لوازم سرباز آموزشي

ـ قرص مولتي ويتامين: (ز) با توجه به عدم داشتن تنوع كافي در غذاهاي سربازخانه، جهت جلوگيري از ابتلا به اثرات ناشي از كمبود ويتامين، هر چند شب يك عدد از اين قرص را مصرف نماييد.
ـ قرص ويتامين ث: (ز) مورد مصرف اين قرص نيز مانند مولتي ويتامين است با اين تفاوت كه با توجه به بيماري سرماخوردگي ـ كه مطمئناً به نوعي به آن دچار خواهيد شد ـ اين قرص داراي كارايي بيشتري است.
ـ قرص استامينوفن: (ز) در هفته اول با توجه به فشارهاي بدني وارد شده به شما و يا قرار گرفتن بيش از اندازه شما در زير نور مستقيم آفتاب، ممكن است شما دچار سردرد شويد. وجود اين قرص مي‌تواند كمك مؤثري در كاهش درد ناشي از سردرد باشد.
ـ ژل پيروكسي كام: (ك) اين دارو نيز براي كاهش دردهاي عضلاني شما مورد استفاده قرار مي‌گيرد. فراموش نكنيد كه احتمال گرفتگي عضلات در روزهاي اول بسيار زياد است.
ـ كرم نرم كننده، ضد آفتاب، سوختگي: (م) با توجه به اينكه در طول دوره، دستان شما با خاك تماس بسياري خواهد داشت، بسته به مقدار حساس بودن پوست دستان شما، احتمال خشك و پوسته پوسته شدن آن وجود دارد. در صورتي كه اين امر براي شما مشكلاتي از قبيل ترك خوردن پوست ايجاد مي‌كند، حتماً كرم نرم كننده با خود همراه داشته باشيد. همچنين با توجه به قرار گرفتن پوست شما در معرض تابش خورشيد، دچار آفتاب سوختگي نيز خواهيد شد. همراه داشتن كرم ضد سوختگي نظير اكسيد روي كمك مؤثري به شما خواهد نمود.
ـ باند: (ك)
ـ قطره چشم نفازولين: (ك) با توجه به عدم رعايت بهداشت به طور مناسب در سربازخانه‌ها، اين احتمال وجود دارد كه چشم شما كمي عفوني شود. اين دارو براي ضد عفوني كردن چشم مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
ـ چسب زخم: (ز) به تعداد كافي
ـ به دانه: (م)
ـ ماده ضد عفوني كننده (بتادين): (ز)

لوازم خوردن
ـ ليوان شيشه‌اي: (ز) براي به اصطلاح “آنكادر” كردن لوازم شما لازم است. استفاده مكرر از آن توصيه نمي‌شود چرا كه احتمال شكستن آن بسيار زياد است. شما صرفاً براي حفظ ظاهر آنكادر خود از آن استفاده نماييد. شخصاً در طول دوره يكبار هم از آن استفاده نكردم.
ـ ليوان پلاستيكي: (ز) با توجه به مورد قبل پيشنهاد مي‌شود كه از يك ليوان پلاستيكي به جاي ليوان شيشه‌اي استفاده كنيد. هم سبكتر است و هم غصه شكستن آن را نخواهيد خورد. ليوان آهني هم به كارتان نخواهد آمد چرا كه هنگام نوشيدن چاي داغ، لبها و در مواردي مشاهده شده كه زبان، حلق، مري، معده و ساير ارگان‌هاي مرتبط نيز براي مدتي دچار اختلال شده‌اند. علاوه بر اين مسأله، زمان زيادي هم بايد منتظر سرد شدن چاي شويد.
ـ قوطي خالي سانديس: (ز) يك سانديس بخريد. محتويات آن را بخوريد. بعد يك قيچي برداريد و طرفي كه از آن سانديس را خورديد، بِبُريد. از اين موجود مي‌توانيد به عنوان ليوان تو جيبي استفاده كنيد. پيشنهاد مي‌شود كه آن را هميشه در يكي از دو جيب عقب شلوارتان قرار دهيد.
ـ بشقاب: (م) در بدو ورود شما به سربازخانه، موجودي به نام “يقلوي” را در اختيار شما قرار مي‌دهند كه در آن غذا خواهيد خورد. داشتن يك بشقاب ملاميني عادي در طول دوره علاوه بر يقلوي مي‌تواند مفيد واقع شود.
ـ قاشق و چنگال: (ز)
ـ چاقوي ميوه خوري: (ز) همراه داشتن آن امري بديهي است.
ـ دربازكن: (ز) ارزش گدايي كردن از اين و آن را ندارد. يكي با خودتان ببريد.

