سوالات اختبار

   

 * آئين دادرسي كفري آذر ۱۳۷۸

سئوالات اختبار كتبي آئين دادرسي كيفري كارآموزان وكالت دادگستري
۲۶/۹/۱۳۷۸
به سئوالات زير مستدلاً پاسخ دهيد
۱ - يكي از كارمندان دولت باتهام اخذ رشوه تحت تعقيب قرار گرفته و در دادگاه عمومي تهران به مجازات زندان و جزاي نقدي معادل قيمت مال يا وجه ماخوذه و . . . . محكوم گرديده است . اين دادنامه با تجديدنظرخواهي محكوم عليه در دادگاه تجديدنظر تان نيز مورد رسيدگي واقع و عيناً تاييد شده است . شكات پرونده سه نفر بوده اند يكي از آنان پس از صدور حكم قطعي با مراجعه به دادگاه و با اعلام كتبي از شكايت خود صرفنظر مينمايد . در اين حالت محكوم عليه شما را بعنوان وكيل خود معرفي و تقاضا دارد در جهت حفظ منافع وي اقدام لازم قانوني بعمل آوريد . با توجه به توضيحات فوق به موارد زير پاسخ دهيد .
الف - چه اقدامي براي موكل خود انجام داده و كار خود را مستنداً به چه ماده اي از مواد قانوني انجام مي دهيد ؟
ب - به كدام دادگاه مراجعه مينمائيد ( بدوي يا تجديدنظر ) به چه دليل و چه تقاضائي از دادگاه مينمائيد ؟
ج - عكس العمل دادگاه در قبال تقاضاي شما چه خواهد بود و به نظر شما دادگاه چه تصميمي اتخاذ مينمايد ؟
د - به نظر شما رضايت و گذشت احداز شكات تا چه حد در تصميم دادگاه موثر است اگر موثر نيست دليل خود را مستنداً بيان كنيد ؟
ه‍ - در صورتي كه دادگاه تقاضاي شما را رد نمايد مرجعي براي اعتراض و شكايت به تصميم دادگاه اخير باقي است يا خير ؟ بارم ۸ نمره
۲ - شخصي باتهام جعل سندرسمي در دادگاه عمومي تهران تحت تعقيب واقع و به دو سال زندان محكوم ميگردد . دادگاه تجديدنظر استان پس از رسيدگي به اعتراضات تجديدنظر خواهي محكوم عليه راي بدوي را عيناً تاييد مينمايد و حكم به مرحله اجرا در مي آيد . در جريان اجراي حكم قانونگذار مجازات جعل سند رسمي را تخفيف ميدهد . محكوم عليه براي اجراي قانون اخف به شما مراجعه و درخواست مينمايد كه وكالت وي را قبول و اقدام قانوني بعمل آورد . در اينصورت شما بعنوان وكيل محكوم عليه چه اقداماتي بعمل مي آوريد و به كدام مرجع قانوني مراجعه مينمائيد ؟ اقدامات خود را مستنداً به مواد قانوني توضيح دهيد ؟ بارم ۸ نمره
۳ - وثيقه گذاري به قاضي محكمه مراجعه و با تحويل متهمي كه براي او وثيقه گذارده ، تقاضا دارد از ملك مورد وثيقه رفع بازداشت شود . قاضي از پذيرفتن درخواست وي امتناع مينمايد . بنظر شما قاضي براي امتناع خود چه دليلي دارد ؟ در صورتي كه شما نيز اين تصميم را صحيح ميدانيد استدلال خود را بيان كنيد . در صورتي كه تصميم قاضي را درست و قانوني نمي دانيد دلايل آنرا با توجه به مواد قانوني بيان داريد ؟
بارم ۴ نمره 



 
* ثبت و امور حسبي آذر ۱۳۷۸

سوال امتحاني ثبت و امور حسبي كارآموزان وكالت ( آذرماه ۷۸ )
پاسخ سوالات زير را در قالب دقيق سوال جواب دهيد و از مطالب غيرمربوط امتناع نمائيد .
سوال ۱ - شخصي در سند شرطي وجه بدهكاري خود را بصندوق ثبت توديع نموده و قبض آنرا به دفترخانه ارائه كرده و سردفتر سند شرطي را فسخ نمود اما بعداً در اثر تسامح سردفتر و عدم اعلام فسخ بوثيقه گيرنده نامبرده مبادرت به صدور اجرائيه ، و ملك مذكور به مزايده فروخته شد و سند انتقال به برنده مزايده داده شد توضيح دهيد كه چگونه با پرداخت بدهي ، ملك مذكور مورد مزايده و انتقال سند به شخص ثالث گرديده است در وضعيت حاضر و ظهور اسناد معارض به چه صورت قابل حل مي باشد .
( بارم : ۷ نمره )
سوال ۲ - در بعضي از اسناد مالكيت مشاهده ميشود كه حدود ملك مذكور به علائم طبيعي ( از قبيل كوه يا تپه و غيره ) محدود گرديده كه حدود اربعه با مساحت زمين نيز هم آهنگي ندارد و نتيجتاً موجب اشكالاتي در اعتبار و بهربرداري از آن گرديده است كه اقدامات قانوني ديگر را طلب مي نمايد - اجمالاً توضيح دهيد كه مشكل كار چه بوده و از چه طريق و چه مرجع و بچه صورت بايد انجام پذيرد ( منظور از سوال توجيه عملكرد قانوني براي معتبر گرديدن سند رسمي مالكيت است ) ( بارم : ۷ نمره )
سوال ۳ - شخصي فرزند جديدالولاده نامعلومي كه والدين او مشخص نگرديده تحت سرپرستي خود درآورد و براي او شناسنامه دريافت نمود و بعد از چندي فوت نموده و اموالي از او بجا مانده است در حاليكه فرزند داراي پدر واقعي بوده ، در چنين وضعيتي تكليف دادگاه نسبت به سرپرستي طفل چيست و ادعاي سرپرستي شخص مدعي ابوت واقعي او چه آثار قانوني دارد ؟ ( بارم : ۶ نمره ) 



