تبلیغات در کسب و کارهای کوچک

عنوان : تبلیغات در کسب و کارهای کوچک

استاد راهنما : دکتر احمدرضا هدایتی

 دانشجو : زهره حق شناس

چکیده :

 تبليغات عنصری از فرايند رشد و توسعه اقتصادی محسوب می شود و رابطه مستقيم با رونق اقتصادی دارد و يک نيروی محرک و لازمه کشورهای در حال توسعه مانند ايران است که به سوی تجارت حرفه ای در حرکت هستند و بر همين اساس است که استفاده از دانش و فناوری روز تبليغات می تواند مسیر موفقیت یک شرکت و مدیر را ترسیم نماید. تبلیغات مؤثر ابزاری برای کسب شهرت و اعتبار است و به مدیران کمک می کند تا سریعتر به اهداف خود برسند و یک پل ارتباطی بین خود و مشتری ایجاد نمایند. شهرت با برنامه ریزی و پشتکار به دست می آید .در این مقاله پس از ارائه مقدمه ای کوتاه و تعریف بازاریابی و تبلیغات به بیان اهداف بازاریابی ،اهداف تبلیغات و مارکتینگ پرداخته و در ادامه مقاله به نقش واهمیت تبلیغات در کسب وکا ر  ، مراحل ارائه یک تبلیغ اثر بخش  ، ده دلیل ورشکستگی کسب و کارهای کوچک  ، راهکارهای اثر بخش در امر تبلیغات  پرداخته و در خاتمه نمونه ای از روش های تبلیغات، بازاریابی و تبلیغات با استفاده از پیاده رو وارائه یک نمونه عملی از یک کسب و کار موفق پرداخته شده است.

مقدمه :

یکی از ابزارهای مهم ارتباطی در کسب و کار، تبلیغات است. موفقیت یا عدم موفقیت بسیاری از سازمانها و شرکتها نیز در گرو فعالیتهای تبلیغاتی آنها است. بطور ساده تبلیغ، راهی برای رساندن پیام به مخاطبان مورد نظر تعریف شده است. اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که چگونه باید تبلیغ کنیم تا به نتیجه مورد نظر دست پیدا کنیم؟
برای اینکه تبلیغ از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار باشد لازم است که فعالیت‌های تبلیغاتی بر اساس یک برنامه تبلیغاتی مناسب انجام پذیرند. برنامه تبلیغات به ما کمک می‌کند تا با پیمودن مسیری درست به نتیجه قابل قبول دست یابیم.

(ماهنامه تدبیر / بخش کلینیک بازاریابی و تبلیغات / امیر بختایی و شادی گلچین‌فر)
تبليغات جمع تبليغ و به معني ابلاغ و رساندن پيام است. ابلاغ در لغت به معني رساندن است و تبليغ رسانندگي و مبلغ رساننده است.
پروفسور حميد مولانا، استاد ايراني ارتباطات بين المللي در تعريفي از تبليغات مي‌گويد:« تبليغ عبارت است از نشر و پخش يك اصل و مقصود نهائي از طريق افزايش يا گسترش و تكثير طبيعي در شرايط زماني و مكاني مخصوص».

