ساختار تشكيلاتي گمرك ايران / پرسش و پاسخ های متداول امور گمرکی و ترخیص کالا(قسمت دوم)

ساختار تشكيلاتي گمرك ايران / پرسش و پاسخ های متداول امور گمرکی و ترخیص کالا(قسمت دوم) .۵۷ ملاك ارزشگذاري كالاهاي مستعمل چيست ؟
برمبناي قيمت كالاي نو مشابه قيمتگذاري ميشود.
58. آيا مغز گردو را مي توان بصورت موقت وارد نمود؟
با توجه به اينكه امكان كنترل و مطابقت وجود ندارد ،با ورود موقت آن موافقت نميشود.
59. آيا مي توان كالاي وارده را در انبار صاحب كالا نگهداري نمود؟
چنانچه انبار موردنظر تحت قرارداد با گمرك ايران بوده باشد و شرايط لازم را نيز داشته باشد مانعي ندارد.
60. آيا فاكتور ارائه شده از سوي صاحب كالا ملاك ارزشگذاري كالا قرار ميگيرد؟
چنانچه ارزش مندرج در فاكتور مناسب و واقعي تشخيص داده شود (با توجه به سوابق ترخيص كالاي مشابه) پذيرفته ميشود.
61. آيا مي توان دي كلسيم فسفات صادر نمود؟
صدور دي كلسيم فسفات با ارائه مجوز معاونت اقتصادي و برنامه ريزي وزارت جهاد كشاورزي به وزارت بازرگاني و صدور مجوز از طريق وزارت بازرگاني بلامانع خواهد بود.
62. آيا جهت بسته بندي كالاهاي صادراتي مي توان كارتن خالي بصورت موقت وارد كرد؟
بله با اخذ مجوزاز دفتر صادرات گمرك ايران
63. هر مسافر خروجي به چه ميزان ارز مي تواند به همراه داشته باشد ؟
هر مسافر خروجي مي تواند حداكثر به مبلغ پنجهزار دلار و يا معادل آن به ارزهاي ديگر از كشور خارج نمايد،ليكن مازاد بر اين مبلغ موكول به ارائه اظهارنامه ارزي و يا اعلاميه بانكي مربوط توسط هر مسافر خواهد بود.
64. آيا مي توان كالا را به مقصد منطقه ويژه اقتصادي مرجوع يا صادر نمود؟
بله
65. آيا مدت توقف كالا در مناطق ويژه اقتصادي محدود و مشمول مقررات متروكه ميشود؟
خير كالا در مناطق ويژه اقتصادي مشمول مقررات متروكه نخواهد بود.
66. آيا مسافرين خروجي به مقصد كشور امارات متحده عربي مي تواند به همراه خود فرش داشته باشد؟
بله تا سقف 20 مترمربع مجاز خواهند بود.
67. آيا در صورت تسليم اظهارنامه به گمرك مي توان درخواست اصلاح آن را نمود؟
صاحب كالا يا نماينده قانوني وي مي توان بصورت كتبي درخواست اصلاح اظهارنامه را بنمايد ،ليكن پذيرش آن از سوي گمرك منوط به آن است كه عمليات ارزيابي كالاي موضوع اظهارنامه آغاز نشده باشد.
68. مدت توقف كالا در انبار گمرك چقدر است؟
مدت توقف كالا در انبار يا اماكن گمركي در مرزهاي زميني 4 ماه كه تا 4 ماه ديگر در صورت درخواست صاحب كالا قابل تمديد مي باشد و در مرزهاي هوايي 2 ماه و تا 2 ماه ديگر با درخواست ذينفع قابل تمديد خواهد بود.
69. اسناد مثبته گمركي چه اسنادي مي باشد ؟
اسناد مثبته گمركي عبارتند از پروانه ورود گمركي،پته مسافري، قبض سپرده كه به موجب آن كالا مرخص شده ، قبض خريد كالا از گمرك ،پته عبور داخلي ،پروانه ترانزيت خارجي، پروانه كابوتاژ، پروانه كالاي مرجوعي، پروانه ورود موقت ، صدور موقت.
70. اسناد مورد نياز جهت ترخيص كالا از گمرك چيست؟
تنظيم اظهارنامه با توجه به نوع اظهار از سوي صاحب كالا يا نماينده قانوني وي ،اسناد خريد ،صورت عدل بندي در صورت تنوع كالا، گواهي مبدأ، بارنامه حمل، برگ حواله يا قبض انبار، ترخيصيه، مجوزهاي مقرراتي ،مجوزهاي قانوني.


71 ـ با توجه به ماده 10 قانون آيا حق ثبت سفارش در ارزش سيف كالا،اظهار نامه هاي ورودي سال جاري اضافه ميگردد يا خير ؟
درسال جاري حق ثبت سفارش بموجب قانون تجميع عوارض در حقوق ورودي ملحوظ گرديده لذا ضرورتي به افزايش آن به ارزش كالا جهت محاسبات گمركي نمي باشد.
72 ـ حق ثبت سفارش كالاهائيكه از طريق سيستم بانكي خريداري از مبلغ حقوق پايه 3% كسر ميگردد يا خير ؟
حق ثبت سفارش پرداخت شده به سيستم بانكي در مورد كالاهائيكه درسال قبل در سيستم بانكي گشايش و در سال جاري به گمرك اظهار ميگردند از حقوق ورودي آنها كسر ميگردد.
73 ـ نظر به اينكه تعدادي اظهار نامه در سال گذشته اظهار و كالا ارزيابي شده ولي بابت آن پروانه سبز گمركي صادر نگرديده و صاحبان كالا از گمرك درخواست مي نمايند با توجه به ترخيص باردرخواست ابطال اظهار نامه را نموده كه بعلت عدم برنامه ريزي در سيستم رايانه صدور اصلاحيه اظهار نامه عملي نبوده و در اينصورت آيا براي اين قبيل اظهار نامه ها درخواست ابطال اظهار نامه و پذيرش اظهار نامه جديد بر مبناي مقررات سال جاري قانوني ميباشد يا خير ؟
در صورتيكه كالا در سال ماضي به گمرك اظهار و كالاي آن از گمرك خارج نشده باشد اظهار نامه تسليمي قابل ابطال نيست مگر در اجراي ماده 104 آ.ا.ق.ا.گ و بمنظور تغيير عنوان اظهار نامه از قطعي به ساير عناوين اظهار با رعايت مقررات مربوطه ولي در صورتيكه در سال جاري حقوق ورودي كالا كاهش يافته باشد بايد براي آن اظهارنامه اصلاحي تنظيم و حقوق ورودي سال جاري اخذ گردد.
74 ـ با عنايت به اينكه كالاهاي اظهار شده در سال گذشته مستلزم پرداخت ماليات ثبت سفارش و 10 % عوارض وزارت راه بوده و قسمتي از آن در سال جاري از گمرك ترخيص ميشود آيا مشمول اعمال معافيت وصوليهاي فوق ميباشند يا خير ؟
همچنين مابه التفاوت حقوق ورودي براي قسمتي از كالاي خروجي در سال جاري براي صاحبان كالا و گمرك قابل مطالبه (طرفين ) ميباشند يا خير ؟
آن قسمت از كالاي اظهار شده در سال ماضي كه از گمرك در سال گذشته خارج شده مشمول مقررات و ماخذ پرداخت ماليات مقرر در زمان خروج كالا از گمرك بوده اند بديهي است آن قسمت از كالاي اظهار شده در سال گذشته كه در سال جاري از گمرك خارج ميشود با رعايت مفاد ماده 11 اصلاحي قانون مقررات صادرات و واردات مشمول پرداخت حقوق ورودي سال جاري بوده و از پرداخت ماليات و حق ثبت سفارش معاف ميباشند بديهي است عوارض وزارت راه و ترابري از جمله عوارض بر واردات نبوده و عوارض بر حمل تلقي ميگردد و در سال جاري نيز قابل وصول ميباشد ضمن آنكه كالاي اظهار شده به گمرك در سال گذشته كه از نظر پرداخت وجوه گمركي در سال جاري افزايش يافته و از گمرك خارج نشده بخصوص كالاهاي بدون انتقال ارز با رعايت اصلاحيه ماده 11 آ.ا.ق.م.ص.و.و توسط گمرك قابل مطالبه ميباشد.صاحبان كالا نيز در صورت استنباط اضافه پرداختي براي آن قسمت از كالا كه در سال جاري از گمرك خارج ميگردد با توجه به توضييحات فوق الذكر ميتواند تقاضاي استرداد به گمرك ارائه نمايند.
75 ـ كالاهائي كه در سالجاري اظهار ميگردند آيا مشمول 10% عوارض وزارت راه ميباشند يا خير ؟
كليه كالاي وارداتي در سال جاري در صورت شمول عوارض وزارت راه و ترابري بايستي عوارض مذكور را پرداخت و در مورد كالاهائيكه مشمول اخذ گواهي سازمان حمايت ميباشند مي بايد گواهي مذكور را قبل از ترخيص كالا به گمرك ارائه نمايند.