 
* حقوق مدني آذر ۱۳۷۸

« سئوالات اختبار حقوق مدني كارآموزان وكالت دادگستري »
« مورخ ۱۹/۹/۱۳۷۸ »
به هر سه سئوال مستدلاً پاسخ دهيد
۱ - دو برادر هر يك طبق سند مالكيت ثبتي مالك سه دانگ مشاع از ششدانگ خانه محل سكونت خود ميباشند . يكي از آنان پس از مدتي زندگي مشترك در محل مزبور آن را ترك و از آن تاريخ سه سال ميگذرد . برادري كه واحد مورد بحث را ترك نموده دعوائي عليه شريك خود مطرح ميسازد با خواسته افراز خانه مشترك و مطالبه اجرت المثل سه ساله كه برادر او بطور مستقل از مسكن فوق استفاده كرده است خوانده در برابر دعوي مطروحه تسليم نمي باشد و خواهان را درخواسته خود ذيحق نمي داند . شما بعنوان وكيل دادگستري كداميك از طرفين را ذيحق ميدانيد وكالت هر يك را كه مي پذيريد در دفاع از موكل خود چگونه استدلال مي كنيد ؟
« پاسخ حداكثر ۲۰ سطر » بارم ۷ نمره
۲ - ملكي داراي اشجار و ساختمان است مالك آن فوت و ورثه او منحصراً عبارتند از دو فرزند و زوجه متوفي با وجوديكه فرزندان ميت حاضرند سهم همسر او را از بهاي اشجار و ساختمان بپردازند ولي مشاراليها از دريافت آن خودداري ميكند . فرزندان متوفي كه درصدد اخذ سند مالكيت جداگانه هر يك به نسبت سهم خود از اداره ثبت محل ميباشند بشما وكالت داده اند تا قبل از صدور سند مالكيت حقوق زوجه متوفي را پرداخت و اسناد مالكيت مورد نظر ايشان بدون ذكر حقوق زوجه نسبت به اعياني صادر شود .
چه اقدامات قانوني بمنظور تحقق هدف موكلان خود انجام ميدهيد ؟ جهات و استدلال خود را بيان كنيد ؟
« پاسخ حداكثر ۱۵ سطر » بارم ۶ نمره
۳ - در مبايعه نامه اي كه بين خواهان و خوانده تنظيم شده مورد معامله عبارتست از ششدانگ يكباب خانه و يك رشته تلفن . متعاملين در زمان مقرر با حضور در دفتر اسناد رسمي نسبت به انتقال سند قطعي انتقال خانه اقدام ولي در مورد واگذاري تلفن سند رسمي انتقال تنظيم نميشود بعبارت ديگر بدون هيچ نوع توافق جديدي انتقال تلفن مسكوت ميماند . خريدار الزام فروشنده را به تنظيم سند واگذاري تلفن از دادگاه تقاضا كرده است ، فروشنده ( خوانده ) مدعي است با تنظيم سند رسمي قطعي انتقال خانه موضوع واگذاري تلفن منتفي است هر يك از طرفين را كه در اين دعوي موفق ميدانيد وكالت او را بعهده بگيريد در دفاع از موكل خود لايحه اي مستدل بنويسيد .
پاسخ حداكثر ۲۰ سطر بارم ۷ نمره 



 
* حقوق جزا آذر ۱۳۷۸

سئوال حقوق جزاي عمومي اختبار كتبي آذرماه ۷۸ كانون وكلاي دادگستري
شخصي به اتهام ۱ - جعل سند عادي ۲ - استفاده از سند مجعول تحت تعقيب قرار مي گيرد . دادگاه عمومي تهران به موضوع رسيدگي با احراز وقوع هر دو بزه به استناد مواد ۵۳۶ و ۴۷ قانون مجازات اسلامي وي را به ۵ ماه حبس تعزيري محكوم مي نمايد و اجراي مجازات زندان را به استناد ماده ۲۵ همان قانون براي مدت دو سال معلق مي نمايد . شاكي پرونده كه از اين حكم ناراضي بنظر مي رسد به شما مراجعه كرده و درخواست كمك مي نمايد . پاسخ دهيد كه آيا وكالت شاكي را مي پذيريد يا نه . اگر وكالت وي را مي پذيريد لايحه تجديدنظر خواهي خود را تنظيم نموده و دلائل نادرستي راي را بيان داريد . در صورتيكه راي دادگاه را درست مي دانيد و نيازي به تجديدنظر خواهي نمي بينيد دلائل درستي آنرا بيان كنيد .
سئوال حقوق جزاي اختصاصي اختبار آذرماه ۷۸ كانون وكلاي دادگستري
شخصي مبادرت به تهيه صندوق « خيرات و صدقات » نموده و آنرا در چهار راه ولي عصر تهران نصب مي كند . عابران در حين عبور و مشاهده صندوق مبالغي وجه را در داخل صندوق مي اندازند و صاحب صندوق پول هاي موجود را به نفع خود برداشت مي نمايد . اين كار را مرتباً تكرار مي كند مل اين شخص سوء ظن يكي از عابران را جلب نموده و درصدد شكايت بر مي آيد در يكي از روزها ماموران انتظامي در حين باز كردن صندوق و دريافت پول وي را دستگير مي نمايند متهم در تحقيقات مقدماتي اظهار مي دارد كه مرتكب جرمي نشده بلكه عابران به ميل و دلخواه خود درصدد پرداخت وجه برآمده اند در اين رهگذر هيچ فشاري بر آنها تحميل نشده است . با مطالعه موضوع فوق بيان كنيد .
۱ - آيا بنظر شما جرمي به وقوع پيوسته است يا نه .
۲ - در صورتي كه اعتقاد به وقوع جرم نداريد دلايل اين ادعاي خود را بيان كنيد در صورتي كه عمل آن شخص را جرم و قابل مجازات مي دانيد عنوان كيفري آنرا بيان كنيد .
۳ - در صورتي كه وقوع جرم را محرز مي دانيد براي استرداد پول هاي پرداخت شده چه راههائي پيشنهاد مي نماييد . به عبارت ديگر شاكيان پرونده چگونه مي توانند به پول هاي پرداخت شده دست يابند . 



 
* حقوق تجارت آذر ۱۳۷۸

حقوق تجارت
به سئوالات ذيل پاسخ دهيد
وقت : يكساعت و نيم
سئوال اول : در صورتيكه تاجر ورشكسته بعد از صدور حكم ورشكستگي و در زماني كه قانوناً در حال توقف است در بازار داد و ستد كند و چك و سفته رد و بدل نمايد و بر اثر اين اقدامات داراي طلب و بدهي گردد :
اولاً : آيا اداره تصفيه مكلف است نسبت به وصول مطالبات حاصله بعد از زمان توقف با توجه به ماده ۴۱۸ قانون تجارت اقدام نمايد ؟
ثانياً : اداره تصفيه در قبال اين قبيل بدهي ها چه تكليفي دارد ، ضمناً هر گاه راجع به ديون حاصل بعد از ورشكستگي حكم محكوميت و سپس اجرائيه صادر گردد آيا بازداشت وي در قبال بدهي بعد از صدور حكم توقف مجاز است يا خير ؟ ( بارم : ۵ نمره )
سئوال دوم : اگر دارنده چكي كه از طرف بانك صادر شده است ادعا نمايد كه چك را مفقود كرده است تكليف پرداخت وجه آن چيست و در صورت مراجعه به دادگاه خسارت دادرسي قابل مطالبه مي باشد يا نه ؟ ( بارم : ۵ نمره )
سئوال سوم : آيا تاجر ميتواند در فاصله بين تقديم دادخواست توقف و صدور حكم ورشكستگي در كميسيون هاي مالياتي شركت نموده و از حقوق مالي خود دفاع نمايد ؟
( بارم : ۵ نمره )
سئوال چهارم : آيا شركت تعاوني قابل تبديل به شركت سهامي خاص ميباشد در صورت امكان توجيه و طرز تطبيق آن با مقررات قانون و نحوه تشكيل چگونه مي باشد ؟
( بارم : ۵ نمره ) 



