اینم از باب معماری

تعريف رشته معماري:       

معماري در لغت به معناي علم بنايي و ابعاد سازي آمده است و معمار به معناي بسيار عمارت كننده آنكه عمارت كند وموجب رونق و تعالي گردد وعمارت نيز به معني آبادي است. لغات هم ريشه معماري و عمارت نيز همه معنايي از آباداني و زندگي و حيات را درخود دارند. معمر به معناي طويل العمر، معمر به معناي منزل فراخ با آب و گياه ومردم است. معمور يعني آبادان آباد مسكون و داراي جمعيت از مردمان ( لغت نامه دهخدا).

      در قرآن نيز در مواردي به ساختن و معماري و يا عمارت كه ريشه معماري دارد، اشاره شده است. هنگامي كه خدا ميفرمايد “عمروالارض” يعني زمين را آباد كنيد و زمين بنايي والا مي باشد. تعمير هم از همين ماده است و همچنين عمر نيز به معناي تعمير بدان بواسطه روح است واگر زيارت خانه خدا هم عمره مي گويند باز به همين خاطر است كه زيارت مردم مايه آباداني    بيت الله الحرام است. در تفسيرالميزان مجموعه اين معاني ( لغوي وقراني) نشان مي دهد كه مفهوم “معماري” عميقتر از ساختن به تنهايي و ابعادش وسيعتر از به وجود آوردن كالبد يك ساختمان ميباشد كه مفاهيمي مانند زندهسازي و احياء و تداوم وحيات وآباداني را درخود نهفته دارد يا به عبارت ديگر


نكاتي براي انتخاب رشته معماري
مدتها در ذهنم بود كه كمي از معماري و شرايط تحصيل آن در مراكز آموزشي خودمان بنويسم، تا شايد براي كساني كه به اين رشته علاقه دارند يا حتي آنها كه علاقه اي ندارند موثر و مفيد فايده واقع شود.البته اين توضيح لازم است كه از آنجا كه مقطع تحصيلي من در دانشگاه ،كارشناسي ارشد پيوسته است مسلما از نظر درسها و اسامي آنها با مقاطع تحصيلي كارشناسي (كه سيستم فعلي اين رشته در سازمانهاي آموزشي كشور است )تفاوتهايي وجود خواهد داشت.

ابتدا توصيه مي كنم كه هيچوقت يك رشته را از روي احساسات و يا داوري ديگران انتخاب نكنيد.هر چيزي آن زمان به اصلي و واقعي ترين شكل خود نزديك است كه خود شما در مورد آن تحقيق كرده باشيد.پس :از نتيجه گيري هاي ظاهري جدا پرهيز كنيد مخصوصا در مورد رشته معماري كه تبليغاتي از نظر آينده شغلي و حقوق و امكان مشغول به كار شدن در بسترهاي خصوصي وجود دارد.پس هميشه به خاطر داشته باشيد كه به قول معروف آواز دهل شنيدن از دور خوش است!!!

براي اين ورود به اين رشته بهتر است چه ويژگيهايي داشته باشيم؟
به طور كلي بايد:
1- بسيار صبور، دقيق و منظم باشيد؛
2- از شكست نترسيد و زود نا اميد نشويد؛
3- ارتباط عمومي بسيار خوبي داشته باشيد؛
4- با استعداد و خلاق باشيد؛
5- از تجربه بقيه(سال بالايي ها) استفاده كنيد؛
6- قدرت تجسم بالايي داشته باشيد؛
7- بتوانيد حرف خودتان را به كرسي بنشانيد(البته با دليل و مدرك مستدل)؛
8- و . . .

ويژگيهاي ذكر شده تنها مشتي بودند نمونه خروار.اما از باب مهارتهاي فردي بايد گفت حتما در زمينه نقاشي و طراحي آمادگي داشته باشيد .لازم نيست به كلاسهاي حرفه اي برويد تنها مهارت دستي خود را زياد كنيد (اين مهارت حتي مي تواند از طريق پر كردن يك ورق سفيد با خطوط مختلف نيز حاصل شود).در مورد رنگها و خواص آنها مطالعه كنيد.كتابهايي راجع به سير تحول هنر را مطالعه كنيد و سعي كنيد براي مسائل نظري كه در ذهن داريد پاسخي پيدا كنيد.با نرم افزارهاي AUTO CAD،ARCHICAD،3D MAX،PHOTO SHOP،و نظاير آن آشنا باشيد.اين نرم افزارها آنقدر سرگرم كننده هستند كه شما را تا حدود زيادي ماهر كنند بدون آنكه خسته شويد.