بازاریابی چیست ؟

دنیای بزرگ بازاریابی مشحون از ابهامات، سؤالات، پیچیدگی‌ها و بعضاً مفاهیمی است که گاهی اوقات به علت وارداتی بودن، گاهی به علت کمبود اطلاعات و دانش بازاریابی نزد دست اندرکاران و ظاهراً حرفه‌ای‌هایی که تازه به این وادی پا نهاده‌اند و بالاخره زمانی هم متأسفانه به علت عدم شناخت و درک صحیح مفاهیم علمی‌تر و قدیمی‌ترها و آن‌هایی که سال‌هاست در حوزه‌ی بازاریابی فعالیت می‌کنند ناشی می‌شود.
بازاریابی بازرگانی رشته‌ای تخصصی از علوم انسانی در شاخه‌ی بازرگانی و با تأکید بر ارتباطات اجتماعی و انسانی است. اما بدون توجه به مفاهیم مدیریت استراتژیک و قطع نظر متدولوژی‌های آن نمی‌تواند برنامه‌ریزی و اجرا شود. در حقیقت، بازاریابی یک فعالیت استراتژیک است که می‌تواند یک بنگاه اقتصادی را به بعضی از اهداف نزدیک نماید.
بدنه‌ی اصلی و بزرگ‌تر بحث، بازاریابی (Marketing) است که چهار مقوله‌ی اصلی کالا یا خدمات (Product) و روش‌های توزیع (Place Distribution)، روش‌های قیمت‌گذاری (Pricing) و روش‌های تبلیغات و اطلاع‌رسانی (Promotion) را مورد بررسی قرار می‌دهد و هدف از آن تولید کالا یا عرضه خدمتی است که قیمت و مشخصات آن مناسب و مورد قبول مشتریان احتمالی بوده، نیازهای ‌آشکار و پنهان آنان را برآورده ساخته و برای بنگاه اقتصادی نیز رضایت مشتری، شهرت، سود و فروش بیش‌تر را به ارمغان می‌آورد.
بنابراین اگر در ریشه‌یابی مشکل یا مسأله‌ی یک بنگاه اقتصادی مشخص شود که علل نابسامانی‌ها و اشکالات موجود در سیستم، فقط در نحوه‌ی قیمت‌گذاری یا توزیع یا کیفیت نازل و نامطلوب کالاست، فعالیت تبلیغات و بازاریابی نه تنها حلال مشکل نخواهد بود بلکه باعث افزایش هزینه‌ها و گم کردن کلیه‌ی مشکلات نیز خواهد شد.
اما در صورتی که نارسایی‌ها و اشکالات دخیل در وضعیت، ریشه در چگونگی و کم و کیف فعالیت‌های بازاریابی، تبلیغاتی، اطلاع‌رسانی و روابط عمومی داشته باشد، برنامه‌ریزی‌های تبلیغاتی و بازاریابی مشکل‌گشاست.
به این ترتیب باید استراتژی‌ها، اهداف و برنامه‌ریزی‌ها را در دو مقوله‌ی جداگانه‌ی بازاریابی و تبلیغات، از یک‌دیگر تفکیک نمود.  (دکتر سیف‌ا… جوان - استاد دانشگاه و مشاور تحقیقات بازار)

نمونه‌هایی از اهداف بازاریابی :
- افزایش فروش
- افزایش سود
- ورود به بازاریابی‌های خارجی
- افزایش سهم بازار در بازارهای خارجی
- خارج کردن رقبای ضعیف از بازار
- کاهش هزینه‌های متوسط
- توسعه رفاه اجتماعی
- افزایش سطح مصرف

تاريخچه‌ و تعريف‌ تبليغات‌ :

تاریخچه
‌سابقه‌ تبليغات‌ به‌ زمان‌هاي‌ گذشته‌ بر مي‌گردد. مثلاًباستان‌ شناسان، از ميان‌ ويرانه‌هاي‌ بابل‌ لوحه‌هايي‌ يافته‌اند كه‌ از تبليغات‌ حكايت‌ مي‌كند. اين‌ لوحه‌ها كه‌ متعلق‌ به‌ سه‌ هزار سال‌ پيش‌ از ميلاد است، تبليغي‌ در مورد نوعي‌ پماد روغني‌ و همچنين‌ تعريف‌ از كسي‌ است‌ كه‌ در دوختن‌ كفش‌ مهارت‌ داشته‌ است‌ و يا در سرزمين‌هاي‌ اطراف‌ مديترانه، آثاري‌ يافته‌اند كه‌ مؤ‌يد تبليغات‌ براي‌ تماشاي‌ جنگ‌ گلادياتورها و با تبليغ‌ در مورد ابزار براي‌ فنيقي‌ها و يا حتي‌ تشويق‌ مردم‌ براي‌ رأي‌ دادن‌ به‌ يك‌ سياستمدار بوده‌ است. در كشور ما نيز، فروشندگان‌ دوره‌ گرد، مزيت‌هاي‌ كالاي‌ خود را با صداي‌ بلند در كوچه‌ها تبليغ‌ مي‌كردند.
‌در قرن‌ بيست‌ و يكم، با رشد گسترده‌ وسايل‌ ارتباط‌ جمعي، نظير روزنامه‌ها، راديو و تلويزيون‌ و... تبليغات‌ اهميت‌ بسيار زيادي‌ يافته‌ است. اگر چه‌ بخش‌ خصوصي‌ بيشتر از تبليغات‌ استفاده‌ مي‌كند، ولي‌ دولت‌ها حتي‌ در كشورهاي‌ سوسياليستي‌ نيز از اين‌ ابزار بهره‌ مي‌گيرند. از اين‌ ابزار براي‌ تبليغ‌ فروش‌ يك محصول، معرفي‌ كانديدا براي‌ نمايندگي‌ مجلس‌ و يا رياست‌ جمهوري، ايجاد ترس‌ در مورد كشيدن‌ سيگار، كنترل‌ جمعيت، و... استفاده‌ مي‌شود. ‌اولين‌ پوستر تبليغاتي‌ در سال‌1740 ميلادي‌ در لندن‌ به‌ ديوار چسبانده‌ شد كه‌ در مورد مطلب‌ ذخيره‌ كردن‌ بود. مهمترين‌ واسطه‌ تبليغاتي، اختراع‌ ماشين‌ چاپ‌ توسط‌ گوتنبرگ‌ بود كه‌ يكي‌ از پيامدهاي‌ سهل‌ شدن‌ چاپ، انتشار روزنامه‌ بود. با انتشار روزنامه‌ اين‌ انگيزه‌ در مردم‌ ايجاد شد تا آناني‌ كه‌ هنري‌ براي‌ عرضه‌ يا كالايي‌ بر فروش‌ داشتند، به‌ اطلاع‌ ديگر همشهريان‌ خود برسانند.