 
* آئين دادرسي مدني آذر ۱۳۷۸

« سئوالات اختبار كتبي آئين دادرسي مدني كارآموزان و مقامات دادگستري »
« مورخ ۲۳/۹/۱۳۷۸ »
به سئوالات زير مستدلاً پاسخ دهيد
۱ - حسن دادخواستي بخواسته تخليه و تحويل مورد اجاره به طرفيت ديم دادگاه عمومي تهران نموده ، دادگاه پس از رسيدگي به موضوع حكم محكوميت رضا را به تخليه و تحويل مورد اجاره صادر كرده است . محكوم عليه ( رضا ) از اين راي تجديد نظرخواهي نموده و شعبه دادگاه تجديدنظر استان دادنامه بدوي را عيناً تاييد ، و خواهان تقاضاي صدور اجرائيه بعمل آورده ، در اين موقع محمود كه مدعي است مورد اجاره در تصرف وي بوده و با توجه به اينكه حق انتقال بغير در سند از رضا سلب نشده از او اجاره كرده است بشما مراجعه و تقاضاي كمك مينمايد و اظهار ميدارد كه در صورت اجراي حكم خسارت غيرقابل جبراني بودي وارد ميشود . حاليه شما به عنوان وكيل محمود به پرسش هاي زير پاسخ دهيد .
۱ - خواسته محمود در قالب كدام يك از عناوين حقوقي قابل طرح است .
۲ - خواسته شما از دادگاه چيست و چه تقاضائي مينمائيد . ( عنوان خواسته )
۳ - چه كساني را طرف دعوي موكل خود قرار ميدهيد ؟
۴ - براي احقاق حق موكل خود به كدام دادگاه مراجعه مي كنيد ؟ بدوي يا تجديدنظر ؟ با ذكر مثال ؟
۵ - براي جلوگيري از اجرايب حكم تخليه تا صدور راي دادگاه چه اقداماتي به عمل مي آوريد ؟ بارم ۸ نمره
۲ - خانم و آقائي در تهران به عقد دائم با يكديگر ازدواج نموده و متعاقبا در اصفهان ساكن ميشوند . مهريه خانم در سند ازدواج مبلغ پنجاه ميليون ريال تعيين گرديده . از اين مبلغ شوهر مبلغ سي ميليون ريال را به زوجه پرداخته و رسيد دريافت داشته است زوجه اين رسيد را ناديده گرفته و از طريق اجراي ثبت محل وقوع عقد ازدواج ( تهران ) در مقام صدور اجرائيه به مبلغ پنجاه ميليون ريال برآمده ، بعد از صدور و ابلاغ اجرائيه متعهد ( زوج ) بشما مراجعه و تقاضا مينمايد نسبت به مبلغ سي ميليون ريال پرداختي اقدام قانوني جهت برائت ذمه وي بعمل آوريد . شما بعنوان و ذيل زوج به سئوالات عناوين زير پاسخ دهيد .
الف - براي رسيدگي به تقاضاي شما كدام دادگاه صالح برسيدگي است ( تهران يا اصفهان )
ب - متن دادخواستي را كه به دادگاه تقديم مينمائيد باور خوانده نوشته و خواسته خود را نيز منجزا « و دقيقا » ذكر نمائيد .
ج - براي جلوگيري از ادامه عمليات اجرائي چه تقاضائي از دادگاه خواهيد كرد و در اجراي ثبت چه اقدامي انجام مي دهيد ؟
د - قانون و موادي از آن كه ناظر به اين موضوع بوده و شما براي اقدامات خود به آن استناد مينمائيد را ذكر كنيد . بارم ۶ نمره
۳ - مدعي عليه پرونده اي متعدد هستند در جلسه دادگاه بجز يك نفر بقيه خواندگان حاضر ميشوند مدعي درخواست رسيدگي مينمايد دادگاه نسبت به حاضرين به دعوي رسيدگي ، اين صدور حكم را به تاخير انداخته دستور ميدهد مدعي عليه غايب مجدداً احضار و در احضاريه او تصريح شود كه در صورت عدم حضور در جلسه دادرسي حكم دادگاه حضوري خواهد بود . با اين وصف باز هم مدعي عليه غايب در جلسه بعد حاضر نميشود . دادگاه رسيدگي را تكميل و نسبت به تمام مدعي عليهم حكم ميدهد و در دادنامه صادره قيد مينمايد كه حكم دادگاه حضوري است . بنظر شما مستند دادگاه در اخذ چنين تصميم و اقدام چيست آنرا ذكر نمائيد و در صورتي كه عمل دادگاه را صحيح نميدانيد دلايل خود را بيان نمائيد . بارم ۶ نمره



اختبار شهريور ۱۳۷۸

 * ثبت و امور حسبي شهريور ۱۳۷۸

حقوق ثبت و امور حسبي
ولادت دخت گرامي حضرت رسول اكرم « ص »
و يكصدمين سال تولد حضرتامام خميني ( ره ) مبارك باد :
به سوالات ذيل مستدلا پاسخ دهيد : از چهار سوال به سه سوال پاسخ دهيد . وقت يكساعت و نيم
سوال ۱ - مالك چند قطعه زمين متصل بهم فوت نموده و تعدادي ورثه از خود بجا گذارده است كه اين افراد اصرار به احداث ساختمان در قطعات مذكور را دارند . با مراجعه به شهرداري معلوم گرديد قطعات ياد شده فاقد نصاب قانوني مساحت و عدم تناسب اضلاع براي دريافت پروانه ميباشند ، در وضعيت حاضر و براي خروج از موانع قانوني و دستيابي به مقررات و نتيجتاً پروانه ساختماني چه اقداماتي لازم است تا ورثه قادر به كسب پروانه از شهرداري و احداث بنا گردند ؟ در صورت موافقت شهرداري بصدور پروانه ساختماني و عدم توافق ورثه به احداث ساختمان چه عمليات و اقداماتي بايد انجام پذيرد تا هر يك به حقوق ارثي خود نائل گردند . ( بارم : ۷ نمره )
سوال ۲ - با انتشار آگهي نوبتي ثبت عمومي شخصي در اجراي آگهي ماده ۱۰ و ۱۱ قانون ثبت ، تقاضاي ثبت ملكي را كه در تصرف خود داشته نموده است . از طرف ثالثي به تقاضاي ثبت نامبرده اعتراض شده ، مقتضي است مشخص نمائيد كه اعتراض شخص معترض در چه مدت و به چه ترتيب و تشريفات قانوني و با چه فورم قانوني و در چه مرجعي بايد صورت پذيرد و در صورتيكه اعتراض شخص معترض در مرحله ابتدائي ( و قبل از رسيدي ماحصل اعتراض ) مردود شناخته شود چه ارفاق قانوني براي ادامه اعتراض شخص معترض ملحوظ نظر واقع گرديده و چنانچه اظهارنظر حقوقي از طرف اداره حقوقي وزارت دادگستري يا شورايعالي ثبت در اين مورد بخصوص صادر شده باشد مفاد اظهارنظر چيست ؟ ( بارم : ۷ نمره )
سوال ۳ - شخصي مالك يك دستگاه آپارتمان در مجموعه ساختماني الوند با ده دستگاه آپارتمان ميباشد كه با وجود استفاده از خدمات عمومي ساختمان از قبيل ( سرايدار ، هزينه موتورخانه ، برق و غيره ) مستنكف از پرداخت ماهيانه اين خدمات ميباشد و با اين عمل خود ساكنين مجموعه را ناراحت نموده ، براي اينكه شخص مستنكف از پرداخت هزينه هاي عمومي سهمي او را از طريق غير مراجعه به دستگاه قضائي وادار به پرداخت نمائيم چه اقدامات قانوني ميتوانيم انجام دهيم ؟ و بطور كل آئين طرح و تعقيب و پيگيري قانوني آن در آن مرجع غيرقضائي از چه طريق شروع و به كجا چه نقطه اي ختم مي شود . ( بارم : ۶ نمره )
سوال ۴ - ملك مشاعي داراي چندين مالك مي باشد كه بعضي از مالكين به نسبت سهام خود تقاضاي ثبت سهام خود را نموده اند و مورد تمديد حدود واقع گرديده است و ساير مالكين مشاعي در صورت تمايل براي ثبت سهام و تحديد حدود سهم خود چه مراحي را بايد سپري نمايند و امتيازاتي كه سهامداران ( مالكين ) قبلي در تقاضاي ثبت سهام ملكي خود بدست آورده اند براي ساير مالكين در تشريفات ثبتي لازم الرعايه مي باشد و اصولاً اسناد مالكيت صادره مالكين مشاعي متضمن چه مفاد مفهومي مي باشد . ( بارم : ۷ نمره ) 