ز ) امور قضائي


1 ـ آيا وارد كنندگان كالا مي توانند كالاهاي كشورهاي اروپايي را با ارائه پروانه صادراتي آسياي ميانه وارد كشور و ترخيص نمايند؟
وارد كنندگان ماشين آلات خط توليد مي توانند با ارائه پروانه صادراتي به آسياي ميانه و ثبت سفارش در وزارت بازرگاني نسبت به ورود ماشين آلات مذكور ساخت كشورهاي اروپايي با مبدأ حمل از كشورهاي آسياي ميانه اقدام نمايند.
2 ـ آيا كارمند حق العملكار گمرك مي تواند شخصأ داراي كارت بازرگاني باشد ؟
به استناد ماده 382 آ.ا.ق.ا.گ مستخدمين تجارتخانه و يا حق العملكار صرفأ و منحصرأ كارهاي مربوط به تجارتخانه و يا حق العملكار مربوطه را انجام ميدهند ليكن چنانچه بخواهد با اخذ كارت بازرگاني نسبت به واردات كالا براي شخص خود اقدام نمايد در چارچوب مقررات منعي وجود ندارد.
3 ـ آيا شخص حقيقي مي تواند همزمان نماينده چند شركت حمل و نقل باشد ؟
از اختيارات ترانزيت
4 ـ آيا شركتهاي تعاوني مرزنشينان مي توانند كالاهاي وارداتي متعلقه را ترانزيت داخلي نمايند؟
به استناد ماده 19 ق.ا.گ و فصل سوم ترانزيت داخلي آيين نامه آ.ا. ق.ا.گ چنانچه مقصد كالا يكي از شهرهاي داخلي باشد با رعايت مقررات اين فصل مي توان كالا را ترانزيت داخلي نمود.
5 ـ چنانچه كالايي از محل يك اعتبار در مراحل مختلف وارد و در مرحله اول، كل كالا اظهار و تشريفات ارزيابي آن انجام گيرد، آيا جهت ترخيص كالاهاي وارده در مراحل بعدي ،ارسال نمونه آن به آزمايشگاه ضروري مي باشد ؟
از اختيارات دفتر تعرفه مي باشد .
6 ـ با توجه به مشكلات ناشي از تغيير نرخ ارز در مقطع هفتگي ،آيا اعلام آن بصورت ماهيانه امكانپذير است ؟
از اختيارات بانك مركزي است كه با هماهنگي گمرك ايران مي توان يك نرخ را اعلام نمود، ليكن به علت نوسانات ارزي انجام اين امر مشكل است.
7 ـ آيا تعاونيهاي مرزنشينان ملزم به واردات كالا در قبال صادرات مي باشند؟
واردات كالاهاي مرزنشين منوط به صادرات كالا در سقف ارزي تعيين شده براي هر مرزنشين و يا تعاوني مربوطه مي باشد. نظر به اينكه در حال حاضر صادرات از پيمان سپاري معاف است اجباري به واردات كالا در قبال صادرات انجام شده توسط مرزنشين نمي باشد.
8 ـ آيا كالاهاي بدون انتقال ارز از پرداخت حق ثبت سفارش معاف مي باشند ؟
خير كالاهاي بدون انتقال نيز مشمول پرداخت حق ثبت سفارش ميشوند ليكن كالاهاي بدون انتقال ارز موضوع بند ك تبصره 19 از پرداخت حق ثبت سفارش معاف مي باشند.
9 ـ آيا شركتهاي حمل ونقل زميني مجاز به صدور ترخيصيه جهت كالاهاي وارده از دريا مي باشند؟
با توجه به عدم ارتباط شركت حمل ونقل زميني با دريايي اين شركتها نمي توانند براي كالاي وارده از دريا ترخيصيه صادر نمايند.
10 ـ مدت قانوني توقف كالا در مناطق آزاد تجاري يا ويژه اقتصادي چه ميزان مي باشد ؟
در مناطق آزاد و يا ويژه اقتصادي مدت جهت توقف كالا محدوديت ندارد.
11 ـ آيا براي ترخيص كالاهاي مختلف وارداتي ،مي توان از روش حمل يكسره استفاده نمود؟
با تشخيص و نظر گمرك چنانچه اسناد و مدارك اصلي و مجوزهاي كالا ارائه و كالا يكنواخت بوده كه بر روي وسيله حمل قابل ارزيابي باشد مي توان بصورت حمل يكسره ترخيص كرد.
12 ـ هنگام خروج كالا از محوطه گمركي ،تا چند درصد كسر يا اضافه وزن كالا مورد قبول گمرك مي باشد ؟
براساس و روش درافت سوروي و اوليج سوروي تا پنج در هزار وزن كسري بلامانع است و كالاهاي توزين باسكول نيز با يك درصد تولورانس مورد قبول گمرك مي باشد.
13 ـ آيا قبل از صدور پروانه گمركي مي توان كاميونها را جهت بارگيري و كالا وارد محوطه گمركي نمود؟
خير قبل از امضاي پروانه و انجام مراحل ترخيص نمي توان اقدام به بارگيري نمود .
14 ـ آيا قبل از ورود كالا به اماكن گمركي، امكان پذيرش اظهارنامه توسط گمرك وجود دارد ؟
خير قبل از ورود كالا به اماكن گمركي امكان اظهار كالا وجود ندارد و جهت اظهار كالا موجود بودن كالا و ارائه قبض انبار ضروري است.
15 ـ آيا صاحب كالا مي تواند نماينده خود را در طي مراحل تشريفات گمركي تعويض و شخص ديگري را به وكالت جهت ادامه ساير مراحل تشريفات گمركي مربوط به همان اظهارنامه معرفي نمايد ؟
چنانچه كالا اظهار شده باشد نمي تواند نسبت به عزل نماينده اقدام نمايد مگر اينكه اقدام به ابطال اظهارنامه نمايد.
16 ـ اگر وارد كننده كالايي نتواند نسبت به تعهدات ورود موقت خود در مهلت تعيين شده اقدام نمايد، در صورت ترخيص كالا بصورت قطعي، چه مراحلي بايد طي گردد؟
جهت تبديل كالاي ورود موقت به قطعي بايد ابتدا مجوزهاي لازم توسط وزارت محترم بازرگاني صادر و به شرط اينكه كالا توسط دادگاه منجر به رأي قاچاق نشد باشد نسبت به تبديل قطعي آن توسط صاحب كالا اقدام گردد.
17 ـ آيا امكان افزايش سقف كالاهاي هديه و سوغات از 50 دلار به 100 دلار وجود دارد؟
افزايش سقف كالاي هديه و سوغات نياز به تصويب هيئت محترم دولت ندارد.
18 ـ آيا مي توان از معافيت ساير اعضاي خانواده جهت ترخيص هدايا و سوغات با ارزش مازاد بر سقف تعيين شده كه به نام يكي از افراد خانواده وارد ميشود ،استفاده نمود؟
خير سند ترخيص صرفأ به نام شخصي صادر ميشود كه بارنامه به نام او مي باشد و نمي توان جهت هديه و سوغات از كل افراد خانواده استفاده كرد.
19 ـ با توجه به محدوديت مقررات ،آيا ترخيص برخي از كالاها مانند: كامپيوتر، دوربين فيلمبرداري و عكاسي، تلفن همراه و برخي لوازم صوتي و تصويري وارده از طريق پست امكانپذير است ؟
از طريق پست صرفأ تا سقف 50 دلار امكان ورود كالا بصورت غيرتجاري مي باشد و ضمنأ حجم و وزن كالاهاي پستي محدود مي باشد.

