احمدی: از مهم ترین چالشهای اجتماعی - فرهنگی جامعه ما

m5254___thumb.jpegیکشنبه 22 بهمن1391 ساعت: 10:20 

   توسط:احمدی

جناب مولوی رحیمی از اینکه لطف کردید و نظر بنده را بصورت پست درج کردید متشکرم .
امروز فرصتی شد و نگاهی به وبلاگ انداختم و لطف شما و نظرات دیگر دوستان را مشاهده کردم و خدا را شاکرم که تایید دوستان تردید اینکه مبادا اشتباه کرده باشم را ضعیف کرد .

همانگونه که دوستان هم اشاره کردند ، به نظر میرسد این موضوع یکی از مهم ترین چالشهای اجتماعی - فرهنگی جامعه ما در وضع موجود است که اثرات ناشایست خود را در دهه های آتی آشکار خواهد کرد .

بنده کاری به سلایق مختلف ندارم اما آنچه در طول زمان نوجوانی ام دریافتم تا به امروز حاکی از آن است که در دهه هفتاد شاهد جوانان و دانشجویانی بودم که در محیط دانشگاه اسوه بودند ، نمازشان قضا نمی شد و گاه نماز جماعت بر پا می کردند ، برای حضور در نماز جمعه هماهنگ می شدند و قرار می گذاشتند ، روابط گسترده ای با سایر دانشجویان داشتند و در دانشگاه چهره های محبوب و مورد وثوق بودند و حواسشان به بقیه دوستان بود که به محض ورود به دانشگاه با آنها دوست شوند و سعی کنند در حفظ ارزشهای اخلاقی بکوشند و این سیر سینه به سینه منتقل می شد .

من حلاوت ایمانی آن دانشجویان را هنوز به یاد دارم . این نسل اغلب در ارتباط با جماعتی ها (این گروه بی نام و نشان که هنوز هم نمی دانم چه نام می شود بر آنها نهاد) رنگ و بوی دینی و ایمانی بخود گرفته بودند .

اما در دهه 80 بتدریج جایگاه جماعتی ها در بین مردم تنزل پیدا کرد انتقادهایی مثل تکراری بودن ،کم سواد بودن دست اندرکاران آن ، اشتبا ه های موردی برخی از آنها و... چیزهایی که خودتان هم شنیده اید شنیده شد و در حقیقت دیگر نتوانست در بین قشر دانش آموز و دانشگاهی چندان طرفدارانی داشته باشد .

متولدین دهه 70 دوران طفولیت خود را در حالی سپری کرد که سالهای خوب روش تحریک ایمان جماعت را درک نکرد و در حالی پا به بلوغ فکری و عاطفی گذاشت که دستش با ابزارهای ارتباط جمعی نوین از قبیل کامپیوتر ، لپ تاپ ، موبایل و باالتبع اینترنت ، ارتباط مجازی ، غیر حضوری و بویژه «مخفیانه» گرم شده بود .

سرگرمیهای مجازی آنها را خانه نشین کرده از زمینهای فوتبال ، والیبال و... دور کرد . در پس این روابط مسائل عاطفی آنها که معمولا در خانواده مدیریت درستی نمی شود ، به طریقی نامأنوس و شاید بتوان گفت ناشایست تأمین شد . آنها دیگر گوششان بدهکار نبود . دیگر نمی شد آنها را از خانه ها بیرون آورد و به مسجد برد. و گاه رابطه های مجازی راه وصول به روابط واقعی در عالم حقیقی را رقم می زد .

خانواده ها -حتی خانواده های مذهبی- ندانستند چه می کنند خودشان را به زحمت انداختند کامپیوتر را برای فرزند راهنمایی و دبیرستانی شان خریدند و خندیدند و خرسند شدند و پز دادند که فرزندانشان قادرند به سایتهای مختلف بروند و دست به کامپیوترشان عالی است . گفتند من که گوشی ساده دارم اما فرزندم با گوشیش کارهایی می کند ماشاالله که من سر در نمی آورم . آری پدرجان کارهایی می کنیم که اگر شما بفهمی شاخ در می آوری.

مشکل از اینجاست که :

خانواده ای که هزینه میلیونی برای تامین وسایل الکترونیکی فرزندش نموده ، هیچ هزینه ای برای تامین ارتباط فرزندش با مبدا آفرینش و مقصد حیاتش نمی کند و گاه حتی او را از رفتن به مسجد و نشست و برخاست با مذهبی ها آنهم با کوبیدن برچسب عقب مانده های کور فکر ، منع می کند .

