بیماریهای منتقله ار راه جنسی

بیماریهای منتقله از راه جنسی منجمله HIV/AIDS

اهداف هر فعالیت در زمینه ی بیماریهای مقاربتی همراه با ویروس نقص اکتسابی سیستم ایمنی یا ایدز بایسیتی بر مبنای پیشگیری و درمان بیماریهای مقاربتی، کاهش انتقال عفونت ایچ آی وی ، بیماریهای مقاربتی و کمک به درمان مبتلایان به ایدز  باشد.

پیشگفتار

بیماریهای منتقله از راه جنسی به همراه عفونت ایچ آی وی در زمان وجود فقر، ضعف و بی ثباتی جامعه سریعترین انتشار را دارد. فروپاشی جامعه و زندگی خانوادگی در وضعیت آوارگی و پناهندگی به از بین رفتن روابط پایدار و اختلال در هنجارهایی که بر رفتارهای جنسی حکمفرما هستند منجر میشود. زنان و کودکان بارها و بارها برای رفع نیازهای اولیه ی خود از قبیل سرپناه، امنیت، غذا و پول مجبور به داشتن رابطه ی جنسی میشوند.

در وضعیت آوارگی جمعیت هایی که ممکن است قبل از آواره شدن میزانهای متفاوتی از ابتلا به ایچ آی وی و ایدز را داشته اند با یکدیگر ترکیب شوند. همچنین برخی از وضعیتهای آوارگی شرایطی همانند شرایط شهرهای بزرگ ایجاد میکند که باعث بالا رفتن خطر انتقال ایچ آی وی میشود.

بیماریهای منتقله از راه جنسی که در بسیاری از نقاط جهان یک مشکل بهداشت عمومی محسوب میشوند، تا زمان ظهور ایچ آی وی و ایدز بشکل وسیعی نادیده گرفته میشوند. هم اکنون توجه بیشتری به بیماریهای مقاربتی سنتی مثل سوزاک، سیفیلیس، کلامیدیا و بیماریهای دیگر معطوف میشود. آنها در عین ناشناخته ماندن،  در میان معمول ترین علل بیماریهای جهان قرار داشته و عواقب اقتصادی و بهداشتی بسیار وسیعی دارند. بیماریهای مقاربتی بشکل بسیار زیادی خطر عفونت ایچ آی وی را افزایش مبدهند. 

 

 اکثریت قابل توجهی  از عفونتهای ایچ آی وی از طریق مقاربت منتقل میشوند. برآورد میشود که بین 5 تا 10 در صد از عفونتهای ایچ آی وی در سراسر جهان از طریق خون وفرآورده های خونی آلوده  منتقل میشود و البته این میزان با آزمونهای مداوم تشخیص ایچ آی وی در حال کاهش است. در وضعیت آوارگی اطمینان از اینکه تمامی خونهای آماده ی انتقال برای تشخیص ایچ آی وی مورد آزمون قرار گرفته اند و احتیاط های لازم مطابق معیارهای جهانی صورت میگیرد ضروری است.

انتقال ایچ آی وی  از مادر به کودک که به عنوان انتقال عمودی هم از آن یاد میکنند معمول ترین راه انتقال ایچ آی وی در کودکان بوده و بیش از 90 درصد جمعیت کودکان آلوده به این ویروس را تشکیل میدهد.

نوزادان عفونت ایچ آی وی را  از مادرشان در طی حاملگی، زایمان و یا خوردن شیر کسب میکنند. اگر هیچ مداخله ای برای کاهش آن صورت نگیرد میزان خطر ابتلای آن از 15 تا25 درصد در کشورهای صنعتی و از 25 تا 45 درصد در کشورهای درحال توسعه متغیر خواهد بود. انتقال توسط شماری از عوامل تحت تاثیر قرار میگیرد که تمامی آنها کاملا بررسی نشده اند. این عوامل شامل موارد زیرند:

سطح بالای بار ویروسی در خون مادر

کاهش سطح ایمنی در ترشحات رحم و واژن و در شیر

پارگی طولانی مدت غشاها

طرز زایمان و خونریزی های هنگام زایمان

 

مطالعات همچنین حاکی از افزایش 7 تا22 درصدی عفونت ایچ آی وی  از طریق خوردن شیر مادر میباشند. انتقال  پس از 6 ماه نیز در برخی مطالعات عنوان شده است.

