دانشگاه شیراز در ویکی پدیا

دانشگاه شیراز

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد پرش به: ناوبری, جستجو

مختصات: 17px-WMA_button2b.png‏۳۶٫۳″ ۳۱′ ۵۲°شرقی ‏۲۳٫۰۷″ ۳۸′ ۲۹°شمالی / ۵۲٫۵۲۶۷۵غرب ۲۹٫۶۳۹۷۴۱۷جنوب / -۵۲٫۵۲۶۷۵;-۲۹٫۶۳۹۷۴۱۷ (نقشه)


دانشگاه شیراز Shirazu admin.jpgتأسیس ۱۳۲۵نوع دولتیرئیس دکتر دکتر محمد مؤذنیمعاون آموزشی رحمت اله مرزوقیمعاون پژوهشی دکتر مصطفی سعادتهیأت علمی ۶۵۰دانشجویان ۱۵۰۰۰کارشناسی ۹۳۰۰کارشناسی ارشد ۴۰۰۰دکترا ۱۷۰۰مکان Flag of Iran.svg ایران، فارس، شیرازوب‌گاه www.shirazu.ac.ir

دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایران است که در سال ۱۳۲۵ خورشیدی تأسیس گردید. پیش از انقلاب ایران (۱۳۵۷)، دانشگاه کنونی شیراز، «دانشگاه پهلوی» نامیده می‌شد.دانشگاه شیراز یکی از ۵ دانشگاه مادر در رشته‌های مهندسی به شمار می‌آید .

محتویات

[نهفتن]

تاریخچه [ویرایش]

220px-Ghavam_garden_shiraz.jpg magnify-clip.pngموسسهٔ آسیا دانشگاه پهلوی در خانه قوام قرار داشت و محل کار اساتیدی همچون ریچارد فرای و آرتور پوپ گردید.

دانشگاه پهلوی (نام دانشگاه شیراز در قبل از انقلاب اسلامی ایران) در سال ۱۹۴۶ نخست شروع به کار نمود. معمار اصلی این دانشگاه مینورو یاماساکی نام دارد، که از دیگر کارهای مشهور او مرکز تجارت جهانی نیویورک می باشد. به‌دنبال دعوت محمدرضا پهلوی از رییس دانشگاه پنسیلوانیا به ایران، پس از مذاکراتی چند، توسعهٔ دانشگاه شیراز مستقیما تحت نظر و مدیریت این دانشگاه صاحب‌نام آمریکایی قرار گرفت تا جایی که روابط علمی و فرهنگی بین این دو دانشگاه از مستحکم ترین روابط علمی فرهنگی میان ایران و آمریکا گردید و تا روزهای آخر حکومت شاه ادامه داشت.[۱] در سال ۱۹۶۲، عیسی صدیق مسئول پیاده سازی الگوهای این دانشگاه آیوی لیگ در دانشگاه پهلوی گردید.[۲] تدوین بسیاری از دروس، طراحی و توسعه پردیس‌های دانشگاه، تربیت اساتید، و بنیانگذاری بسیاری از مؤسسات تحقیقاتی دانشگاه پهلوی همه و همه در اختیار این دانشگاه آیوی لیگ قرار گرفتند.[۳] بعده‌ها، در دوره هوشنگ نهاوندی، موسسه معروف دانشگاه ایالتی کنت نیز در شکل گیری و توسعه دانشگاه پهلوی نیز حضور پیدا کرد.[۴]

دانشگاه شیراز اولین دانشگاه کشور است که مدرکش بین‌المللی شد و همچنین اولین دانشگاه ایران که برنده جایزه نوبل در آن سخنرانی کرد.در زمان پهلوی نیز دانشگاه شیراز خواهر دانشگاه پرینستون آمریکا خوانده می‌شد.[نیازمند منبع]

پردیس ارم [ویرایش]

250px-Shiraz_university_mosque.jpg magnify-clip.pngمسجد دانشگاه شیراز

این مجتمع که به خوابگاه ارم معروف است، در تپه ای مجاور میدان ارم واقع شده‌است و شامل محوطه بسیار بزرگی از زمینهای دامنه‌ای کوه‌است که تعداد زیادی از ساختمانهای اداری و کلاسهای درسی و خوابگاه‌های دانشجویی در این منطقه قرار دارند.