 
* حقوق جزا شهريور ۱۳۷۸

سوالات اختيار كتبي كارآموزان وكالت دادگستري شهريورماه ۷۸
۱ - سوال حقوقي جزاي عمومي
آقاي ابراهيمي بعلت اصدار چك بلامحل در شعبه اول دادگاه عمومي شاهرود تحت تعقيب قرار گرفته و به شش ماه زندان تعزيري و دو ميليون ريال جزاي نقدي محكوم گرديده است . اين حكم به علت گذشتن ۲۰ روز از تاريخ ابلاغ قطعي گرديده است . هم اكنون وي دوران محكوميت خود را در زندان ميگذراند .
در جريان اجراي حكم معلوم مي شود كه وي قبل از اين محكوميت ، محكوميت قطعي ديگري به ۹ ماه زندان و دو ميليون ريال جزاي نقدي در همان دادگاه بعلت اصدار چك بلامحل داشته كه آن مجازات نيز بعلت عدم تجديدنظر خواهي قطعي گرديده است .
آقاي ابراهيمي در مرحله اجراي حكم به شما مراجعه كرده و تقاضاي كمك مينمايد پاسخ دهيد :
۱ - موضوع سوال فوق با كدام يك از عنوان هاي حقوق جزاي عمومي قابل انطباق است و ماده استنادي آن چيست ؟
۲ - آيا هر دو مجازات بايد اجرا شود يا يكي از آن ها در اين رهگذر آيا شوق ديگري نيز وجود دارد يا نه ؟
مبناي تقاضاي شما از دادگاه يا اجراي احكام كيفري بر چه اصلي استوار است . به عبارت ديگر چه تقاضائي از دادگاه يا دايره اجراي احكام كيفري مي نمائيد و خلاصه آنرا بيان كنيد .
۲ - سوال حقوقي جزاي اختصاصي :
خانمي به دادگاه عمومي تهران مراجعه كرده و براساس شكوائيه اي از شوهر سابق خود شكايت مي نمايد . شاكي در شكوائيه خود بيان مي دارد كه از شوهر سابقم تقاضا نمودم جهيزيه اي را كه در موقع ازدواج به خانه او آورده ام به من مسترد نمايد . از آنجا كه از استرداد آن خودداري مينمايد . تقاضاي تعقيب و مجازات وي را بعنوان خيانت در امانت دارم . شاكي جهت تقويت ادعاي خود به اظهارنامه اي كه در همين زمينه براي شوهر سابق خود فرستاده است استناد مي نمايد و برگ رسيد جهيزيه كه به خانه شوهر آورده و به امضاي شوهر است نيز ضميمه مي كند . دادگاه به موضوع رسيدگي و متهم ( شوهر ) را بعنوان خيانت در امانت محكوم مينمايد . اين دادنامه به شوهر ابلاغ مي شود .
در مهلت تجديد نظر خواهي شوهر به شما مراجعه مي كند و از شما مي خواهد كه وكالت وي را در مرحله تجديد نظر خواهي قبول نمائيد در چنين وضعيتي :
۱ - آيا وكالت وي را مي پذيريد يا نه و در صورتي كه مي پذيريد دفاعيات خود را بر چه پايه اي استوار مي سازيد ؟
۲ - در صورتي كه وكالت وي را نمي پذيريد جهات درستي راي دادگاه را بيان داريد .
۳ - سوال مشترك حقوق جزاي عمومي و اختصاصي :
مدير روزنامه اي به اتهام انتشار سند خيلي محرمانه دولتي به استناد بند ۶ ماده ۶ قانون مطبوعات و ذيل ماده ۲ قانون مجازات انتشار و افشاي اسناد محرمانه و سري دولتي تحت تعقيب قرار گرفته است و اين شكايت از طرف شاكي كه يكي از وزارت خانه هاي دولتي است بعمل آمده در جريان رسيدگي شاكي از شكايت خود صرف نظر مي نمايد دادگاه صرف نظر كردن شاكي را مورد توجه قرار نداده و به شرح زير مبادرت به صدور راي مي كند . « مجرميت متهم در خصوص انتشار سند خيلي محرمانه دولتي به استناد بند ۶ ماده ۶ قانون مطبوعات و ذيل ماده ۲ قانون مجازات انتشار و افشاء اسناد محرمانه و سري دولتي محرز تشخيص داده شد و تقاضاي متهم مبني بر صدور قرار موقوفي تعقيب به دليل پس گرفتن شكايت شاكي قابل قبول نيست زيرا قانونگذار تعقيب كيفري را به تقاضاي شاكي مربوطه موكول نموده است كه در اين مورد شاكي تقاضاي رسيدگي نموده است . ادامه پي گيري قضائي منوط به شكايت شاكي نبوده كه قابل استرداد باشد . لذا به استناد مواد مذكور به سه سال حبس محكوم مي گردد و به لحاظ وضع خاص متهم با رعايت ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامي ، مجازات مزبور را به تعطيل روزنامه اي كه متهم مديريت آنرا به عهده دارد به مدت پنج سال تبديل مي نمايد . »
اينك با مطالعه دادنامه نظر خود را پيرامون آن اعلام داريد . آيا به نظر شما راي دادگاه در خصوص توجه نكردن به استرداد شكايت شاكي و تبديل مجازات زندان به تعطيل روزنامه اي كه مديريت آنرا متتهم بعهده داشته برابر قانون است يا خير ؟ در اين خصوص هر نظري كه داريد اعلام نمائيد . اگر به مواد قانوني نيز استناد مي نمائيد آن مواد را ذكر كنيد . درستي يا نادرستي دلائل اتهام مورد نظر نيست و فرض بر اينست كه اتهام متوجه متهم هست . 