لوازم بهداشتي
ـ مسواك و خميردندان: (ز) علاوه بر ضرورت استفاده از آن، جزو وسايل آنكادر شما نيز مي‌باشد. شعر: صبح و ظهر و قبل از خواب، مسواك بزن مسواك، تا دهان تو گردد، خوشبوي و تميز و پاك. خميردندان و مسواك را هميشه در يك كيسه فريزر قرار داده و سپس در قسمت مربوط به آنكادرتان قرار دهيد.
ـ صابون مايع: (ز)
ـ تايد: (م) از يك بطري پلاستيكي كوچك نوشابه استفاده كنيد.
ـ مايع ظرفشويي: (ز) مثل بالايي.
ـ شامپو: (ز) در صورتي كه مي‌خواهيد از حمام پادگان استفاده كنيد.
ـ آيينه آبي: (ز) جزو وسايل آنكادر شما مي‌باشد.
ـ صابون قالبي: (ز) جزو وسايل آنكادر شما مي‌باشد. با توجه به وجود صابون مايع و محاسن آن، استفاده از اين صابون توصيه نمي‌شود. صرفاً از آن جهت حفظ ظاهر آنكادر خود استفاده كنيد. بنده به هيچ عنوان از آن استفاده نكردم.
ـ جا صابوني آبي: (ز) جزو وسايل آنكادر شما مي‌باشد.
ـ لوازم اصلاح: (م) تيغ اصلاح يك بار مصرف، ماشين اصلاح دستي هم مي‌توانيد با خود داشته باشيد.
ـ اسپري يا ادكلن: (م) اگر دوست داشته باشيد كمي هم بوي خوش استشمام كنيد اين مورد را نيز مد نظر قرار دهيد. متأسفانه بنده پيش از خواب براي ضدعفوني پاي دوستاني كه در نزديك‌ترين نقطه به سرم قرار داشت استفاده مي‌كردم كه مايه بسي تأسف است.
ـ ناخن گير: (ز)
ـ دستمال كاغذي: (ز) به وفور از آن استفاده خواهيد كرد. هميشه چند برگي در جيبتان باشد. ترجيحاً رولي بخريد، چون هم ارزان‌تر است و هم استفاده شما آنجا بسيار زياد خواهد بود.
ـ پنبه

خوردني (اصل مهم و خوشمزه عين غذاهاي پادگان!!)
ـ با توجه به اينكه هفته اول به شما مرخصي شبانه نخواهند داد، مجهز شدن به اقلام خوراكي در هفته اول بسيار حايز اهميت خواهد بود.
ـ نظم دوره آموزشي در تغذيه نكته مثبتي است به نحوي كه بنده برعكس همه همقطاري‌ها، در آخر دوره وزنم بيشتر شد و از 60 كيلو به 65 كيلو رسيدم.
ـ چاي ليپتون
ـ كنسرو
ـ كمپوت
ـ بيسكويت
ـ كيك
ـ نان سوخاري
ـ قند: (ز) در طول دوره به عنوان سهميه به شما قند مي‌دهند ولي قند آنجا چنگي به دل نمي‌زند. خصوصاً در اوايل دوره احتمالاً از اين سهميه هم محروم خواهيد بود.
ـ شكر: (ز) ايضاً مثل قند.
ـ خرما: (ز) آقا جان! معجزه مي‌كند. خاصه اينكه هر روز با يك پاكت شير يا شيركاكائو آن را ميل بفرماييد.
ـ آجيل: براي طرح دوستي با اشخاصي در سطوح خاصي، مناسب است.
ـ شكلات: سعي كنيد هميشه چند تايي در جيبتان داشته باشيد چون خيلي از مواقع كه به خوردني دسترسي نداريد، جلوي ضعف شما را خواهد گرفت. انجير خشك يا توت خشك هم بسيار مفيدند.
ـ نبات: رجوع شود به بند “شكلات”.
ـ آب نبات: رجوع شود به بند “شكلات”.