20 ـ آيا تعاونيهاي مرزنشينان مي توانند لوازم يدكي خودرو وارد نمايند؟
آري براساس فهرست كالاهاي قابل ورود توسط تعاونيهاي مرزنشين به استناد ماده 17آ.ا.ق.م.ص.و تعاونيهاي مذكور مي توانند لوازم يدكي خودرو به استنثاي لوازم يدكي پيكان وارد نمايند.
21 ـ آيا مرزنشينان مي توانند شخصأ مبادرت به واردات و صادرات نمايند؟
به استناد ماده 16آ.ا.ق.م.ص. و مرزنشينان مي توانند بدون حق توكيل به غير و به ميزان سهميه تعيين شده شخصأ از محل فهرست ماده 17آ.ا.ق.م.ص.و اقدام نمايند.
22 ـ آيا تعاونيهاي مرزنشينان مي توانند براي ترخيص كالاي خود،وكيل،كارمند و يا حق العملكار اختيار نمايند؟
تعاونيهاي مرزنشيني مي توانند براي ترخيص كالاي خود كارمند و يا حق العملكار براساس آ.ا.ق.ا.گ انتخاب نمايند.
23 ـ اگر اصل پروانه سبز گمركي مفقود گردد، امكان استرداد اضافه پرداختي توسط گمرك مقدور مي باشد ؟
با صدور مدلول سند مي توان نسبت به استرداد اضافه پرداختي اقدام نمود.
24 ـ آيا صاحب كالاهاي وارده جهت اطمينان از مطابقت آن با كالاي مورد سفارش مي تواند قبل از اظهار كالا به گمرك از محموله بازديد نمايد ؟
به استناد ماده 98 آ.ا.ق.ا.گ و با نظر گمرك مي تواند نسبت به كنترل كالا قبل از ترخيص با عنوان انوانتر اقدام نمايد.
25 ـ اگر صاحب كالا آشنايي كافي با تعرفه كالا نداشته باشد ، آيا امكان تعيين تعرفه توسط گمرك قبل از اظهار وجود دارد ؟
به استناد ماده 99 آ.ا.ق.ا.گ مي تواند با ارائه نمونه كالا با نظارت گمرك قبل از اظهار اقدام به تعيين تعرفه نمايد و از گمرك محل كالا را استعلام نمايد.
26 ـ آيا صاحب كالا به لحاظ عدم توان مالي براي ترخيص كل محموله وارداتي، مي تواند اظهار كالا را به دفعات انجام دهد؟
به استناد ماد ه100 آ.ا.ق.ا.گ كالاي موضوع يك بارنامه را مي توان به دفعات اظهار نمود.
27 ـ ارسال كالاي مجاني به همراه كالاي اصلي تا چند درصد براي گمرك قابل قبول مي باشد؟
ارسال كالاي مجاني به همراه كالاي تجاري چنانچه جهت ورود آن در وزارت بازرگاني ثبت سفارش شده باشد ضمن پرداخت حقوق وعوارض گمركي امكانپذير است.
28 ـ نمونه كالاي تجاري تا چه حد واندازه براي گمرك قابل قبول مي باشد؟
براساس تعريف سازمان جهاني گمرك كالاهاي نمونه تجاري بي بها حداكثر تا 5 دلار ارزش واحد كالا مشروط به اينكه از هر نمونه يكعدد بيشتر نباشد.
29 ـ آيا دسترسي به كليه بخشنامه ها و دستورالعملهاي مرتبط با ترخيص كالا (بصورت متمركز) براي مراجعين گمرك امكانپذير است ؟
امكان دسترسي به بخشنامه ها با مراجعه به دفاتر ستادي وجود دارد ليكن جهت عرضه و فروش نمي باشد.
30 ـ چنانچه پروانه سبز گمركي داراي اضافه وزن و پروانه ديگر كسر وزن داشته باشد و كالا از محل يك ثبت سفارش نبوده و يا از محل چند اعتبار اسنادي باشد ،نحوه پابه پا نمودن پروانه ها چگونه خواهد بود ؟
چنانچه پروانه هاي صادره توسط گمرك از محل يك ثبت سفارش نباشد ارتباطي را بين آنها نمي توان برقرار نمود و امكان تسويه مشترك مقدور نمي باشد.
31 ـ كالاي قاچاق شامل چه نوع كالايي مي باشد ؟
ماده 29 قانون امور گمركي قاچاق كالاي وارداتي و صادراتي را تعريف نموده كه مي توان به اين ماده مراجعه نمود.
32 ـ اسناد مثبته گمركي به چه اسنادي اطلاق ميشود؟
طبق ماده 280 آيين نامه آ.ا.ق.ا.گ اسناد مثبته گمركي عبارتند از پروانه ورودي، پته مسافري، قبض سپرده كه بوسيله گمرك صادر گرديده و در قبال آن كالا ترخيص شده قبض خريد كالا از سازمان اموال تمليكي ، پته عبور داخلي پروانه ترانزيت خارجي، پروانه كابوتاژ، پروانه مرجوعي و پروانه ورود موقت و صدور موقت ، به شرط اينكه مشخصات مذكور در اين اسناد با مشخصات كالا از هر حيث تطبيق نمايد و فاصله بين تاريخ صدور سند و تاريخ كشف كالا با توجه به نوع كالا و نحوه مصرف آن متناسب باشد.
33 ـ چرا گمركات به فاكتورهاي معتبر خريد داخلي براي رفع ظن قاچاق ترتيب اثر نمي دهند؟
گمركات صرفأ اختيار دارند براساس اسناد مثبته گمركي اظهار نظر كنند و لاغير .
36 ـ چگونه ميتوان صحت كالاهاي توليد داخلي، كه با برچسب و يا مارك خارجي در داخل كشور خريد و فروش ميشود و به عنوان كالاهاي خارجي توقيف ميگردد را اثبات نمود؟
كالاي توليد داخل كه به نام كالاي خارجي برچسب مي خورد و ترخيص ميشود از هر لحاظ خلاف مقررات است كه با مطالبه پروانه گمركي مي توان نسبت به احراز وارداتي كالا و يا خارجي بودن آن اطمينان حاصل نمود.