تعريف‌ تبليغ‌
‌در زبانها و فرهنگها، اصطلاحات‌ گوناگوني‌ به‌ منظور بيان‌ مفهوم‌ تبليغ‌ استعمال‌ مي‌گردد. مثلاً‌ در لغت‌ عرب‌ «تبليغ»، دعوت، اعلام‌ و دعايه‌ و امثال‌ آنها، در فرهنگ‌ غربي‌ معمولاً‌ واژه‌ پروپاگاند و يا ايندوكتري‌ نيشن‌ مورد استفاده‌ قرار مي‌گيرد.

" گارث. اس. جاوت‌ " و " ويكتوريا ادراس‌ " با چنين‌ ديدگاهي، تبليغ‌ را به‌ پنج‌ نوع‌ تقسيم‌ مي‌كنند. تقسيم‌ بندي‌ آنان‌ به‌ اين‌ شرح‌ است:
1 - تبليغ‌ آشوب‌ آفرين‌ يا هيجاني: در اين‌ نوع‌ تبليغ‌ سعي‌ مي‌شود مخاطب‌ به‌ سوي‌ اهداف‌ معين‌ هدايت‌ شود.
2 - تبليغ‌ وحدت‌ بخش: در اين‌ نوع‌ تبليغ‌ تلاش‌ منبع‌ در راستاي‌ منفعل‌ كردن‌ مخاطب‌ است.
3 - تبليغ‌ سفيد: در اين‌ نوع‌ تبليغ‌ علي‌ رغم‌ اينكه‌ منبع‌ مشخص‌ است‌ و اطلاعات‌ پيام‌ ارسالي‌ از طرف‌ او صحت‌ دارد، تلاش‌ منبع‌ ايجاد اعتبار در نزد مخاطب‌ است.
4 - تبليغ‌ خاكستري: در اين‌ تبليغ‌ ممكن‌ است‌ منبع‌ مشخص‌ و يا نامشخص‌ باشد و احتمال‌ دارد اطلاعات‌ پيام‌ نيز درست‌ و يا نادرست‌ باشد.
5 - تبليغ‌ سياه: در اين‌ نوع‌ تبليغ، اطلاعات‌ پيام‌ نادرست‌ و ساختگي‌ بوده‌ و هدف‌ منبع‌ نيرنگ‌آميز است.

اگر در هر يك‌ از انواع‌ تبليغات‌ دقت‌ كنيم، در مي‌يابيم‌ كه‌ مهمترين‌ ويژگي‌ آنها ناديده‌ انگاشتن‌ نقش‌ مخاطب‌ است. همچنين‌ بعضي‌ها معتقدند كه‌ در تبليغ‌ سعي‌ مي‌شود اراده‌ مردم، تفكر، نگرش‌ و جهان‌ بيني‌ آنان‌ به‌ سوي‌ عوامل‌ تبليغ‌ جلب‌ شود ؛ يعني‌ مبلغ‌ به‌ جاي‌ مخاطب‌ خود فكر مي‌كند و عقايد خود را به‌ آنان‌ تحميل‌ مي‌كند.