مینورو یاماساکی آمریکایی طراح و معمار ساختمان‌های خوابگاه دانشجویان روی تپه کوی ارم می‌باشد.[۵] این پروژه مصادف با انقلاب سال ۵۷ گشت و نیمه کاره ماند.

با اینحال طی یک برنامه چندین ساله قرار است تمامی ساختمانهای مربوط به دانشگاه شیراز که در حال حاضر در سطح شهر به صورت پراکنده واقع شده‌اند، به صورت منسجم قرار گیرند. عمده قسمت‌هایی که در آینده نزدیک در کوی ارم به صورت منسجم واقع خواهند شد عبارت‌اند از: دانشکده شیمی (علوم پایه) و دانشکده ادبیات و ریاضی و فیزیک و دانشکده علوم انسانی و کتابخانه‌های علوم و تکنولوژی و کتابخانه میرزای شیرازی

دانشکده مهندسی [ویرایش]

دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز همزمان با تاسیس دانشگاه کار خود را آغاز کرد. این دانشکده در بخش های مختلف از جمله عمران و مهندسی محیط زیست، برق، کامپیوتر، مکانیک، متالورژی و مهندسی شیمی در حال فعالیت است. دارای دو ساختمان مجزا و یک کتابخانه بزرگ (خوارزمی) می‌باشد. بخش مهندسی شیمی از سال ۱۳۸۷ به دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز تبدیل شده و در رشته مهندسی نفت دانشجو پذیرفته‌است. لازم به ذکر است که دو بخش برق و کامپیوتر با یکدیگر ادغام شده و تشکیل دانشکده برق و کامپیوتر داده‌اند.گفتنی است که دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز در سال ۸۱ از سوی وزارت علوم و تحقیقات به عنوان قطب مکانیک محاسباتی ایران انتخاب شده است

دانشکده علوم [ویرایش]

دانشکده علوم دانشگاه شیراز از ۶ بخش (گروه) آموزشی، شامل، آمار، فیزیک، شیمی، ریاضی، زیست‌شناسی و زمین‌شناسی تشکیل شده است.

دانشکده علوم همجوار آرامگاه حافظ (حافظیه) بوده و ساختمانهای مختلف این دانشکده در چهار گوشه چهار راه ادبیات شیراز واقع میباشند.

دانشکده آموزشهای الکترونیکی [ویرایش]

دانشکده آموزشهای الکترونیکی دانشگاه شیراز اولین دانشگاه مجازی ایران که در سال تاسیس گردیده است. ورود به این دانشکده از سال ۱۳۸۶ بوسیله کنکور سراسری برای مقطع کارشناسی و برای مقطع کارشناسی ارشد بصورت دانشپذیری است. این دانشکده دارای رشته‌های مهندسی تکنولوژی الکترونیک، مهندسی ابزار دقیق، کامپیوتر، فناوری اطلاعات IT و حقوق می باشد.

مشاهیر و دانش‌آموختگان [ویرایش]


مطالب مشابه :


دانشگاه شیراز در ویکی پدیا

دانشگاه شیراز در ویکی پدیا. دانشگاه عباس میلانی; جان




فارین پالیسی: دولت ایران ۱۰هزار بسیجی را برای جهاد سایبری استخدام کرده است

به گزارش «وبلاگ نیوز» عباس میلانی، نویسنده وارد در ویکی پدیا، میلانی یکی از




رمان مُرشد و مارگاریتا نوشته میخائیل بولگاکف

مرشد و مارگریتا رمانی مدرن است که به نقل از عباس میلانی به زعم بسیاری از ویکیپدیا




هفته نامه‌ فکاهی،سیاسی توفیق

عباس میلانی ، معمای هویدا ، تهران ۱۳۸۰ ش . از ویکیپدیا، دانشنامهٔ




معمای هویدا نوشته ی دکتر عباس میلانی

که با ترجمه خود مولف ـ دکتر عباس میلانی ـ منتشر شده است .گفتنی است ویکیپدیا




ایده هژمونی گرامشی

دولت و جامعه مدنی (۱۳۸۳) عباس میلانی، تهران. انتشارات اختران، چاپ اول. ویکی پدیا




نهضت ترجمه مترجمان توانمندی را به بار آورد

"مرشد و مارگریتا" از میخاییل بولگاکف نیز باید اشاره کنم که ترجمۀ عباس میلانی ویکی پدیا




برچسب :