ح ) امور مسافري

1. مسافران خروجي هنگام سفر چه وسايلي را مي توانند با خود ببرند؟
همه مسافران مي توانند هنگام سفر و خروج از كشور لوازم شخصي و وسايل سفر خود را در حد متعارف و غيرتجاري از كشور خارج نمايند. خروج صنايع دستي و مصنوعات ايراني به هر ميزان بدون محدوديت ارزش به همراه مسافر بلامانع است. اين كالاها نبايد جنبه تجاري پيدا كنند. به طوركلي خروج انواع كالاهاي خارجي به همراه مسافر فقط تا سقف ارزش 80 دلار مجاز است.
2. خروج خشكبار به همراه مسافر چه شرايطي دارد؟
خروج خشكبار همراه مسافر به مقداري كه جنبه تجاري نداشته باشد، بلامانع است. حداقل مقدار مجاز پسته براي خروج، به ازاي هر گذرنامه 10 كيلوگرم و زعفران به ازاي هر گذرنامه 100 گرم مي باشد. همراهان نمي توانند زعفران يا پسته حتي به مقدار مجاز همراه داشته باشند.
3. خروج فرش و گليم همراه مسافر چه شرايطي دارد ؟
مسافراني كه از مرزهاي هوايي كشور خارج ميشوند مي تواننددر ازاي هر گذرنامه 20 مترمربع فرش دستباف بدون محدوديت در تعداد به همراه خود از كشور خارج نمايند. براي خروج فرش ارائه گذرنامه و بليط هواپيما ضروري است. همراهاني كه گذرنامه مستقل ندارند مجاز به خارج كردن فرش نيستند خروج فرش براي مسافران عازم عراق ،عربستان و سوريه ممنوع است.
زايران عتبات عاليات و يا ساير اماكن مقدسه مجاز به خروج فرش نيستند. ضمنأ خروج پسته، مغز پسته، خشكبار و زعفران براي اين رده از مسافران ممنوع است. خروج فرشهاي نفيس و ساير اشيايي كه داراي ارزش تاريخي و ميراث فرهنگي هستند به همراه مسافر ممنوع است.
4. مسافران خروجي چه مقدار ارز مي توانند همراه خود ببرند؟
به موجب مقررات بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، حداكثر ارز مجاز براي خروج مسافر از كشور توسط هر مسافر صاحب گذرنامه 5000 دلار (اسكناس، چك مسافري و يا تركيبي از هر دو) و به ازاي هر همراه حداكثر معادل 2500 دلار است. خروج ارز بيشتر از سقف مجاز مستلزم داشتن اظهارنامه يا گواهي انتقال از شبكه بانكي است. خروج دينار عراقي، روبل روسيه و افغاني افغانستان بصورت مسافري و تجاري ممنوع است. خروج پول رايج در جمهوري اسلامي ايران به ميزان 500 هزار ريال به همراه مسافر مجاز است.

5. مقدار طلا و نقره اي كه مسافر خروجي مي تواند همراه خود ببرد چقدر است؟
هر مسافر مي تواند هنگام خروج از كشور حداكثر 150 گمرك طلاي ساخته شده بدون نگين و تا 3 كيلوگرم نقره ساخته شده بدون نگين با خود همراه داشته باشد.