 
* آئين دادرسي كيفري شهريور ۱۳۷۸

سئوالات اختبار آئين دادرسي كيفري كارآموزان وكالت دادگستري مورخ ۲/۷/۱۳۷۸
به سئوالات زير مستدلاً پاسخ دهيد
۱ - آقاي منصور دادخواستي به خواسته مبلغ بيست و يك ميليون ريال بطرفيت آقاي ابراهيم تقديم دادگاه عمومي نموده كه بشعبه ۴ ارجاع ، و در ضمن دادخواست توضيح داده كه مبلغ خواسته بابت خسارتي است كه در اثر اقدامات بدون مجوز خوانده به ديوارخانه متعلق به وي وارد شده است خواهان در جريان رسيدگي به دعوي حقوقي فوق شكايت كيفري نيز با عنوان تخريب عليه آقاي ابراهيم تقديم دفتر دادگاههاي عمومي نموده كه جهت رسيدگي به شعبه ۷ دادگاه ارجاع و ضمن آن توضيح داده كه متقاضي صدور حكم محكوميت كيفري آقاي ابراهيم باتهام تخريب ميباشد . شعبه ۷ دادگاه عمومي به موضوع شكوائيه رسيدگي و سرانجام باستناد اينكه آقاي منصور ابتدا ”دادگاه حقوق را مرجع دعوي خصوصي خود قرار داده ( با تقديم دادخواست حقوقي ) باستناد ماده ۱۵ قانون آئين وي را مي پذيريد يا خير ؟ در صورت مثبت بودن جهات و موجبات تجديدنظر خواهي را با استناد به مواد قانوني مشروحاً بيان نمائيد و در صورتي كه دفاع از حقوق آقاي منصور را بعهده نمي گيريد دلايل عدم قبول وكالت را با توجه به قوانين كيفري مشروحاً بيان نمائيد .
بارم هشت نمره
۲ - يكي از مامورين دولتي باتهام اينكه برخلاف قانون آزادي فردي از افراد جامعه را سلب نموده تحت تعقيب قرار ميگيرد . دادگاه به موضوع رسيدگي مستنداً به ماده /۵۷۰ قانون مجازات اسلامي ( تعزيرات ) وي را به شش ماه زندان محكوم مينمايد . متهم از راي صادره تجديدنظرخواهي نموده ، دادگاه تجديد نظر استان به موضوع رسيدگي ، ضمن تاييد حكم صادره بدوي وي را به استناد همان ماده قانوني به مدت پنجسال محروميت از مشاغل دولتي نيز محكوم نموده است . محكوم عليه به شما مراجعه و اظهار ميدارد كه باستناد تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب دادگاه تجديدنظر حق تشديد مجازات را ندارد و از شما راهنمائي و نظرخواهي حقوقي مينمايد . حاليه با توجه به استدلال محكوم عليه نظر شما در اين مورد چيست ؟
الف - آيا موافق تشديد مجازات هستيد يا خير ؟ در صورت نظر مستدل خود را بيان كنيد .
ب - آيا عمل دادگاه تجديد نظر تشديد مجازات است يا اجراي قانون ؟
ج - در قبال نص صريح قانوني تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب بعنوان وكيل دادگستري چه اقدامي براي وي انجام مي دهيد ؟
نظريات خو درا مشروحاً بيان نمائيد . بارم هفت نمره
۳ - يكي از دادگاهها طي اخطاريه اي به كفيل اخطار كرده است كه مكفول خود را طرف مدت بيست روز به دادگاه معرفي كند و در متن اخطاريه توضيح داده شده ( در غيراينصورت وجه الكفاله كه مبلغ بيست ميليون ريال است از روي مطالبه خواهد شد ) . اين اخطاريه در اقامتگاه كفيل به همسر او ابلاغ ميشود ولي كفيل در مهلت مقرره ( بيست روز ) قادر به معرفي مكفول خود به دادگاه نمي شود دادگاه پس از انتقضاء مدت دستور وصول وجه الكفاله را از كفيل به مبلغ بيست ميليون ريال صادر مي نمايد . كفيل به شما مراجعه و از شما بعنوان وكيل مدافع استمداد مي طلبد . در اين خصوص الف - چه اقدامي براي او انجام مي دهيد تا از پرداخت وجه الكفاله بري شود ؟
ب - دادگاه صلاحيت دار براي مراجعه و اقدام كدام دادگاه است ؟
ج - عنوان حقوقي و قانون درخواستي كه از دادگاه مينمائيد را ذكر نمائيد . و اگر به مواد از قانون استناد مينمائيد آن مواد را نيز ذكر نمائيد . بارم ۵ نمره 



 
* آئين دادرسي مدني شهريور ۱۳۷۸

سئوالات اختبار آئين دادرسي مدني كارآموزان وكالت دادگستري مورخ ۲۶/۶/۱۳۷۸
به سئوالات زير مستدلاً پاسخ دهيد :
۱ - مالك آپارتماني از يك مجتمع مسكوني به ادعاي اينكه از قسمت اشتراكي مجتمع به سهل انگاري در شستشوي آن به ملك اختصاي او رطوبت سرايت نموده تنها به طرفيت يكي از مالكين يا متصرفين به خواسته الزام به رفع رطوبت اقامه دعوي نموده است .
مسائل : مطروحه عبارتند از :
الف - آيا دعوي مي بايست به طرفيت متصرف اقامه شود يا مالك ؟
ب - آيا با توجه به اينكه محل سرايت رطوبت مكان اشتراكي است لزوماً همه مالكين يا همه متصرفين مجتمع بايا طرف دعوي واقع شوند يا تنها كسي كه سرايت رطوبت از فعل او ناشي شده است ؟
ج - آيا چنانچه مجتمع داراي مدير يا هيئت مديره باشد لزوماً دعوي مايه آنها بايد طرح شود يا خير ؟
د - در صورت فقدان مدير يا هيئت مديره تكليف چيست و شما بعنوان و ذيل مالك براي جبران خسارت وارده به موكل چه اقداماتي را معمول ميداريد ؟ ( بارم ۷ نمره )
۲ - در پرونده اي قرار معاينه محل و تحقيق محلي صادر شد خواهان دعوي كه مكلف به تهيه وسيله اجراي قرار بوده است حسب اعلام خوانده و فرزندان خواهان مفقود الاثر گرديده است .
اولاً در اينصورت آيا ميتوان ماده ۲۹۰ قانون آئين دادرسي مدني را نسبت به غايب مفقودالاثر تسري داد و دادرسي را توقيف كرد يا نه ؟
ثانياً مادام كه حكم بر مفقود الاثر بودن يك شخص صادر نشده وقت دادرسي چگونه و به چه كسي بايد ابلاغ شود ؟ ( بارم ۶ نمره )
۳ - با توجه به ماده ۶۵۶ قانون آ . د . م كه در آن تصريح گرديده در صورت تراضي كتبي طرفين يا فوت يا حجريكي از آنان داروي از بين ميرود و اينكه در آن ماده اشاره نشده كه راي دادگاه مبني بر بطلان راي داور نيز از زمره اموري است كه باعث از ميان رفتن داوري ميشود در صورتيكه به راي داور اعتراض و حكم مبني بر بطلان راي مزبور صادر گردد تكليف دعوي مطروحه چه ميشود ؟ آيا قرار ارجاع امر به داوري كماكان باقي است و دادگاه بايد به انتخاب داور مجدد مبادرت كند يا با بطلان راي داور قرار ارجاع امر به داوري نيز منتفي است و دادگاه بايد به دعوي مطروحه رسيدگي و حكم صادر كند ؟
( بارم ۷ نمره ) 