امور پشتيباني
ـ كهنه نظافت: (ز) يك كهنه را در كيسه فريزر قرار دهيد و پيشنهاد مي‌شود كه در يكي از جيب‌هاي جلوي شلوار بگذاريد تا هميشه همراهتان باشد. در بسياري از مواقع كاربرد خواهد داشت. مثلاً زماني كه به همه گير مي‌دهند كه “چرا كفش‌هايتان تميز نيست؟” و شما دسترسي به واكس نداريد في الفور با استفاده از اين دستمال و با كمك آب دهان مي‌توانيد به اين مهم بپردازيد.
ـ كيسه فريزر بزرگ: (ز) از ضروريات سربازي است. علاوه بر مصارف عمومي، مهم‌ترين استفاده از كيسه فريزر هنگام صرف غذا است. قبل از رفتن به سالن غذاخوري براي صرف غذا، يك عدد كيسه فريزر را روي يقلوي خود بكشيد تا غذا مستقيماً با يقلوي تماس نداشته باشد و آن را چرب نكند. بعد از اتمام غذا مي‌توانيد آن را بِكَنيد و دور بيندازيد بدون آنكه يقلوي شما چرب شده باشد و يا اگر هم كيسه فريزر سوراخ شود، ميزان چرب شدن يقلوي به حداقل مي‌رسد و مي‌توانيد با يك دستمال كاغذي يقلوي را تميز كنيد. البته به ياد داشته باشيد هر چند يكبار يقلوي را بشوييد چرا كه طبعاً بعد از مدتي بو مي‌گيرد. در طول دوره متوجه خواهيد شد كه استفاده لحظه به لحظه از زمان، لازمه آسايش شما خواهد بود. دقت كنيد كه ابعاد كيسه فريزر به حد كافي بزرگ و ضخامت آن به حدي شايسته، قطور باشد.
ـ كيسه زباله كوچك
ـ كيسه زباله بزرگ: خصوصاً زماني كه شما به به اردوي تلو مي‌برند، اين مورد بسيار كارساز است.
ـ كيسه نايلون تبليغاتي: عموماً در رفت و آمدهاي كوتاه در داخل پادگان به كار مي‌آيد. مثلاً رفت و آمد به حمام و يا خريد از بوفه. البته نوعاً اين مورد سوسول بازي است.
ـ جعبه واكس (واكس، فرچه، برس) : (ز)
ـ زنجير نازك و قفل كوچك: (ز) كمدهايي كه در اختيار شما قرار خواهد گرفت، فاقد قفل و كليد است. صرفا يك سوراخ روي در دارد و يك سوراخ هم روي تنه. شما با عبور دادن زنجير نازك از سوراخ‌هاي مذكور و در نهايت قفل زدن آن، مي‌توانيد سهم بسزايي در گم نشدن اشيا و لوازم خود داشته باشيد.
ـ سفره: نداشتيد هم نداشتيد.
ـ شانه انگشتي: (ز) منظور همان شانه قشويي است. براي شانه كردن پتوي بالايي استفاده مي‌شود.

