مصاحبه با رتبه برتر مهندسي برق-قدرت

◄لطفا بفرمایید از چه زمانی مطالعه برای کنکور را آغاز کردید؟

در ابتدا می بایست این موضوع را مطرح کنم که من در آزمون کارشناسی ارشد 86 هم نسبتا جدی شرکت کرده بودم و گرچه رتبه چندان جالبی کسب نکردم ولی به نوعی می توان شروع مطالعات مرا از سال قبل به حساب آورد. مطالعه برای آزمون قبلی را از مهرماه 85 شروع کردم و با توجه به اینکه زمانی که واحدهای درسی دوره کارشناسی از من می گرفت به طور میانگین 3 ساعت در روز مطالعه داشتم که از 2 ساعت در اوایل تا حدود 5 ساعت در نزدیکی های کنکور متغیر بود. متأسفانه ترم پاییز در کلاسهای کنکور شرکت نکردم و مجبور شدم در ترم زمستان از کلاسهای نصیر استفاده کنم، آن موقع ترم زمستان هم به سبک ترم های تابستان و پاییز برگزار می شد و محدود به دوره حل تست نبود. خلاصه گرچه خودم را تا حد زیادی برای کنکور آماده کردم ولی چیزی را که کلید موفقیت در آزمون ارشد است و ((تسلط بر مباحث)) می باشد را کسب نکردم و همین موضوع باعث شد تا نتوانم به نتیجه مطلوبم برسم و تنها حاصل من از آزمون تجربه بود.

برای آزمون 87 از آبان ماه شروع کردم، البته کمی دیر بود زیرا من ابتدا قصد شرکت در آزمون را نداشتم وحتی واحدهای درسی ام را هم به طور کامل به اتمام رسانده بودم ولی با صحبت های خانواده والبته دوستان دانشگاه تصمیمم عوض شد. برای آزمون برنامه نسبتا پایداری داشتم و خیلی با نزدیک شدن به کنکور تغییر نداشت.

 

◄برنامه ریزی شما برای کنکور به چه صورتی بود؟

در واقع من سعی کردم خیلی راحت ولی جدی با کنکور برخورد کنم، برنامه ای که بچه های هم اتاقی خوابگاه برای مطالعه خود طرح کرده بودیم به گونه ای بود که در صورت اجرای کامل 10 ساعت در روز درس می خواندیم ولی ساعت واقعی حدود 7 ساعت مطالعه بود و این موضوع باعث تعجب بقیه بچه های خوابگاه شده بود اما به نظر من اگر مطالعه دقیق و با تمرکز باشد خیلی بهتر از این است که از نظر کمی زیاد باشد. به عقیده من برای کسی که پایه خوبی داشته و از نظر مفهومی با مباحث مشکلی ندارد حدود 5 ساعت مطالعه در روز کاملا کافی است.

 

◄منابع مطالعه شما چه بود؟

اوایل که شروع کردم بیشتر از روی جزوه هایی که در کلاسهای نصیر نوشته بودم می خواندم ، البته در درس های مدار و کنترل خطی از کتابهای پردازش هم استفاده کردم. به تدریج از مطالعه جزوات کم کردم و به سراغ تست های سالهای قبل رفتم به این صورت که ابتدا تعدادی از دروس را به طور کامل تمام کرده و با شروع دروس بعدی در زمینه دروس قبلی تست حل می کردم و سعی کردم هیچ گاه از حل تست فاصله نگیرم چرا که به نظر من یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد تسلط حل تست های استاندارد به ویژه تست های سالهای گذشته کنکور است.

در بعضی از درس ها نکات مهم را  قبل از هر بار تست زنی مرور می کردم تا به ذهن سپرده شوند.

نکته دیگری که در برنامه ریزی لحاظ کردم استفاده از تست های سالهای گذشته بود به این صورت که مباحثی که در سالهای قبل خیلی روی آنها تأکید شده بود را بیشتر از بقیه مباحث مطالعه می کردم و سعی می کردم میزان مطالعه مباحث با اهمیت آنها در آزمون سالهای قبل متناسب باشد البته این را هم در نظر داشتم که این کار خیلی هم قابل اعتماد نیست.

 

◄چرا برای مطالعه به سراغ کتابهای کنکوری نرفتید؟

به نظرم مطالب جزوه هایی که سر کلاسهای نصیر نوشته بودم مباحث آزمون کارشناسی ارشد را پوشش می داد و علتش هم این است که خود اساتید هم به سوالات آزمون سالهای مختلف احاطه کافی دارند و مطالب اصلی را هیچ گاه از قلم نمی اندازند.

از طرف دیگر احساس کردم که با مرور و حل تست های سالهای قبلی خیلی بهتر از کتابهای پراکنده بر روی مباحث تسلط پیدا خواهم کرد.