در معماري چه مي خوانيم؟
اساس درسهاي معماري مقطع كارشناسي ارشد پيوسته را 3 درس تركيب(1و2و3) و 7 درس طراحي معماري(1 تا 7) و درس طراحي فني تشكيل مي دهند كه ترتيب گذراندن آنها به اين شرح است:
1. تركيب 1؛
2. تركيب2؛
3. تركيب3؛
4. طراحي معماري 1(منزل مسكوني)؛
5. طراحي معماري2(مركز آموزشي)؛
6. طراحي معماري3(مجتمع تجاري)؛
7. طراحي معماري4(هتل يا بيمارستان)؛
8. طراحي معماري5(مجتمع مسكوني)؛
9. طراحي فني؛
01. طراحي معماري6(فضاي سبز)؛
11. طراحي معماري7(مسجد).
البته اينجا ذكر اين مسئله ضرورت دارد كه ترتيب گذراندن اين دروس در دانشگاههاي مختلف متفاوت است.براي مثال در بسياري از دانشكده ها ي معماري دانشجويان مجازند پس از گذراندن درس طراحي معماري 3 هر كدام از درسهاي طراحي را كه مايل باشند انتخاب كنند و يا اينكه موضوع طرحها نيز به نظر استاد مربوطه بستگي دارد.

علاوه بر درسهاي ذكر شده دروس تخصصي ديگري نيز كه در رشته معماري وجود دارند عبارتند از:
رياضيات و آمار، شناخت مواد و مصالح، انسان طبيعت معماري،معماري اسلامي 1و2،معماري جهان 1و2،معماري معاصر،متره و برآورد،ايستائي1و2و3و4،مباني طراحي مجتمع هاي زيستي،روستا1و2،مباني برنامه ريزي شهري،طراحي شهري،نقشه برداري،زبان تخصصي معماري،روش تحقيق،مديريت و تشكيلات كارگاهي،آشنايي با كامپيوتر،مباني نظري معماري.

لازم به ذكر است كه دروس تركيب 6 واحدي و دروس طراحي معماري 5 واحدي هستندو درس طراحي فني نيز 6 واحد را به خود اختصاص داده است.

دانشجويان معماري از چه درسهايي دل خوشي ندارند؟!!!
چيزي كه من شخصا ديده ام اين است كه غير از درسهايي كه در قسمت فوق به صورت شماره گذاري شده عنوان شد، بقيه درسها از طرفداران نسبتا كمي برخوردارند بخصوص دروس نقشه برداري ، متره و برآورد،مديريت و تشكيلات كارگاهي و مباني نظري.البته روحيه دانشجويان با هم متفاوت است و بعد از گذشت حدود 7 ترم علايق مختلف خود را نشان خواهند داد؛عده اي به سمت مباحث نظري گرايش پيدا ميكنند و بعضي ديگر بيشتر به طراحي ها مي پردازند.


مطالب مشابه :


كنفرانس مديريت تشكيلات كارگاهي

پروژه معماری - كنفرانس مديريت تشكيلات كارگاهي مطالعات رساله مجموعه اقامتی و توریستی هتل 3.




مدیریت و تشکیلات کارگاهی

کتاب روش ها و مدیریت کارهای ساختمانی آقای بانکی کتاب دیگری می باشد که مطالعه آنرا به شما




لینک دانلود مقاله مدیریت تشکیلات کارگاهی PMIS

برای دریافت مقاله PMIS و BOT به وب سایت www.uarc.ir یا به لینک زیر مديريت مدرن و مشاركت سازماني.




اینم از باب معماری

ابتدا توصيه مي كنم كه هيچوقت يك رشته را از روي احساسات و يا داوري ديگران انتخاب نكنيد.هر




دروس دوره کارشناسی ناپیوسته معماری

مديريت و تشكيلات كارگاهي. 1. 1. 2. عناصر و جزئيات ساختماني (2) 8. روشهاي طراحي و توليد




ليست مقاله - پايان نامه مهندسي عمران

جزوة مديريت و تشكيلات كارگاهي و شرايط عمومي پيمان كشور هند uppcl 63. شناسگر ها و




برچسب :