امور پوشاك
ـ نخ و سوزن: (ز)
ـ رخت آويز: (ز) يك رخت‌آويز محكم و دو سه تا رخت آميز زپرتي همراهتان باشد.
ـ كاور لباس
ـ حوله كوچك آبي: (ز) جزو وسايل آنكادر شما مي‌باشد و بسيار هم مورد استفاده است.
ـ حوله بزرگ
ـ زير پوش سفيد رنگ: (ز)
ـ شورت: (ز) اين مورد خيلي بديهي است.
ـ لباس كاموايي
ـ گتر: (ز) موجودي است ساخته شده از كش تُنبون كه براي نگهداشتن انتهاي پاييني پاچه شلوار، جايي كه با بالاي پوتين‌تان تداخل مي‌كند، مورد استفاده قرار مي‌گيرد. خود را عادت بدهيد كه شبها هنگام خواب، گترهاي خود را در جايي خاص بگذاريد كه صبح مجبور نباشيد مثل بقيه دنبال آنها بگرديد. بهتر است كه آن‌ها را در جيب شلوار بگذاريد و بعد بخوابيد.
ـ قيچي كوچك: (ز) ترجيحاً قيچي تا شو باشد تا بتوانيد در جيبتان بگذاريد. مورد استفاده بسيار دارد لذا سعي كنيد هميشه همراه داشته باشيد.
ـ شلوار گرم: ترجيحاً پشمي.
ـ جوراب مشكي كلفت: (ز) در ماه‌هاي سرد از ضروريات است. البته يكي دو جفت هم به عنوان استحقاقي به شما مي‌دهند.
ـ دستكش كاموايي: جزو استحقاقي شما است. منتها عموماً سوراخ مي‌شود و شما مجبور مي‌شويد يكي بخريد.
ـ سنجاق قفلي: (ز)
ـ سوزن ته‌گرد
ـ كلاه كاموايي (كشي)
ـ اتيكت پوتين: (ز) هميشه آن را همراه داشته باشيد چون معمولاً جايي كه به فكرتان نمي‌رسد به كارتان مي‌آيد. عموماً وقتي كه شما را راهي نمازخانه مي‌كنند و به شما اجازه نمي‌دهند و يا فرصت نداريد كه برويد دمپايي بپوشيد اين موضوع مصداق پيدا مي‌كند. پيشنهاد مي‌شود كه در يكي از جيبهاي جلوي پيرهنتان بگذاريد.

امور مكاتبه‌اي
ـ خودكار آبي: (ز) سعي كنيد دو سه تا خودكار عادي مانند بيك همراه داشته باشيد. حتماً خودكارها را علامت گذاري كنيد. مثلاً روي كاغذهايي كوچك، نامتان را بنويسيد، آن را لوله كنيد و در انتهاي لوله خودكار قرار دهيد.
ـ دفتر آبي تخته‌اي: (ز) اگر ابعاد اين دفتر جيبي باشد براي خود شما بهتر است.
ـ كش براي دور دفتر: گاهي پيش مي‌آيد كه شما مجبور هستيد دفتر و كتاب خود را در فضاي باز رها كنيد و به جايي ديگر برويد. مثلاً روي صندلي‌هاي روباز نشسته‌ايد و به همه مي‌گويند كه برويد فلان جا. براي آنكه باد، كتاب و دفتر شما را به هم نريزد بهتر است با اين كش دور، آن را ببنديد. در صورتيكه مايل بوديد اين كش را هميشه همراه داشته باشيد.
ـ مداد
ـ مداد پاك كن
ـ ماژيك واتر پروف: (ز) وقتي كه به شما لوازم استحقاقي‌تان را مي‌دهند، سريعاً روي آن نامتان را يادداشت كنيد. به عنوان مثال: داخل پوتين‌ها، گوشه پتوها، گوشه تشك تخت، گوشه بالش، گوشه ملحفه، روي جلد دفتر، داخل كلاه، كاپشن، يقلوي و كليه لوازمي كه احتمال جابجا شدن عمدي يا غيرعمدي آن با سايرين وجود دارد. اين مورد اكيداً توصيه مي‌شود.
ـ پوشه آبي: (ز)
ـ كتاب: اگر اهل كتاب خواندن هستيد و مي‌خواهيد از آن لذت ببريد، چند تايي كتاب ـ جوري كه وسايلتان زياد و سنگين نشود ـ با خود داشته باشيد.
ـ كاغذ كادو آبي: عموماً داخل كمدهايتان بسيار كثيف و ظاهري نامناسب دارد. بعد از تميز كردن داخل كمد در فرصتي مناسب، پيشنهاد مي‌شود تا با استفاده از كاغذ كادوي آبي رنگ، داخل كمد را كادو كنيد.
ـ چسب نواري