در حالیکه لازم است حداقل هفته ای یک جلسه ایمانی داشته باشد . همانگونه که امکانات لازم برای فرزندش مهیا کرده و اورا در کسب توانائیهای بیشتر در آن مسیر ازاد گذاشته و تشویق می کند باید هم او را در مسیر ایمان قرار دهد و برای انتخاب مسیر ایمانی و کسب تجربه در آن آزادش بگذارد . باید ابتدا او را در فضای معنویت حاضر کند و سپس برای شیوه مومن شدن او را آزاد بگذارد تا آنچه می تواند خود کسب کند تا بدین طریق از اسلام او ایمان و ارزشهای فرهنگی اش دستاورد خودش باشد نه میراث باد آورده خانواده که لاجرم باد خواهد برد . در این قسمت و شیوه های ایجاد فضای معنوی حرف زیاد است .

مولوی احراری و مولانا موحدی الگو هستند

موضوع دیگر علمای محترم هستند که من برای برخیها واقعا متاسفم و برخی نظیر مولوی احراری را می ستایم ( ایشان یکشب که به مسجدشان رفته بودیم از مجالس و کلاسهای متنوعشان گفتند و خداوند خیرشان بدهد که حجم کارشان بحدی بود که با خودم گفتم اگر هر عالم ما در مسجدش اینگونه فعال باشد می توان امید به نسلی مسلمان در آینده داشت )

برخی از علما آنقدر متاسفانه خودشان را بدتر از عموم مردم گرفتار دنیا کرده اند که حتی برای نماز از مقتدی ها هم دیرتر می رسند . باید به این بزرگواران گفت یا دست از این مسئولیت بردارید یا دل در گرو اینکار قرار دهید . امام مسجدی که فقط 5 وعده نمازش را در مسجد می خواند چه انتظاری از جامعه دارد ؟ حتی به چنین امام هایی نباید حقوقی پرداخت شود چرا که فرق آنها با بقیه مقتدی ها اینست که آنها نمازشان را در جلو صف ادا می کنند و دیگر هیچ .

اگر امام مسجدی واقعا برای هر روز خود برنامه داشته باشد و به امامت به عنوان شغل نگاه کند که محل کار او مسجد است آنوقت می توان مساجدی آباد و پر رونق داشت چنین فردی محبوب مردم خواهد بود و به لحاظ مالی نیز یقینا مورد توجه مردم قرار خواهد گرفت و نگرانی برای گذران امور زندگی آنهم به بهترین شکل نخواهد داشت .

این موضوع واقعا شدنی و امکان پذیر است کسانیکه نمی توانند عمل کنند استعدادش را ندارند . نمونه ای از این مورد در مسجد سیدنا حمزه را شاهدیم که سالهاست با حضور مولانا موحدی فعال است . و چند باری که بنده توفیق پیدا کردم نجواهای نوجوانان که بتلاوت مشغول بودند آدمی را به وجد می اورد . در این باب نیز راهکارهای زیادی وجود دارد و نیاز به همت است .

تبلیغ باید به روز شود

اشاره بعدی بسوی مبلغین و مدعیان دینداری است . اولا همان برادران جماعتی می خواهم بگویم آنچه امروز شما به عنوان جماعت تبلیغ می شناسید حرکت ساده ای است که قریب 100 سال قبل مرحوم مولانا الیاس در شبه قاره هند و برای فرهنگ آداب و رسوم ، امکانات و قابلیتهای آن مردم پایه گذاری کرد . اینکه در پاره ای از زمان اقبال عمومی یافت و توانست در بسیاری سرزمینهای دیگر نیز مقبولیت پیدا کند لطف خداوند و به برکت اخلاص و تلاش مخلصانه ادمهایی بود که وارد آن شدند ،

هنوز هم جایگاه خود را دارد و می تواند کار کند اما باید تلاش کرد آن حرکت 100 ساله را به روز کرد . اینکه بسیاری از علما به کتاب فضائل اعمال انتقاد دارند که برخی احادیثش ضعیف است و تلاشی برای رفع این سوئ تفاهم نمی شود ، معقول نیست .

این کتاب وحی منزل نیست که نشود در آن کم و زیادی انجام داد چه اشکالی دارد برخی از احادیث مورد سوال در باب خاص حذف شود و احادیث موثق تری از همان باب جایگزین شود . حتی لازم است برای دوره های بیش از 40 روز کتابهایی تدوین شود تا مقداری علوم اسلامی نیز اموزش داده شود .

فردی که 4 یا 7 ماه وقت می دهد قطعا می تواند چند ماه وقت برای فراگیری علوم دینی هم بگذارد . که در این خصوص هم راهکارهای زیادی هست ( ... ) و اگر این حرکت (به روز نشود) بتدریج به دلیل همین به روز نشدن جایگاه خود را از دست خواهد داد.