 

◄آزمون 86 چه درس هایی برای شما داشت؟

مهمترین درسی که از آزمون قبلی گرفته بودم این بود که اگر آدم بر روی 70 درصد مطالب مسلط شود بهتر است تا 100 درصد مطالب را بدون تسلط یاد بگیرد.

نکته ای هم که از بررسی آزمون سالهای اخیر می توان پی برد این است که بین میزان مطالعه دروس ریاضیات، کنترل و اخیرا الکترومغناطیس و میزان پاسخگویی به سوالات، نسبتی تقریبا خطی وجود دارد به طوری که اگر بیشتر بخوانید بهتر می توانید تست بزنید، دروس مدارهای الکتریکی و بررسی سیستمهای قدرت حالت بینابینی دارند ولی مثلا درس ماشین های الکتریکی خیلی از این قاعده تبعیت نمی کند؛ لذا وقت های اضافه و مرور های مکرر را بهتر است به سه درس اول و بعد درس های دیگر اختصاص داد، البته من از نظر گرایش قدرت به موضوع نگاه کردم و در مورد برخی دروس نظیر الکترونیک ایده ای ندارم.

 

◄شرکت در آزمون های آزمایشی چه مزیتی برای شما داشت؟

برخی از تست ها که جالب بود و البته کمی سخت تر از کنکور، آدم را تحریک می کرد تا روش حل آنها را یاد بگیرد و به مرور مطالب کمک می کرد و در ایجاد انگیزه برای مطالعه بیشترموثر بود.

 

◄برنامه ریزی شما برای درس زبان چگونه بود؟

من خیلی روی زبان سرمایه گذاری نکردم؛ زبان عمومی را که اصلا نخواندم برای زبان تخصصی هم کتاب راهیان ارشد را مطالعه کردم که خیلی موثر نبود.

◄یک ماه تأخیر در برگزاری آزمون تأثیری در روند مطالعه شما داشت؟

بله، خیلی خوب بود، این یک ماه را هم به مرور و حل تست ها اختصاص دادم .

 

◄اگر نکته یا پیشنهاد دیگری دارید بفرمایید؟

توصیه من به داوطلبان این است که از تست های سالهای قبل غافل نشوند برای حل خیلی از سوالات نیاز به ایده هایی است که می توانند این ایده ها را در آزمون های قبلی ببینند و یاد بگیرند.

برای مطالعه به ویژه در این روزهای پایانی مکانی را انتخاب کنند که آرامش لازم را داشته باشد و بتوانند با آسودگی در آنجا درس بخوانند.

البته این را هم بگویم که به نظر من کنکور به صورت فعلی معیار مناسبی برای مقایسه افراد نیست گرچه با توجه به تعداد زیاد شرکت کنندگان تنها راه انتخاب است.

در مورد زبان هم بهتر است این درس از فهرست دروس آزمون خارج شود، زیرا در حال حاضر درس زبان تأثیر زیادی در قبولی در برخی رشته ها دارد و در واقع سطح علمی و آشنایی با زبان داوطلبان به صورت مختلط سنجیده می شود.

برای سنجش سطح زبان هم آزمون جداگانه ای به عنوان پیش شرط شرکت در آزمون کارشناسی ارشد برگزار شود و داوطلبان ملزم به کسب یک حداقل نمره از این آزمون باشند.

در پایان از زحمات و به ویژه کمک های روحی خانواده و دوستان هم اتاقی ام تشکر می کنم.

منبع: نصیر


مطالب مشابه :


منابع آزمون ارشدبرق(مصاحبه با نفرات برتر آزمون ارشد برق)

(مصاحبه با نفرات برتر مصاحبه با رتبه 1رشته برق کنکور کارشناسی با کنکور ارشد




مصاحبه با رتبه برتر مهندسي برق-قدرت

مصاحبه با رتبه برتر مهندسي ریزی از دیدگاه نفرات برتر و رفع نقص کارت کنکور ارشد 90




مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد صنایع

کارشناسی ارشد برق. مصاحبه با نفرات برتر کنکور جمعه هم که تعطيل بودم براي کنکور مي




مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی

کارشناسی ارشد برق. مصاحبه با نفرات برتر کنکور لينك ما رو با اسم کارشناسی ارشد




مصاحبه با رتبه 8 مهندسی برق - قدرت در کنکور ارشد

مصاحبه با رتبه آزمون کارشناسی ارشد مهندسی برق چاپ با نفرات برتر کنکور ارشد




منابع کنکور کارشناسی ارشد برق-الکترونیک

کنکور کارشناسی ارشد برق ، تجربیات نفرات برتر مصاحبه اختصاصی با رتبه




مصاحبه با نفرات برتر کنکور کارشناسی ارشد عمران

کارشناسی ارشد برق. مصاحبه با نفرات برتر کنکور سوالات کنکور کارشناسی ارشد عمران




نفرات برتر کنکور چه رشته های را انتخاب می کنند

نفرات دوم و سوم کنکور ریاضی: رشته برق مصاحبه با نفرات برتر کنکور ارشد آشنایی با




برچسب :