توصيه‌ها
ـ سعي كنيد تعدادي كاغذ كوچك و يك خودكار را هميشه همراه داشته باشيد. در برخي از مواقع لازم است كه نكاتي را پيش از آنكه آمادگي آن را داشته باشيد، يادداشت كنيد.
ـ از دودره كردن به هيچ عنوان نهراسيد. اگر تا به حال دودره نبوده‌ايد سعي كنيد كه ياد بگيريد.
ـ به هيچ عنوان خود را تابلو نكنيد. برايتان دردسر ايجاد مي‌شود.
ـ تا حد امكان هيچ مسؤوليتي را متقبل نشويد.
ـ اگر شما را در انتخاب تخت مخير گذاشتند، سعي كنيد كه تختتان را خيلي نزديك به در انتخاب نكنيد. قسمت‌هاي دور از در هم به هيچ عنوان پيشنهاد نمي‌گردد. سعي كنيد از در حدود دو يا سه تخت با در ورودي آسايشگاه، فاصله داشته باشيد.
ـ در امتحان‌هاي آخر دوره تا آنجا كه مي‌توانيد تقلب كنيد فقط سعي كنيد از روي دست آدم مطمئني تقلب كنيد كه چرت و پرت ننوشته باشد. مراقب باشيد تا مچ شما را نگيرند چون برايتان بد مي‌شود.
ـ هر كدام از جيب‌هايتان را به حمل مواردي مشخص تخصيص دهيد و سعي كنيد خود را به آن عادت دهيد. مثلاً هميشه بدانيد كه قيچي تا شو را در جيب پيراهن، روي سينه سمت چپ مي‌گذاريد و يا دستمال كهنه را در جيب شلوار، سمت راست.
ـ سعي كنيد زماني كه مي‌خواهند شما را به ترتيب قد مرتب كنند جوري بايستيد تا در صفهاي اول تا حداكثر سوم قرار بگيريد و يا در صفهاي آخر يعني هشتم و نهم. كارهاي يگان بر اساس اين صفها تقسيم مي‌شود. سعي كنيد كه در گروه آموزش واقع شويد و در گروه آشپزخانه به هيچ عنوان وارد نشويد. عموماً گروه آشپزخانه گروهي است كه از همه بيشتر زحمت مي‌كشد و از همه هم بيشتر فحش و بد و بي‌راه مي‌شنود.
ـ هميشه مقداري پول به همراه داشته باشيد. گاهي شما را كه ول مي‌كنند، شايد دلتان بخواهد كه وسط راه يك سري به بوفه بزنيد و چيزميز بخوريد. در اين وقت‌ها، اگر پول به همراه نداشته باشيد، احساس پوچي مي‌كنيد.
ـ خودتان را به در يولي بزنيد.
ـ به هيچ عنوان اظهار نظر نكنيد.
ـ شما بايد در هر حالتي، نمونه يك خنگ واقعي باشيد.
ـ سعي كنيد دو سه نفري را نشان كنيد و با آنها ارتباط حسنه برقرار نماييد. به اين ترتيب، هم چند تا دوست خوب پيدا مي‌كنيد و هم در شرايط خاصي كه با آن مواجه خواهيد شد، پشت يكديگر را خواهيد داشت و اين نكته در سربازي بسيار مهم و كارساز است.
ـ با خودتان اين قضيه را حل كنيد كه هر اتفاقي كه افتاد “به هيچ عنوان به شما برنخورد”. يك جورايي بايد بي خيالي طي كنيد. در نظام اصل بر اين است كه شخصيت‌تان را له مي‌كنند و زير سؤال مي‌برند.
ـ به هيچ عنوان و در هيچ حالتي عصباني نشويد. اصولاً دستورات و كارهايي كه از شما مي‌خواهند پايه منطقي ندارد. مثلاً ممكن است شما را به اين تنبيه كنند كه كل آسايشگاه را سينه‌خيز برويد. نگوييد “چرا؟” و مثل يك بچه حرف گوش كن اين كار را انجام دهيد و از انجام آن لذت ببريد.
ـ سعي كنيد با افسر وظيفه‌ها و مربي‌هايتان روابط دوستانه و حسنه برقرار كنيد. پارتي داشتن مهمترين چيز در نظام است تا از روي بعضي محدوديت‌ها بپريد.
ـ سعي نكنيد چيزي با خود ببريد كه اگر خداي ناكرده، كش رفته شد، دلتان بسوزد.
ـ براي خودتان ارزش قايل شويد و به خودتان حال بدهيد.