 

تعامل بین آوارگان و جمعیت بومی نیز احتمالا اتفاق خواهد افتاد. بنابراین ارتباط با کشورهای میزبان برای اطمینان از مناسب بودن تسهیلات ارائه شده در مقایسه با جمعیت محلی حیاتی است. هر گونه نقصی در انجام آن نه تنها منجر به اثرات نامطلوب در تلاشهای انجام شده در پیشگیری از گسترش بیماریهای مقاربتی و ایچ آی وی میشود بلکه همچنین میتواند منجر به بروز کشمکش میان دو گروه جمعیتی شود.

آزمون اجباری ایچ آی وی برای آوارگان و مهاجران گاهی به غلط و بر این اساس که انجام آن میتواند در پیشگیری از  بروز ایچ آی وی موثر باشد انجام میشود. تحت هیچ شرایطی نبایستی آزمون اجباری در دستور کار قرار گیرد. آزمون اجباری برای ایچ آی وی نقض  حقوق بشر قلمداد شده و هیچ توجیهی از نظر بهداشت عمومی ندارد.

 

استقرار برنامه های مربوط به بیماریهای مقاربتی و ایچ آی وی/ ایدز   

همانطور که قبلا هم اشاره شد قبل از هرگونه ارزیابی در  شرایط جدید  آوارگی (همینطور شرایط اورژانسی) ، سه فعالیت بایستی در دستور کار قرار گیرد:

تضمین در دسترس بودن کاندوم های رایگان

ایجاد یک جو محتاطانه جهانی در زمینه ی انتقال ایچ آی وی و ایدز در عرصه های ارائه خدمات بهداشتی

شناسایی افرادی که در این فعالیت ها همکاری میکنند.

 

پیشگیری جامع، خدمات مراقبت و درمان در زمینه بیماریهای مقاربتی، همچنین ایچ آی وی و ایدز  بایستی در اولین فرصت برای آوارگان فراهم شود. با پیمودن گامهای زیر میتوانید مطمئن باشید که خدماتی که فراهم کرده اید موثرند:

 

ارزیابی

برای کمک به تکمیل طرحی مناسب در زمینه خدمات جامع پیشگیری ودرمان  در کوتاهترین زمان یک ارزیابی تحلیلی از وضعیت موجود انجام دهید.

 

اطلاعات زیر بایستی جمع آوری شود:

شیوع بیماریهای مقاربتی  و ایچ آی وی در کشور میزبان و کشور مبداء، منطقه یا ناحیه خاص

 

محل مناطق پر خطری که جمعیت مهاجرین یا آوارگان در آن اسکان یافته اند.( برای مثال جایی که خدمات و وسایلی در رابطه با مسایل جنسی خرید و فروش میشود، مناطقی که مصرف الکل بالاست وهمچنین محل فروش و مصرف الکل) این مناطق بایستی بعنوان اولویت برنامه در اجرای فعالیت های خاص تعیین شوند.

 

 عقاید و باورهای مذهبی، نگرش ها و رفتارهای جنسی، بهداشت در مسایل جنسی ، بیماریهای مقاربتی و ایدز. این اطلاعات میتواند از طریق تحقیقات کیفی و با تمرکز بر گروهها، مصاحبه ها و در صورت امکان از طریق 4 اصل دانش، گرایش، رفتار و برخورد ها جمع آوری شود.

همچنین ضروریست که:

برای تعیین یک معاهده ی مدیریتی برای بیماریهای مقاربتی با متصدیان محلی بهداشت در ارتباط بود.