 
* حقوق مدني شهريور ۱۳۷۸

سئوالات اختبار حقوقي مدني كارآموزان وكالت دادگستري مورخ ۲۱/۶/۱۳۷۸
سئوال اول
شخصي با ارائه سند مالكيت ثبتي و هبه نامه عادي مورخه ۱/۲/۱۳۶۴ و درخواست معاينه و تحقيق محلي بخواسته خلع يد خوانده و مطالبه اجرت المثل از او ضمن دادخواست تقديمي خود توضيح داده خوانده از سال ۱۳۶۰ ملك مورد دعوي را كه مالك ثبتي به او خبه كرده ، غاصبانه تصرف نموده است .
خوانده شما را به عنوان وكيل خود انتخاب و اجاره نامه اي ارائه مي نمايد حاكي از اجاره ملك مورد بحث از مالك ( واهب ) در سال ۱۳۶۰ بمدت دو سال و اظهار ميدارد طبق رسيدهائي كه در دست دارد تا تاريخ ۱/۲/۱۳۶۴ مال الاجاره مقرر را به موجر پرداخت كرده ولي مالك از تاريخ مزبور از دريافت اجاره بها امتناع كرده است . چگونه از موكل خود دفاع ميكنيد ؟
نمره پاسخ كامل ۷ نمره پاسخ از ۱۵ سطر بيشتر نباشد
سئوال دوم
فروشنده قطعه زميني ضمن عقد بيع تعهد كرده براي خريدار در زمين مزبور در مدتي مقرر خانه اي با مشخصات مورد موافقت طرفين بسازد و در قبال مبلغي معين به خريدار تسليم كند .
طرفين كليه خيارات را از خود ساقط كرده اند . خريدار با سكونت در خانه ساخته شده سطر فروشنده بتدريج پي ميبرد خانه داراي عيوب و نواقصي است كه رفع آن طبق نظر كارشناس در اجراي قرار تامين دليل مستلزم هزينه سنگيني است . اگر وكالت خريدار را بعهده پذيرفتند براي احقاق حق موكل خود چه نوع دادخواست و با چه متن قانوني تنظيم مي نمائيد ؟
نمره پاسخ كامل ۶ نمره پاسخ از ۱۵ سطر بيشتر نباشد


سئوال سوم
شخصي بنام ( الف ) بدون اختيار از طرف مالك ، دو قطعه زمين او را به شخص ديگري بنام ( ب ) مي فروشد ( الف ) پس از مدتي با سند رسمي شخصاً همان دو قطعه را از مالك خريداري ميكند . خريدار يعني ( ب ) دادخواستي بطرفيت ( الف ) تقديم نموده به خواسته الزام خوانده به تنظيم سند رسمي انتقال قطعات مزبور . ( الف ) متقابلاً بابت مطالبه باقيمانده بهاي يكي از قطعات اقامه دعوي بطرفيت ( ب ) مي نمايد . دادگاه پس از رسيدگي شخص ( الف ) را به تنظيم سند رسمي نسبت به هر دو قطعه بنفع ( ب ) محكوم و حكم محكوميت ( ب ) را نيز بپرداخت بقيه۸ ثمن قطعه موردنظر ( الف ) صادر مي نمايد .
شخص ( الف ) كه نسبت به حكم محكوميت خود به تنظيم سند رسمي قطعه اي كه بهاي آنرا مطالبه نكرده معترض است ، وكالت تجديدنظرخواهي نسبت بحكم را بشما محول ميكند براي نقص حكم دادگاه بدوي چگونه استدلال مينمائيد ؟
نمره پاسخ كامل ۷ نمره پاسخ از ۱۵ سطر بيشتر نباشد . 



 
* حقوق تجارت شهريور ۱۳۷۸

حقوق تجارت
ولادت دخت گرامي حضرت رسول اكرم « ص »
و يكصدمين سال تولد حضرتامام خميني ( ره ) مبارك باد :
به سوالات ذيل مستدلا پاسخ دهيد : وقت يكساعت و نيم

به سوالات ذيل مستدلاً پاسخ دهيد
سوال ۱ - آقاي الف به استناد يك فقره چك عليه آقاي ب كه صادركننده آنست اقامه دعوي مينمايد آقاي ب در مقام دفاع اعلام ميدارد كه بحكم دادگاه ورشكسته بوده و چون خواهان در موعد مقرر به مدير تصفيه مراجعه ننموده و عليه وي طرح دعوي نكرده است لذا ديگر حقي براي مطالبه ندارد . شما به عنوان وكيل خواهان پاسخ دهيد كه آيا عدم مراجعه طلبكار در موعد مقرر مذكور در قانون تجارت به مدير تصفيه موجب سقوط حق طلبكار از ورشكسته خواهد بود يا خير و اصولاً اقامه دعوي در مدت ورشكستگي و يا پس از آن چگونه است ؟
سوال ۲ - حكم ورشكستگي آقاي الف صادر شده مدير تصفيه با ناظر تباني كرده و پس از وصول مطالبات قسمتي از آنرا به طلبكاران داده و بقيه را حيف و ميل كرده اند طلبكاران با اعلام رضايت از ورشكسته تقاضاي صدور حكم به رفع ورشكستگي را دارند با توجه به مراتب مذكور بنظر شما :
۱ - آيا دادگاه بايد حكم رفع ورشكستگي صادر نمايد .
۲ - تكليف اموال ورشكسته كه در توقيف است چه ميشود ؟
۳ - چه وقت بايد به ثبت اسناد نوشته شود كه از اموال ورشكسته رفع بازداشت نمايد ؟
۴ - آيا پس از صدور حكم رفع ورشكستگي ، ورشكسته سابق ميتواند در اموال خود دخل و تصرف نمايد .
سوال ۳ - با توجه به بند ۲ ماده ۴۷ قانون ثبت ، كه ثبت شركت نامه را الزامي دانسته آيا بنظر شما اين امر منحصر به شركت هاي تجاري است و يا شامل قراردادهاي مدني كه بر مبناي مضاربه و يا به نحو ديگر تنظيم شده باشد نيز مي گردد مثلاً چند نفر پيشه ور كه صاحب پيشه واحدي هستند شركت نامه عادي تنظيم و مشغول به كاري شدند آيا اين شركت نامه در صورت حدوث اختلاف قابل استناد در محاكم ميباشد يا خير ؟
سوال ۴ - چنانچه واخواستنامه براي ابلاغ به متعهد سفته به محل اقامت او فرستاده شود و مامور گزارش كند كه متعهد سفته فوت شده آيا بنظر شما ميتوان واخواستنامه را ابلاغ شده تلقي كرد ؟



