب با تابستان های معتدل و زمستان های سرد دارد و از نقاط ییلاقی چهارمحال و بختیاری محسوب می شود. همه ساله هزاران نفر از اهالی داخل و خارج منطقه برای سیاحت و اقامت های کوتاه مدت به این ناحیه و مرکز سیاحتی - زیارتی امام زاده حمزه علی سفر کرده و از امکانات طبیعی آن برخوردار می شوند.از پاییز تا بهار هر سال هزاران پرنده بومی و مهاجر در این تالاب زندگی کرده و تخم گذاری می کنند، اما در سال های اخیر بروز برخی از موارد زندگی تالاب را تهدید می کند. یکی از مهم ترین این موارد تخلیه زودرس و بیش از حد آب تالاب برای مقاصد زراعی در اراضی پایین دست استکه این عمل نظام اکولوژیک تالاب را تا حدودی مختل کرده و موجب شده است که هر ساله بخشی از تخم و جوجه پرندگان مهاجر مجال رشد و تکامل پیدا نکنند. از انواع پرندگان دایمی یا مهاجری که در تالاب چغاخور شناسایی شده اند می توان به انواع مرغابی، غاز، اردک، آنقوت، چنگر، انواع حواصیل، لک لک سفید، خروس کولی و فلامینگو اشاره کرد. غیر از این پرندگان انواعی از آبزیان نیز در این تالاب زیست می کنند که ماهی کپور و کولی از مهم ترین آن ها محسوب می شوند.

ch01.jpg

در ناحیه بهشت آباد (صرف نظر از چند منطقه ماندآبی - فصلی) تنها یک تالاب عمده به نام تالاب دهنووجود دارد. سطح جلویی این تالاب (مرغزار) تقریبا خشک شده است.

این تالاب (سرآب) به علت نزدیکی به شهرهای بروجن، *گندمان، شهر کرد و بلداجی و امکانات دسترسی می تواند از اهمیت گردشگری بسیار زیادی برخوردار باشد. محل سراب به دلیل قرار گرفتن در زیر کوه موقعیت و چشم انداز بسیار زیبایی دارد. در سال های اخیر پوشش غیر طبیعی گیاهان ماکروفیت آبزی، درون تالاب را کاملا پوشانده و حتی حیات آبزیان درون آن را نیز دچار مخاطره نموده است. بهره برداری تفرجگاهی از این تالاب مستلزم حفاظت و مراقبت ویژه است.

2011421821920410512593173192193171991401

بنای تاریخی مسجد جامع کیان در 5 کیلومتری شهرکرد واقع شده و به نام مسجد محب نیز معروف است.



این مسجد در دوران صفویه ساخته شده و در زمان افشاریه توسط یکی از سرداران نادرشاه افشار به نام محب علی بیک مرمت شده است. رواق خاوری شبستان های ستوندار سنگی، کاربندی های سقف و آجرکاری های آن از ویژگی های معماری مسجد محسوب می شوند. مسجد کیان که دارای دو شبستان بهاره و زمستانه می باشد در این اواخر جزو فهرست آثار ملی ثبت شده است.

mazhabi_Chahar_Mahaal_Bakht.jpg


پل خراجی که قدمت آن به دوره صفوی می رسد، در جنوب باختری روستای خراجی، به فاصله 30 کیلومتری شهرکرد و بر روی رودخانه کیار احداث شده است.



طول این پل 54 متر، بالاترین ارتفاع آن 5 متر و فاصله دهانه های آن متغیر و به طور متوسط 2/5 متر است. پل خراجی که مصالح آن از آجر، سنگ و ملاط بوده دارای ده دهانه است که بر روی پایه های سنگی ساخته شده اند. این پل به شکل مخروطی بوده و از طرفین شیبدار به نظر می رسد. قدمت این بنا از دوره صفویه به بعد است.

168y6te.jpg


پیرغار یکی از غارهای آهکی مهمی است که ده چشمه از آن سرازیر شده و به لحاظ مذهبی نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.


این غار هنوز مورد شناسایی کامل قرار نگرفته و از این نظر قابل توجه است. این غار یکی از مهم ترین تفرجگاه های منطقه چهارمحال و بختیاری است که در بخش میزدج قرار دارد. در این محل چشمه های آب از داخل سنگ جوشیده و در جریان است. بر روی قسمتی از تپه سنگی در این منطقه سه سنگ نوشته به زبان فارسی حک شده است که بر روی آن شرح لشکرکشی بختیاری ها به فرماندهی سردار اسعد به تهران و نقش آن ها در انقلاب مشروطیت ثبت شده است.


مطالب مشابه :


شهر محل صدور كد ملي

فيش حقوقي آموزش و پرورش; فارسان: 632: پرتال سرويس هاي پرسنلي و فيش حقوق آموزش و پرورش




چگونگي انتقال و گرفتن سوابق تحصيلي دانش آموزان در سيستم دانا

(منبع وبلاگ سنجش و ارزشيابي تحصيلي فارسان) نمايندگي آموزش و پرورش سامانه فيش حقوقي




جاهاي ديدني چهارمحال و بختياري

اداره كل اموزش و پرورش فيش حقوقي. آید که در بیدگل واقع است و از طریق فارسان قابل




شیوه نامه انتخاب معلم نمونه/تعطیلی مدارس نوبت عصر تهران /تخلف در جذب نيروي انساني/جذب 270 كارشناس حق

كارشناس رسمي وزارت اموزش وپرورش هستم با حدود22 سال از نظرات و اندیشه های علاقه مندان و




برچسب :