6. مسافران ورودي چه وسايل و اشيايي را مي توانند وارد نمايند؟
مسافر بايد هنگام ورود ضمن دريافت اظهارنامه، ارز خود را به بانك مستقر در فرودگاه اعلام نمايد. خروج ارز مسافران فقط به ميزان اظهار شده امكانپذير است. مسافران ايراني و غيرايراني كه از خارج كشور يا از مناطق آزاد تجاري، صنعتي به كشور وارد ميشوند، علاوه براسباب سفر و اشياي شخصي مستعمل همراه خود كه به شرط غيرتجاري بودن از پرداخت حقوق گمركي و سود بازرگاني معاف است، مي توانند در سال يك بار كالاي نو به ارزش حداكثر 80 دلار با معافيت از پرداخت حقوق گمركي وسود بازرگاني و مازاد بر ارزش مذكور با پرداخت حقوق گمركي و دو برابر سود بازرگاني وارد و ترخيص نمايند، مشروط بر اين كه كالاهاي مزبور از نوع كالاهاي ممنوع شرعي يا قانوني نبوده و جنبه تجاري نداشته باشند و علاوه برآن با فهرست كالاهاي مسافري ابلاغ شده از سوي وزارت بازرگاني مطابقت داشته باشد.
تبصره – كالاها، اسباب سفر واشياي شخصي مستعمل هر مسافر بايستي بلافاصله يك ماه تا قبل، تا يك ماه بعد از ورود به گمرك برسد.
اخيرأ، واردات يخچال،يخچال فريزر، تلويزيون، راديوضبط (به استثناي راديوضبط پرتابل) از فهرست كالاهاي مسافري حذف شده و واردات بدون انتقال ارز اين كالاها اعلام شده است.
نكته مهم در مورد كالاهاي همراه مسافر اين است كه ميزان آن به حدي نباشدكه جنبه تجاري پيدا كند.
7. ورود و صدور چه كالاهايي به طور كلي ممنوع است؟
براساس قوانين و مقررات گمرك جمهوري اسلامي ايران ،ورود برخي كالاها و يا صدور آنها به طور كلي ممنوع است. بعضي از اين كالاها عبارتند از : مشروبات الكلي، وسايل قمار،اسلحه سرد و گرم و مواد محترقه ،مواد مخدر، نشريات، تصاوير،فيلم،عكس و هر كالايي كه مغاير شئونات مذهبي و ملي كشور باشد، هر نوع نوشته مخالف مذهب رسمي كشور و يا مخل نظم و عفت عمومي و شئون ملي ،ساير كالاهايي كه منع شرعي و قانوني دارد و يا ورود و صدور آن به موجب جدول تعرفه گمركي ممنوع شناخته شده است.
8. مسافري قصد دارد يك دستگاه كامپيوتر شخصي را همراه خود به خارج از كشور ببرد آيا اين مسئله امكانپذير است يا خير؟
اگر كاميپوتر از نوع پرسنال (Personal) باشد،يعني رايانه هايي كه در ادارات و منازل از آنها استفاده ميشود ،بلامانع است.
9. شخصي قصد دارد لوازم خانه و زندگي خود را به ايران بياورد، شرايط اين كار چطور است ؟
ايرانيان مقيم خارج از كشور كه حداقل يك سال در خارج اقامت داشته باشند و اقامت 6 ماه آخر آنان متوالي بوده باشد، مي توانند كليه لوازم مستعمل زندگي خود را وارد و با معافيت از حقوق گمركي و سود بازرگاني و عوارض ترخيص نمايند.
توجه :لوازم مستعمل منزل قابل ورود است.
10. معافيتهاي گمركي كه شامل لوازم زندگي فرد ميشود، كدام است ؟
كليه لوازم مستعمل زندگي هموطنان مقيم به هنگام بازگشت به كشور مشمول معافيت هاي گمركي خواهد بود و هيچگونه حقوق و يا سودي از آنان دريافت نخواهد شد به شرط آنكه: وسايل مورد نياز حداقل يك ماه زودتر، همراه يا 9 ماه پس از ورود صاحب كالا به كشور، حداقل در 5 سال گذشته از چنين معافيتي استفاده نكرده باشد، همچنين شش ماه آخر اقامت آنان در خارج از كشور متوالي بوده باشد. مأ,وران دولتي كه براي يك ساله يا بيشتر به خارج اعزام ميشوند، مشمول بند فوق نخواهند بود. معافيت و تسهيلات گمركي فوق مشمول ورود خودرو، موتورسيكلت، قايق موتوري و همچنين لوازم منزل نو نخواهد بود. آلات و ابزار دستي مربوط به كار و شغل هموطنان مقيم خارج از كشور مشمول معافيت از حقوق گمركي خواهد بود. در صورتيكه به استناد بند 7 ماده ق.ا.گ اقدام گردد.
11. مقررات مربوط به مسافران آسياي ميانه كدام است ؟
جهانگردان واتباع كشورهاي مستقل مشترك المنافع كه به جمهوري اسلامي ايران مسافرت مي كنند، مجاز خواهند بود، برابر مقدار ارزي كه به سيستم بانكي كشور اظهار واعلاميه ارزي دريافت داشته اند، اقدام به خروج كالاهاي مجاز صادراتي به همراه خوداز كشور نمايند.
خروج كالا تا سقف يك هزار دلار توسط واجدين شرايط فوق نياز به اظهار سيستم بانكي كشور و دريافت اعلاميه ارزي ندارند. مسافران ايراني عازم كشورهاي مستقل مشترك المنافع مجاز به خرج كالاهاي مجاز صادراتي به همراه خود تا 500 دلار آمريكا هستند. خروج كالا بيشتر از اين رقم با ارز منشأ خارجي و طبق اعلاميه ارزي بانكهاي ايراني مجاز است. ترددهاي مرزي هم شامل اين مقررات ميشود. مسافران عازم كشورهاي مشترك المنافع، در صورتيكه بخواهند از مرزهاي هوايي خارج شوند جهت سهولت بيشتر مي توانند كالاهاي همراه خود را از طريق زميني به مقصد ارسال نمايند.
12. شخصي يك دستگاه خودرو سواري وارد ايران كرده است ،ورود موقت سه ماهه گرفته ،15 روز نيز تمديد شده ، هم اكنون قصد خودرو سواري را شماره نكند. لطفأ شرايط اين كار را ذكر كنيد.
ورود و ترخيص قطعي خودرو از گمرك، منوط به اخذ و ارائه مجوز ثبت سفارش از وزارت بازرگاني است. بنابراين قبل از هر اقدامي بايد مجوز مذكور اخذ شود. در حال حاضر جهت خودرو مجوز ترخيص صادر نميشود.
13. لطفأ مقررات فعلي صادرات مصنوعات طلا را اعلام فرماييد.
صدور مصنوعاتي كه به نحوي طلا و پلاتين ونقره در آن بكاررفته ،توسط اشخاص حقيقي و حقوقي با رعايت مقررات صادرات و واردات مجاز است. صدور محصولات طلا و پلاتين منوط به ورود طلا به همان ميزان و در مورد مصنوعات نقره مستلزم ورود نقره به مقدار صادره يا طلا معادل ارزش آن توسط هر شخص حقيقي يا حقوقي صادر كننده مي باشد.
14. شخصي قصد دارد، ماشين آلات صنعتي را از خارج از كشور وارد ايران كند. آيا اين مسئله امكانپذير است ؟
ورود ماشين آلات نساجي براساس مقررات جاري مستلزم ثبت سفارش در وزارت بازرگاني است ،چنانچه ذينفع به ثبت سفارش كالا در وزارت بازرگاني اقدام نمايد ورودكالا بلامانع خواهد بود.
15. آيا مي توان ميز بيليارد را از اوكراين وارد كشور نمود؟ در دفترچه ارزش ذكر شده لوازم ورزشي از هزينه هاي گمركي معاف است . آيا اين مورد شامل ميز بيليارد هم ميشود؟
ميز بيليارد توسط مسافر قابل ورود و ترخيص نمي باشد.



16 ـ اگر مرسوله اي را از خارج وارد كشور نمايند، تا چه سقفي بايد گمركي پرداخت شود؟
جواب – چنانچه ارزش مرسوله پستي تا سقف پنجاه دلار باشد ، طبق ماده 39 قانون مقررات صادرات و واردات از پرداخت حقوق و عوارض معاف بوده ، اگر ارزش كالا بالاي پنجاه دلار باشد و چنانچه جنبه تجاري نداشته باشد طبق رعايت مقررات صادرات و واردات با اخذ حقوق و عوارض قابل ترخيص خواهد بود.

17 ـ آيا مي توان كفه كفش استوك دار فوتبال را به مقصد فيليپين پست كرد؟
چنانچه كالا در حد نمونه باشد، از طريق گمرك امانات پستي امكانپذير است. در صورتيكه كالا در حد تجاري باشد، بايد صاحب كالا با كسب شرايط بازرگاني از طريق گمرك مهرآباد و گمركات مجاز ديگر اقدام نمايد.

18 - مسافريني كه قصد سفر به خارج از كشور را دارند، چند كيلو بار مي توانند همراه خود ببرند؟
اين مسافرين مي توانند دوبسته به وزن 32 كيلوگرم و يك بسته دستي ده كيلويي به همراه خود بدون پرداخت اضافه بار ببرند. در صورتيكه اضافه بار داشته باشند، هر بسته مشروط براينكه از 30 كيلو بيشتر نباشد يكصد هزار تومان اضافه بار تعلق مي گيرد. كودكان زير دوسال فقط ده كيلو بار مي توانند داخل هواپيما داشته باشند.


ط ) متفرقه

كالا تا چه تاريخي مي تواند در انبار گمركي باشد و مشمول كالاي متروكه نشود؟
در فرودگاهها 2 ماه و در اماكن عمومي تا 4 ماه كه ابتداي آن از تاريخ تسليم اظهارنامه اجمالي و فهرست كل بار و يا تاريخ صدور قبض انبار مي باشد.

منظور از شماره كوتاژ چيست؟
شماره اي است كه در تمام مراجعات و مكاتبات صاحب كالا با گمرك در مراحل بعدي مورد استناد قرار مي گيرد. به طور خلاصه شماره پرونده هر فقره بارنامه كالاي ورودي است.

كالايي داشته ام كه اظهار وعمليات ارزيابي آن پايان يافته و پروانه گمركي نيز براي آن صادر شده است اما كالا فروخته شده است . آيا اين خلاف واقع نيست؟
خير، چون از صدور پروانه گمركي بيش از چهار ماه گذشته و كالا متروكه شده است و نسبت به واريز حاصل فروش آن اقدام ميشود.

4. كسر دريافتي مطالبه شده از طرف گمرك تا چه مدت مي توان به آن اعتراض نمود و به كجا؟
تا سي روز از تاريخ ابلاغ مطالبه نامه و مي بايست كتبأ به گمرك صادركننده كسر دريافتي اعتراض نمود.