‌تبليغات‌ را مي‌توان‌ در خلاصه‌ترين‌ شكل، اين‌ گونه‌ تعريف‌ كرد:
‌فرآيند روش مند ارايه‌ اطلاعات‌ مناسب‌ در مورد كالاها و خدمات‌ به‌ مشتريان‌ و ترغيب‌ و متقاعد كردن‌ مؤ‌ثر مصرف‌ كنندگان‌ به‌ خريد كالاها و خدمات. ‌واژه‌ها و عبارات‌ «روشمند»، «اطلاعات‌ مناسب» و «ترغيب‌ و متقاعد كردن‌ مؤ‌ثر»، همگي‌ ناظر بر انجام‌ برنامه‌ ريزي‌ در فرآيند تبليغات‌ است.
‌برنامه‌ ريزي‌ در تبليغات‌ نيز مستلزم‌ شناخت‌ عيني‌ رفتار مشتريان، به‌ ويژه‌ رفتار مصرف‌ كنندگان‌ و ساير اجزأ مرتبط‌ و مهم‌ در بازار (كالا و خدمات، رقبا و محيط‌ بازار) يا به‌ عبارتي‌ تحقيقات‌ بازاريابي‌ و همچنين‌ انجام‌ انواع‌ آزمون‌ها و ارزيابي‌ هايي‌ است‌ كه‌ بخش‌ عمده‌ «تحقيقات‌ تبليغات» را تشكيل‌ مي‌هد.

اهداف تبلیغات :
‌هدف‌ اساسي‌ تبليغات‌ در درجه‌ اول، ايجاد تصويري‌ مطلوب‌ از نشانه‌ كالا و خدمت‌ در اذهان‌ مخاطب‌ هدف‌ است. ‌تبليغات‌ يكي‌ از روش‌هاي‌ تشويق‌ و ترغيب‌(Promotion) است‌ كه‌ از عناصر چهارگانه بازاريابي، بعد از محصول (‌Product)، قيمت‌(Price) و توزيع‌ مكان(Place) محسوب‌ مي‌شود.

اهداف مارکتینگ :

چند نمونه از اهداف تبلیغات ، استراتژیهای تبلیغات، برنامه های اجرایی در تبلیغات :

1- نمونه‌هایی از اهداف تبلیغات
- افزایش درجه شناسایی مشتریان
- افزایش وفاداری به مارک
- ایجاد تمایل ترجیح نسبت به مارک
- تبدیل نام تجاری به Brand
- کاهش موجودی انبار و…

2- نمونه‌هایی از استراتژیهای تبلیغاتی
- رضایت کامل مصرف‌کننده و تامین نیازهای او
- تمرکز بر مشتریان مرفه و ثروتمند
- تمرکز بر مناطق نیمه مرفه شهری
- فشار تبلیغاتی از طریق همه رسانه‌ها و…

3- نمونه‌هایی از برنامه‌های اجرایی در تبلیغات
- معرفی مزایا و منافع محصول برای مصرف‌کننده
- معرفی و تاکید بر صرفه‌های اقتصادی محصول
- اعلام لیست قیمت‌ها
- طولانی کردن زمان گارانتی
- اعلام جایزه و قرعه‌کشی
- جلب و جذب مشتریان ناراضی قدیمی
- بازدید از مشتریان

نقش واهمیت تبلیغات در کسب وکار :

در دنیای کسب و کار نوین وظیفه  مدیر یک کسب و کار تنها به تولید کالاهای خوب منتهی نمی شود بلکه باید برای فروش وسود آوری بیشتر از ابزارهایی جهت شناساندن محصولات شرکت خود به مشتریان و ایجاد یک ارتباط مؤثر با مصرف کننده استفاده کند . از جمله این ابزارها که باعث افزایش حجم فروش و کسب درآمد بیشتر می شود تبلیغات است . از طریق تبلیغات می توان مصرف کنندگان را نسبت به مزایای کالاهای خود آگاه کرد و در اذهان مشتریان جایگاه مناسب و درخوری را برای کالاهای خود ایجاد نمایند .

شکل محصولات ، نوع رنگ و بسته بندی محصولات ، روش برخورد  و لباس فروشندگان و تزئینات مکان فروش همه اینها پیام هایی را به خریداران می دهد . در واقع نام ونشان تجاری کسب و کار نوعی حس ایجاد می کند که می تواند در دیدگاه مشتریان اثر بگذارد .

آگهی و تبلیغ یکی از متداول ترین ابزارهایی است که می توان به منظور انتقال اطلاعات تحریک کننده و ترویج کننده به بازارهای هدف مورد استفاده قرار داد . فرایند تبلیغ شامل کلیه اقدامات مورد نیاز برای انتقال یک پیام ویژه و گویا در مورد محصولات به یک گروه خاص از مشتریان است .برای انتقال پیام می توان آن را به صورت غیر حضوری ، دیداری ، شنیداری انجام داد .چنین پیامی را یک آگهی     می نامیم که از طریق رسانه های جمعی انتشار می یابد .