اختبار بهمن ۱۳۷۷

 * حقوق ثبت بهمن ۱۳۷۷

حقوق ثبت بهمن ۱۳۷۷
اختبار كارآموزان وكالت – وقت يك ساعت و نيم
به كليه سوالات زير پاسخ دهيد :
۱ ) تركيب هيات نظارت و شوراي عالي ثبت را بنوسيد و صلاحيت شوراي عالي ثبت را توضيح دهيد .
۲ ) شخصي كه زمين او در مجاورت ملكي كه نسبت به آن درخواست ثبت شده است قرار ندارد نسبت به حدود ملك مذبور و حق عبور خود در آن ملك ، كه متقاضي در درخواست ثبت خود به آن اشاره نكرده است ، اعتراض دارد در چه زماني بايد اعتراض نمايد و در چه مرجعي رسيدگي ميشود ؟
۳ ) سه اطلاح ثبتي تفكيك ، افراز و تقسيم را توضيح دهيد ؟
۴ ) براي اجراي اجرائيه سندي ذمه اي با معرفي بستانكار چند دستگاه يخچال موجود در پاركينگ ساختمان محل مسكوني بدهكار توقيف ميشود . مستاجر طبقه ديگر ساختمان مزبور به شما مراجعه و با ارائه مداركي خود را مالك بخچالهاي مزبور معرفي مينمايد . در صورتيكه صحت اظهارات او را احراز و مدارك او را كافي دانستيد براي رفع توقيف چه اقدامي انجام ميدهيد و چه مراحلي ممكن است شكايت شما طي نمايد ؟
۵ ) بر اساس سند ذمه اي اجرائيه اي عليه شخصي صادر ميشود ، ميون سند ذمه اي شما را بعنوان وكيل تعيين و با ارائه اسنادي مدعي ميشود كه دين خود را پرداخته است در صورتيكه مدارك او كافي باشد چه اقدامي انجام خواهيد داد . موكل از شما ميخواهد كه نسبت به توقف علميات اجرائي اقدام كنيد . در اين مورد چگونه عمل ميشود ؟
استفاده از كتاب قانون و هر نوشته اي ممنوع است . 



 
* آئين دادرسي كيفري بهمن ۱۳۷۷

آئين دادرسي كيفري تاريخ ۲۳/۱۱/۷۷
به سوالات ذيل پاسخ دهيد ، وقت ۲ ساعت
سئوال اول :
”الف“ كه بموجب مبايعه نامه عادي آپارتماني را در سال ۷۳ از مالك ”ب“ خريداري نموده است بعدا متوجه ميشود ملك مذكور با سند رسمي به ”ج“ منتقل گرديده است لذا در همان سال در دادسراي تهران عليه ”ب“ به اتهام كلاهبرداري و فروش مال غيرشكايت مينمايد . ”ب“ در بازپرسي ميگويد چون ”الف“ بقيه شمس معامله را بموقع نپرداخته محق به انتقال ملك خود به ”ج“ بوده است . بازپرس پس از تحقيقات قرار اناطه صادر مينمايد با اعتراض الف به اين قرار دادگاه كيفري ۲ موضوع را از موارد اناطه ندانسته و پرونده را به بازپرسي اعاده مينمايد . ”ب“ به راي دادگاه كيفري ۲ اعتراض مي نمايد در اين زمان در اجراي قانون تشكيل دادگاههاي عمومي و انقلاب دادسرا منحل و دادگاه عمومي تشكيل ميگردد .
به سئوالات زير مستدلا پاسخ دهيد :
۱ - علت صدور قرار اناطه در اين مسئله چيست . آيا صدور قرار صحيح ميباشد ؟ چرا
۲ - آيا راي دادگاه كيفري دو قابل تجديدنظر است يا نه
۳ - با فرض قابل اعتراض بودن راي مرجع رسيدگي به اعتراض كدام دادگاه است
۴ - رسيدگي ماهوي ( در صورت لزوم ) در كدام دادگاه ادامه خواهد يافت
سئوال دوم :
آقاي الف از آقاي ب تحت عناوين ايراد ضرب ، تظاهر بوكالت دادگستري فحاشي و صدور چك بلامحل بمبلغ سي ميليون ريال شكايت كرده است . در مورد چك بلامحل علاوه بر شكايت دادخواست ضرر و زيان نيز طرح و مبلغ چك را بانضمام خسارات قانوني مطالبه كرده است . پرونده در يكي از شعب دادگاه عمومي مورد رسيدگي قرار
گرفته و دادگاه پس از رسيدگي و استماع مدافعات متهم وي را مجرم تشخيص داده و در مورد ايراد ضرب به پرداخت ديه كامل در مورد تظاهر بوكالت دادگستري به سه ماه حبس و در مورد فحاشي به ۲۰ ضربه شلاق و در مورد چك بلامحل به دو سال حبس و ۷ ميليون و پانصد هزار ريال جزاي نقدي محكوم كرده است هم چنين متهم را به تاديه مبلغ سي ميليون ريال خسارات قانوني محكوم كرده است .
به سئوالات زير پاسخ دهيد :
۱ - آيا راي صادره قابل تجديدنظر است يا خير ؟
۲ - مرجع تجديد نظر را ذكر كنيد
۳ - محكوم عليه تقاضاي خود را به كدام مرجع بايد تسليم نمايد و چه مبلغي را بايد بابت هزينه دادرسي تا ديه نمايد ؟ 