5. ارزش سيف (CIF) كه گمرك براي كالاي وارده ملاك عمل قرار ميگيرد شامل چه مواردي است؟
شامل بهاي خريد كالا در مبدأ + هزينه بيمه + حمل و نقل و باربندي و ساير هزينه هايي كه مربوط به افتتاح اعتبار يا واريز بروات و هزينه هايي كه به آن كالا تا اولين گمرك انجام ميگيرد.

6. دريافت بيمه براي كالاي تجاري چگونه اخذ ميشود؟
براساس بهايي كه در اسناد خريد تعيين شده است در صورتيكه اسنادي ارائه نشود يا در ساير موارد براساس آيين نامه گمركي عمل ميشود.

7. ميزان معافيت كالاي مسافري در يكسال در چند نوبت قابل استفاده است؟
معادل 80 دلار بوده كه مي توان در يك سفر يا سفرهاي متعدد مورد استفاده قرار گيرد و استفاده در موارد ديگر منوط به اين است كه از 80 دلار معافيت هنوز باقي مانده باشد.

8. آيا مي توان براي كالايي كه هنوز وارد كشور نشده است تقاضاي تعرفه بندي و شرايط ورود كرد؟
بلي، افرادي كه مي خواهند كالا به خارج سفارش بدهند مي توانند با ارسال نمونه و بيان مشخصات كالا و تصريح به اينكه حداكثر تا چه مدتي كالا به ايران خواهد رسيد تقاضاي تعرفه بندي از گمرك ايران نمايند.

9. صاحب كالايي، كالايي را بعنوان ورود موقت وارد كشور نموده است. آيا مي تواند آن را در كشور به فروش برساند؟
در صورتيكه قبل از انقضاي مدت اعتبار پروانه درخواست كتبي مبني بر ابطال پروانه ورود موقت به گمرك مربوطه داده و تشريفات ورود قطعي را براي كالا انجام دهد و در صورت نياز به مجوز، مجوز قانوني از مقام صلاحيت دار اخذ نمايد مي تواند آن را در كشور بفروش برساند.

10. ورود مجدد يعني چه ؟
ورود كالاها به قلمرو گمركي كه قبلأ از آن صادر شده است.

11. مسافر چه نوع كالاهايي مي تواند همراه خود بياورد؟
كالاهاي مجاز كه جنبه تجاري نداشته باشد.

12. وارد نمودن يك خودروي سواري بصورت ورود موقت تا چه مدت ميتواند در كشور بماند؟
سه ماه و تا سه ماه ديگر مي توان تمديد نمود.

13. كالايي وارد نموده ام كه ليست عدلبندي ندارد و مي خواهم آن را اظهار نمايم. چگونه مي توانم براي كالاهايم ليست عدلبندي تنظيم نمايم؟
با درخواست كتبي از رئيس گمرك و با نظارت يكي از مأموران گمركي اين كار امكانپذير است.

14. اسناد مورد نياز براي ورود قطعي كالا چه مواردي مي باشد؟
1- فاكتور، 2- پيش فاكتور، 3- بيمه نامه، 4- بارنامه، 5- گواهي مبدأ، 6- عدلبندي و گواهيهاي لازم در صورت نياز، 7- اصل يا كپي وكالت نامه، 8- كارت بازرگاني، 9- اسناد بانكي، 10- كد اقتصادي، 11- قبض انبار، 12- ترخيصيه، 13- مجوز ورود و ترخيص در صورت نياز

15. آيا اگر مسافري كالاهايي را همراه داشته باشد كه جنبه تجاري دارد مي تواند آنرا ترخيص نمايد؟
با ارائه كارت بازرگاني با موافقت وزارت بازرگاني و انجام تشريفات مربوط به كالاي وارده بصورت بازرگاني مي تواند ترخيص نمايد.

16. كالايي در گمرك اظهار نموده ام در موقع ارزيابي متوجه شده ام كه كالا را به زيان خود اظهار نموده ام، آيا اضافه پرداختي به اينجانب استرداد ميشود؟
بلي، اگر بر اثر ارزيابي موضوع كشف شود و ارزياب مربوطه مشاهدات خود را به متصدي سرويس ارزيابي گزارش نمايد و متصدي سرويس ارزيابي مراتب را به صاحب كالا اعلام نمايند صاحب كالا مي تواند به استناد نوشته ارزياب در متن يا ظهر اظهارنامه تقاضاي استرداد اضافه پرداختي نمايد. در اين صورت رئيس گمرك يا قائم مقام او پس از رسيدگي در ذيل گزارش متصدي سرويس اجازه صدور حكم استرداد را خواهد داد.

17. مدت زمان ارزيابي براي كالا چقدر مي باشد؟
حداكثر 24 ساعت ارزيابان موظفند اظهارنامه هايي كه به آنها تسليم ميشود نتيجه ارزيابي را در ظهر اظهارنامه نوشته و تكميل و به متصدي سرويس ارزيابي تسليم نمايند. در صورتيكه به مشكلي نيز در ضمن ارزيابي برخورد نمود كتبأ گزارش نمايد.

18. صاحب كالا از نظر گمرك چه كسي است؟
كسي است كه نسخه اصلي اسناد خريد يا حمل به نام او صادر و توسط بانك مهر شده باشد و حواله نيز به نام او باشد يا اسناد مهر شده مزبور بنام وي ظهرنويسي و صحت امضاء واگذارنده از طرف مقام صلاحيتدار گواهي شده باشد.

19. اسناد لازم براي صادرات قطعي چه چيزهايي مي باشد؟
1- مجوز صدور، 2- نرخ ارزش كالا ، 3- عدلبندي – گواهي استاندارد و بهداشت «درصورت نياز»، 4- قبض انبار، 5- وكالتنامه، 6- كارت بازرگاني، 7- كد اقتصادي

20- آيا ورود خودرو سواري مجاز مي باشد؟
با مصوبه هيئت دولت.

21. آيا ارسال كالا از طريق پست به خارج از كشور مجاز مي باشد؟
ارسال كالا از طريق پست با حفظ جنبه غيرتجاري به استثناي كالايي كه شرعأ يا قانونأ ممنوع است، بلامانع است.

22. تا چه ميزان كالاي خارجي به خارج از كشور از نظر ارزش مي توان ا رسال كرد؟
تا سقف 80 دلار «640 هزار ريال» با حفظ جنبه غيرتجاري بلامانع است.

23. وزن كالاهايي كه مي توان به خارج از كشور ارسال كرد چقدر مي باشد؟
تا وزن 10 كيلوگرم كالا به اكثر كشورها در هر مرتبه مي توان ارسال كرد به جز كشورهاي «نيوزلند، ليبي، فيليپين، آرژانتين، افغانستان، الجزاير، بلغارستان، پرتغال، بنگلادش، روسيه و آسياي ميانه، فنلاند، هندوستان، يوگسلاوي» كه تا 2 كيلوگرم ارسال كالا مجاز مي باشد.

24. كالاهاييكه نمي توان از طريق پست به خارج از كشور ارسال نمود،چه چيزهايي مي باشند؟
الف) اشياي عتيقه شامل: تابلوهاي نقاشي قديم، آثار هنري اصيل، كتب خطي، انواع سكه و جواهرات كه خروج آنها از كشور ممنوع مي باشد. ب ) اسلحه و مواد منفجره، ج) مواد مخدر و اعتياد آور، د)وسايل قمار، هـ) مشروبات الكلي ، ك) تمبرهايي كه قبل از انقلاب اسلامي منتشر شده است، ل) كالاهاي يارانه اي مانند: قند و شكر و روغن.