اهمیت تبلیغات در دنیای کسب و کار نوین با وجود رقبای زیاد و محصولات متفاوت با شرایط مختلف در کانون توجه بیشتری قرار دارد . تبلیغات تصاویر مختلفی از کالا را نشان می دهد که هر کدام با سلیقه گروهی از مردم سازگار است این خود کالا نیست که انتخاب می شود بلکه تصویر آن است .(کیا ،محمد،کارآفرینی گام به گام )

 

 

 

مراحل ارائه یک تبلیغ اثر بخش :

برای یک تبلیغ اثر بخش باید مراحل زیر را طی نمود

 مرحله اول : شناسایی مخاطبان هدف

در مرحله نخست بای مخاطبان هدف خود را شناسایی کرد ،  یعنی مشخص کرد که پیام تبلیغی به کدامیک از گروههای زیر می رسد : خریداران بالقوه یا بالفعل ، مصرف کنندگان کنونی محصولات ، نیروهای تصمیم گیرنده یا قدرتهایی که اعمال نفوذ می کنند مانند : افراد ، گروهها ، جمعیت های خاص یا عموم مردم . نوع مخاطب در اینکه چه باید گفت ، کی باید گفت و در کجا باید گفت تأثیر زیادی دارد .

مرحله دوم : تعیین هدف های تبلیغ

مسئول تبلیغات پس از شناخت مخاطبان و تصورات آنها می تواند در مورد واکنش مطلوب مشتریان تصمیم بگیرد زیرا این واکنش به صورتشناخت ، ابراز احساسات و رفتار است.

مرحله سوم : طرح ریزی نوع پیام
پیام باید به صوررتی ارسال شود که مورد توجه مخاطبان قرارگیرد ، در آنها علاقه ایجاد کند ، آنها را مایل به خرید کند تا دست به اقدام بزنند . برای تدوین یک پیام تبلیغاتی مؤثر باید به چهار عمل زر توجه کرد :
1- محتوای پیام ( چه باید گفت )
2- ساختار پیام ( از نظر منطقی چگونه باید گفت )
3- شکل پیام ( از نظر نمادی چگونه باشد )
4- منبع پیام ( چه کسی و از جه طریقی پیام را باید بگوید )

مرحله چهارم : انتخاب کانالهای ارتباطی

بعد از طرح ریزی پیام باید جهت انتقال آن کانالهایی را انتخاب کنید که از کارایی بالاتری برخوردار باشد . به طور کلی دونوع کانال ارتباطی وجود دارد :

1-      مستقیم :

دو نفر به صورت رو در رو و با از طریق تلفن با پست الکترونیکی با هم ارتباط برقرار می کنند

2-  غیر مستقیم :

 الف) شامل رسانه ها ، نشریه ها ( مجله ، روزنامه ، پست ) رسانه های عمومی ( رادیو ، تلویزیون) رسانه های الکترونیکی ( نوار ویدئویی ، لوح فشرده ) رسانه های نمایشی ( تابلوهای بزرگ در آزاد راهها ، تبلیغاتی که به صورت برگه های چاپ شده روی در و دیوار می چسبانند )

ب)   جو حاکم بر سازمان : این دیدگاه را به خریدار القاء می کند که سازمان و محصولات از ثبات نسبی برخوردارند .

ج)  رویداد : اغلب می توان با بزپا کردن یک جشن ، یک رویداد به وجود آورد و پیام را به مخاطب رساند .

مرحله پنجم : تعیین بودجه تبلیغ

مبالغی که باری تبلیغ صرف می شوند محدودند وباید حساب شده خرج شوند و روی هدف مورد نظر تمرکز داشت .

مبالغی را که برای تبلیغات صرف می شوند را به چهار روش می توان محاسبه نمود :

v     توان مالی

v     درصد فروش

v     اقتباس از شرکتهای رقیب

v     هدف و نوع کار

 

مرحله ششم : پیوند دادن سامانه های ارتباطی

باید همیشه کوشید ابزارهای کارآمد را جایگزین ابزارهای ناکار آمدکرد .

مرحله هفتم : برآورد نتایج حاصل از تحقیق

پس از اجرای برنامه ی تبلیغاتی باید درصدد سنجش اثرات آن برآمد .برای این منظور می توان  از مشتریان خواست تا نظر خود را اعلام نمایند که آیا با پیام داده شده آشنا هستند و یا آن را به یاد می آورند ، چند بار آن را دیده اند و... با جمع آوری پاسخ های افراد و اظهار نظر مشتریان ،شرکت می تواند   خط مشی تبلیغاتی خود را تدوین نماید .