 
* آئين دادرسي مدني بهمن ۱۳۷۷

آئين دادرسي مدني
به سوالات زير پاسخ دهيد .
سوال اول :
در تاريخ ۱۴/۲/۷۷ آقاي ( الف ) كارمند يكي از ادارات دولتي اصفهان در شهر مذكور فوت مي كند . بر اثر وي يك پسر ۱۹ ساله بنام ( ب ) و يك همسر بنام ( ج ) و يك دختر بنام ( د ) هستند . آقاي ( ب ) در تهران و بانوان ( ج ) و ( د ) در تبريز سكونت دارند و بين ايشان اختلاف وجود دارد . متوفي در هنگام فوت فقط چهار ميليون ريال در حساب خود در يكي از بانكهاي اصفهان و يك قطعه زمين مزروعي به بهاي سه ميليون ريال در شهرستان رشت داشته است . آقاي ( ب ) با مراجعه به دفتر شما درخواست مي كند به سوالات زير پاسخ دهيد :
۱ - جهت تحصيل تصديق انحصار وراثت آقاي ( الف ) چه مداركي بايد تهيه شود و كدام دادگاه صالح است . ۲ - درخواست نامه تصديق انحصار وراثت مرحوم ( الف ) چند نوبت بايد آگهي شود و هزينه آگهي چه مبلغي است . ۳ - چنانچه تصديقي در موضوع وراثت صادر شود قابل تجديدنظر در مرجع تجديدنظر هست يا خير . ۴ - با فرض تكميل بودن مدارك ، درخواست نامه تصديق انحصار وراثت را تنظيم و به اينجانب تسمليم نمائيد .
با استناد به مقررات و مستدلاً به سوالات فوق پاسخ داده و درخواست نامه مذكور را بنويسيد .
سوال دوم :
آقاي بهمن كه در تهران اقامت دارد بموجب قرارداد مورخ ۲۵/۵/۷۷ يك دستگاه آپارتمان واقع در تهران را به آقاي محمد مي فروشد و با دريافت كل ثمن معامله تعهد ميكند در تاريخ ۲۸/۶/۷۷ جهت تنظيم سند رسمي انتقال در دفتر اسناد رسمي حاضر شود و در قرارداد ذكر ميشود : هر گونه اختلافي تحت هر عنواني در ارتباط با اين قرارداد بين طرفين بوجود بيايد از طريق داوري حل و فصل خواهد شد . ”آقاي بهمن در موعد مقرر در دفترخانه حاضر نمي شود و بين طرفين اختلاف بوجود مي آيد و آقاي محمد بوسيله اظهارنامه رسمي وكيل خود آقاي ( ج ) را به عنوان داور خود معين و به طرف مقابل معرفي و درخواست مي كند كه وي نيز داور خود را در مهلت قانوني معين و معرفي كند . آقاي بهمن با وجود ابلاغ اظهارنامه و انقضاي مهلت قانوني داور خود را معرفي نمي نمايد . آقاي محمد با طرح دعوي عليه آقاي بهمن و بيان موارد اختلاف و معرفي آقاي ( ج ) بعنوان داور اختصاصي خود و با استناد به قرارداد و اظهارنامه و ارائه تصاوير مصدق آنها از دادگاه عمومي تهران تقاضاي تعيين داور و سرداور جهت رسيدگي به اختلافات را مي كند . با توجه به تكميل بودن پرونده وقت رسيدگي تعيين و در زمان تعيين شده جلسه دادرسي با حضور خواهان و در غياب خوانده تشكيل ميشود و خواهان خواسته خود را مطرح ميكند .
اكنون به سئوالات ذيل با استناد به مقررات و مستدلاً پاسخ دهيد : الف - آيا آقاي محمد در طرح دعوي خود رعايت كليه موازين قانوني را كرده است يا خير ؟
ب - بنظر شما دادگاه چه تصميمي بايد اتخاذ نمايد كه مطابق با موازين قانوني باشد ؟
سئوال سوم :
آقاي رضا بموجب دادخواستي كه بشماره ۳۹۴ و بتاريخ ۱۶/۷/۷۷ در دفتركل مجتمع قضائي مركزي تهران ثبت شده است دعوائي به خواسته مطالبه مبلغ بيست ميليون ريال وجه يك فقره سفته عليه آقاي حسن در تهران اقامتگاه وي طرح نموده كه رسيدگي به آن بيكي از شعب دادگاههاي عمومي ارجاع و وقت رسيدگي تعيين شده است . در زمان تعيين شده جلسه رسيدگي با حضور خواهان تشكيل مي شود و رئيس دادگاه به خواهان اظهار مي دارد كه مامور ابلاغ ضمن اعاده دادخواست و پيوستهاي آن اعلام كرده است : به نشاني خوانده ، مراجعه شد ، ساكنين محل اظهار داشتند آقاي حسن در تاريخ ۱۴/۷/۷۷ فوت كرده است . خواهان كليه مطالب عنوان شده از جانب مامور ابلاغ را تائيد و جهت معرفي ورثه مرحوم حسن تقاضاي مهلت مي كند و مراتب مذكور در صورتجلسه دادگاه درج مي شود .
با استناد به مقررات و مستدلاً بنويسيد دادگاه چه تصميمي بايد اتخاذ نمايد كه مطابق با موازين قانوني باشد . 



 
* حقوق جزا بهمن ۱۳۷۷

سئوالات حقوق جزاي عمومي و اختصاصي - امتحان كارآموزي كانون وكلاي دادگستري مركز سئوالات حقوق جزاي عمومي
وقت : ۲ ساعت و نيم
۱ . شخصي به اتهام جعل ريز نمرات تحصيلي دانشكده حقوق تحت تعقيب قرار مي گيرد وي در دادگاه به جرم خود اقرار و اعتراف مي نمايد لكن متذكر مي گردد كه در اين كار سوء نيتي نداشته و در اثر آن عمل نيز ضرري متوجه هيچ كس نشده است . دادگاه عمومي تهران دفاعيات متهم را مورد پذيرش قرار نمي دهد و ارتكاب جرم جعل را محرز مي داند . ولي از آن جا كه متهم جوان و بدون پيشينه كيفري است وي را مستحق تخفيف مجازات مي داند . سرانجا با انطباق مورد با ماده ۵۲۷ قانون مجازات اسلامي ( تعزيرات ) و رعايت ماده ۲۲ همان قانون وي را به دو سال زندان محكوم مي نمايد محكوم جهت تجديدنظر خواهي در مهلت مقرر قانوني به شما مراجعه مي كند . در اينصورت :
۱ ) اگر وكالت وي را نمي پذيريد جهات و دلائل آنرا بيان نمائيد .
۲ ) هر گاه وكالت وي را در مرحله تجديدنظر مي پذيريد دفاعيات خود را بر چه پايه اي قرار مي دهيد ؟
۲ . شخصي به اتهام بزه شرب خمر و زناي غير محصن تحت تعقيب قرار گرفته و به مجازات شلاق مستوجب حد محكوم گرديده و هر دو حكم نيز اجرا شده است . سپس متهم مذكور به عنوان جعل اسناد دولتي و كلاهبرداري و ايراد جرح عمدي تحت تعقيب قرار مي گيرد . در فرض اينكه دلائل كافي براي توجه اتهام وجود دارد آيا مي توان حكم تعدد و تكرار را در مورد جرائم ارتكابي اخيرالذكر جاري ساخت ؟ پاسخ مثبت يا منفي خود را به استناد دلايل و مواد قانوني بيان نمائيد .
سئوالات حقوق جزاي اختصاصي :
۱ . آقاي منوچهري به موجب وكالتنامه رسمي به آقاي مرتضوي وكالت مي دهد كه خانه مسكوني وي را به هر شخص و به هر شرط و به هر مبلغ بفروشد . آقاي مرتضوي به استناد وكالتنامه مذكور مورد معامله را به مبلغ يكصد ميليون ريال به شخصي مي فروشد و وجه آن را دريافت داشته لكن به موكل خود ( آقاي منوچهري ) مسترد مي نمايد . آقاي منوچهري وسيله اظهارنامه رسمي وجه مورد معامله را از وكيل خود مطالبه مي كند ولي آقاي مرتضوي با وجود ابلاغ اظهارنامه از تحويل و استرداد وجه مذكور خودداري مي نمايد . آقاي منوچهري شكوائيه اي تحت


مطالب مشابه :


مديريت نيروهای انسانی شرکت ها در دوران رکود اقتصادی

مديريت نيروهای انسانی شرکت ها در های فنی تبريز و عضو حوزه توليد و خدمات و




اختبار خرداد ۱۳۷۵ کانون وکلا

الف در سررسيد از پرداخت وجه سند خود داري نموده و ج ظرف مهلت مقرر نسبت به واخواست آن اقدام




همه گونه خيارات وموارد مربوط به معاملات ودادوستدوقولنامهه و... جبران خسارت فسخ معامله با اعمال خي

فرهنگي‌ توليد مي‌شود و معامله‌ در تاريخ‌ سررسيد وصول‌ نشود 3 تبريز ; ليست




سوالات اختبار

آقاي ( ب ) در تهران و بانوان ( ج ) و ( د ) در تبريز توليد پارچه در سررسيد از




عملکرد دولت نهم در شش ماهه گذشته

عملکرد دولت نهم در توليد بنزين در داخل تبريز به اتمام رسيده و در دو




واگذاري سهام شركت‌هاي دولتي به پيمانكاران

مجموعه ديدگاههاي تخصّصي پيرامون حرفه پيمانكاري در سررسيد خود را تبريز و بندرعباس در




مالیات مستقیم (قسمت دوم)

تاخير در پرداخت ماليات پس از سررسيد جوايز دولت براي تشويق صادرات و توليد (مشهد، تبريز




برچسب :