نكته: اصلا لازم نيست تمام وسايل بالا رو همراه خودتون بيارين!! ببينين كدوم لوازم رو بيشتر لازم دارين و بيشتر احتياجتون ميشه اونو بيارين. هميشه بار و وسايل كم راحتي و امنيت رو در پادگان به همراه داره.
نكته2: شايد دوستاني باشن كه از سر بيكاري و علم ضعيف سيگار مي كشن. به اين دوستان قول مردونه ميدم كه اگه با رعايت تمام شرايط پادگان به دستورات فرمانده گوش بدن به راحتي بدنشون از سم مضر سيگار در اين 2مان آموزشي پاك ميشه. كجاي دنيا 2ماهه سيگار ترك مي كنن؟ خيلي ها بودن كه اين كارو كردن و مردونگيشون رو به همه ثابت كردن. پس دوست سيگاري من: مرد باش
طبق قانون آجا: مصرف سيگار توسط فرد نظامي جرم تلقي ميشه و زندان داره!! حواستون جمع باشه


مطالب مشابه :


رفت و آمد به پادگان (در تهران)

مرکز آموزش 01 تهران مرکز آموزش 01 ارتش مرکز آموزش 01 نیروی اطلاعات جهت رفت و آمد به پادگان 01.




وضعیت مرخصی در مرکز آموزشی 01 ارتش تهران

به هر دلیل دیگری دستور به ماندن در پادگان را نداشته باشید در مرکز اموزشی 01 تهران,




اولین گام...

خودم برای کسب اطلاعات درباره خدمت سربازی و مرکز اموزشی 01 تهران 01 ارتش تهران, پادگان 01




کاملترین کدهای مراکز آموزش نظام وظیفه ( کد محل پادگان آموزشی سربازی) بروز رسانی : 1391/04/26

یه کد محل آموزش خورده که نشان دهنده محل پادگان آموزشی زمینی ارتش تهران آموزشی 01




تاريخچه نيروي زميني ارتش در ايران

مرکز آموزش 01 تهران مرکز آموزش 01 ارتش مرکز آموزش 01 نیروی رفت و آمد به پادگان (در تهران)




لوازم سرباز آموزشي

مرکز آموزش 01 تهران مرکز آموزش 01 ارتش مرکز در صورتي كه مي‌خواهيد از حمام پادگان




غذاهای مرکز اموزش 01 ارتش تهران

وضعیت مرخصی در مرکز آموزشی 01 ارتش تهران. غذاهای 01 ارتش, غذاهای پادگان 01 ارتش تهران




استحقاقی خدمت سربازی چیست؟

وضعیت مرخصی در مرکز آموزشی 01 ارتش تهران. باید از بوفه پادگان تهیه کنید مثل دفترچه




برچسب :