مرحله هشتم :مدیریت بر فرایند و گرفتن بازخورد از تبلیغ

در این مرحله اطلاعات حاصل از بررسی نتایج تعییین اثربخشی برنامه های تبلیغاتی ، همچون وسیله ای در جهت تقویت یا تغییر هر یک از عناصر برنامه ها به کار می رود .چنانچه عملکرد به دست آمده ضعیف گزارش شود ، بیانگر آن است که در یکی از مراحل تبلیغ اثربخش اشتباهی رخ داده است و یا استفاده مناسب به عمل نیامده است .همچنین بازخورد مثبت موجب تقویت و پیشرفت برنامه های تبلیغاتی در آینده خواهد شد . (کیا ،محمد،کارآفرینی گام به گام)

دهدلیل ورشکستگی کسب و کارهای کوچک :

۱)فقدان سرمایه كافی
پول می تواند علت اصلی تمام ورشكستگی ها در تجارت باشد. صاحبان كسب و كارهای كوچك باید تخمین بزنند كه به چه مقدار پول نیاز دارند تا بتوانند كار خود را راه اندازی كنند. آن را خوب اداره كرده و سپس در سطح خوبی نگه دارند و به عنوان یك شركت بازرگانی موفق خود را مطرح كنند.
نورمن اسكاربورو استاد تجارت در كالج Presbyterian در كارولینای جنوبی می گوید:
"زمانی كه سرمایه كافی ندارید و با فقدان سرمایه روبرو می شوید، این موضوع می تواند خود شروع یك حركت مارپیچی نزولی باشد كه شما نمی توانید از آن جلوگیری كنید."
۲)به جریان انداختن ضعیف نقدینگی
هنگامی كه نقدینگی نتواند هزینه ها و دیگر مخارج را جبران كند، حتی مشاغلی كه مراحل نخستین رشد خود را طی كرده اند، نیز سقوط می كنند.
مراقب نرخ سوخته (rate burn) باشید. این اصطلاح را شركتهای دات كام ابداع كرده اند برای آگاهی از اینكه چه مقدار از نقدینگی به هدر رفته یا به اصطلاح سوخت شده است، اسكاربورو می گوید : "نقدینگی تنها چیزی است كه واقعا ارزش دارد."
۳)برنامه ریزی نامناسب و ناكافی
عدم برنامه ریزی صحیح در واقع، علت مشكلاتی از قبیل فقدان سرمایه كافی و جریان انداختن ضعیف نقدینگی است.
باید یك برنامه كاری منسجم را با در نظر گرفتن تمام امور مالی، بازاریابی، رشد و دیگر موارد خاص در نظر گرفت. که می تواند بسیار زمان بر باشد، زیرا یك برنامه ریزی صحیح و مناسب هفته ها یا ماهها تلاش نیاز دارد.
۴)در نظر نگرفتن رقابت
اسكاربورو می گوید : "بسیاری از صاحبان تجارت، كسب و كار خود را مشابه و همانند دیگران انجام می دهند. اطمینان حاصل كنید كه در كار شما چیزی منحصر به فرد و متفاوت از دیگر رقبا وجود دارد."
۵)بازاریابی ضعیف
آیا مشتریان از فعالیتها و كیفیت كالای عرضه شده رضایت لازم را دارند ؟ ضروری است كه استراتژی بازاریابی را توسعه داد تا دریافت كه چه كسانی و به چه علتی مشتریان خرید هستند. بایداطمینان حاصل كرد كه استراتژی بازاریابی مشتریان بیشتری را به سوی کالا جذب می كند .
۶)نداشتن انعطاف پذیری لازم
صاحبان كسب و كارهای كوچك می دانند كه یك رقیب بزرگتر با میزان نقدینگی بالاتر و تعداد كارمندان بیشتر، می تواند رقیبی بسیار جدی برای آنها باشد. هرگز فراموش نكنید كه انعطاف پذیر باشید. كالا، روند فعالیت و بازاریابی خود را به گونه ای تطبیق دهید كه بتوانید با رقبای بزرگ رقابت كنید.
۷)نادیده گرفتن قدم بعدی
اجازه ندهید روند حركت كاری شما كند و آهسته شود مطمئن شوید كه شما و كارمندانتان بر روی حمایت و دادن خدمات به مشتری، تأكید لازم را می كنید.
۸)سعی در انجام دادن تمام امور بطور كامل و بی عیب و نقص
اكثر بازرگانان از ذكاوت لازم برای كار و تجارت برخوردارند. اما اداره كردن یك كسب و كار كوچك، پیچیدگیهای خاص خود را دارد. نبایدسعی کرد كه همه كارها را خود مدیر انجام دهد و بخواهد كه تمام كارها كامل و بدون نقص انجام شود.برای افزایش دانش و آگاهی می توان كتابهای تخصصی در این زمینه را خواند .
۹)رئیس در حد عالی، كارمندان در حد معمولی
نمونه هایی از ورشكستگی برخی از شركتها حاكی از آن است كه چگونه یك كسب و كار موفق و منسجم كه صاحب آن بسیار آگاه و علاقه مند به شغل خود است و معلومات وی در زمینه كاری اش در سطح عالی است، با داشتن كاركنانی بی تجربه و بی انگیزه می تواند سقوط كند و دچار ورشكستگی شود. بایداطمینان حاصل كرد كه حتماً كاركنان هم از دانش و مهارتهای لازم برخوردار هستند.
۱۰)رشد كنترل نشده
یك تجارت كوچك كه خیلی ساده و سریع رشد می كند، می تواند موجبات ورشكستگی خود را فراهم آورد.
اگر تولید كالایی همگام با تقاضای لازم در بازار نباشد، نمی تواند رشد قابل توجهی را داشته باشد.