25. آيا مي توان دارو به خارج از كشور ارسال كرد؟
به ميزان مصرف شخصي در صورت اضطرار بلامانع است.

26. آيا مي توان فرش دستباف به خارج از كشور ارسال كرد(از طريق پست)؟
در حد صنايع دستي بصورت پشتي، ديواركوب و اندازه هاي كوچك بلامانع است.

27. چه مقدار كالا مي توان از طريق پست به كشور وارد كرد؟
ورود كالاي خارجي تا سقف 50 دلار با حفظ جنبه غيرتجاري از پرداخت عوارض معاف مي باشد.

28. تا چه ميزان مي توان طلا و نقره را از طريق پست به خارج ازكشور ارسال نمود؟
خروج طلا تا وزن هفت گرم «7 گرم» و نقره تا 50 گرم بلامانع مي باشد.

29. آيا ورود دارو به كشور از طريق پست مجاز مي باشد؟
در حد مصرف شخصي با حفظ جنبه غيرتجاري مجاز مي باشد.

30. جهت مرجوع نمودن كالا ميزان سپرده برچه اساسي محاسبه ميشود؟
براساس ارزش و حقوق و عوارض كه به كالا تعلق ميگيرد.

31. وجه سپرده به چه كسي پرداخت ميشود؟
در وجه صاحب كالا يا وكيل قانوني او.

32. پرداخت حق مأموريت روزانه مأمور بدرقه برچه اساسي مشخص ميگردد؟
براساس بخشنامه ها و دستورالعملهاي صادره از گمرك ايران و براساس كيلومتر مسافت و بدي آب و هواي نقاط محروم هزينه روزانه مأموريت مشخص ميگردد.

33. نحوه پرداخت فوق العاده محل خدمت چگونه مي باشد و شامل چه كساني مي باشد؟
مبلغ 5% حقوق مبناء به عنوان فوق العاده محل خدمت مي باشد و شامل افراد غيربومي و انتقالي مي باشد.

34. مقداري كالاي صادراتي دارم كه زياد بوده و حمل تمامي آن به گمرك در يك مرتبه ميسر نمي باشد. آيا مي توانم به تدريج هر قسمتي از آن را وارد گمرك نمايم؟
با اجازه كتبي رئيس گمرك محل مي توان به تدريج هر قسمتي از آن را كه وارد گمرك ميشود به موجب درخواست كتبي جداگانه كه تسليم گمرك شده و حاكي از مشخصات قسمت محموله به گمرك مي باشد. پذيرفت.

35. نحوه اخذ سپرده براي ورود موقت كالاي مجاز چگونه مي باشد؟
معادل حقوق گمركي و سود بازرگاني و عوارض كه به واردات قطعي آن كالا تعلق ميگيرد. بعلاوه حداكثر جريمه احتمالي نقدأ و يا با تضمين بانكي بعنوان سپرده اخذ مي شود.

36. براي اخذ حقوق گمركي و سود بازرگاني و عوارض كالاهايي كه از روي وزن ارزش گذاري ميشود وزن كالا برچه اساس ملاك نظر قرار مي گيرد؟
وزن ناخالص كالا منهاي وزن تقريبي ظرف كه نسبت آن با وزن خالص كالا با توجه به نوع ظرف در آيين نامه تعيين خواهد شد ملاك نظر قرار ميگيرد.

37. درخواست رد اضافه دريافتي شامل چند سند ترخيص مي تواند بشود؟
بايد تنها مربوط به يك سند ترخيص باشد.

38. منظور از اظهار چيست؟
ذكر اوصاف و مشخصات كامل كالا در اظهارنامه تسليمي به گمرك است به شكلي كه با توجه به آن اوصاف و مشخصات، كالاي اظهار شده مشخص و از غيرآن به نحو روشن متمايز گردد.

39. آيا روز اظهار جزء ايام توقف كالا در اماكن گمركي منظور و محسوب ميشود؟
بلي

40. تاريخ صدور سند ترخيص چه روزي است؟
روزي است كه رئيس گمرك محل ترخيص كالا يا قائم مقام او سند را امضاء و اجازه ترخيص صادر مينمايد.

41. منظور از روز اظهار چه روزي است؟
روزي است كه صاحب كالا طبق اظهار خود وجوهي را كه به ترخيص كالا تعلق ميگيرد به صندوق پرداخته باشد و در گمركاتي كه تشريفات كالا بصورت رايانه اي انجام مي گيرد پس از اختصاص شماره ثبت و اظهارنامه توسط رايانه وامضاء آن بوسيله صاحب كالا يا نماينده قانوني آن كالا اظهار شده تلقي ميشود.

42. نمونه كالاي تجاري بها به چه كالاهايي اطلاق ميشود؟
به كالاهاييكه بهاي ذاتي نداشته ثانيأ مستقيمأ در ارتباط با شخص وارد كننده بوده، يعني براي جلب سفارش يا نمايش آن مورد توجه باشد.

43. الصاق چه نوع كالاهايي به اظهارنامه ضروري است؟
نمونه كالا از انواع نخ وكاغذ و مقوا و منسوجات وهر كالاي ديگري كه الصاق نمونه آن به اظهارنامه ميسر باشد بايد يك نمونه به اظهارنامه الصاق و با مهر اداره لاك و مهر شود.

44. هزينه گمركي چيست؟
وجوهي است كه ميزان و شرايط آن با تصويب هيئت وزيران براي تخليه، باربري، بارگيري، انبارداري، آزمايش، تعرفه بندي و بدرقه كالا تعيين ميشود.

45. كالاهاي مشروط يعني چه؟
كالاهايي است كه صدور يا ورود آن با كسب مجوز امكانپذير است.

46. آيا مجوز ثبت سفارش در وزارت بازرگاني مجوز ترخيص هم محسوب ميشود؟
بلي

47. كميته موضوع ماده يك چه كساني هستند؟
نمايندگان وزارت بازرگاني، وزارت صنايع ،امور اقتصادي و دارايي «گمرك ايران»، بانك مركزي ، اطاق بازرگاني ،صنايع و معادن.

48. كارت حق العملكاري توسط چه سازماني صادر ميشود و شرايط آن چيست؟
توسط گمرك ايران پس از برگزاري آزمون و قبولي در آزمون مربوطه با داشتن شرايط لازم.

49. محل تشكيل كميسيون رسيدگي به اختلافات گمركي و تجديدنظر در كجا قرار دارد؟
در اداره كل گمرك ايران

50. اگر عمليات باربري در اماكن گمركي بوسيله سرويس باربري شخصي «صاحب كالا» انجام گيرد، آيا هزينه باربري و تخليه به آن تعلق ميگيرد؟
بلي، بيست درصد هزينه كل باربري دريافت ميشود.