 

افرادی را که در جمعیت آوارگان یا مهاجران در زمینه  یپیشگیری از ایچ آی وی و بیماریهای مقاربتی آموزش دیده اند را شناسایی کرد.

 

اجرا

ارزیابی از وضعیت موجود مشخص خواهد کرد که چه مداخلاتی در زمینه  ی ایچ آی وی و ایدز لازم است و کدامیک عملی خواهند بود. موارد زیر بایستی به عنوان خطوط اصلی در برخورد با هر وضعیت آوارگی نگریسته شوند: مراقبت و توجه خاص در سطح جهانی به محیط های پزشکی، انتقال خون سالم، دسترسی به کاندوم، دسترسی به مراقبتهای مربوط به بیماریهای مقاربتی، اطلاعات، فعالیتهای آموزش و ارتباطات و درمان جامع برای مبتلایان به ایچ آی وی و ایدز.

 

مراقبتهای جهانی در عرصه های خدمات بهداشتی

مراقبتها و احتیاط ها در سطح بین المللی برای پیشگیری از انتقال ایچ آی وی از بیمار به بیمار، از کارکنان مراکز بهداشتی به بیماران و از بیماران به کارکنان مراکز بهداشتی ضروریست.این احتیاط ها به این دلیل است که افرادی که تحت فشار کار میکنند بیشتر احتمال دارد قربانی حوادث مربوط به کار شوند  و یا اینکه  بطور کامل و مو به مو  از روش های سترون سازی ، اقدامات مربوط به کنترل عفونت که در مواقع بحران باید اجرا شود تبعیت نکنند.

اصول راهنما برای کنترل آلودگی به ایچ آی وی و دیگر بیماریهایی که ممکن است از طریق خون، محصولات خونی و مایعات بدن منتقل شود همیشه و در همه حال بایستی مهم قلمداد شده و این عناصر بسیار عفونت زا تلقی گردند.

رهنمود هایی در زمینه ی اطلاعات در مورد حفاظت فردی در مقابل خطرات، اقدامات مناسب در هنگام پیشامدهای اتفاقی مثل فرو رفتن سوزن در دست، بریدگی ها و پاشیدن خون به مخاط های بدن بایستی تهیه شده  و در محدوده ی کاری در دسترس افراد قرار گیرد. همچنین تعیین اینکه چه مواردی شامل خطر نمیباشند هم به همین میزان اهمیت دارد. رهنمود ها باید به درستی توضیح دهند که در چه زمانی باید ازپوشش حفاظتی استفاده کرد و چرا. ارائه کنندگان خدمات بهداشتی بایستی به درستی توجیه شوند که چرا باید از تزریقات غیر ضروری و دیگر اعمالی که در آن با وسایل تیز سر و کار دارند بپرهیزند.

 

دسترسی به کاندوم

اگر مداوم و بصورت صحیح مورد استفاده قرار بگیرد کاندوم میتواند سد موثری در مقابل بیماریهای مقاربتی و ایدز به شمار رود. از آنجایی که مهاجران یا آوارگان احتمالا پیش از این هم چنین پیامی را دریافت کرده اند احتمالا در همان مراحل اولیه به دنبال کاندوم میآیند. کاندوم ها بایستی بصورت رایگان برای کسانی که بدنبال آن هستند فراهم شوند. از هر موقعیتی برای برای آگاه کردن افراد در زمینه ی حفاظت در مقابل بیماریهای مقاربتی و عفونت ایچ آی وی بوسیله ی کاندوم استفاده کنید. کاندوم های زنانه هنوز به درستی شناخته شده نیستند، اما اگر در دسترس باشند بایستی بعنوان روش تکمیلی در حفاظت بشمار بیایند. 