لزوم پیدا کردن راه های تازه برای نهادینه کردن ارزش های دینی و اخلاقی

خانواده ها می داننند و اگر نمی دانند باید بدانند ، با گسترش امکانات ارتباط جمعی امروز فرزند شما می تواند با آنسوی قاره ها ارتباط برقرار کند و حتی بدون آنکه زبان آنها را بداند با آنها سخن بگوید.

این امر سبب می شود فرهنگ دنیا به سمت همگرایی حرکت کند دیگر فرزندان ما صرفا از ما نخواهند شنید از دنیای بیرون و اغلب مجازی می شنوند کوچکتر و بزرگتر را در خانواده و شهر نمی بینند و تعریفی برای آن قائل نیستند در دنیا می بنند و از آن الگو برداری می کنند .

اما این ما هستیم که باید ورود انها به دنیای بیرون را مدیریت کنیم ، این ما هستیم که باید جهت را نشان بدهیم و نه اینکه آنها را در آن جهت به اجبار بکشانیم . باید اموزش دهیم از همان 7 سالگی که پیامبر می گوید باید طوری حرکت کنیم که وقتی به نوجوانی و بلوغ میرسد تازه آغاز گیجی و سردرگمی اش نباشد .برود از بیرون چیزی بیاورد که در داخل سر آن بر او پرخاش کنیم . بهترین مدرسه برای شروع و تداوم فرآیند آموزش خانواده است .

از شما می پرسم آخریم باری که در خانه قرآن خواندید کی بود ؟ آخرین باری که با همسرتان قرآن را برداشتید و فرزندتان را صدازدید تا برایتان قرآن بخواند و شما گوش دهید کی بود ؟ آخرین باری که از فرزندتان خواستید برایتان کتاب حدیث را بخواند کی بود ؟ آخرین دفعه ای که برای ختم قران فامیل شب نشینی داشتید چه زمانی بود ؟

شما برای لپ تاپ و گوشی همراه فرزندتان هزینه کردید اما آیا برای ایمان او هم هزینه کردید . این است که مشکل می افریند و فردا که فرزند دلبندتان از دانشگاه برگشت جز بر سر سفره آنهم به اخم او را نخواهید دید یا بیرون است و نمی دانید چه می کند یا در اتاقش نشسته و میدانید چه می کند .

به گمانم باید راههای تازه ای جست برای نشر ایمان و برای درونی شدن ارزشهای دینی و اخلاقی در بین نسل جدیدمان باید با همان مولفه های مورد احترام و توجه آنها حرکت کرد .

واژه آزادی از خطرناکترین واژه هایی است که اگر کم و کیف آن را درک نکردیم باید منتظر تضعیف بنیان خانواده و جامعه مان باشیم . لبتان خندان دلتان لبریز از ایمان

از همین نویسنده:

1- احمدی: اسلام را با قرآن معرفی میکنیم ، (نقد سلمان خان)

2- احمدی: پزشکان ما هر روز درحال ویزیت رایگان نیازمندان و مستضعفان هستند

3- احمدی: تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد.


مطالب مشابه :


یارانه متولدین سال 1393 در کما

یارانه متولدین سال ۱۳۹۳ . یارانه افراد تازه متولد شده که تا قبل از سال ۹۳ با ثبت نام در دفاتر




کد پیگیری یارانه ها و اطلاعات تکمیلی

تازه متولدین که تا پایان برای اطمینان از ثبت نام کد ملی فرزندتان را به اخبار یارانه.




گزیده ای از سرمقاله روزنامه های 18 فروردین

برای مجمر عشق خود بهانه بماند از وجودش این نشانه




احمدی: از مهم ترین چالشهای اجتماعی - فرهنگی جامعه ما

اهل سنت خراسان شهرستان خواف مولوی رحیمی - احمدی: از مهم ترین چالشهای اجتماعی - فرهنگی جامعه




آشنایی با مشاغل پر استرس+دستمزد

که در زمینه کاریابی و پیدا کردن فرصت‌های شغلی فعالیت می‌کند در تازه‌ترین گزارش خود پر




سمینار : تحلیل تاثیر هدفمندی یارانه ها بر بازار مسکن

• با توجه به انفجار جمعیتی بین سال های 67 تا 59، متولدین و تازه از به نام خود




معرفی شش نقطه خطرناک در اینترنت

اگرچه کلاهبرداری های فیشینگ و حملات مخرب به ایمیل‌ها اتفاق تازه ثبتنام متولدین




برچسب :