بيشتر دانش آموزان با درس زبان فارسي غريبه هستند

«مهتاب يزداني» يکي از معلمان زبان و ادبيات فارسي بجنورد با داشتن 14 سال سابقه خدمت در آموزش و پرورش توانست در هشتمين جشنواره روش هاي فعال تدريس درس زبان فارسي يک، رتبه دوم کشور را کسب کند. با وي که هم اکنون در آموزشگاه شهداي غزه بجنورد، مشغول به خدمت است گفت وگويي انجام داديم که مي خوانيد.

چگونه به اين جشنواره راه يافتيد؟

«يزداني»: با توجه به علاقه اي که به رشته تحصيلي ام دارم، در مرحله شهرستاني اين جشنواره شرکت کردم و با کسب رتبه اول در شهرستان به مرحله استاني و سپس مرحله کشوري راه يافتم. در اين مرحله از هر استان يک شرکت کننده حضور داشت و هر درس کتاب زبان فارسي يک طبق قرعه کشي به هر يک از شرکت کننده ها محول مي شد تا آن را تدريس کنند.

آيا براي حضور در مرحله کشوري مسئولان مساعدت لازم را کردند؟

«يزداني»: مسئولان آموزش و پرورش اعلام کردندکه براي آمادگي در اين جشنواره هر آن چه نياز دارم در اختيارم قرار گيرد که اين بهترين پشتيباني و مايه دلگرمي ام بود. ضمن اين که تعدادي از دانش آموزانم نيز با حضورشان در طول 8 جلسه در پژوهش سراي دانش آموزي بجنورد من را ياري کردند تا هر جلسه به مدت 30 دقيقه فرآيند تدريس را ارائه دهم و براي حضور در اين جشنواره که در آن مديريت زمان حرف نخست را مي زد آمادگي لازم را کسب کنم.

آيا براي حضور يافتن در جشنواره روش هاي فعال تدريس درس زبان فارسي با مشکلي مواجه شديد؟

«يزداني»: مرحله کشوري اين جشنواره در ايلام برگزار شد و با اين که من معلم منتخب استاني بودم به علت ناهماهنگي هاي مسئولان آموزش و پرورش ايلام مکاني براي من در نظر گرفته نشده بود و ا گر همسرم همراهم نبود با مشکلات زيادي مواجه مي شدم.

رقابت معلمان در اين جشنواره را چگونه ارزيابي مي کنيد؟

«يزداني»: تدريس هايي که از سوي معلمان ارائه مي شد فوق العاده بود. چون براي آن ها به طور واقعي زحمت زيادي کشيده بودند و من از حضور در جمع آن ها لذت بردم و تجربه هاي بسيار خوبي کسب کردم. ضمن اين که تجربه اين تدريس ها از تمام مواردي که در دانشگاه و دوره هاي ضمن خدمت آموخته بودم بسيار موثرتر بود.

روش تدريس در اين جشنواره چگونه بود؟

«يزداني»: روش تدريس بر اساس ICT بود و از فناوري آموزشي، روش ها و فنون تدريس و روان شناسي استفاده شد و هر يک از اين موارد داوران جداگانه اي داشت و به عبارتي ديگر تدريس ها از چند ديدگاه مورد بررسي قرار گرفت.

عامل موفقيت شما در اين جشنواره چيست؟

«يزداني»: من عاشق تدريس هستم و يکي از آرزوهاي دوران کودکي ام اين بود که معلم شوم و حال که در اين شغل مقدس فعاليت مي کنم با جان و دل و علاقه بسيار در راستاي تعليم و تربيت دانش آموزان تلاش مي کنم.

استفاده از روش هاي جديد تدريس چه اهميتي دارد؟

«يزداني»: هنگامي که با همکاران خود لوح هاي فشرده اي را که از جشنواره الگوهاي برتر تدريس سال هاي گذشته تهيه شده بود نگاه مي کرديم آن ها معتقد بودند اين موارد فقط در حد فيلم و تصوير است و هيچ کارايي ندارد، اما معلمان شرکت کننده در اين جشنواره ها تمام تجربه ها و اندوخته هاي چندين و چندساله خود را به کار گرفته اند تا به وسيله آن بتوانند مطالب را بهتر، علمي تر و دقيق به دانش آموزان ارائه دهند. بنابراين استفاده از روش هاي تدريس جديد موجب ايجاد علاقه و انگيزه بين دانش آموزان و ارتباط دو سويه بين آن ها و معلمان مي شود.