ي) پيشنهادات افراد و پرسش و پاسخ :
پيشنهاد
1 ـ پيشنهاد ارباب رجوع : گمرك شهيد باهنر با شاخصهاي مشخص آن نهايت همكاري و اعتماد را به ارباب رجوع دارد و در مورد اصلاحيه مانيفستها نظرم اين مي باشد طبق موجودي كالا بارنامه حاضر، قبض انبار صادر شده و در حين ارزيابي نمودن كالا،ارباب رجوع كار اصلاحيه را انجام دهد تا در مرحله پروانه گرفتن ، اصلاحيه نيز انجام شده باشد. در اين صورت دو روز از لحاظ كاري (جهت اصلاح مانيفست) كار سريعتر انجام گرفته و كالا از انبار تخليه ميشود .
جوابيه دفتر واردات :
اصلاحيه مانيفست پس از تخليه كالا به استناد ماده 35 آ.ا.ق.ا.گ قابل قبول نمي باشد.
2 ـ پيشنهاد مديريت گمرك استان يزد ، جناب آقاي فرود عسگري
الف ـ انتقال مرحله صندوق به آخرين مراحل انجام تشريفات گمركي كمك شايان توجه را به مراجعان خواهد نمود چرا كه تمام مابه التفاوتها و يا هر اقدامي كه منجر به پرداخت شود محاسبه و در آخرين مرحله انجام خواهد شد(اين عمل در آسيكودا بطور آزمايشي صورت گرفت ).اصلاحيه آئين نامه امور گمركي را لازم دارد تا صدور اصلاحيه درساير گمركاتي كه سيستم آسيكودا ندارند آزمايشي انجام شود .
ب ـ جهت كمك به امر توريسم در كشور، شهرهائي كه پذيراي توريستهاي زيادي هستند با ارائه تسهيلات و انجام تشريفات مربوط به كالاي آنها در محل اقامت با همكاري سازمان جهانگردي اقدام و تحت نظارت مامور گمرك كالا به فرودگاه حمل گردد اين موضوع ضمن اينكه باعث رضايت خاطر آنها خواهد شد تبليغاتي است براي تشويق ديگران براي سفر به ايران.
ج ـ كالاي وارداتي كه بطور مكرر آزمايش شده با تسهيلاتي كه معاونت محترم امور گمركي به استناد مصوبات گردهمايي بخشنامه نموده اند كاري بسيار خوب و باعث تسهيلات در امر ارباب رجوع است يعني چنانچه كالايي كه مكرر وارد ميشود و يك نتيجه آناليز دارد و در يك تعرفه معين بيان ميشود در مراحل بعدي ورود نياز به ارسال مجدد به آزمايشگاه نيست و با اتخاذ تصميم توسط مديريت ترخيص ميگردد . اين موضوع اگر براي كالاي صادراتي هم درنظر گرفته شود تسهيل در فرآيند تشريفات صادرات را به همراه دارد.
د ـ در مورد كالاي ترانزيتي كه در گلوگاهها به ظن قاچاق توقيف ميشود بلافاصله مامور گمرك اعزام شود تا در همان محل ، كالا رؤيت و با اسناد مطابقت و اقدامات بعدي بعمل آيد در حال حاضر با تنظيم ليست كشيك ترانزيت اين عمل در گمرك يزد انجام ميشود كه در نتيجه كمك بزرگي به ترانزيت خارجي مي باشد
ه ـ در طرح آسيكودا عدم اتصال انبارهاي عمومي و سازمان بنادر به سيستم باعث ترددهاي اضافي مردم ميشود چنانچه اين اتصال نيز بين شبكه اين سازمانها با گمرك بوجود آيد حاصل كار به نفع مردم خواهد بود .

سوال و جواب متفرقه

1 - نرخ تعرفه ماليات اتومبيل پژو پارس مدل 1380 از نوع صادراتي كه با مجوز هيئت دولت از كشور خريداري شده و پس از طي دوسال به شرط پرداخت ماليات قابل ترخيصند ، چگونه مي باشد ؟
به موجب تصويبنامه شماره 45243/ت27723 هـ مورخ 1/10/81 ، مصوبه شمارمه 5378/ت19513 هـ مورخ 17/2/79 درخصوص ورود خودروهاي توليدي شركتهاي خودروسازي داخلي كه به خارج از كشور صادر و توسط اتباع ايراني مقيم خارج از كشور يا دارندگان كارنامه شغلي در خارج از كشور خريداري شده و وفق شرايط تصويبنامه مذكور بايد ساخت ايران بوده و با اظهارنامه صادراتي به خارج صادر شده باشد و هنگام ورود حداقل دو سال از تاريخ صدور آن گذشته باشد فقط براي آن دسته از خودروهايي كه وفق شرايط تصويبنامه مذكور و تا تاريخ 1/10/81 از كشور خارج شده اند تنفيذ گرديده است . لازم به توضيح است هريك از اتباع ايراني مقيم خارج و دارندگان كارنامه شغلي مي توانند يكبار از تسهيلات تصويبنامه برخوردار باشند و براي خودروي پژوپارس (پرشيا) ضمن در نظر گرفته شدن ده ميليون ريال عوارض دريافتي اتومبيلهاي صادراتي برگشتي كه هنگام ترخيص توسط گمرك وصول ميشود به موجب دستورالعمل شماره 5927/258 مورخ 25/8/81 سازمان امور مالياتي كشور ماليات خودروهاي ساخت داخل نيز با توجه به مقررات سال ساخت آن وصول ميشود كه جهت خودروي مذكور ساخت سال 1380 تا اين تاريخ مبلغ 960/538/11 ريال تعيين گرديده است. در صورت نياز به اطلاعات بيشتر درخصوص ماليات دريافتي ، موضوع از سازمان امور مالياتي كشور قابل استعلام خواهد بود.
2ـ اگر كالايي به گمرك اظهار شده و تشريفات آن پايان پذيرفته باشد و براي خروج آن كالا از گمرك پروانه گمركي صادر گرديده باشد ليكن از گمرك خارج نگردد ،پس از گذشت چهار ماه از توقف آن آيا مشمول مقررات متروكه ميگردد يا خير؟
ماده 389 آئين نامه اجرايي قانون امور گمركي - هرگاه كالايي كه براي آن اظهارنامه تسليم و عمليات ارزيابي آن پايان يافته و آماده ترخيص باشد و از تاريخ صدور پروانه گمركي جز در موارد قوه قهريه (فرس ماژور) تا چهارماه از گمرك خارج نشود طبق


مطالب مشابه :


آزمون حق العملكاري گمركي 22 اسفندماه برگزار مي شود

آزمون حق العملكاري گمركي 22 اسفندماه اينترنتي تخصيص يافته به اين منظور ثبتنام




آزمون حق العمل کاری(حتما مطالعه کنید)

اینترنتی تخصیص یافته به این منظور ثبتنام اسلامي ايران آزمون حق العملكاري




سايت اينترنتي دفتر آموزش و تحقيقات گمرگ

شايان ذكر است، ثبت‌نام آزمون حق‌العملكاري گمرك به مناسبت دهه فجر انقلاب وبگاه ثبت




کارت حق العمل کاری (ترخیص کاری )

برای تکمیل ثبت نام (حق العمل و حائز شرایط خاص و پذیرفته شدن در آزمون مربوطه سالیانه




نمایندگی شرکتهای حمل و نقل

ثبت نام وانت در ازمون گمرک حمل و نقل بين المللي نمايندگي خطوط كشتيراني حق العملكاري




سوالات حقوق تجارت

حقوق ثبت اسناد و آزمون های




اصطلاحات حقوق تجارت

سامانه ثبت شرکت با مسئولیت




ساختار تشكيلاتي گمرك ايران / پرسش و پاسخ های متداول امور گمرکی و ترخیص کالا(قسمت دوم)

71 ـ با توجه به ماده 10 قانون آيا حق ثبت سفارش در كارت حق العملكاري توسط آزمون و قبولي




جزوه تجارت 4

مراتب در دفتر مخصوص ثبت مي حق العملكاري: عملي را به نام و به نفع خود مي‌دهد




برچسب :