(مجله پیام فردا نویسنده مطالب : محمدرضا سربیون   نوشته شده در دوشنبه 23 اسفند1389)

راهکارهای اثر بخش در امر تبلیغات :

1- در فصل های اوج فعالیت تجاری برای كسب و كار تبلیغ كرد.
2- یك شماره تلفن راحت و بیاد ماندنی تهیه نمود.
3- برای سایت اینترنتی ، آدرس بیادماندنی انتخاب كرد و آن را در كلیه ارتباطات بازرگانی قید نمود.
4- از طریق پست مستقیم، كسب و كار خود را مشترك با سایر حرفه ای ها تبلیغ كرد.
5- در یك دایركتوری ویژه یا كتاب زرد تبلیغ نمود.
6- به منظور دستیابی به بازارهای خارجی، آگهی دو یا چند زبانه چاپ كرد. این آگهی را در نشریه ای پرمخاطب قرار داد.
7- به مشتریان هدایای تبلیغاتی نظیر خودكار، پد و ماوس اهدا نمود.
8- درون پاكت نامه یا مرسولات پستی، چیزی برجسته قرار داد تا كنجكاوی گیرنده تحریك شود.
9- مقابل پیاده روی دفتر شرکت به كمك لیزر یك پیام تبلیغاتی تاباند.
10- برچسب های جالبی برای نصب روی شیشه اتومبیل طراحی و بین مشتریان توزیع كرد.
11- آگهی های را كد گذاری و نتایج آن را دنبال نمود.
12- تابلو ساختمان و تابلوهای راهنمای داخلی و خارجی آن را بهبود ببخشید.
13- تعمیر و باز سازی آرم نصب شده در صورت نیاز.
14- حامی مالی یك مسابقه ورزشی یا برنامه رادیویی و تلویزیونی شدن.

15- تبلیغات کارآمد و مدیريت  

16- در سمینارها و کنفرانس هایی که به گونه ای به محصول و خدمات کسب وکار مرتبط می شوند صحبت کرد و محصولات خود را به آنها معرفی کرد.

17- تبلیغ باید به گونه ای باشد که موجب افزایش علاقه خواننده به شرکت و محصول و یا خدمات شود.

18- تأکید بیش ازحد برجزییات ویا سادگی بیش ازحد تبلیغ هردوازعوامل کاهش کارایی یک تبلیغ هستند. تبلیغ باید به گونه ای باشد که به راحتی امکانات و روشهای تماس و دسترسی به شرکت را در اختیار خواننده قرار دهد و او را تشویق به پی گیری پیام تبلیغاتی نماید.

 نمونه ای از روش های تبلیغات :

  • یکی از روش های مرسوم تبلیغات ، تبلیغ از طریق انتشار و توزیع کاتالوگ و راهنمای محصولات و خدمات شرکت است. این بسته ها ی اطلاعات باید بسیار تمیز و زیبا به دست مشتری برسد و در عین حال شامل اطلاعاتی در مورد محصول و یا خدمات باشد و آن را به مشتری معرفی کند.
  • قراردادن نسخه ای از تبلیغات در روزنامه ها،بیوگرافی شرکت مفید است همچنین مدارک قانونی که حاکی از قانونی بودن کار و استاندارد بودن محصول و خدمات است می تواند موجب جلب اعتماد مشتری بشود.
  • تبلیغ از طریق نامه های تبلیغاتی کوچک از روشهایی است که می تواند مؤثر باشد. می توان این نامه ها را در قسمت  نامه های ادارات و سازمانها قرار داد و یا به نام مدیران شرکتها ارسال نمود.
  • جملات خوب برای تبلیغ را مدیر باید انتخاب کند. وقتی کار تبلیغ محصول و یا خدماتی به شرکتی سپرده می شود، جملاتی را که در وصف کالا و یا خدمات مطرح شود، بهتر است از جانب مدیر مطرح شود. به این ترتیب کسی که کار تبلیغ را به عهده دارد فقط به این جملات رنگ و شکلی تبلیغاتی می دهد و درنهایت این حرف واقعی مدیر کسب و کار است که به مشتری منتقل می شود .