آيا دانش آموزان به درس زبان فارسي که زبان مادري آن هاست علاقه دارند؟

«يزداني»: بيشتر دانش آموزان با اين درس غريبه اند و به آن علاقه اي ندارند. حتي بسياري از دانش آموزاني که در حاشيه شهر ساکن اند هنوز در روخواني فارسي ضعف دارند در حالي که بايد درک مطلب دانش آموزان افزايش يابد. دانش آموزي که بايد فيزيک و شيمي را به شکل تفهيمي بياموزد چگونه مي تواند با ناموفق بودن در زبان فارسي و روخواني آن در اين امر موفق باشد؟

براي رفع اين مشکل چه راهکاري ارائه مي دهيد؟

«يزداني»: معلمان بايد از نظر عاطفي با دانش آموزان ارتباط برقرار و بين آن ها انگيزه ايجاد کنند چون هيچ چيزي به اندازه تشويق و باورکردن دانش آموزان اهميت ندارد، ضمن اين که بايد در کلاس ها شادي و نشاط ايجاد شود تا دانش آموزان از حالت کسالت و خمودگي رها و از نظر عاطفي و رواني تخليه شوند. هم چنين تقويت درس زبان فارسي بايد از همان پايه اول ابتدايي مورد توجه قرار گيرد و اين در حالي است که هنوز بسياري از دانش آموزان در انتخاب واژه هاي فارسي با مشکل مواجهند.

تا چه اندازه از فناوري و رايانه در فرآيند تدريس استفاده مي شود؟

«يزداني»: با توجه به پيشرفت فناوري، استفاده از رايانه در فرآيند تدريس ضروري است، اما تعداد زيادي از آموزشگاه ها امکانات مناسبي در اين زمينه ندارند و بسياري از دانش آموزان در منزل خود از داشتن يک سيستم رايانه معمولي محروم اند به طوري که حتي از نحوه خاموش و روشن کردن آن اطلاع کافي ندارند. با استفاده از فناوري مي توان محيط کلاس را جذاب تر و دانش آموزان را به حضور و پي گيري مطالب علاقه مندتر کرد.

آيا علاوه بر کسب مقام دوم در هشتمين جشنواره روش هاي فعال تدريس درس زبان فارسي يک مقام هاي ديگري نيز به دست آورده ايد؟

«يزداني»: بله در سال 82 در تدريس فارسي و دستور دوره راهنمايي مقام چهارم خراسان، در سال 83 در مسابقه معلم پژوهنده مقام برتر خراسان و در مسابقه معلم و پژوهش درسال 84 مقام برتر خراسان شمالي را به دست آوردم، ضمن اين که به مدت 4 سال به عنوان دبير جشنواره جوان خوارزمي فعاليت کردم.

از مسئولان آموزش و پرورش چه انتظاري داريد؟

«يزداني»: از تمام آن ها تشکر مي کنم اما از آن ها انتظار دارم به حرف هايي که مي زنند عمل کنند، از نامه نگاري ها و سخنراني کردن ها خارج شوند و شرايط را براي پيشرفت آموزش و پرورش فراهم کنند.

لینک خبر


مطالب مشابه :


سازمان دانش آموزی ناحیه سه تبریز

دریافت آخرین اطلاعات و اخبار آموزش وپرورش ایران و ورود نویسندگان سایت ناحیه سه آموزش و




طرح نوشته - مواد لازم نوشته

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد و ادبيات آموزش و




بيشتر دانش آموزان با درس زبان فارسي غريبه هستند

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد مسئولان آموزش و پرورش




اختتاميه هشتمين جشنواره زبان فارسي كشور در ايلام

گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد مدير كل آموزش وپرورش استان ايلام در بخش ديگري از سخنان خود




آموزش عروض به زبان ساده 2

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش استان گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد آموزش عروض به زبان




نقدی بر مبحث "جناس" در کتاب آرایه های ادبی

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش ناحیه 3مشهد برای سهولت آموزش صورت گرفته است




آموزش آسان عروض (1)

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش استان گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد گروه ادبیات آموزش و




آموزش عروض به زبان ساده 1

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش استان گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد گروه ادبیات آموزش و




ادبيات فارسي (1) – سال اول متوسطه درس چهاردهم

گروه ادبیات فارسی آموزش وپرورش گروه ادبیات فارسی ناحیه 3مشهد آموزش و تعليم مسائل




برچسب :