 

فراهم کردن کاندومهای مرغوب

در بازار مارکهای گوناگونی از کاندوم ها موجودند. اگر مرکزی تجربه ای در زمینه ی فرآهم کردن کاندوم ندارد این امکان وجود دارد که بوسیله ی سازمان جهانی بهداشت و سازمانهای مشابه زیر شاخه  سازمان ملل متحد مقادیر عمده ای کاندوم را با قیمت پایین دریافت کند. کاندوم های با کیفیت بالا برای حفاظت مصرف کننده ها ضروری بوده و در باور پذیر بودن برنامه های در حال اجرا تاثیر دارند.

 

توزیع کاندوم ها

برای اطمینان از رسیدن کاندوم ها به آوارگان یا مهاجران یک نظام مناسب توزیع بایستی بوجود بیاید. این نظام بایستی شامل موترد زیر باشد:

کاندوم ها و دستور العمل های استفاده از آنها بایستی با توجه به نیاز در مراکز بهداشتی( خصوصا محل درمان بیماریهای مقاربتی) و مراکز توزیع( مثل مناطق توزیع اقلام غذایی و غیر غذایی) در دسترس باشد. کارکنان مراکز هم بایستی در زمینه ی تبلیغ، توزیع، و استفاده از کاندوم ها آموزش ببینند.

 

تبلیغ های بازرگانی در این زمینه بایستی درمسابقات فوتبال ، رالی های گروهی، جشن ها و مهمانی ها، تئاترها ، گروههای فعال در بحث و اظهار نظر و مواردی اینچنینی انجام شود. این تبلیغات بایستی به منظور آگاه ساختن افراد در بدست آوردن و استفاده از کاندوم ها باشد.

 

احتمالا تماسهایی بین آوارگان و یا پناهندگان و جمعیت محلی روی میدهد. بنابراین کاندوم ها بایستی در گستره  ی وسیعتری از جامعه ی میزبان فرآهم باشد. این امر نیازمند ارتباط با گروههای فعال در زمینه ی پیشگیری از ایدز و فعالیتهای مربوط به تنظیم خانواده میباشد.  

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

دوست گرامی
برای سفارش ترجمه کامل این مقاله یا ترجمه/ویرایش مقاله ها و پایان نامه های خودتون به زبان انگلیسی برای من بنویسید
[email protected]


مطالب مشابه :


مقالات و پمفلت ها

انواع هپاتیت راه انتقال و پیشگیری از ایدز: مدیریت powerpoint. HIV/AIDS: مدیریت




مجموعه مقالات - پمفلتها - جزوه های آموزشی - پاورپوینتهای آماده

انواع هپاتیت راه انتقال و پیشگیری از ایدز: مدیریت powerpoint. HIV/AIDS: مدیریت




بیماریهای منتقله ار راه جنسی

بیماریهای منتقله از راه بر مبنای پیشگیری و درمان ایچ آی وی و ایدز بشکل




بیماری های ویروسی

برای پیشگیری از ‌ با خون ‌، مدفوع‌ ، یا ادرار افراد آلوده‌ به‌ ویروس‌ ایدز. پیشگیری




پمفلت های آموزشی

انواع هپاتیت راه انتقال و پیشگیری از ایدز: مدیریت powerpoint. HIV/AIDS: مدیریت




مدیریت کنترل بیماری های واگیر

PowerPoint , PPT; فیلم از ایدز به عنوان کوتاه مدت بوده و در پیشگیری از انتشار بیماریهای فوق




فرایند پرستاری در بیمار مبتلا به هماتوم اپیدورال

کافی به مغز ، تعادل مایعات و الکترولیتها ، وضعیت مناسب تغذیه ایی ، پیشگیری از از آنجا که




پیشگیری از زخم بستر

پیشگیری از زخم بستر امیدوارم از مطالب و پست های این وبلاگ نهایت استفاده را PowerPoint Bank of




فلج مغزی cp

فلج مغزی یك اصطلاح كلی است كه گروهی از ضایعات مزمنی مثال ایدز پیشگیری از




عفونت زمان تخمک گذاری

این وبلاگ جهت استفادۀ بانوان گرامی از مطالب مقاربتی مانند ایدز پیشگیری از




برچسب :