 بازاریابی و تبلیغات با استفاده از پیاده رو + عکس :

امروزه دنیای بازاریابی بسیار پیچیده و رقابتی شده است.شرکت ها و صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ از هر فرصتی برای آشنا کردن مردم با محصولاتشان استفاده می کنند.

در این قسمت نمونه ای از شرکتهایی را که قصد دارند از طریق تبلیغ در پیاده رو محصول خود را معرفی کنند مطرح می کنیم :

  1. 1.      مک دونالد   (MCDonald)

درتابستان 2010، مک دونالد این سبک از تبلیغات را ابداع کرد و در یکی از بزرگترین جشنواره های مردمی در سوئد در مقابل فروشگاه خود خط عابر پیاده را به یک جعبه بزرگ سیب زمینی سرخ کرده تبدیل کرد. تمام طول برگزاری این جشن در سوئد نمای خط عابر پیاده رویروی فروشگاه مک دونالد به این شکل جلب نظر می کرد و مردم را به سوی رستوران خود دعوت می نمود.

ارائه یک نمونه عملی از یک کسب و کار موفق :

برای نشان دادن این موضوع که اگر یک شرکت ( کسب و کار کوچک ) بخواهد در کار خود موفق شده و بقای خود را حفظ کند باید مدیریت آن توجه همه جانبه ای به تبیلغات و سایر موارد که بعد از آن قرار می گیرد باید داشته باشد به ارائه یک نمونه عینی  کسب کار کوچک خواهم پرداخت که  کسب و کار خود را از سال 1385شروع کرده وتا کنون توانسته است علاوه بر حفظ بقای خود، در زمینه گسترس کسب وکار نیز موفقیت هایی به دست آورد با توجه به هزینه بر بودن روش های تبلیغ این شرکت از روش هایی استفاده نموده است که بتواند هزینه آن را تأمین کرده و خدمات خود را به بهترین شکل به متقاضیان معرفی نماید این شرکت در ابتدا کار خود رابه عنوان کار آفرین با آموزش و مشاوره در حوزه بسته بندی در سه استان آغاز نمود و بعد ازکسب مهارت در این زمینه به صورت تخصصی در حوزه بسته بندی گام نهادودر حال حاضر در زمنه تألیف کتب کار آفرینی  مشغول به کار می باشد یکی از رمزهای موفقیت شرکت این است که در زمانی که در منحی خود به سمت سیر نزولی قرار گرفته  با استراتژی های خاص توانسته است روند کاررا به سمتی سوق دهد که منجر به سقوط نشود و دوباره سیر صعودی خودرا به دست آورد .از روشهلیی که این شرکت برای تبلیغات استفاده نموده است می توان به موارد زیر اشاره نمود :

v     استفاده از روش تبلیغات عمومی

v     تبلیغات شهری ( به صورت بنر )

v     ایجاد سایت تخصصی

v     تبلیغ از طریق چاپ سالنامه به نام شرکت

v     تبلیغ بر روی FLASH MEMORE

 

منابع نزد مدیر وبلاگ محفوظ است.

 


مطالب مشابه :


آرایه های ادبی در ادبیّات فارسی

« همه شب در این امیدم که نسیم صبحگاهی به پیام آشنایی بنوازد اشنا پای حافظ را چرا در زر




شلمچه خلاصه عشق

» پیام من بعنوان ، شلمچه تابلو است تابلوی اهل زر ، زیارتگاه




فکر می کنید این نقاشی های زیبا رو کی کشیده + عکس

اخبار پیام نور و هنرمندی که این تابلو ها را کشیده میل داشت در آکادمی به جای زر و گوهر




تبلیغات در کسب و کارهای کوچک

برای تدوین یک پیام تبلیغاتی مؤثر باید به چهار عمل زر 4- منبع پیام 12- تابلو ساختمان و




برچسب :